3 gündür sinirlerim harap durumda, zombi gibi dolanır oldum. Kızım 3 gündür huy değiştirdi tamamen farklı bir kişiliğe büründü sanki. Sürekli durmaksızın ağlıyor, geceleri uyumuyor. Gündüzleri uyuyor her uyanma arasında diğer uyumasına kadar yaklaşık 3-5 saat süre geçiyor. Bu sabah 5 de uyandı saat 10'a kadar uyumadı bizi de delirtti, dualar okuyorum uyku için, kızım uyumuyor benim kafam düşüyor. Uykusunda birden katıla katıla ağlıyor, sakinleştirene kadar yine mahvoluyorum. İçim gidiyor onun derdini anlamadığım için.
Bugün doktora götürdüm dayanamadım , doktor her şeyi iyi gayet sağlıklı dedi. Gündüz uyutmayın gece uyusun dedi, Allah aşkına uyuyan çoçuğa nasıl müdahele edebiliriz ki ?Uyumayınca daha da huysuz oluyor ayrıca bu daha ikinci ayına giren yenidoğan bir bebek nasıl uyku düzenine alıştırayım ki ?Uyku düzeni 3. aydan sonra verilirmiş.Bir de daha çok küçük olduğu için uyanık kaldığı zamanlar hiç bir şeyden anlamıyor ve ağlamaya başlıyor en fazla 5 dk ilgisini çekebiliyorum sonra yine ağlamaya devam ediyor.Biraz büyüse anlayacak aylık olsa belki daha iyi anlaşıcaz en azından o beni ben onu daha iyi anlıcaz. Vallahi gün sayıyorum şöyle 5-6 aylık olması için.
Az evvel yine zorla uyudu ve birden kusma - ağlama karışımı ile uyandı ve çok huysuz.Allah'ım bugünler ne kadar zormuş, huysuz bebek ne zormuş daha doğrusu ona yetmediğimi hissediyorum , ağlamaları ve ona derman olamamam beni kahrediyor.
Ayrıca kakasını yaparken çok zorlanıyordu ve ıkındığı anlarda kıp kırmızı oluyordu.Doktorumuz bugün kontrol etti ve malesef ki makat darlığı çıktı. O yüzden kuzumun canı çok yanıyor , doktor zamanla ıkına ıkına darlığı genişleyecek, açılacak dedi. Kesi atılıyormuş çocuk cerrahisinde ama onu önermiyormuş. Ben de evde araştırdım ve kesi harici buji ( demir çubuk ) ile makatı genişletme var bu da sıkıntılı bir dönem ve benim asla yapamayaacağım, dayanamayacağım bir yöntem. Başka bir doktora daha göstereceğiz bakalım ne olacak.
Allah yavrularımızı bize bağışlasın ve huysuz , kolik olan bebeklerin bir an önce ağrılarının geçmesini nasip etsin.Annelere de sabır nasip etsin.