2012 kasım bebekleri büyüyor..

negüzel yazmışsın takılmayın kilolara ..

oh çok şükür birdaha olmamış ek gıdalara geçtiğimiz içinde ola bilir canım..
bende cam rendeyle rendeliyorum sonra nilin kullanmadığım ince 1 mendilinden seçtim onla suyunu sıkıyorum ama elmayı püre olarak yese daha iyi aslında ama bizim cadı yemiyo malesef suyu daha kolay geliyo tabi
ama havucun suyu verilecek sakın püre olarak verme canım çünkü o hem daha iri hemde sert..

havuç biraz zor oluyo rendelemesi yani ama yılmak yok kızlar ben hazır meyve ve yoğurt vermeyi düşünmüyorum açıkçası
tabi aldıklarımız yaptıklarımız nekadar doğal derseniz tartışılır ama yinede evde yapmak gibisi yok bence..

canım az öncede yazdığım gibi havucun suyu verilecek...

canım püre yiyebilirler mi daha erken değil mi? değilse vermeye çalışıyım ben de o zaman. canım aslında ben daha ek gıdaya tam başlamadım. sadece bi kaç defa yoğurt verdim. şimdi daha öğrenme aşamasındayım:) bi neyi ne kadar nasıl vermem gerektiğini öğrensem vermek istiyorum. çünkü kasım bebeklerinin en küçüğü benim kızım 4. ayında 5.6 kg la rekor kırdık sanırım:KK52: ha bi de bu kilo kıyafetleriyle:KK52:

canım bende de yok ama nasıl yapacağımı bilemedim rendeleyince de sanki çok çıkmıyo.

peki cam rendeyi nerede bulabilirim canım

gittigidiyor da var ben dün baktım toplamda 10 liraya geliyo kargoyla birlikte bi incele istersen ama ben yarın doktora gideceğim için alışveriş merkezine bi bakacam var mı yok mu diye olmazsa ben de netten sipariş verecem

canım püre yiyebilirler mi daha erken değil mi? değilse vermeye çalışıyım ben de o zaman. canım aslında ben daha ek gıdaya tam başlamadım. sadece bi kaç defa yoğurt verdim. şimdi daha öğrenme aşamasındayım:) bi neyi ne kadar nasıl vermem gerektiğini öğrensem vermek istiyorum. çünkü kasım bebeklerinin en küçüğü benim kızım 4. ayında 5.6 kg la rekor kırdık sanırım:KK52: ha bi de bu kilo kıyafetleriyle:KK52:

her an rekor elinden kayabilir haberin olsun :KK9::KK9::KK9::KK9:

canım kaç kasımda doğdu senin bebiş bizimki 1 kasım doğumlu ve ben martın başından beri başladım..
önce 2şer tatlı kaşığı veriyosun hergün biraz daha artırıyorsun..
önce 3 4 gün suyunu ver elmanın sonra püre yiye bilir
ama yenecekler var yenmiyeceklerde var canım onları paylaşırız yine burdan..

bu arada cam rendeyi heryerde bula bilirsin aslında..

canım kaç kasımda doğdu senin bebiş bizimki 1 kasım doğumlu ve ben martın başından beri başladım..
önce 2şer tatlı kaşığı veriyosun hergün biraz daha artırıyorsun..
önce 3 4 gün suyunu ver elmanın sonra püre yiye bilir
ama yenecekler var yenmiyeceklerde var canım onları paylaşırız yine burdan..

bu arada cam rendeyi heryerde bula bilirsin aslında..

19 kasım doğumlu canım. dediğin yoldan ilerleyim inşallah canım. peki başka verebileceğim bişey var mı? yoksa şimdilik sadece elma havuç suyu, elma püresi bi de yoğurt mu veriyoruz

19 kasım doğumlu canım. dediğin yoldan ilerleyim inşallah canım. peki başka verebileceğim bişey var mı? yoksa şimdilik sadece elma havuç suyu, elma püresi bi de yoğurt mu veriyoruz

canım şimdi şöyle başla istersen hepsini gün gün denemek lazım yoksa verdiğin bi gıdaya alerjik reyaksyon gösterirse anlamıya biliriz..
şimdisen elmayla başla örneyin önce elmadan suyundan yani 2 gün ver sonra elma +yoğurt vere bilirsin sonra ilaveben
aptamil ondanda 2 kaşık olarak başladım şimdi yapılışını çoğaltım tabi..
aptamil kaşık maması yani
önce azar azar ve teker teker başlıyosun canım sonra artırıyoruz..

sonra ben havucu ve patatezi haşladım onlarıda püre yaptım tatırmakla başladım önce ama bizimki tadını beğenmeyip çıkardı.
şimdi sebzelerinde çorbasına başladık
yanlız bu yoğurt meyve kaşık mamasını başladıktan 2 hafta kadar sonra sebze pürelerine başladım
bilgin olsun biraz karışık yazdım arada yoğunlaşıyorumda canım kusura bakma
takıldığın anlamadığın bişey olursa lütfen sor..

canım şimdi şöyle başla istersen hepsini gün gün denemek lazım yoksa verdiğin bi gıdaya alerjik reyaksyon gösterirse anlamıya biliriz..
şimdisen elmayla başla örneyin önce elmadan suyundan yani 2 gün ver sonra elma +yoğurt vere bilirsin sonra ilaveben
aptamil ondanda 2 kaşık olarak başladım şimdi yapılışını çoğaltım tabi..
aptamil kaşık maması yani
önce azar azar ve teker teker başlıyosun canım sonra artırıyoruz..

sonra ben havucu ve patatezi haşladım onlarıda püre yaptım tatırmakla başladım önce ama bizimki tadını beğenmeyip çıkardı.
şimdi sebzelerinde çorbasına başladık
yanlız bu yoğurt meyve kaşık mamasını başladıktan 2 hafta kadar sonra sebze pürelerine başladım
bilgin olsun biraz karışık yazdım arada yoğunlaşıyorumda canım kusura bakma
takıldığın anlamadığın bişey olursa lütfen sor..

tamam canım çoook teşekkür ediyorum işinin arasında ilgilendiğin için:KK16:

kızlar hepınıze merhabalarrr
meraklım sende hosgeldın cnm yazını okudum pek sevdım yuzumde bı gulumseme bıraktın
havuc suyunu cıkarmak cok zormus kızlar ben bu hafta elma suyuyla gıdıcem alerjık reaksıyonu olçmek amaclı aras zaten alerjık bebek oldugu ıcın dr dıkkat etmemız konusundA UYARDI ben ne zman yumurta yesem aras hemen kızarıyo
haftayada havuc suyu kızlar suyunu cıkarmak cok zor o yuzden ablamın kullanmadıgı katı meyve sıkacagını ıstedı getırdı sagolsun
yarende gelınce bı heves etttı attık elmaları donuyo donuyo tık yok elmlar donuyo ben saf saf bakıyorum tabı sonra ablamı aradım dedım bu elmalar dönmekten yoruluncemı su yapıcak meger benım ablam dondurma makınasını getırmıs ben alıkta olece beklemısım
havuc suyuna kadar ablamdan gelır dr cok onemlı dedı

yanı anlayacagınız bu cocuklara havuc suyu verılecek okadar

İyi maşallah daha ne olsun benim ilk kızım 3,5 kg doğdu ona rağmen 4 aylıkken 4800 dü. Ama büyüdü küçük kalmadı :) hiç ama hiç takma yazıkki kafama çok takıp çocuğa resmen yesin diye eziyet ediyordum bebekken. şimdi pişmanım keşke yapmasaymışım . Benden sana naçizane öneri sakın diğer bebekler kadar tombul değil diye ne kendini ne De kızını üzme lütfen.

Son düzenleme:
ben bu hafta sonu elma ile başlıcam bakalım suyu ile salı günüde püre olarak veririm inş beğenir sonrada armut düşünüyorum bakalım çok heyecanlıyım

dun elma suyu verıcekken bısey farkettımkı bızım kasıgımız yokmus yavrucuguma cay kasıgı eslıgınde yedırdım zaten pek meraklı kabarmaya sukurkı kabarmadı

ek gıdaya gecen annelerımız bana önerebılecegınız marka model varmı bu aksam alayım bu bahane ıle bıde avm yapıyım:KK1::KK1:
ablam dedı ben aldım hıc kavramıyo memnun kalmadım bana gore kasık kasıktır der alır gelırdım o yuzden tecrubelerınız önemlı

meraklım sende hosgeldın cnm yazını okudum pek sevdım yuzumde bı gulumseme bıraktın
havuc suyunu cıkarmak cok zormus kızlar ben bu hafta elma suyuyla gıdıcem alerjık reaksıyonu olçmek amaclı aras zaten alerjık bebek oldugu ıcın dr dıkkat etmemız konusundA UYARDI ben ne zman yumurta yesem aras hemen kızarıyo
haftayada havuc suyu kızlar suyunu cıkarmak cok zor o yuzden ablamın kullanmadıgı katı meyve sıkacagını ıstedı getırdı sagolsun
yarende gelınce bı heves etttı attık elmaları donuyo donuyo tık yok elmlar donuyo ben saf saf bakıyorum tabı sonra ablamı aradım dedım bu elmalar dönmekten yoruluncemı su yapıcak meger benım ablam dondurma makınasını getırmıs ben alıkta olece beklemısım

:KK1::KK1::KK1::KK1::KK1: iyi tarafından bak canım ne güzel bir anı olmuş :KK9:

Son düzenleme:

selam canım hoşgeldin nabersin bakalım?

İyi maşallah daha ne olsun benim ilk kızım 3,5 kg doğdu ona rağmen 4 aylıkken 4800 dü. Ama büyüdü küçük kalmadı :) hiç ama hiç takma yazıkki kafama çok takıp çocuğa resmen yesin diye eziyet ediyordum bebekken. şimdi pişmanım keşke yapmasaymışım . Benden sana naçizane öneri sakın diğer bebekler kadar tombul değil diye ne kendini ne De kızını üzme lütfen.

ben hep söylüyorum önemli olan kilo değil sağlıkkkkk:
keşke benimkızımda emeydi ve zayıf olaydı..
bunu hep söylüyorum ve bıkmadanda söylüyecemmmm

aaaaaayyyyyyyyyyyy koptum songül ya dondurma makinesinde meyve suyu çıkarmak değişik bir deneyim olmuştur :KK70:

Ben de bişey sorcam.genellikle tadını sevmeyeceğini düşündüğüm gıdaya mamasından katıyorum ya da sade sıvı olmasın doyurucu olsun diye.yoğurda da katmak Bi sakınca teşkil edermiki. Bir de bana doktor bizim tercihimiz sudan ziyade püreler çünkü daha besleyici dedi.yani bir çay bardağı elma suyu yerine çeyrek elma püresi daha faydalı imiş.

X