- 28 Kasım 2008
- 6.205
- 59
- 38
-
- Konu Sahibi aycaeceberen
- #4.001
merhaba arkadaşlar bu akşam özel bi çocuk hastanesinin aciline gittik dr muayene etti oğlum grip olmuş boğazı şişmiş. bir sürü ilaç vardi. kusması içinde bulantı önleyici kocaman bi ilaç verdi. idrar tahlili yapıldı temiz çıktı. ancak dr oğlumu çok zayıf buldu oğlum 6 kg 64 cm. 3 saatte bir emzir dedi her ağladığında verme böylece karnı doyar ve kusmaz dedi. ama nasıl olur zaten çocuk 1-2 dk emip bırakıyor memeyi istemiyor itiyor 3 saatte bir emzirirsem dahada zayıflamazmı. mamaya gerek yok sen emzir. 3 saati uygula 15-20 gün sonra tekrar gel dedi. o zaman bakarız dedi bizden haberler böyle çok şükür.
merhaba arkadaşlar bu akşam özel bi çocuk hastanesinin aciline gittik dr muayene etti oğlum grip olmuş boğazı şişmiş. bir sürü ilaç vardi. kusması içinde bulantı önleyici kocaman bi ilaç verdi. idrar tahlili yapıldı temiz çıktı. ancak dr oğlumu çok zayıf buldu oğlum 6 kg 64 cm. 3 saatte bir emzir dedi her ağladığında verme böylece karnı doyar ve kusmaz dedi. ama nasıl olur zaten çocuk 1-2 dk emip bırakıyor memeyi istemiyor itiyor 3 saatte bir emzirirsem dahada zayıflamazmı. mamaya gerek yok sen emzir. 3 saati uygula 15-20 gün sonra tekrar gel dedi. o zaman bakarız dedi bizden haberler böyle çok şükür.
çok geçmiş olsun. Rabbim acil şifalar versin.
3 saati bir kez bekletebilsen aslında çok acıkmış olacağında daha güzel emebilir. ve seninde göğüslerin dolar.
ama çok zor....
ne gibi şikayetleriniz vardı giderken?
Onun derdi meme ozaman canim.. zaten bi derdi olsa surekli aglar ..
Benim oglum baya bi hastalik atlatti.. ilk basta sag Bobrekte buyume ve idrarda bakteri yuzunden cok zor gunler gecirdik... Cok sukur atlattik onu..
Yeni bronsit atlattik 11 gun hastanede yattik nefesi tikanmis bir sekilde gittik hastaneye... Hala evde ilacli buhara devam ediyoruz ocagin 24' unden beri bronsiti atlatamiyordu 1 hafta oldu duzeleli..alerjik bir bebek o yuzden zor atlatiyirmus vs..
Anlican Cok zor gunler yasadim.. dr biraz daha gecikseydin kucaginda kalirdi dedi Allahtan erken gitmisim... Gerci ne oldugunu anlayamadim bi sikintisi var diye dusunup goturdum..n
Insallah canim 2 sene emzirirsin.. ama bu huyunu birakmazsa cok zor olabilir kendini fazla yipratma 1 yas ideal ozaman...
Cunku Ben depresyona girmistim evi bile tenizlemiyordum kolumu kaldiramiyirdum o derece siyirmistim yani.. ben memeden oldugunu kesince anladim bilsem 1 yasinda keserdim... Uykusu gelince oldugu yerde sizmaya basladi.. onceleri illa emerdi uyur kalkar emerdi memem acik kalirdi uyuya kalurdim oyle...
Mertur Bebegin memeye duskunmu?
Benim buyuk oglum ayni boyle surekli kalkardi meme emerdi...
Bide bu aylarda damaklari kasinmaya basliyor dis cikarmasina daha vardir ama o kasinma yuzunden surekli emmek istiyor olabilir...
Bi bakima emerken hirsini aliyor bi nebze rahatliyordur...
Buyuk oglumu 2 yasinda memeden kestim.. bunagunduz basladim gece 1 kez uyandi meme kaka olmus dedi uyudu saat sabah 10 du uyandi... Birdaha gece hic uyanmadi anladimki derdi memeymis...
Bende acikiyor sanip yatmadan Iyice beslerdim yinede zirt pirt kalkardi... 15 dakikada 30 dkikada tas catlasa 1 saati gecmezdi uykusu...
göğüslerim o kadar yumuşadıki zaten dolumu boşmu anlamıyorum. Bebeklerimize birşey olmasın çok üzülüyorum. Oğlum 2 gündür çok keyifsiz emmek istemiyor memeye yaklaşınca ağlıyordu. burnu akmaya başladı. öksürmeye başladı ve dün gece sabaha kadar ağladı ateşi yükseldi derken fitil verdim. verirken çok üzüldüm ama mecbur kaldım saatlerce ağlamadan bitap düşüyor ama uyumuyordu. bu şikayetle gittim ama bide kusması var doğdugundan beri emdiğinden daha çok kusar. Bence bu yüzden kilo almamış Daha önce dr a götürdüm bebekler kusabilir normal dediler. işte böyke. Geçmiş olsun dileklerin içimde teşekkür ederim.
Rabbim muhafaza etsin bebeklerimizi ...
tez vakitte iyileşir inşallah
fburak cnm arasta bıkacgundur gece memeye dustu
bılıyom ac degıl sukur sutumde var ama 1.5 satte emmek ıstıyo ne olcak bılmem
amin amin canım valla dün dr amcası ciğerleri çok iyi dedi ama buhara 1 ay daha devam dedi..
amin amin canım valla dün dr amcası ciğerleri çok iyi dedi ama buhara 1 ay daha devam dedi..
fburak cnm arasta bıkacgundur gece memeye dustu
bılıyom ac degıl sukur sutumde var ama 1.5 satte emmek ıstıyo ne olcak bılmem
beki dişleri kaşınıyordur. diş çıkaracak olabilir.
güzelce emdikten sonra ilk 2 saat içinde mızırdandığında yalancı emzik versen dalmaz mı tekrar uykuya?
canım oda başladı desene memeci bunlar:) bi benim eymen öyle değil ama fatihte çok düşerdi öyle kalkar dururdu..
onunda belki damakları kaşınmaya başlamıştır.. mesela eymendede var kaşınıyor ama o memeye değilde daha çok kendi parmaklarına bide diş kaşıyan emziğine saldırıyor bide oyun halısının oyuncaklarına bi saldırması var görme onları yakalıyor ısırıyor küçük köpeklere benzetiyorum onu ozamn:) onlardan çıkartıyor hırsını...
ama bazı bebekler yada genelimi demeliyim memede sakinleşir memede rahatlar..
eymen hiç öyle değil ağlar huysuzlanır meme almaz asla sakinleştirmeden memeyi veremezsin..
fatih ağladığında meme veriridim susardı sıkıntısı neyse memeyle geçerdi hasta olduğu zamanların dışında tabi...
canım oda başladı desene memeci bunlar:) bi benim eymen öyle değil ama fatihte çok düşerdi öyle kalkar dururdu..
onunda belki damakları kaşınmaya başlamıştır.. mesela eymendede var kaşınıyor ama o memeye değilde daha çok kendi parmaklarına bide diş kaşıyan emziğine saldırıyor bide oyun halısının oyuncaklarına bi saldırması var görme onları yakalıyor ısırıyor küçük köpeklere benzetiyorum onu ozamn:) onlardan çıkartıyor hırsını...
ama bazı bebekler yada genelimi demeliyim memede sakinleşir memede rahatlar..
eymen hiç öyle değil ağlar huysuzlanır meme almaz asla sakinleştirmeden memeyi veremezsin..
fatih ağladığında meme veriridim susardı sıkıntısı neyse memeyle geçerdi hasta olduğu zamanların dışında tabi...
bazende doktorları dinlenmemeli bence
benim oğlumda iki dk emip bırakıyor , emse 15-20 dk doyar iki üç saat istemez belki .
bence sen devam sütü fln ver hastaysa 2 dk emme normal zaman olsa devam etsin dersin de hastayken daha çok emmesi lazım .
hem böyle emmeside düzene girer ilk devam sütü verirsin bu sırada göğüslerin dolar iki saat sonrada emzirirsin .
Allah şifa versin bebeğine
benim oğlumda eymen =) o da sakinken emer ağlasın emmez . ağlamasının şiddeti artsın hele hepten kızar hiç almaz o zaman çok zor oluyor işte . bazen emmek istediğinde ben hemen emziremem o zaman işte bir başlar ağlamaya kesinlikle emmez bir daha . prensipleri var=)
bizimde tükürüklerimiz çok akıyor. hatta salya şeklinde akıyor :)) birde püüüf yapıp etrafa saçıyor.cnm uykudan uyanmıyo normalde emzık emıyo ama benı ıstıyosa agzını kocaman acıyo emzıgı yutck nerdeyse bıkac gundur bu sekılde bıde hep agzıyla zoru tukuruklerı akıyo kasıyo
cnm gunduz ıle gecesı cok farklı gunduz daha normal 2 saatte hep elı agzında yada oyuncaklarını kemırıyo emzıgoyle oynuyo
ama fgece oluncca benım mememı kullanıyo bu ıs ıcın ay dış ıcın erken degılmıkı yav
1.5 2 saate kalkıyo
fburak cnm sen ıdrarda farklı bıseye daha baktırmıstın o neydı