2012 kasım bebekleri büyüyor..

aman danım dikkat et.
olsun sizde yazın gidersiniz..
nilde pek huzursuz bu ara ya hastalanmadan atlatsak bu havaları bi soğuk bi sıcak çocuklar hasta oluyo tabi..
bu arada size bişey sorucamya elma yada havuç kakanın rengini deyiştirirmi sizce.
nilin akşam kakası yeşildi isalmi üşüttümü diye korktum ama bi soraki kakası normaldi.

kuzuuum kıyamam ben ona zor bir işi var annesi diş çıkarıyo düşünsene bizim 20 lik dişler bile ne kadar zorluyor bizi ki onların bünyesi daha hassas ben de aldım o jellerden dentinox olanı toplamda3 kez falan sürdüm arada süürüyorum sende al evde bulunsun aşırı sürmene gerek yokki çok rahatsız olduğunda kullanırsın kuzuna

değiştiriyor diye duydum tatlım erdemin sürekli değişiyo ve artık sıvı değil katı yapıo kakasını yavrucum çorba falanda içinde bi yeşil oluyo bi normal oluyor olur dedi annem çook abes olmadığı sürece

bikere oluyo günde oda bazen bende öyle düşünüyorum ama yine takip etmek lazım evet nilindde artık kakası koyu canım..

dişjeli alıcaz mecburen..

Herkese gunaydin.guzel bi gun olur insallah.gulden insallah kolay cikarirsiniz dislerinizi.
Kizlar benim bi sorum var:normal dogum yapi da beli agriyan var mi?buaralar benim belim cok afriyor.ama genelde sabahlari bu agri var.yataktan mi diye iki farkli yatak denedim ikisinde de durum ayni.

günaydın canım valla sezeryan olduğumn için ben yardımcı olamıcam inş geçer

sağol canım inşallah..

bende sezeryanla doğum yaptığım için bilemiyorumki..

günaydın aceleyle geçmişe bir bakayım dedim cevap vermeden geçemedim , ben normal doğum yaptım bel ağrımın yanında sırt ağrısıda var bende :s oğlum sürekli kucağımda ondandır diye düşünüyordum , doğuma bağlamamıştım ...

Son düzenleme:
hanımlar merhaba,
benim kızım da 11.11.12 tarihinde doğdu. hamilelik sürecinden beri kk hergün günde 10 kez girerim ama buralara uğramak hiç aklıma gelmedi:)
katı meyve sıkacağı tavsiye ararken keşfettim sizleri.umarım beni de aranıza kabul edersiniz:)katı meyve sıkacağı tavsiyesi olan var mı acaba?
bu arada ben daha ek gıdaya hiç başlamadım. kızım emiyor sürekli.kilo alımı iyi fakat ben mayıs ayında işe başlayacağım için mecburen başlayacağım ek gıdaya.amaaa çok panik durumdayım...ilk havuç suyu vereyim diyorum.ama neyi ne kadar, ne zaman vermek gerekli? kızıma annem bakacak:) çok şanslıyız...
herkese sevgiler..

hoşgeldin tatlım aramıza herzaman bekleriz biz ek gıdaya geçtik ilk elma ile başladım sonra armut ekledim sonra yoğurt ve çorbaya başladım her yeni çeşidi 3 gün arayla denedimki alerjisi varsa anlayabileyim dye

hmmm. peki 1 günde ne kadar veriyoruz? istediği kadar mı? ve günün hangi öğünlerinde? yani kızıma annem bakacak ve bir plan yapıp anneme vermem gerekli diye düşünüyorum...

hmmm. peki 1 günde ne kadar veriyoruz? istediği kadar mı? ve günün hangi öğünlerinde? yani kızıma annem bakacak ve bir plan yapıp anneme vermem gerekli diye düşünüyorum...

merhaba canım hoşgeldin..

öncelikle ek gıdalara başlarken azar azar başlamalısın örneyin 2 3 kaşık gibi başlayıp zamanla artıracaksın miktarına zaten bebeğin karar verecektir
nezaman ne vereceğine gelince tabi 6 ayını doldurmuş 1 bebek için konuşuyorum şuanda
ben sana kendi listemi yazayım belki yardımcı olur..
sabah kahvaltı, 11 gibi meyve suyu,
öylen çorba, sonrasında yoğurt, belki yine bi meyve suyu bu zamana ve çocuğun kapasitesine göre deyişir.
ben malesef anne sütü veremediğim için birkerede mama veriyorum ama sen onları annesütüyle yer deyiştirirsin.
akşam 9 10 arasıda kaşık maması yiyoruz biz bizim programamımız bu.
ama beysalımında yazdığı gibi birşeyleri tatırırken başlarken hepsini bi anda başlamaki alerji olayını takip ede bilesin..

bu arada meyve suyu derken elma ve armutun önce birkaç gün suyunu denedikten sonra püresinide vere blirsin
yanlız bunları cam rendeyle rendelemelisin çünkü en sağlıklısı bu canım.
elmanın armutun püresi veriliyo ama havucun püresinideğil suyunu veriyosun..

merhabalar... kimse soruma cevap yazmadı... kimsenin bebeği kabız olmadı mı benimkinden başka kızım 10.11.12 de doğdu ve katı mamalara sebze pürelerine yeni geçtik... pirinç maması mı kabız yaptı acaba ? bilgisi olan yardım ederse sevinirim.... zeytinyağı içirdiniz mi hiç ?

Selam canım hoş geldin..
Çalıştığım için ben de ek gıdaya yavaştan başladım.
İlk başta elma suyu ile başladım bir kaç kaşık verdim. Daha sonra meyve püreleri ile devam ettim, yavaş yavaş miktarını artırdım.
Sonra yoğurt denedim ama benim kız sevmedi. Muhallebi denedim ve şimdi de sebzelere geçtik..
Gün içinde çoğunluk anne sütü veriyoruz..
Annen bakacağı için de gerçekten çok şanslısın:)

Valla canım benim kızımda 2 gün önce çok katı halde ve zorlanarak yaptı kakasını. Bizde ek gıda alıyoruz ama uzun süreli olmadı Allah'a şükür. Şimdilik normal yapıyor. Yani dışarıdan yardımcı bir şey vermedim. Onun için net bir şey söyleyemiyorum maalesef.

canım hangi yiyecekleri veriyosun yazarmısın ona göre değerlendirelim..

merhaba yeniden yeni katıldığım için alıntı yapmayı beceremiyorum henüz.. anne sütü alıyo bunun yanında yeni yeni sebze püresi patates havuç kabak..... akşam sütlü pirinçli mama ve bisküvili yoğurt bazende meyve suyu veriyorum... 10 gündür kayı mamaya geçtik bir kerede muz vereyim dedim çocuğun yüzü harita gibi oldu kıpkırmızı sonra söndü allahtan.

hımmm onları alıyorsunuz degıl mı?

Evet doğumda ağızda diş varsa, köksüz olabilir diye alıyoruz yoksa boğazına kaçıp bebeği boğabilir...

Azıcık zeytin yağı katabilirsin bebeğin yediklerine ya da yok sıkıntısı varsa colinox diye bir damla var 2-3 gün kullanabilirsin

Doktorumuz metal hiçbir şey meyvelere değmesin dedi. Cam rende kullan suyunu vereceksen tülbnetle süz, silikon kaşıkla ver dedi. İlk olarak meyve ve yoğurtla başla daninolardan verme dedi. İlk kez bir şey veriyorsan 40 cc ile başla sabah saatlerinde ver dedi. Alerji yaparsa bu miktar tehlikeli olmazmış. Sabah verirsen akşama kadar takip edebilirmişim. 1 seferde 1 tek gıda başla gaz kabızlık olursa suçluyu tespit kolay olur dedi. Her meyveyi ver alerjisi varsa seneyede alerjisi olacak sakınma dedi. Dur bakiim... Yoğut sevmezse pekmez karıştır dedi. Katı meyve sıkacaklarının içinde bıçaklar olduğu için önermedi arada ben bir hastamdan almıştım coway diye bir marka katı meyve sıkacağı bıçaksız. Plastik dişlileri ver meyveyi ezen çok koyu kıvamlı meyve suyu elde edebiliyorum sanırım onu kullanacağım havuç gibi şeylerde.

İçirmedim ama çok zorlandığında zeytin yağı ya da vazalini kullak çubuğuna sürüp yavaşça poposundan içeri ittiriyorum. Zorlamadan çubuğun 1/3 ü kadarını sokup yavaş yavaş ileri geri masaj yapıyorum. Mutlu son en geç 5 dk içinde. Yalnız siper almayı unutma üstün başın batmasın. Bu yöntem de işe yaramazsa eczaneden gliserin fitil al, fitilin 1/3 baş kısmını( tombul tarafı) poposundan içeri 2-3 cm ittir. O da rahatlatır. Fitil yoksa beyaz sabunu kapsül hap büyüklüğünde kırıp onu da aynı şekilde içeri itebilirsin. Zaten hepsinde amaç kasları uyarıp kakayı dışarı attırmak. Bu yöntemlerin hepsini kendim uygulamak zorunda kaldım anlamadığın olursa ayrıntı verebilirim...

benim oğlum 3 gün yapmadı geceleri yapamadcığı için ağlayarak uyandı ben içirdim kendi yaptığımız zeytin yağından 1 çay kaşığı 2 gün sonra düzene girdi çok şükür ben çorbasına da koyuyorum zeytin yağı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…