2012 kasım bebekleri büyüyor..

Daha once ayni msj yazmistim telden. Gitmedi sandim:-)
Mertur benim oglusta uyumuyor bu gunlerde. Eli hep agzinda. Acaba dis mi sıkıntı yapiyor.

bende aynısını düşündüm , diş mi çıkaracak acaba onun sıkıntısı mı . dün gece ilk defa çok terledi sabah kıyafetini değiştirdim .

kacak özlettın kendını ınankı
sen gıtmeden serı yazayım cnm
bu tamamen yapı meselesı dıyorum ben benm yarenım cok secıyo ama ırı bı cocuk esımının tarafı öle ee aras ta o sekılde ne sut bollugundan nede cok yedıgınden
sende bız mınyonuz onlarda mınyon de gec cnm kg cok ta ıyı bışey degıl yarende tombuldu cok bebekekn hep kalırmı dıye kafamda suphe vardı
ablamın kızı zayıf hemen ıgrenc esprıler acmı bırakıyonuz annen bakamıyomu aslında bı annenın ne kadaer hassas olucagı konular bunlar

benim kaynanamda bu espiriyi yapıyor beni gıcık ediyor , yatarak görsün ;annen kucağına almıyormu seni,
ağzında emzik görsün; annen meme vermiyormu sana ,
çok sinir oluyorum bu kadına bir daha derse ağzının payını vericem çok sinirleniyorum.birşey demiyprumsonrada o gittikten sonra kendimi yiyip bitiriyorum.

dayanma gücüm yok gibime geliyor artık . dün gece zoraki uyuttum oğlumu bugünde saat 7 de uyandı biraz emdi uyudu bu şekilde yarım saat 45 dakikalık periyotla saat 9 a kadar devam etti . bir yandan da sürekli beşiğini sallıyorum ancak 9 a kadar tutabildim . şu saat oldu hala uyumadı yine , babasıda hiç mi hiç yardımcı olmuyor . bir ağlarsam kimse susturamayacak çok fena doluyum . doldum taşmak üzereyim ... =(

canım zor bebek büyütmek çok zor hele birde yalnızsan... insan intihar edenleri bile daha iyi anlıyor.

bir arkadasımında zodu bebeği inanılmaz bunalımlara girmişti. yardım edeni yoktu. benim annem çok yardımcı oluyor. eşimde evdeyken...
benim oğlum açda olsa beslenmek istemeyen bir çocuk öylezor besliyoruz ki anlatamam..
aç olan her çocuk ağlamaz... en fazla 2 ayına kadar ağlar ama biraz daha büyüdükçe unutur açlığını aç kalmaya alışır.
ben oğlumu doyuyor sanıyordum memeyle oynayıp bırakıyormuş meğer 10 gün hiç kilo almayınca anladım. sağıp biberona 160 ml sütü koydum 3 aylıkken içiverdi... 10 dkde falan beni 2 dk. emmeyle sadece açlığını geçiriyordu. doymadığı içinde huysuzdu...
birde gaz.. ne kadar çıkarsa hala içinde bitmek bilmeyen gazları vardı. poposuna sıcak su koy biraz masaj yap karnına. mümkünse o emdikten sonra besle biraz daha...
ve bir kişi daha bulup battaniyede sallamayı deneyin müzik eşliğinde belki uyuyabilir.
ama birilerinde destek almalısın. tek başına çoook zor
:26:

kader ıste naparsın
keske cözum aramak zorunda kaldıgımız bı ortamımız olmasaydı bızde kendı topimızde kalsaydık

kader ile ne alakası var canım benim..her giren en son hangi tarihte yazdığını bilir yazıyor zaten abone olkduğunuz konuların bildirimi geldiğinde o tarihten itibaren yazılan sorulara vs cevap vere vere gelinir yeni konuya...naçizane fikir bu tabi.artık soru sormuyorum ben mesela açık söyliyim bu güne kadar sorduğum soruların pek cevabını alamadım .anan nasıl kardeşin evlendi mi muhabbetlerinden sıra gelmedi...hatta konu ile ilgili topik sahibine msj bile gönderdim TINN...:KK5:
bu da ister istemez soğuttu beni...KİŞİSEL hiç bir sıkıntım yok yanlış anlaşılmasın ..sonuçta ne sen beni tanırsın ne ayşe ne fatma öyle değil mi ? :KK14:

benim kaynanamda bu espiriyi yapıyor beni gıcık ediyor , yatarak görsün ;annen kucağına almıyormu seni,
çok sinir oluyorum bu kadına bir daha derse ağzının payını vericem çok sinirleniyorum.birşey demiyprumsonrada o gittikten sonra kendimi yiyip bitiriyorum.

senin kadar mükemmel olamadık anne idare ediyor bebek aç maçç de gitsin. bak nasıl anlıyor espiriyii :)

canım benim kendini yiyip bitirmene değecek mi acaba :KK14: ben bütün gün kucakladım öptüm kokladım meme de verdim emzikte şimdi arta kalan zamanlarını babannesi ile geçirsin biraz de :KK4: bak bi daha diyebiliyor mu böylece kalp de kırmazsın,:nazar:

kader ile ne alakası var canım benim..her giren en son hangi tarihte yazdığını bilir yazıyor zaten abone olkduğunuz konuların bildirimi geldiğinde o tarihten itibaren yazılan sorulara vs cevap vere vere gelinir yeni konuya...naçizane fikir bu tabi.artık soru sormuyorum ben mesela açık söyliyim bu güne kadar sorduğum soruların pek cevabını alamadım .anan nasıl kardeşin evlendi mi muhabbetlerinden sıra gelmedi...hatta konu ile ilgili topik sahibine msj bile gönderdim TINN...:KK5:
bu da ister istemez soğuttu beni...KİŞİSEL hiç bir sıkıntım yok yanlış anlaşılmasın ..sonuçta ne sen beni tanırsın ne ayşe ne fatma öyle değil mi ? :KK14:

cnm kader muhappetının soz gelışı oldugu ortada
abone olma olayı nasıl oluyo nereye bıldırım gelıyo ınankı benım fıkrım yok ama öğrenırsem ıyı olucak guzel bı uygulama anlattıgın
ben genelde sordugum soruların cevabını alıyorum bılemıcem neden sana yazılmıyo
bıde sohpet etmenın ne sakıncası var anlamadım 1 senedır arkadasız anne kardes sorulması cokta garıp degıl benım fıkrımce tabı

buradan anne kardes muhappetı oldu dıyemı sogudun?????

aklınca dıyemedılerını bebege aktararak dıyo cnm takma sen var böyle kısılıkler cok

Seçenekler
Search Thread
Değerlendirme

şeklinde yanyana bir yer var.(sayfa başında sayfa sayılarının altında küçük yazıyor) oradan seçenekleri tıklarsan. bu konuya abone olursun. takip ettiğin topiklere abone olursan en son kim yazmış sürekli görebilirsin kontrol panelinden.

yaren sakinlikte sorun yok , uykusuzluk var sadece . bugün toplam bir saat uyudu sadece

bu konuyu etraflıca bir konuşalım bence. herkes tecrübelerini bilgilerini paylaşsın! mertura faydası olursa ne mutlu!

öncelikle mertur, bebeğinin herhangi bir fiziksel rahatsızlığı olmadığına emin olmak lazım. dıştan içe doğru sayarsak:
-ortam sıcaklığı uygun mu? (sıcak ve soğuk bebeği rahatsız edebilir)
-bebeğin giysilerinde bir sıkılık veya fazlalık var mı? giysisinde canını acıtacak birşey var mı? (çorapta parmağa dolanan bir iplik,boyuna batan bir çıtçıt veya yaka mesela)
-bebeğin burnu tıkalı mı? (çok önemli henğz ağızlarından nefes alamıyorlar pek :) )
-yatış pozisyonunda terslik var mı? kendine uygun mu? (reflüsü varsa başını bir 30 derce kadar yükseltmekte fayda var)
-herhangi bir yeri ağırıyor olabilir mi?(karın ağrısı,kulak ağrısı,ağızda pamukçuk,)
-ateşi var mı? kısacası hasta mı?
-karnı tok mu? (bebeklerin açlığa adapte olma yorumuna katılıyorum,kilo alımı,kaka ve çiş miktarına göre yeterli beslenip beslenmediği kontrl edileblir.)

bunlarla ilgili bir sıkıntı yoksa öncelikle bebeklerin hatta bütün çocukların düzeni ve sınırları sevdiğini söylüyor uzmanlar. yani bebek bizi ne kadar zorlasa da onu bir düzene alıştırmak için zorlamalı ve zorlanmalıyız :) her anne pat diye uyuyuveren bir meleğe sahip olamıyor maalesef;bu durumda ona bunu öğretmek gerekiyormuş.
***düzenden kasıt daha önce songülün dedikleri gibi gündüz uykuları ve gece uykusundan önce aynı şeyleri sırasıyla yapmak, saatlere sadık kalmak.mesela bizim bebeler artık günde 14-16 saat uyumalı,bunun da 9-10 saati gece uykusu olmalı; 2 veya üç gündüz uykusu ile tamamlanmak üzere.kesinlikle geç yatırmamak gerek; YORGUN BEBEK=UYUYAMAYAN AJİTE BEBEK! gece uykusu için 19:00-19:30'dan itibaren yatırma rutinine başlanmalı. artık o bize kalmış.banyo mu yaptırırız?pijama mı giydiririz? ninni mi söyleriz? benim rutinim: alt değiştirme,besleme,gece lambasını yakma,bir kat elbisesini çıkarıp,sarılarak ninni söyleme (en fazla iki kez),park yatağının müziğini açıp yatırıyorum.gündüz de genelde aynı saatlerde yatırıyorum.başlarda biraz itiraz etti ama artık alıştı.
***bu arada dreamfeeding (rüya beslenmesi) diye birşey var. saat 23-24:00 gibi uyku arasında beslerseniz,bebekler 5-6 saat kesintisiz uyuyabiliyor.ilk günlerde aç kalıyor diye huzursuz oldum,o da bir iki gün alışmadı gibi oldu ama şu anda bu düzen bizde sağlandı :)))
***bebeklerin sakinlk ihtiyacını göz ardı etmemek gerekiyor.uykudan önce (en az 15-20dk) hareket düzeyi azaltılmalı, uyaran fazlalığı önlenmeli.mesela hoppala oynamamak,bağıra çağıra sevmemek :), tv seyrettirmemek!! (zaten izletmeyelim) böylece çocuk uyku zamanına kendini hazırlıyor;bünyesi yavaşlıyor.
***EĞER EV ÇOK SESLİ VE BEBEK UYURKEN EVDE SÜREKLİ BİR UYARAN VARSA çocuk odasında beyaz gürültü yaratmak iyi gelebilir.mesela fön sesi gibi..(biz hiç denemek zorunda kamadık,belki de bizim yatağın ninni çaları onun için o şekilde işliyor olabilir.)
***ortamın ışığı karanlığa yakın olmalı! böylece kesintisiz uyku için çocuğun beyni mesajı alıyor. (bu arada şu dönenceler,yatağa konan renkli, sesli, ışıklı oyuncaklar bebeği uyararak uyklusuna engel oluyor mu diye kontrol edilmeli;öyleyse çıkarılmalı!)
***son olarak hareketle uyuma sandığımız kadar iyi birşey değilmiş. bebeği teskin etmek için evet ama sakinleşip uykuya dalmak üzereyken durmak lazımmış.yoksa bebek kaliteli ve yarayışlı bir uyku uyuyamıyormuş. tıpkı bizim uçakta veya otobüste uyuduğumuz ve hiç dinlenemediğimiz uykular gibi!

işte böyle! benim okuduklarım bildiklerim bunlar. araştırmaya devam ediyorum!
ben hamileyken Sinem Olcay Kademoğlu'nun Merhaba Bebek isimli kitabını okumuştum;çok faydasını gördüm :) tavsiye ederim!
başka önerisi, tecrübesi olan arkadaşlar!! haydi voltranı oluşturalım :)))

X