-
- Konu Sahibi aycaeceberen
- #3.981
bu konuyu etraflıca bir konuşalım bence. herkes tecrübelerini bilgilerini paylaşsın! mertura faydası olursa ne mutlu!
öncelikle mertur, bebeğinin herhangi bir fiziksel rahatsızlığı olmadığına emin olmak lazım. dıştan içe doğru sayarsak:
-ortam sıcaklığı uygun mu? (sıcak ve soğuk bebeği rahatsız edebilir)
-bebeğin giysilerinde bir sıkılık veya fazlalık var mı? giysisinde canını acıtacak birşey var mı? (çorapta parmağa dolanan bir iplik,boyuna batan bir çıtçıt veya yaka mesela)
-bebeğin burnu tıkalı mı? (çok önemli henğz ağızlarından nefes alamıyorlar pek :) )
-yatış pozisyonunda terslik var mı? kendine uygun mu? (reflüsü varsa başını bir 30 derce kadar yükseltmekte fayda var)
-herhangi bir yeri ağırıyor olabilir mi?(karın ağrısı,kulak ağrısı,ağızda pamukçuk,)
-ateşi var mı? kısacası hasta mı?
-karnı tok mu? (bebeklerin açlığa adapte olma yorumuna katılıyorum,kilo alımı,kaka ve çiş miktarına göre yeterli beslenip beslenmediği kontrl edileblir.)
ev sıcaklığı ideal olduğunu düşünüyorum . ben tişört ile dolaşıyorum =)
bebeğimin kıyafeti , en içte kolsuz alttan çıtçıtlı body , ince penye patikli alt ikisini üzerinede bütün penye patikli tulum . çorap sıkmasın diye giydirmiyorum . ayakları üşüyüpte gaz olmasın diye iki kat yapıyorum ayaklarını. kıyafetleri dar değil gayet rahat penye.
burnu tıkalı değil , düzenli sümük avcılığı yapıyorum =)
reflüsü yok , sere serpe yatıyor
herhangi bir hastalık yok .
ateş olsa , ateş uyku yapar zaten o da yok =)
karnının açlığını bende düşündüm üç gün önce devam sütünden yaptım 120 cc den ancak 40 cc içti . dün yaptım 90 cc içti .
çiş , kaka durumu iyi mamayıda içim rahatlasın diye yaptım
yalnız şu gerçek var ki benim oğlum doğdu doğası çok uyumuyor , son zamanlarda sadece çok arttı o kadar ...
ilgilendiğin için teşekkür ederim
benim tek şüphelendiğim diş çıkaracak ondan mı arttı uykusuzluğu acaba ?
hmmmmm! diş için biraz erken ama olabilir tabii! temiz, buzdolabı soğukluğunda birşeyi (ütülenmiş ıslatılmış mendil olabilir) damağına bastır biraz bakalım. diş çıkarıyorsa rahatlamasını sağlar...
Ay o zaman Allah yardımcın olsun.yok huzursuz değil , ilgi istiyor =)
adım ilknur. bebeğim erkek, adı kuzey :),19 kasım doğumlu. çıkmak üzereydim Songül. cevapsız bırakmak istemedim. kuzuyu besleme zamanı geliyor. hepinize iyi geceler!canım biraz bahsetsene erkek mi adın ne kendinden biraz bahset tanışalım
daha önce hacı şakir granüllü sabun bahsi geçmişti , bugün oğlumun çamaşırlarını yıkadım . birkaç tane çok feci kakalı kıyafeti vardı onları yıkamadan on beş dakika önce musluktan gelen sıcaklıkta biraz hacı şakirden koyup suda beklettim , sonra onlarıda makineye atıp bu defa deterjan gözüne değilde içine koydum hacı şakiri . kısa programda yıkıyorum zaten gün aşırı çıkarıyoruz kıyafetlerinde bir kir olmuyor 29 dk lik program yetiyor. bu sefer çamaşırlar daha güzel oldu sanki =)
Cnm bende roxy kullandim ilk defa sevdim bebek kokuyo sanki
adım ilknur. bebeğim erkek, adı kuzey :),19 kasım doğumlu. çıkmak üzereydim Songül. cevapsız bırakmak istemedim. kuzuyu besleme zamanı geliyor. hepinize iyi geceler!
kaka lekesi kalıyor mu nasıl kullanıyorsun yaren ?
benım sıpamın uyku vaktı geldı kızlar öptum mertur bu gece dualarım senınle
Mertur Bebegin memeye duskunmu?
Benim buyuk oglum ayni boyle surekli kalkardi meme emerdi...
Bide bu aylarda damaklari kasinmaya basliyor dis cikarmasina daha vardir ama o kasinma yuzunden surekli emmek istiyor olabilir...
Bi bakima emerken hirsini aliyor bi nebze rahatliyordur...
Buyuk oglumu 2 yasinda memeden kestim.. bunagunduz basladim gece 1 kez uyandi meme kaka olmus dedi uyudu saat sabah 10 du uyandi... Birdaha gece hic uyanmadi anladimki derdi memeymis...
Bende acikiyor sanip yatmadan Iyice beslerdim yinede zirt pirt kalkardi... 15 dakikada 30 dkikada tas catlasa 1 saati gecmezdi uykusu...
Onun derdi meme ozaman canim.. zaten bi derdi olsa surekli aglar ..bugün sen aklımdan geçiyordun uzun zamandır gelmiyordun .
oğlumda sürekli emme isteği var , iki çekiyor bırakıyor yarım saat 45 dk sonra tekrar istiyor aranınca ben veriyorum .
tam boşaltmadığından ve sürekli emdiğinden göğsüm dolmuyor . inşallah bende 2 yaşına kadar emzirebilirim .
senin oğlun nasıl