2012 kasım bebekleri büyüyor..

ev sıcaklığı ideal olduğunu düşünüyorum . ben tişört ile dolaşıyorum =)
bebeğimin kıyafeti , en içte kolsuz alttan çıtçıtlı body , ince penye patikli alt ikisini üzerinede bütün penye patikli tulum . çorap sıkmasın diye giydirmiyorum . ayakları üşüyüpte gaz olmasın diye iki kat yapıyorum ayaklarını. kıyafetleri dar değil gayet rahat penye.
burnu tıkalı değil , düzenli sümük avcılığı yapıyorum =)
reflüsü yok , sere serpe yatıyor
herhangi bir hastalık yok .
ateş olsa , ateş uyku yapar zaten o da yok =)
karnının açlığını bende düşündüm üç gün önce devam sütünden yaptım 120 cc den ancak 40 cc içti . dün yaptım 90 cc içti .
çiş , kaka durumu iyi mamayıda içim rahatlasın diye yaptım
yalnız şu gerçek var ki benim oğlum doğdu doğası çok uyumuyor , son zamanlarda sadece çok arttı o kadar ...
ilgilendiğin için teşekkür ederim

anladım canım! sizin düzeninizi araya giren bişey bozmuş o zaman. aşı, dışarı çıkma vb. gibi. mesela benim bebeğim dışarı çıktığında, yolculuk sonrasında, yeni insanlarla kalabalıkta olduktan sonra, aşıdan sonra uyuma düzenini bi değiştiriyor. 3-5 gün sonra geriye dönüyor. umarım sen de rahatlarsın! ama daha uzun uyuması için yönlendirmeye çalış derim yine de..hem o uyusun büyüsün, hem de sen güzelce dinlen

benim tek şüphelendiğim diş çıkaracak ondan mı arttı uykusuzluğu acaba ?

hmmmmm! diş için biraz erken ama olabilir tabii! temiz, buzdolabı soğukluğunda birşeyi (ütülenmiş ıslatılmış mendil olabilir) damağına bastır biraz bakalım. diş çıkarıyorsa rahatlamasını sağlar...

daha önce hacı şakir granüllü sabun bahsi geçmişti , bugün oğlumun çamaşırlarını yıkadım . birkaç tane çok feci kakalı kıyafeti vardı onları yıkamadan on beş dakika önce musluktan gelen sıcaklıkta biraz hacı şakirden koyup suda beklettim , sonra onlarıda makineye atıp bu defa deterjan gözüne değilde içine koydum hacı şakiri . kısa programda yıkıyorum zaten gün aşırı çıkarıyoruz kıyafetlerinde bir kir olmuyor 29 dk lik program yetiyor. bu sefer çamaşırlar daha güzel oldu sanki =)

canım biraz bahsetsene bebis kizmierkek mi adı ne kendinden biraz bahset tanışalıml

Son düzenleme:

Cnm bende roxy kullandim ilk defa sevdim bebek kokuyo sanki

merhabalar kızlarrrr yaklasık 1 haftadır giremedım nete.simdi girdım ve gecmısı okudum.ekım annelerıne gıdılmıs gelınmıs tekrar bende ozaman gıtme taraftarıydım ama olmamıs galıba neyse fazla uzatmıyım kapanmıs zaten konu artık.burası daha guzel bence.ozledım valla sizlerı insan buraya gırıp bıseyler paylasınca yalnızlığı gidiyor biraz.bundan sonra bebısım ızın verdığı surece aktıfım.

Mertur Bebegin memeye duskunmu?
Benim buyuk oglum ayni boyle surekli kalkardi meme emerdi...
Bide bu aylarda damaklari kasinmaya basliyor dis cikarmasina daha vardir ama o kasinma yuzunden surekli emmek istiyor olabilir...
Bi bakima emerken hirsini aliyor bi nebze rahatliyordur...

Buyuk oglumu 2 yasinda memeden kestim.. bunagunduz basladim gece 1 kez uyandi meme kaka olmus dedi uyudu saat sabah 10 du uyandi... Birdaha gece hic uyanmadi anladimki derdi memeymis...
Bende acikiyor sanip yatmadan Iyice beslerdim yinede zirt pirt kalkardi... 15 dakikada 30 dkikada tas catlasa 1 saati gecmezdi uykusu...

bugün sen aklımdan geçiyordun uzun zamandır gelmiyordun .
oğlumda sürekli emme isteği var , iki çekiyor bırakıyor yarım saat 45 dk sonra tekrar istiyor aranınca ben veriyorum .
tam boşaltmadığından ve sürekli emdiğinden göğsüm dolmuyor . inşallah bende 2 yaşına kadar emzirebilirim .
senin oğlun nasıl

Onun derdi meme ozaman canim.. zaten bi derdi olsa surekli aglar ..

Benim oglum baya bi hastalik atlatti.. ilk basta sag Bobrekte buyume ve idrarda bakteri yuzunden cok zor gunler gecirdik... Cok sukur atlattik onu..
Yeni bronsit atlattik 11 gun hastanede yattik nefesi tikanmis bir sekilde gittik hastaneye... Hala evde ilacli buhara devam ediyoruz ocagin 24' unden beri bronsiti atlatamiyordu 1 hafta oldu duzeleli..alerjik bir bebek o yuzden zor atlatiyirmus vs..
Anlican Cok zor gunler yasadim.. dr biraz daha gecikseydin kucaginda kalirdi dedi Allahtan erken gitmisim... Gerci ne oldugunu anlayamadim bi sikintisi var diye dusunup goturdum..n

Insallah canim 2 sene emzirirsin.. ama bu huyunu birakmazsa cok zor olabilir kendini fazla yipratma 1 yas ideal ozaman...
Cunku Ben depresyona girmistim evi bile tenizlemiyordum kolumu kaldiramiyirdum o derece siyirmistim yani.. ben memeden oldugunu kesince anladim bilsem 1 yasinda keserdim... Uykusu gelince oldugu yerde sizmaya basladi.. onceleri illa emerdi uyur kalkar emerdi memem acik kalirdi uyuya kalurdim oyle...

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar bu akşam özel bi çocuk hastanesinin aciline gittik dr muayene etti oğlum grip olmuş boğazı şişmiş. bir sürü ilaç vardi. kusması içinde bulantı önleyici kocaman bi ilaç verdi. idrar tahlili yapıldı temiz çıktı. ancak dr oğlumu çok zayıf buldu oğlum 6 kg 64 cm. 3 saatte bir emzir dedi her ağladığında verme böylece karnı doyar ve kusmaz dedi. ama nasıl olur zaten çocuk 1-2 dk emip bırakıyor memeyi istemiyor itiyor 3 saatte bir emzirirsem dahada zayıflamazmı. mamaya gerek yok sen emzir. 3 saati uygula 15-20 gün sonra tekrar gel dedi. o zaman bakarız dedi bizden haberler böyle çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…