2012 kasım bebekleri büyüyor..

günaydın .
bizde nisanda ankaraya arkadaşımıza gelmek istiyoruz ama ben nille pek cesaret edemiyorum açıkçası yolculuk yapmaya nasıl geçti sizin yolculuğunuz?
Yolculuk iyiydi cnm.ucakla geldik p yuzden pek sorun olmadi.sadece kalkista ve iniste mama yedirdim boylelikle kulaklarinda basinc hissetmedu
Umarım yolculuğun iyi geçmiştir canım..
Annenede kavuşmussun ne güzel

Yolculuk iyi gecti sagol cnm.anne yaninda olmak gibisi yok.

Canim humana still tea,isirgan otunu kaynatip icebilirsin birde kabak tatlisi yiyebilirsin

amanya kimin ne yaptığı belli değilki canım oyüzden böyle..

suan kımsecıkler yok ama gelınce cevaplarsanz sevnırım,ates dusuruculerı kac saat arayla verebılıyoruz bılgısı olan varmı??

canım şuruplar bazıları 4 saate bazıları 8 saat deyişiyo yani ama fitil bence en son çözüm olmalı..
ben pek fitil kullanma taraftarı değilim tabi ateşimiz çok fazla yükselmediği sürece..

herkese günaydın kızlar geçmişe bakıyodum fakat bende bizim ilacı araştırırken şunu gördüm bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinicem
içeliğinde paraven yok ama yardımcı elementlerde propil paraben ve metil paraben var.
benimde iyice kafam karıştı nedir durum sizce
ilacımızda sadece ferrum
hani şu deyişmiş olan varya houşman olan..

kızlar aras fıskırma tarzı kusmuyo ama her emmedn sonra uyanıksa mutlaka eksımık cıkaartıyo daha ufakken yoktu bu kadar sızınkılerde cıkartıyomu

Canim nu aralar defne de oyle.hatta usuttum mu acaba diye korkuyorum

kızlar bunlar paravenle ilgili bilgiler..

Paraben Ne Demek

Paraben Hakkında Bilgiler

Kansere neden olduğu iddia ediliyor! Ağrı kesicilerde, antibiyotiklerde, diş macunlarında bulunuyor!
Kanserojen etkisi bulunduğu için yasaklama noktasına gelen Paraben maddesi birçok ilaçta ve kozmetik üründe var

Fransa, gıda ve ilaçlarda bakteri oluşumunu engellemek için kullanılan ‘Paraben’i kanserojen etkisi bulunduğu için yasaklama noktasına gelirken, bu maddenin yüzlerce ilaçta ve kozmetik üründe olduğu ortaya çıktı.

Fransız Le Monde gazetesi ‘Paraben’ içeren 400′e yakın ilaç ve kozmetik ürünün listesini yayımladı. Listede bebek kremleri, ağrı kesiciler, ateş düşürücüler, antibiyotikler, diş macunları da bulunuyor.
Yüzlerce ilaçta bulunuyor
Fransa’da, gıda ve ilaçlarda bakteri oluşumunu engellemek için koruyucu olarak kullanılan ancak kanserojen etkisi bulunduğu için yasaklanma noktasına gelen ‘Paraben’ maddesinin yüzlerce ilaçta olduğu ortaya çıktı.

Vatan’da da yer alan habere göre, geçtiğimiz 3 Mayıs’ta Fransız meclisinde oylanan yasada, plastiklere esneklik kazandıran ve boyalarda kullanılan bir kimyasal olan phtalate ile gıda, kozmetik ürünler ve ilaçlarda koruyucu madde olarak kullanılan Paraben’ler ve yine kozmetik ürünlerde kullanılan alkil fenoller sağlık için tehdide yol açtıkları nedeniyle yasaklanmak istendi.
Yasa çoğunluk oyu alarak meclisten yasaklanması yönünde geçti. Ancak üretimi durdurmak ve tamamen yasaklamak için senatodan geçmesi gerekiyor.
Listede bebek kremleri ve mide ilaçları da bulunuyor
Fransız eczacılık şirketleri bu ani kararı tartışırken, ülkenin en prestijli gazetesi Le Monde bu maddelerin bulunduğu ilaçların listesini yayınladı. Listede bebek kremleri, mide ilaçları, parasetamol ve ibuprofen içeren ağrı kesici ve ateş düşürücüler ve antibiyotikler gibi sıklıkla kullanılan ürünler yer alıyor.

Le Monde gazetesi listeyi Afssaps isimli sağlık ürünleri güvenliği ajansının çalışmalarına dayanarak yayımladı.

Affsaps araştırmalarına İngiltere’de bulunan Reading Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışmadan yola çıkarak başladı. Üniversitede öğretim üyesi olan Philippa Darbre, ‘Paraben’lerin meme kanserine yol açacak tümörler ürettiği sonucuna ulaşmıştı. ‘Paraben’lerin kozmetik ürünler vasıtasıyla cilt tarafından emilebileceği ve vücuda karışabileceği görülmüştü. Affsaps bu bilgiden yola çıkarak Fransa’da ‘Paraben’in hangi maddelerde bulunduğunu araştırmaya başladı. Ortaya çıkan 400 kalemlik listede hangi ilacın bu maddeden ne oranda etkilendiği ve maddenin yan etkileriyle ilgili kesin sonuçlar kasım ayında açıklanacak.

Paraben nedir?
Meme kanserine neden olabilir
Paraben’ler gıda ve ilaçlarda bakteri oluşumunu engellemek için koruyucu olarak kullanılıyor. Metil, etil, propil, butil paraben ve sondum benzoat, paraben çeşitlerine örnek… Bu maddelere duyarlı kişilerde ağır cilt bulguları veya deride kızarıklık, şişlik, kaşıntı ve ağrıya neden oluyorlar. Tipik olarak, ürünlerin içinde birden fazla paraben kullanılıyor ve mikroorganizmaların geniş alanlarına karşı koruyuculuğu sağlamak için sık sık diğer koruyucu tipleriyle birlikte kullanılıyorlar. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) de ‘paraben’lerin östrojen hormonu gibi davranarak meme kanseri riskini artırabileceğini belirtmekle birlikte, kozmetik ürünler üzerinde yetkisi olmadığı için herhangi bir karar ya da yaptırımda bulunamıyor.

Türkiye’de yüzlerce ilaçta mevcut
İstanbul Eczacı Odası, Türkiye’de de 300′den fazla ilaçta paraben bulunduğunu bildirdi. Oda yetkilileri, ilaç ve kozmetik ürünlerde bakteriyolojik olarak mikrop üremesini engelleyen bir madde olarak kullanılan ‘parabe’nin özellikle şurup, solüsyon, enjekte edilen ilaçlar gibi sıvılarda ağırlıklı olarak kullanıldığını belirtti.
Kaynak haberturk

eklemek istedim deneyin bakalım

kızlar kimse yokmubugün çok sessiz burası.
bu arada ben ferrumu kesiyorum vermiyecem nile
eşim bi doktor tanıdığıda aramış başka bi damla araştıralım demiş..

Cnm bende bugun itibariyla birakmis durumdayim yarin dr la bi konusucam kar zqrar olayini bide bende kansizlik var annem akdeniz anemisi ve genetik bi durummm

Bu arada hersey tamam misafirler bekleniyo arasida uyuttum insalla normal zamandaki gibi 3 4 saat uyur

Ah cnm arkadasim gecmus olsun oysaki ilk grip oldugunda hemen goturdunuz yavrunuzu neden ilerledi japi caldi yazcam sonra

neyi var ferrumun kızlar durun şimdi bende erdeme veriyorum kaçırmışım :44:

Zzeynooo cok gecmis olsun cnm.insallah en kisa zamanda iyilesir bebusin.

Kizlar ben zaten ferrumu vermiyorum.cunku dr ek gidalara(sebze) baslayinca yanu 6.aydan sinra vermemi soyledi.bende sumdilik vermiyorum

Canim humana still tea,isirgan otunu kaynatip icebilirsin birde kabak tatlisi yiyebilirsin

benim kızımdada aynı sorun var biz biberon kullanmıyoruz anne sütü sadece ama emmeye başlıcagı zaman aglıyor yaygarayı basıyor inatla emzirmeye calışıyorum sütümde geliyo neden anlamadım

neyi var ferrumun kızlar durun şimdi bende erdeme veriyorum kaçırmışım :44:

canım içeliğinde olmasada yardımcı elementinde propil paraben metil paraben var bende oyüzden vermek istemiyorum..

yaren maaşallah topaç gibi bu ya :) sadece sütle mi besliyorsun sen?

cnm benım ya gecmıs olsun ınankı cok uzuldum oysakı ılk hasta oldugunda hemen göturdunuz anlamadılarmı yoksa bırdenmı cevırdı aras bronsıt baslangıcı oldugunda hemen cıger fılm cektıler
ınan uzgun olmama ragmen bı yerdende esını beklemedıgın ıcın sevındım Alla muhafaza dahada ılerleyebılırdı
yavrumun ne sıkıntıları varmıs ufacık burnı tıkalı olsa ememıyolar
cnm kanda ıdrarda bısey cıktım grıp ılerleyınce kandada mıkrop cıkabılıryo
bı daha kontrol ne zman sadece ılac tedavı yeterlı gelıcekmıyıs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…