2012 kasım bebekleri büyüyor..

mertur canım niye soktu parmağını ağzına hemşire sussun diyem bizim çocuk dokorumuzda ağlamasın diye oğlumun eldivenini çıkardı kendi elini ağzına tutturdu bir görsen benimki başladı parmağını emmeye.

emzik niyetine soktu ağlarken emer susar diye sanırım

kızlar rezene cayı için ne düşünüyorsunuz ? kolik ve gaz sancısı olan bebeklere milupanın rezene cayını veriyorlarmıs. araştırdım ve çok memnun kalan kişiler var bir çok kişi olumlu sonuc almış.

aranızda kullanan memnun kalan var mı ?

benim oğumda kolik milupanın rezene ve gece çayını kullanıyorum malesef hiçbi faydasını görmedim:KK43:

Merhaba kasım anneleri
Benimde kizim bir ayını dolduracak ınş haftaya,bebeginizdeki gaz ,makat darlığı sorunu olan annelere kullandığım bir damlanin ismini vermek istiyorum mucize resmen kesinlikle tavsiye ediyorum ismi "bigaia" bildigimiz sindirim icin kullanılan bi ilacmis kizimda bu haftaya kadar sürekli agliyodu ve kakasini yapamıyordu doktorumuzun önerisiyle kullanıyoruz cok huzurlu cok uslu oldu kızım cok şükür yanlız ben yurt dışında yaşıyorum şimdi netten baktım tr deki ismi birebir aynı degil ama kolik bebekler icin kullaniliyomus ...
Bucu canim oglus hala gaz problemi yaşıyorsa mutlaka dene canim günlük sadece 5 damla veriliyor ama kafi oluyor ,allah hepimizin yardımcısı olsun..

Son düzenleme:
bebeğim 15 günlük oldu. hala sarılığımız geçmedi. artık çok korkuyorum. 1 gece fototerapiye yattık 25 mg iken 15 mg düştük. şekerli su vermeye başladım 2 gündür. herkes bi şey söylüyo sarılığın geçmesi için.. siz nasıl atlattınız kızlarr yardım edin..

selam kizlar
ben 1 hafta once normal dogum yaptim. belim agriyo ve biraz gobusum kaldi.
bir turlu karar veremedim
acaba korse taksam bi sakincasi olurmu yardimci olursaniz sevinirim :)

ben kendim içiyorum arada liptonunki vardı evde =)

Lipton bizde de vardı bugun milupa aldım bakalım nasıl olacak bebeğime de 30 ml vericem inşallah biraz rahatlar yavrum.

bende öyle yapıp deneyeyim kızlar sağolun. arada alıyor ama arada dediğim gibi almak istemiyor.mertur canım niye soktu parmağını ağzına hemşire sussun diyem bizim çocuk dokorumuzda ağlamasın diye oğlumun eldivenini çıkardı kendi elini ağzına tutturdu bir görsen benimki başladı parmağını emmeye.

canım ben kullanıyorum milupanın hem rezene çayını hemde gece çayını , çok faydasını gördüm tavsiye ederim.kaşıkla veriyorum .

kimyonu toz olarakmı atıyorsun canım?
canım ben hiç öyle kaynatmıyorum , ilk günden beri direk çeşme suyunu kullnıyoruz sıcaklığını ise dirseğimle kontrol ediyorum dayanacak kadar oluyor eski usul yöntem yani.

gerçekten çok güzel evet canım hayattaki en güzel duyguymuş.bende canım hiç kıyamıyorum oğluma çok küçük çok savunmasız ve masum uyurken gidip izliyorum.soğuk diye üşümesin diye canım acele acele yıkıyoruz yaz olsa daha farklı olurdu.

Canım ben de bugun aldım bakalım inşallah yarar.

benim oğumda kolik milupanın rezene ve gece çayını kullanıyorum malesef hiçbi faydasını görmedim:KK43:

Bakalım biz de yarayacak mı inşallah faydasını görürüm.

bebeğim 15 günlük oldu. hala sarılığımız geçmedi. artık çok korkuyorum. 1 gece fototerapiye yattık 25 mg iken 15 mg düştük. şekerli su vermeye başladım 2 gündür. herkes bi şey söylüyo sarılığın geçmesi için.. siz nasıl atlattınız kızlarr yardım edin..

Allah yardımcınız olsun tez şifa versin inşallah. Biz sarılık gecirmedigimiz için bilgim yok inşallah kısa sürede atlatirsiniz.

selam kizlar
ben 1 hafta once normal dogum yaptim. belim agriyo ve biraz gobusum kaldi.
bir turlu karar veremedim
acaba korse taksam bi sakincasi olurmu yardimci olursaniz sevinirim :)

Bel Korseleri var dikişine gelmeden onu kullanabilirsin ya da eskilerin usulü dikişe degdirmeden bez baglayabilirsin. Ben de sezeryan ile dogum yaptım göbek filan kalmadı ama dikişin olduğu yer kat gibi dürüyor orası da altı aya toparlanirmis.dikis izi içinde contractubeks adlı bi krem kullanıyorum mucize gibi bırsey kesinlikle tavsiye ederim iz yok denecek kadar azaldı.

Merhaba kasım anneleri
Benimde kizim bir ayını dolduracak ınş haftaya,bebeginizdeki gaz ,makat darlığı sorunu olan annelere kullandığım bir damlanin ismini vermek istiyorum mucize resmen kesinlikle tavsiye ediyorum ismi "bigaia" bildigimiz sindirim icin kullanılan bi ilacmis kizimda bu haftaya kadar sürekli agliyodu ve kakasini yapamıyordu doktorumuzun önerisiyle kullanıyoruz cok huzurlu cok uslu oldu kızım cok şükür yanlız ben yurt dışında yaşıyorum şimdi netten baktım tr deki ismi birebir aynı degil ama kolik bebekler icin kullaniliyomus ...
Bucu canim oglus hala gaz problemi yaşıyorsa mutlaka dene canim günlük sadece 5 damla veriliyor ama kafi oluyor ,allah hepimizin yardımcısı olsun..

maşallah seninki uslanmış darısı benim oğluşun başına inşallah sorma canım hemde ne yaşıyoruz bu gaz problemini sab simplex kullanıyoruz o bile fayda etmedi her akşam ağlama krizlerimiz var kolik dedi doktor tr deki ismini araştırıp bide bundan kullanayım yarın kontrolumuz var doktora da bi sorayım teşekkür ederim canım

canım geçmiş olsun benim bebeğimde sarılık oldu doktor fototerapiye yatıracaktı 2 gün sonraki tahlilde düşmezse bende bi arkadaş tavsiyesiyle ona doktoru vermiş bebeği sarılık olduğu için eczaneden serum aldım içeriği şekerli suymuş ondan verdim günde 3 sefer allaha şükürler olsun ki düşmüştü inşallah sizinkide düşer

teşekkür ederim dün msjı yazdıktan sonra bir baktım göbeğimiz düşmüş inan sevinçten göbek attım resmen..:)şimdi alkolle pansumana devam ediyorum dün butun gun uyudu ama bu sabah 4te bir kalktık uyumak ne mümkün hep huzursuz acaba göbeğimi acıyor diye düşünüyorum şimdide..:KK43:

hadi gözün aydın canımm .doktor göbek agrı yapmaz demişti bizim göbeğimiz akıntı yapmıştıda korkma yani. bide alkolle değil baticonla temizleyin o daha etkili

Kızlar emzikten bahsetmişsiniz ben aslında kullanmak istemiyordum ama oğlum kolik olduğu için dr.a gittik 2 tane bitkisel damla verdi ve emzikte kullanabiliceğimizi söyledi.
ben ortadontik emzik istiyordum ama bebeğim ağlama krizlerine girmişti o an wee vardı eczanede damajlı silikon 4tlye aldık kaynatıp verdim kabul etti. ama artık daha az emiyor sankii sizde nasıl?
canım benimkinde azalma olmadı canım hatta gaz sancısı olduğu zamnlarda ağlamaktan sinirden hiç kabul etmiyor emziği , aksine tokta olsa meme istiyor oda daha çok gaz olmasına sebep oluyor.

canım benimkinde azalma olmadı canım hatta gaz sancısı olduğu zamnlarda ağlamaktan sinirden hiç kabul etmiyor emziği , aksine tokta olsa meme istiyor oda daha çok gaz olmasına sebep oluyor.

sab simplex ve aguline kullanıyoruz. baya rahatladı bizimki. istersen bir dr. dan yardım alın.
benim oğlumda 1.5 2 saat memede kalıyordu. kolik bebekler doyduğunu pek bilmezmiş. ve çok üst üste uzun emmek sindirilmiş süt ve sindirilmemiş süt karışarak gaza sebep oluyormuş. en sık 1.5 saatte emziriyorum. baya iyi sayılırız.

sab simplex ve aguline kullanıyoruz. baya rahatladı bizimki. istersen bir dr. dan yardım alın.
benim oğlumda 1.5 2 saat memede kalıyordu. kolik bebekler doyduğunu pek bilmezmiş. ve çok üst üste uzun emmek sindirilmiş süt ve sindirilmemiş süt karışarak gaza sebep oluyormuş. en sık 1.5 saatte emziriyorum. baya iyi sayılırız.
bizde sab simplex kullanıyoruz ,oda olmasa ne yaparız bilmem. çok güzl çıkartıyor ama sürekli emdiği için sürekli gaz var. sen iki tanemi gaz ilacı kullanıyorsun canım.günde kaç kere. seninkide kolikmi canım kolik bebekleri günün hep aynı saattinde sancı tutarmış, vallaha ne bileyim canım vermeyincede huysuzlanıyor vermemek mümkün değilki. her gün huyu değişiklik gösteriyor bazen çok iyi emip yatıyor. birde anlamadığım bazı doktorlar annenin yediklerine dikkat etmesi lazım bebeğe geçer gaz olur diyor bazı doktorlar ise öyle bir şey yok diyor anlayamadım gitti.hangisi doğru.

bu arada hava nemlendirme cihazı alıcam aranızda kullanan varmı, malum kış ayı burun tıkanıklığı ve solunum yolları rahatsızlıklarına sebebiyet vermemek için doktorumuz da önerdi.

kızlar bugun dr a gıttık 10 gunden fazla zamandır arasımız yeşil kaka yapıyodu
dr amcamız arasa dedı ah bı annen takıldı senın yeşil kakaya dıye
yeşil kaka beraberınde kusma ateş huzursuzluk bıde kg artımında sorun varsa problemmış
tabı bızde hıcbırı yok aksıne 10 gunde 400 gr daha almış
3780 dogan aras 42 gund 5600 olmuş cok ıyı dedı gelışım
ama annemız rahat etsın dıye kaka tahlılı yapalım dedı neyse gunde kaç kere kaka yapan aras efendı bı yapamadı kakasını geldık eve evde yaptı hemen bbamız paketı göturdu hastaneye sabah arıcam drı
onun dışında bıtkı cayları bebge en fazla 1 cay bardagı verılmelıymış
sonrasında benıı 40 kontrolum vardı dr umula cok özleşmısız dıkışlere rahıme ıdrar torbaya falan baktı erşey muhteşem cıktı 9 kg kalmış oda guzel arasıda guzel bı mıncıkladı arası getırdıkce beklerım dedı bızden pozıtıf enerjı almaktaymış sağolsun
spıralden bahsettı 60.gun takabılırız yok almayım dedım bayıltarakta takıyolarmış cıx dedım haberler böle kızlaar

bizde sab simplex kullanıyoruz ,oda olmasa ne yaparız bilmem. çok güzl çıkartıyor ama sürekli emdiği için sürekli gaz var. sen iki tanemi gaz ilacı kullanıyorsun canım.günde kaç kere. seninkide kolikmi canım kolik bebekleri günün hep aynı saattinde sancı tutarmış, vallaha ne bileyim canım vermeyincede huysuzlanıyor vermemek mümkün değilki. her gün huyu değişiklik gösteriyor bazen çok iyi emip yatıyor. birde anlamadığım bazı doktorlar annenin yediklerine dikkat etmesi lazım bebeğe geçer gaz olur diyor bazı doktorlar ise öyle bir şey yok diyor anlayamadım gitti.hangisi doğru.

bu arada hava nemlendirme cihazı alıcam aranızda kullanan varmı, malum kış ayı burun tıkanıklığı ve solunum yolları rahatsızlıklarına sebebiyet vermemek için doktorumuz da önerdi.

canım ben
Weewell WHC730 Soğuk Buhar Üfleyici
bunu kullanıyorum araştır bi istersen gayet memnunum devamlı çalışıyor bir sorun yaşamadık
benimde burun tıkanıklığım çok olurdu bunu kullandığımızdan beri pek olmuyor

canım ben
Weewell WHC730 Soğuk Buhar Üfleyici
bunu kullanıyorum araştır bi istersen gayet memnunum devamlı çalışıyor bir sorun yaşamadık
benimde burun tıkanıklığım çok olurdu bunu kullandığımızdan beri pek olmuyor

merhaba cnm nasılsınnnnnnnnnnnnnnnnnn

kızlar bugun dr a gıttık 10 gunden fazla zamandır arasımız yeşil kaka yapıyodu
dr amcamız arasa dedı ah bı annen takıldı senın yeşil kakaya dıye
yeşil kaka beraberınde kusma ateş huzursuzluk bıde kg artımında sorun varsa problemmış
tabı bızde hıcbırı yok aksıne 10 gunde 400 gr daha almış
3780 dogan aras 42 gund 5600 olmuş cok ıyı dedı gelışım
ama annemız rahat etsın dıye kaka tahlılı yapalım dedı neyse gunde kaç kere kaka yapan aras efendı bı yapamadı kakasını geldık eve evde yaptı hemen bbamız paketı göturdu hastaneye sabah arıcam drı
onun dışında bıtkı cayları bebge en fazla 1 cay bardagı verılmelıymış
sonrasında benıı 40 kontrolum vardı dr umula cok özleşmısız dıkışlere rahıme ıdrar torbaya falan baktı erşey muhteşem cıktı 9 kg kalmış oda guzel arasıda guzel bı mıncıkladı arası getırdıkce beklerım dedı bızden pozıtıf enerjı almaktaymış sağolsun
spıralden bahsettı 60.gun takabılırız yok almayım dedım bayıltarakta takıyolarmış cıx dedım haberler böle kızlaar

yarencim iyi gceler nasılsın
maşallah bebiş çokiyi gelişmiş darısı başımıza:nazar:
bizimki 1 ayda 600 gr aldı,alt sınırdayız yani,sağlık olsun napalım
ebe sütün mü yok acaba dedi,var aslında ve bebek gayet iyi emiyor
ne bileyim içim rahat bebişim iyi ya:emir_bebek: bide şu kolik olmasa:26:
bu arada kanaman kaç gün sürdü senin
bnm bugün 38. günüm hala lekelenme şeklinde var...

yarencim iyi gceler nasılsın
maşallah bebiş çokiyi gelişmiş darısı başımıza:nazar:
bizimki 1 ayda 600 gr aldı,alt sınırdayız yani,sağlık olsun napalım
ebe sütün mü yok acaba dedi,var aslında ve bebek gayet iyi emiyor
ne bileyim içim rahat bebişim iyi ya:emir_bebek: bide şu kolik olmasa:26:
bu arada kanaman kaç gün sürdü senin
bnm bugün 38. günüm hala lekelenme şeklinde var...

evet cnm beklenen en az 600 gr ama ılk ay duzen kurması zor olabılıyomuş bı arkADAŞAIMIN BEBIŞIDE 500 GR ALDI bı dahakı ay emzırme sonrası mama verdı 1300 gr almış
cnm eger sutunden suphen olursa kı benım gecen 3 4 gun azalma oldu bebgım emıyo ama gögsumde boşluk bıde emıp emıp doymama vardı hemen humana caya başladım acaıp farettı gögsum doldu arasım da emme sonucu doydu
benı 28 gun surdu cnm kanama zaten lekelenme şeklındeydı bıttı oda
bakalım ılk kanama ne zman olcak
ablamın senın gubu lekelenme 60 gun surmuştu

evet cnm beklenen en az 600 gr ama ılk ay duzen kurması zor olabılıyomuş bı arkADAŞAIMIN BEBIŞIDE 500 GR ALDI bı dahakı ay emzırme sonrası mama verdı 1300 gr almış
cnm eger sutunden suphen olursa kı benım gecen 3 4 gun azalma oldu bebgım emıyo ama gögsumde boşluk bıde emıp emıp doymama vardı hemen humana caya başladım acaıp farettı gögsum doldu arasım da emme sonucu doydu
benı 28 gun surdu cnm kanama zaten lekelenme şeklındeydı bıttı oda
bakalım ılk kanama ne zman olcak
ablamın senın gubu lekelenme 60 gun surmuştu

bende humana kullanıyorum 1 haftadır hakkaten dahada arttı
gece uyurken üzerim ıslanıyor değiştiriyroum o derece sütüm var bebişte iyi ne bileyim mama vermeme gerek kalmaz inşallah
1hafta sonra tekrar tartılcaz bakalım
benimde bi bitse sıkıntı oldu ha bitti ha bitecek diye bu kanama
inşallah ablan kadar sürmez cnm:KK17:

bende humana kullanıyorum 1 haftadır hakkaten dahada arttı
gece uyurken üzerim ıslanıyor değiştiriyroum o derece sütüm var bebişte iyi ne bileyim mama vermeme gerek kalmaz inşallah
1hafta sonra tekrar tartılcaz bakalım
benimde bi bitse sıkıntı oldu ha bitti ha bitecek diye bu kanama
inşallah ablan kadar sürmez cnm:KK17:

oh maşalla cnm benım :nazar:
sutun bolmuş mesela bende anlamıyorum ben resmen gögus pedı bıtırmedım bıle bı kutu kızımda akardı ama ne hıkmetse tek anne sutu ıle beslenıyo co guzel kg aldı 42 gunde bende endışelendım akmıyo falan dıye
cnm ınşalla haftaya kg nız guzel cıkar
ay ınşalla abşamınkı gıbı uzun surmez pıstı totolar

X