2012 kasım bebekleri büyüyor..

kızlar bebekleriniz günde kaç kez acıkıyor ben çok merak ediyorum. oğlum gündüz emmek istemeyince dr bana günde 6 kez beslemelisin dedi. sabah kalkıp gece yatana kadar emzirmekte dahil olsa 6 kez olacak dedi toplamda. ama benim oğlum gündüz 6 kez acıkmıyorki yani bi emdiğinde 4 saat sonra acıkıyor bu da gündüz 4 kere emmesi demek. ya benim kafam karmakarışık. peki günde 4 kere emen çocuğa ben nasıl bir çay bardağı kaşık maması verebilirimki ya da 90 cc mama ? acaba benim çocuğumdamı bi tuhaflık var. yoksa bu miktarlar gerçekten fazla mı?

Cnm bence kafana takma demek ki o kadar ihtiyaci var bebeginin. Benim kizim da hala iki saate bir emiyo dr fazla besleniyor bile dedi ama yapabilecegim cok da bisey yok ustelik gece de iki saatte bir ayaktayiz:KK43:

selamlar annecikler nasılsınız ?
biz dün dördüncü ay aşımızı olduk biraz rötarlı =) anneannemiz burda birgünde pes etti , oğlum kucakta durmak istiyor ve pek uyumuyor ya çok zorlandı =) siz neler yapıyorsunuz

geçmiş olsun canım aşı ateş falan yaptı mı biz de pazartesi olacaz aşıyı büyüdüğü için artık daha bi nazlıyız çok yoruyo beni böyleyken aşı olunca ne yaparım bilmiyorum ne güzel senin annen yanında yaa

bu arada ben nick değiştirdim kızlar s_tekinozcanan oldu sadece ozcanan haber vereyim dedim

geçmiş olsun canım aşı ateş falan yaptı mı biz de pazartesi olacaz aşıyı büyüdüğü için artık daha bi nazlıyız çok yoruyo beni böyleyken aşı olunca ne yaparım bilmiyorum ne güzel senin annen yanında yaa

bu arada ben nick değiştirdim kızlar s_tekinozcanan oldu sadece ozcanan haber vereyim dedim

Cnm nasil degistiriliyor nick

Selam kizlar cokgiremiyorum yorucu geciiyor eve geldikten sonra hep minigimle ilgileniyorum o uyuyuncada is guc derken hemen kendimi yataga atiyorum suandada telefondan yaziyorum yattigim yerden. Kizlar bebeginizin kiyafetlerini utuluyormusunuz ben bazen utuleyemeyebiliyorum acaba hatami ediyorum.

Selam kizlar cokgiremiyorum yorucu geciiyor eve geldikten sonra hep minigimle ilgileniyorum o uyuyuncada is guc derken hemen kendimi yataga atiyorum suandada telefondan yaziyorum yattigim yerden. Kizlar bebeginizin kiyafetlerini utuluyormusunuz ben bazen utuleyemeyebiliyorum acaba hatami ediyorum.

cnm merhaba tempon yoğunlastı tabı zor cnm
ben utuuyorum aslında kurutmada yuksek ısıda cıkıyo ama katlamak yerıne utu atıyorum ole dolaba koyuyorum daha duzgun oluyo sankı

kafanda belırledınmı cnm bı zaman sunnet yaptımak ıcın

doğumevı arastırma cıx kımı zaman ıyı seyler olsada genel aanlamda baktıgımda bı cerrahı operasyonu dusunmem cnm helekı gecen doğumda enfeksıyon kapıp hayatını kaybeden kadından sonra
önümüzdeki ay düşünüyorum güzelim bir bulsam kafama göre bir yer muhtemelen izmitte bir yere gidicem

Valla biimkide kucakta sürekli oturuyor.. Allahtan bardak var itfada biyere surtmuyor.. ışte bide dönmeyi seviyor yüzüstü o sorun tek..

Nekadar erken okadar iyi canım bence...
Biliyorsun hep yaptircam diyordum dr dedi 3 aylik olsun öyle yaptir sonrasi malum bisuru sıkınti...
Hep aklımdaydi yaptirdim rahatladim..

canım o bardak kaç gün durucak üstüne bez bağlıyınca acımıyormuki o bardağın değdiği yerler bide bezin üstüne ne giydiriyorsun o bardakla kıyafette olmaski :)
Canım bencede yanlız bırakma.. otarafa hiç bakmazsin bebeğinin elini tutarsin onu oyalarsin zaten 10 dakika sürüyor...
bakalım fburak istiyorum sendende çok cesaret aldım düzgün bir yer bulursam ne ala peki sünnet olduğun yere tekrar kontrol için çağırıyorlar mı nerede yaptırmışrtın sen sünneti

Sagol cnm
Bana istedigin zamsn fikrini rahatlikla soyleyebiirsin tatlim dr muz 5.5 aylikken dedi ben 5 6 gun once vermis oldum insalla hep tepkisi bu sekilde olur cnm kizim mama kullaniyo diye 4.5 aylikken basladik hic ic acici degildi

Daha çok küçükler hepsinin tepkisi farklı.. mesela benimki çok meraklı biseylere dikkat kesilirse bitarafini yitrsan sana bakmıyor... Bide oraya buraya kendini atma huyu var... Diyolarki bazen takibi yok bunun sorun var bu cocukta yada kendini tutamıyor vs diyorlar oysaki çok heyecanlı bi tip deligibi atıyor kendini...

Geçen hemşirenin yaka kartına bakıyor kalmış öyle gözü orda hemsirede neler yapıyor hiç bizimkinde tik yok.. dediki bu niye böyle dedim kartı çıkart cebine koy dedim busefer bizimki basladi hemşirenin cebine uzanmaya.. ay dedi şuna bak nasılda dikkatli bi çocuk...

Oysa kadina hiç tepki vermiyordu...

Demekki oda bi ortama girdiğinde algılamaya calisiyor ne oldugunu... Cunku bu dünyadaki hersey onlara çok yabancı...

sabahları saatte bir emmeye kalkıyoruz saat 6 ile 9 arası. sonra nedense gündüz acıkmıyor benim oğlum. şimdi netten okuyorumda 4 aylık bebek 150 ml devam sütü içebilir 180 de olabilir yazıyor. benim oğlum 30 ml bile içmiyorki nasıl olcak bu iş anlamadım. bu kadar iştahsız olursa büyümez tabi küçcük kalır.

herkese günaydın kızlarrrrr:
umarım keyifler iyidir..

günaydın kızlarr...

kızlar bebeğim akşam sekizden beri 4 kere kakasını yaptı normal mi acaba ishal mi oldu yoksa yaa:KK43: normalde ya günde bi kere ya da bi kaç günde bir yapardı. demir ilacına başladık ya onunla bi alakası var mıdır acaba? parabensiz demir ilacı bulamayınca doktor da mecburen kullanacaksınız diyince iki gündür vermeye başlamıştım.

Gunaydin kizlar.

Filiz ogluna gecmis olsun insallah hrmen atlatir.benim oglum olsaydi bende kucukken sunnet ettirecektim.

Songul arasin elma suyunu sevmesine sevinim insallah hep severek yer.

Kizlar insallah bebisleriniz ve hepiniz iyisinizdir.ben hala annemlerde oldugum icin gezmekten kk ya giremiyorum.hepinizi opuyorum

günaydın kızlarr...

kızlar bebeğim akşam sekizden beri 4 kere kakasını yaptı normal mi acaba ishal mi oldu yoksa yaa:KK43: normalde ya günde bi kere ya da bi kaç günde bir yapardı. demir ilacına başladık ya onunla bi alakası var mıdır acaba? parabensiz demir ilacı bulamayınca doktor da mecburen kullanacaksınız diyince iki gündür vermeye başlamıştım.

canım merak etme nil de zaman zaman 3 4 kere yapıyor kakasını büyüyolar sonuçta ondandır isal zaten çok sulu olur anlarsın bence
ama tabi daha da çok artarsa takip et derim ihmal etme tabi..

Gunaydin kizlar.

Filiz ogluna gecmis olsun insallah hrmen atlatir.benim oglum olsaydi bende kucukken sunnet ettirecektim.

Songul arasin elma suyunu sevmesine sevinim insallah hep severek yer.

Kizlar insallah bebisleriniz ve hepiniz iyisinizdir.ben hala annemlerde oldugum icin gezmekten kk ya giremiyorum.hepinizi opuyorum

günaydınnn..

benim erdemim iyi teyzesi ne yapsın şimdi aradım babannesi diyorki sütün yarısını içmiş (biberon almıyor kaşıkla) kalanı için ağzını sımsıkı kapatıyor

ayyy yavrum ya kıyamam ben ona..
o alışıkya anne memeye canım ondandır..
hangi biberonu kullanıyorsun?

evet nickini farkettim güle güle kullan =)
aşı ateş yapmadı ,huzursuzluk yaptı . ateşi 36.8 e çıktığında calpol verdim yarım ölçek . çok şükür atlattık

Mrb kizlar ii aksamlar herkese diycem ama kimsecikler yok ortada sanirim
biz bugun kizimla dr amcasina gittik gecen hafta babamizin isi oldugu icin gidememistik kizim 4ay 1 haftalik oldu kilosu 7600 gr boyu da66 cm olmus bal bobocugumun bu arada dogum kgsi 2730grdi. Kusma sikayetimiz vardi son zaman da artan mutlaka tahlil yapmaliyiz dedi drmiz ve malesef iltihap cikti nryse ki cok degilmis bir hafta antibiuotik kullancaz. Bu arsda ek gidaya basliyoruz sabah 10 da 1 cay bardagi meyve suyu. Oglen 3 de 1 cay bar. Yogurt ve aksam 7 de 1 c. Bardagi muhallebi ve tabi ki anne sutune devam. Hepsi tamam da miktarlar biraz fazla degil mi sizce ? Bu arara demir damladi olarak ferrum kullanma ferro sanol kullan sekiz damla dedi

canım gelişimi maaşallah iyi bebişinin.doktordan iyi mi bileceksin demezsen bence ek gıdaya geçme.erken başlamaya ne gerek var anne sütünden iyi ne var ki?

X