- 15 Temmuz 2011
- 3.815
- 70
-
- Konu Sahibi aycaeceberen
- #6.161
işte cnaım ne biliyim iç dünyasını anlayamıyoruz.. bide uyku saati azcık bi oynasa huzursuz olup uyumuyorlar daha doğrusu dalmakta zorlanıyorlar...cnm bı yerı agrısa gazı olsa aglar dıye dusunuyorum bıde her persembe oluyo
babasıyla arada cok farklı bag var onu gorunc gozu parlıyo cocugumun o dogurdu sankı
cunku esımın gunduz tum gun elınde ızın gunundede o sekılde onun varlıgını anlıyo uykuya dırenıyo sanırım
bızde arasla cok konusuyoruz cnm babası ozellıkle yarenede cok konusurdu anlatırdı
yarenımde sımdı acıyo kardesıne hıkaye kıtabı atıyo duruyo ama bende onun ıc dunyasını bırazda cozuyorum hep mutu sonlu hıkayeler
bu aksam arasın karnı acıktı uykusu geldı acken uyumadı uykusu varken emmedı cok agladı sonunda kucagımda uyuttum bıdeokudu uyudu
cnm kotu dusunme eymenın belkıpıpıdekı yarası acıyodur ısedıkce bıde dr durtmus falan kolay ısler degıll
songülcüm,belki arasın dişi çıkıodur o yüzden uykuya direniodur.benim oğlumda gece kendiliğnden uyurdu,emmek içinde sadece mıkırdanırdı.şimdi her saat başı emmeye kalkıo ve uyumamak için direnio.zeten yan kesici dişlerinden 2 tırtığı pırtladı
iyigeceler umarım güzel bol uykulu bir gece olur..uykusuz anneler hepinize iii geceler...
işte cnaım ne biliyim iç dünyasını anlayamıyoruz.. bide uyku saati azcık bi oynasa huzursuz olup uyumuyorlar daha doğrusu dalmakta zorlanıyorlar...
o yüzden belki düzenini bozmuştur babasına olan düşkünlkte cabası tabi...
bide yani bizim bebeler biraz ilgi manyağı haliyle herkezin ilgisini üzerinde istiyorlar...
eymen bi huzur vermiyor abisine sürekli o bişeyle uğraşırken ona ug mug diyip diyip söyleniyor gözü ona bi dikiyo ne yapsam dikaktini dağıtamıyorum...
hep benle ilgilensin istiyor :)
herkezi etrafında fır döndürüyor ya ...
zaten uyumakta zorlandıklarında bazen memeyi almayarak tepkilerini gösteriyorlar.. veya damak kaşıntısı vs gibi sıkıntılardada yapabiliyorlar...
tabi zor bir dönem onlar için büyüme dönemi bağırsakları gelişir sorun dişleri çıkar sorun kabız olurlar sorun ...
mesela bizimkinin bi anda huzuru kaçıyor mutlu mesut oynarken birden bi çığlık bi ağlama bi ver yansın neye uğradığımı şaşırıyorum yani:)
canım babam magnezyumda kullanmam gerektğni sölüo,şimdi vitamin alıorum,emzirmekten dio.ben çok yoruluorum tatlım bide okul ev bebişimden şikayetim hiç yok ama yoruluorum işte...birde gezmelerim:)
aynen cnm ılgıyı cok sevıyolar demek sızınkıde aynı yaren den bıle onu kucagına alsın dıye beklıyo ana kucagının kemer baglanmassa aras halı uzerınde dırek
onlar yokken ınan daha guzel duruyo
eymende mı soylenıyo cnm arasta aglamıyo ama soylenıp duruyo yıyesım gelıyo
amannn dıyorum ıstesekte seneye durmazlar kucak
bak sızın cıglık olayı korkutuyo benı
aynen bizdede durumlar değişmiyor aynı valla...
abiyi görüyor ilgi istiyor mıdır mıdır ona neler söylüuo bide ellerini açıp ona doğru uzanıyor al beni diye ...
valla şimdi sevilirken bizde seviyoruz ne yalan söyleyeyeim popoyu mıncık mıncık sıkıyorum bazen yanaklarıda durduramıyorum kendimi ya napıyım .. onlarda bukadar tatlı olmasalarmış dimi canım...
o çığlık olayını biliyorsun ya canım benim işte başladı iki gündür artarak devam ediyor... valla bu seferde o geldi aklıma bakteriden diye çünkü pipisini o ucundaki yerine bastırarak merhem sürdüm gık demedi sıkıntı orda olsa yaygarayı basması lazımdı...
ve daha önceki her bakteri üremesinde bu çocuk bu şekil huysuzlanınca bende öyle düşünmeye başladım açıkçası ilk aklıma gelende o oldu.. neyse bakalım kültüre haftaya gidicem çıktı etti derken zaman var daha öğrenmeye...
inşallah ürememiştir diye temenni ediyorum bakalım...
kızlarr ben de bi tek ben uyumadım sanıyodum herkesler burdaymış meğer:)
ay aynen cnm bende nerde sıkıstırsam sevıyorum zaten onu vura vura sev kıkır kıkır guluyo sevmek ıcın dıoğurduk dımı ama
sımdı pıpıye merhem surunce acımıyosa sorun orda degıl
ay ınsalla huysuzlugundan yapıyordım
yavrum ıgne surup almaktan telef oldu
kızlarr ben de bi tek ben uyumadım sanıyodum herkesler burdaymış meğer:)
yok canım uyumadı yaa. gezmedeydik 12 gibi geldik. hala uyutmaya çalışıyorum.
ben her zaman okuyorum ama çok sık yazamıyorum canım ya. bugün de hastanedeydik. geçen bahsetmiştim çok kaka yapıyo ishal mi acaba diye soruyordum hatırlarsan. geçen pazar acile gitmiştik kan tahlili yapıldı bişey çıkmadı. ama ishali geçmedi bi türlü bugün tekrar gittik kaka tahlili yapıldı. mikroplu ishalmişantibiyotik başladık.
valal bilmiyorum canımcım dediğim gibi orasındaysa sorun el sürdürmez.. hayra yorayım yinede hayrolsun...
eh seveceğiz tabi onları soğurmak için en sıkıntılar çektik dimi ama .. ya bu kikirdekliği olmasa bazen diyorum çekemezdim nazını heralde:)
düşündümde hastanede yattığımız süre dışında 35 iğne 2 kutu antibiyotik hastanedekileri saymıyorum bile kortizonlarla beraber günlük 5 iğne((
rabbim hiç birimizin bebeğine dert vermesin ya bizim sorun büyürmü bilmiyorum artık anlıcaz bakalım zamanla..
onu uyutmaya çalışırken benim uykum kaçtı valla .. bide habire uyanıyor bu gece..
inşalalh canım buseferde ürerse bi 14 daha eklenir o iğnelere temizlensinde voiding çekelim derler oda temizlenir o çekilir vs vs uzar bu durum ..dogru cnm sevgılerı deger herseye
of sayıncada ıcım gıttı ben bu yasıda okadar vurulmadım yavrucugumun yasayacagı vamıs rabbım dermensızını vermesın cnm ya
ınsalla guzel sonuclar cıkıcak
cnm bana uyku coktu 3 saat oldu ufaklıgın yattıgı emzırıp bende yatayım
dun sabaha karsı 5 te emdı sabah 10 a kadar delıksız uyudu ınsalla aynı performans olur b gece arasta ve tum bebeklerde
eymenı kokla yerıme cnm ınsallla guzelce uyursunuz ıyı uykular
he cnm o da terletebılır cunku hava artık baya sıcak oldu bızımkıde artık kundak yaptırmıyo kolar hep dısarıda ustunu ortuyorum bı guzel ole uyuyo buaksamda bı o sekılde denesen annesı
benimkide kundaklı uyuyor yoksa yüzünü yoluyor uyandırııyor kendini.Ya bi ben mi uyutamiyorum kundaksizkizim artik ellerini baglatmak isremiyo hakli ama acik olunca da uymuyo kis cocugu kundaksiz olmaz dediler benim de isime geldi kucuk oldugu icin kundaksiz bi yerini acitirim diye korkuyordum. Ama simdi cijamiyorum isin icinden. Dun anneme dedim nasil soktuysaniz ole cikarin bu cocugu kundaktan diye:))
Kimse varmii?bizim oğlan yine beni erkenden ayaga dikti... Ya bu bebisler nezaman deliksiz bi utku uyuyacak offff of