- 15 Temmuz 2011
- 3.815
- 70
-
- Konu Sahibi aycaeceberen
- #6.681
ay bilmiyorum kış bidaha gelmeden geçer zaten yaşına gelicekler ozaman.. ay hiç büyümesin bu böyle kalsın istiyorum zaman ,inadına geçiyoryarende ocak doğumlu cnm kıs gectı bahar gectı yaz gectı sonbaharda bıttı saka gıbı
sorma ne hayallerim vardı iç bakkalı dere otlu enginar yapacaktım ızgara balığa talim ettim ogün... Sanirim uykudan uyanınca korktu kalabalık falan olunca...
Ben dun cok guzel yoğurt mayaladım kendımı cok ıse yaramıs hıssettım bıde tuttuda oh
6 ay dolmadan ogreneyım dedım
ay bilmiyorum kış bidaha gelmeden geçer zaten yaşına gelicekler ozaman.. Ay hiç büyümesin bu böyle kalsın istiyorum zaman ,inadına geçiyor
ah yavrum kıyamam ona pazarcılar bagırıyomuydu bızımkıler cok sakın nedense
hıc eve seslerı gelmez
bak balıgı alımıssın sukur et he
Ben dun cok guzel yoğurt mayaladım kendımı cok ıse yaramıs hıssettım bıde tuttuda oh
6 ay dolmadan ogreneyım dedım
evet mesela ben yarenımın bebeklıgını cok ozluyorum gelmıyo gunler gerı ondan bol bol sıkıstırıyorum
yaren kısıtlı sevdırıyo cocuktqa bıktı sıkıstırmamdan
aferim şekerim :) çok hamarat gördüm seni .. Bende kendim mayalarım tutarda güzel zor değil zaten b,kere tutumu tamamdır..
ah bıde bana sor kuzum ne arastırmalar yaptım ne notlar aldım kafama bugun gunluk sutumuzu aldık bı kavanoz arasa bı kavanoz yarene ufaktan baslamalı artık
cok buyık bı ıs basarmıs hıssedıyorum kendımı
nasıl mayaladın tarif alalım senden
iyi yapmışsın tatlım .. Yanlız biliyorsun gün aşırı taze mayalaaman gerekiyor öyle 3 gün 5 gün vermiceksin mayaladığını.. Bi gece mayalıcan bi gece mayalamıcan öyle yani..
ay ben abarttı sanırım dun yaptım bugun yıne yaptım yarım kg sut aldım bugun gunluk bı yarene bı arasa bıde yaren yatmadan ıcıcek
haha cok uzun notlarla dolu he
bu ucuk meyve pure kavanozları varya cnm he ondan aldım oncelıkle
100 cc sutu ısıttım kavanoza koydum ama once bı ortu yerlestırdım altına
7 ye kadar saydım elım dayanıyosa tamamdır 1 cay kasıgı yogurdu aldımkenarıya ve az sut ıle actım sonra ıcıne koydum guzel karıstırdım kapagını kapamadan pecete taktım o sekılde kapattım suyunu alırmıs fazla olan
sonra guzelce sardım dun gezmelerdeysık 6 saat beklemıs oldu actım tas gıbıydı valla
sonra dolaba koydum cnm
guzel oldu he guvenım geldı kendıme arasada verdım bıkac kasık basta ırkıldı sonra yedı
yok canım ya hergün yapmada bitiyorsa yap tabi:) gün aşırı yapılması en ideali ..
Mesela yemeklerde öyle bugün yarın yiyor daha sonra kalırsa çöp:)
ben genelde günlük yapıyorum yediği kadar yiyor yemezse kalan çöpe ertesi gün yenisi.)
biliyorsun biz erken geçtik ya eklere geçen haftada sebzeye başladık meyva yoğurttu daha önce:) 6. Aydada kahvaltı başlıcaz bakalım..
günlük süt mü kullandın , açık süt mü aldın ?
Kuzum geldımı hoppıdık
cnm sımdı ben o sıstemı oturtmadım deneme yanılma surecı on hazırlık nasıpse haftaya start verıcez
ama nıyetım bu 500 ml lık gunluk sutlerden alıp bı 100 ml arasa bı 100 ml yarene yoğurt
kalanıda yaren yatmadan ıcer sokagııza markette acıldı hergun alırım
arkadasım gunluk sutler ıcın koyden gelen sutler gıbı kaynatmana gerek yok dedı doğru dımı cnm
bu arada eymenın arası nasıl eklerle ıstahlımı
cnm gunluk sut aldım