2012 kasım bebekleri büyüyor..

canım ozaman şunu söyliyeyim sana doktor brons yoksa bide onudene varsada yoğunluğu onaver..

bende bebeğımı bıberona alıstrmaya calısıyorum ama alısmıyor bırturlu.bu bıberondan bende yok diğerlerınden farkı ne,bunu alsam emermı acaba?cvp larsn sevnrım canım

bende bebeğımı bıberona alıstrmaya calısıyorum ama alısmıyor bırturlu.bu bıberondan bende yok diğerlerınden farkı ne,bunu alsam emermı acaba?cvp larsn sevnrım canım

canım şöyle anlatayım bizim nil emmeyi red edince tamamen memeyi bırakmasın diye almıştım önce üstelikte içinde gaz yapmayan bi aparatı vardı bide az akıyodu .
sonra nil emmeyi tamamen bırakınca ve 3 ayıda geçince içindeki aparatını aldım farkı 1. diğer biberonlar gibi akıtmıyo.
2. bence memesi ağız yapısı için çok uygun..
bence bidefa dene derim ne kaybedersinki
bizdede biberonların hepsivar hemde en iyileri awent bile aldık ama onu bile istemiyo hanım efendi ve bi arkadaşımda işe başlıyacaktı oda sütünü vermek için bana sorduğunda ona doktor bronsu tavsiye ettimve bebeği hemen alışmış bibereno
karar senin ama ben bi dene derim..

sağol canım,alıp bı deneyım bakalım ama heryerde bulunmuyo galıba bu bıberon nerden bulablırım?

sağol canım,alıp bı deneyım bakalım ama heryerde bulunmuyo galıba bu bıberon nerden bulablırım?

evet canım her ezzanede yok sanıyorum görüştüğün hep alışveriş yaptığın bi ezzane varsa oraya sor derim
yoksada internetten ebebekten yada diğer sitelerden ala bilirsin..

merhaba arkadaşlar.4 aylık kızım var pazartesi tartıldık 6000 gr 60cm olmuş.3400gr 50cm doğmuştu.hemşirem korkacak bişey yok normal dedi ama biraz zayıf gibi sanki.bi de bir haftadır sütüm azaldı biraz mebsim geçişlerinde yaşanıyor sık sık emzir dedi.başına gelen var mı siz de durumlar nasıl

evet canım her ezzanede yok sanıyorum görüştüğün hep alışveriş yaptığın bi ezzane varsa oraya sor derim
yoksada internetten ebebekten yada diğer sitelerden ala bilirsin..
ebebek e baktım da acaba sadece bıberon emzığı alsam olurmu canım?cok soru soruyorum kusura bakma

benm bebişim de gündüa iki saatte bir emiyo.geceleri değişiyo iki gün önce 4 saatte emdi dün iki saat bugünse saat başı kalktı.evde yalnızım babamız da yok sütüm mü yetmiyor acaba bilemedim ki

benımde oğlum 6,500 du 4 aylıkken gecen ay az kılo almıs zaten,oyuzden bız ek gıdaya basladık canım yavas yavas dr ole dedı,benımde artık sutum azaldı gıbı gelıyo bana 2 dk emıyo cunku bende uyurken emzırmeye calısıyorum ,kızının doyup doymadğını anlarsın sen canım ağlıyomu huysuzmu

güldencim iki çeşidi var biri geniş ağızlı diyor biri dar ağızlı diyor hangisi iyi

her bebeğe göre kilo alımı deyişir bencede sıkıntı yok
ama bol bol su için onun dışındada sütü hiç bişey artıtrmaz diyodu bana doktorum..

ebebek e baktım da acaba sadece bıberon emzığı alsam olurmu canım?cok soru soruyorum kusura bakma

başka biberonlara olurmu bilmiyorumki canım ..
hiç denemedim açıkçası ..
ama denerim..

güldencim iki çeşidi var biri geniş ağızlı diyor biri dar ağızlı diyor hangisi iyi

dar olanları tavsiye ediyorum canım genişler akıtıyolar ben genişte almıştım ama deyiştirdim..

canım zahmet olmazsa bı deneyıp bana solermısın bende ona gore alırım

benim kız da 4 aylık yarın tartılacaz bakalım kaç olduk 2660 gr 50 doğmuştu bana da zayıf gibi geliyo dün meme savaşı vardı evde göğsüm boş gibiydi rana da asılıp durdu zaten korktum baya gitti mi diye sonra saat başı ağzına dayadığmı fark ettim o da doğru dürüst emmeyince dolmuyo tabi göğsüm ... dün elma suyu denedik ilk defa bayıldı kaşğıını görünce ağzını kapatmıyo kivi vereyim dedim dil ucuna değsin bakalım ne tepki verecek küçük parça kopardı hanfendi geri de vermedi çiğner gibi yaptı hoop gittti mideye hala istiyodu vermedim bugün sabah kakasında iki tane siyah kivi çekirdiği gördüm annem sıkıntı olmaz az bişiden dedi ama insan korkuyo benim kızda ağzı açık geziyo mübarek obur sen de emme süresini uzat bugün ben 3 saatte bir emziriyorum o da ağlamıyo ve güzel emiyo bu sefer yine verdim elma suyundan öğle saatlerinde bi kaç çay kaşığı verecem ama yarından sonra tam kararımı verecem bakalım kaç kilo çirkef kızım

kızlar bence kilolarda bi sıkıntı yok siz kilolara bukadar takmayın bence.
benim kızım 4. ayını doldurduğunda 7500 grmdı fakat keşke 6000 olsaydıda anne sütü emseydi
bence zayıf olsun ama anne sütü emsin..
boşverin fazla takılmayın..

merhabalar hepinize arkadaşlar.ben çok uzun zamandır takipteyim ama ne yazıkki yazmaya fırstım olmadı hiç.şimdi bile ne kadar sürer bilemiyorum,çünkü benim cadım 1 saat uyumuyor gündüzleri belki yaım saat falan.uyanması da yakındır.
şöyle kısa bir özet geçeyim: 22 kasımda sancısız kasılmasız 41+3 de suni sancı vesilesiyle toplam 4 saatte epiduralsiz normal doğumla aldık cadıyı kucağımıza, ogün bugündür anamızı ağlatıyor.
loğusalık depresyonuna girmek üzereyken 13.günümüzde kızımın idrar yolu efeksiyonu olduğunu öğrenip bir hafta hastande kalması mecburiyetinden depresyon mepresyon kalmadı.ozamandan beri de gayet iyi götürdüğümüzü düşünüyorken son bir haftadır bi acayip hallerdeyim ki sormayın.bu arada öğretmenim istanbulda yaşıyorum.şimdilik de ücretsiz izinde kızıma tek başıma bakıyorum.tabi aşkitomun desteğiyle.
dediğim gibi son zamanlarda bir garibim çözemiyorum bir türlü.kızım biraz huysuz diyecem ama ben anasınıfı öğretmeni olduğum için bu tip sıfatlandırmalaları pek sevmiyorum.hiç bir çocuk sebepsiz huysuzlanmaz mantğım var çünkü.
sizin aranızdaki konuşmalara istinaden ise: benim de fazla sütüm olmadı.çok şükür yine emiyor kızım ama öyle dolu dolu emzirebilen bir anne olamadım ne yazıkki.biberobla mama alıyor.biberonumuz nuk geniş başlıklı mamamız aptamil1.belki mamadan belki doğasından kızım acayip gazlı bir çocuktu.tu çok şükür bayağı azalma var.neredeyse bütün gaz ilaçlarını da denedik bu arada.
biraz dağınık yazıyor olabilrim kusuruma bakmayım.cadım uyandı mızmızlanmasını bekliyom :)

nutraks arkadaşa selamalar.benim kızımda pazartesi günü aşıya gidince tartıldığına 6100 geliyordu(burdaki sağlık ocağı kıyafetiyle tartıyor orası nasıl bilmiyorum ama) 200 grmı düşüp 5900 dedi kilosuna boyu da 63 olmuş ki biz 3600kg 51cm doğmuştuk (o hastalık yüzünden 600gr vermişti miniğim hastaneden sonra doğum kilomula eve geri dönmüştük ) doktora sorduğumda kilosuna normal dedi.hatta çocukların kilolarına bakarken ailelerinde kilolarını önemsiyoruz dedi.yani yapısal bir özellik olabiliyormuş kilo alımı.ama bizim aile hekimimiz değiştiği için bana geçen ay kaç kg idi diye sormadı benimde söylemek aklıma gelmedi.zira kızım bu ay yarım kilo bile almadı.kendince kilosunu normal görünce sadece emiyomu dedi evet dedim o zaman şimdilik ek gıdaya gerek yok dedi az az başlayacağız ama bir ay daha bekleyelim dedi.ben de tamam dedim ama dayanamadım.akşamları alışsın diye az az veriyorum bişeyler.genelde de mamasına katıp kaşıkla yediriyorum.mesela dün akşam bir havuç haşladım süzgeçten geçirdim üstüne 3 ölçek de mama koyup yedirdim.severek de yedi.geçen gün de yoğurda azıcık havuç suyu karıştırıp vermiştim onu da yedi.önceki akşam yine mamasına pirinç haşlayıp ezmiştim.(henüz pirinç unu almadım bi alayım daha ne karışımlar deneyeceğim)
biraz fazla uzattım galiba üşenmeyip okursanız da cevap veya soru yöneltirseniz hemen karşılık veremezsem kusuruma bakmayın.
şimdi kalkıp kızımı yedireyim.hepinizi öpüyorum

canım merak etme nil de zaman zaman 3 4 kere yapıyor kakasını büyüyolar sonuçta ondandır isal zaten çok sulu olur anlarsın bence
ama tabi daha da çok artarsa takip et derim ihmal etme tabi..

günaydınnn..

çok şükür bi daha yapmadı canım. burda konuşulmuştu sanırım günde 7 olursa önemli diye. ben de 12 saatte 4 kere olunca korktum.

kızlar bişey sorcam. elma havuç suyunu nasıl çıkarıyorsunuz? katı meyve sıkacağıyla mı?

elmayı rendeledim canım ben ama havucu denemedim yani katı meyve sıkacağı mantıklı ama ben de mevcut değil :) bi de ülker hero baby elma suyu vardı ondan verdim bugün ama sonra kendim yapacam diye karar aldım ne kadar saf olursa olsun sonuçta kendi yaptığın daha mantıklı cam rendeler varmış onlardan alacam yarın herhalde havucu da rendeler :)

kızlar bişey sorcam. elma havuç suyunu nasıl çıkarıyorsunuz? katı meyve sıkacağıyla mı?[/QUOTE]

canım,benim kızım da dün normalden fazla kaka yaptı dediğin gibi birbuçuk günde bir falan yapıyordu.ben de ya normale döndü ya da o demir ilacından etkilendi diye düşünmüştüm sanırım normal.
bana doktor cam rende kullan demişti ben almıştım zaten önceden de.önce rendleyip sonra süzüyorum.elma güzel oluyo da havuç biraz yoruyor.

canım bende de yok ama nasıl yapacağımı bilemedim rendeleyince de sanki çok çıkmıyo.

peki cam rendeyi nerede bulabilirim canım

negüzel yazmışsın takılmayın kilolara ..

oh çok şükür birdaha olmamış ek gıdalara geçtiğimiz içinde ola bilir canım..
bende cam rendeyle rendeliyorum sonra nilin kullanmadığım ince 1 mendilinden seçtim onla suyunu sıkıyorum ama elmayı püre olarak yese daha iyi aslında ama bizim cadı yemiyo malesef suyu daha kolay geliyo tabi
ama havucun suyu verilecek sakın püre olarak verme canım çünkü o hem daha iri hemde sert..

havuç biraz zor oluyo rendelemesi yani ama yılmak yok kızlar ben hazır meyve ve yoğurt vermeyi düşünmüyorum açıkçası
tabi aldıklarımız yaptıklarımız nekadar doğal derseniz tartışılır ama yinede evde yapmak gibisi yok bence..

canım az öncede yazdığım gibi havucun suyu verilecek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…