2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

gozun aydın cnm maaşallah ogluşunada topıcte azaldık ıyıce hattaa bıtmek uzereyız bı kac kışı kaldık bakalım hyrlısıyla bzlerde bı atlatsaydık ta yazsydık burdn

Ben normal doğum yapmadım ve bizzat yaşayarak bildiğim bir duygu değil.

Çünkü bebeğin günü 17 Eylül olmasına rağmen, taaa 30 Eylül de ve artık daha fazla anne karnında kalamayacağı için mecburen sezeryenla oldu.

Ama az önce bir arkadaşanızın uzun uzun yazdığı doğum sürecini neredeyse hiç nefes almadan okudum ve sonunda doğumun gerçekleştiğini yazdığı satırda kocaman bir ohhh çektim.

Zaten burada da yazılanlar gibi, her kişi için doğum sancıları ve doğum gerçekleşinceye kadarki süreç kişiden kişiye biraz da olsa farkılılıklar gösteriyor.

Bence tüm sorularınızın cevaplarını olabildiğince almaya çalışın, ancak öte yandan belki de bir avazda ve çok kısa sürede bebeğinize kavuşacak olma ihtimalinizin de yüksek olduğunu hiç unutmadan, belki de doğum esnasında hiç çekmeyeceğiniz derecede kendinizi çok korkutmayın ve bu konuda sıkıntı yapmamaya çalışın.

Haklısınız, mutlaka ki insan, biraz korku, biraz endişe, biraz gerginlik veya adı konulamayan bir takım duygularla içiçe oluyor doğum öncesi.

Sonuçta her gün her gün yaşanan birşey veya adım atmak, oturup kalkmak gibi hep hep yaptığımız bir şey değil ve çok yabancı bir olay hiç yaşamayan için.

Bu açıdan hepimizin yaşadığı doğal süreçtesiniz, ben sadece sizinle birlikte neredeyse ben de biraz korku ve endişe halinde hissedince kendimi, yazmadan edemedim.

Doğum yapan arkadaşlarınıza her sorunuzu yöneltmeye devam etmek en mantıklı ve en doğru şey. Ama sadece kendi doğum sürecinizde ortalama olarak hangi noktada olduğunuzu bilmek ve değerlendirmek için düşünün bunları ve daha doğumdan önce hani tabir i caiz ise bir dokuz doğurmuş olacak kadar kendinizi sıkmayın lütfen olur mu?

Çünkü yukarıda da yazdığım gibi belki de çok kısa bir sürede ve tek bir avazda diye tabir edilen şekilde çok kolaycacık bir doğum yapma olasılığınız da çok yüksek öyle değil mi?

İnşallah da herkesin doğumu o şekilde olsun.

Allah analı babalı büyütsün, hem sizin hem oğlunuzun doğum günü kutlu olsun. Ne güzel aynı günde doğmak ayrıca çok hoş birşey.

Çifte doğum günü kutlayacağınız nice sağlıklı ve mutlu yıllarınız olsun inşallah.

aynen soledıgınz gıbı ben hep sancımın kendılıgınden gelmesını bekledım ama gelmedı yınede gelme ıhtımalı war ama dr um dunku kontrolde gelmezse artık ptesı sunı sancıyla denıcez demesı benı daha cok korku ve heyecana attı bakalım artık hakkımızda hyrlısı tavsıyelerın ıcın saol

Canım senin bebek kaç kilo acaba? Benim doktor baba hiç suniyi sormadı, bebek iri başıda normalden biraz büyük benimkinin ondanmı acaba bi doktora sorsammı bilemedim

Canım senin bebek kaç kilo acaba? Benim doktor baba hiç suniyi sormadı, bebek iri başıda normalden biraz büyük benimkinin ondanmı acaba bi doktora sorsammı bilemedim

walla cnm bnm bebek cok şişman deıl dun gttıgımde 3200 du dr um zaten fazla ırı bebek deıl normal kolay olur dıo bana :) hmde bnmkının kafasıda kız oldugu ıcın cok buyuk deıl zaten ee artık zamanda doluo o yuzden dr um sunı sancyla alırız ptesıye kadar gelmezse dedı umarım bır akslk olmaz son dakıka sezeryan demezler okadar sancıyı cektırıpte tek korkum bu şuan

hem ayrıca ırı olabılır burda sevalkaya var bılırsın kızını 3700 kg normal dogum yaptı hıcte zor olmadı dıo senınkı kac kılokı 4 kg ye kadar normal dogumda sıkıntı olmuo dıe bılıorum ben ıstersn bı sor dr una senın doldumu suren neyı beklıosun ?

ben yarın muayeneye gideceğim kızlar çatı kontrolü de yapacak inşallah normal doğum yapabilirim dua edin hayırlısı olsun ne diyeyim ki elden ne gelir
nagis seninkinin kilosu kaç? 40+ kaçtasın?

4ü geçti benimki yaa ( benimde kızım olcak ama babasına çekmiş heralde onun kafa büyük biraz. Çok kararsızım normal diye diretsemmi diye, doktorum hep normal taraftarıydı ama yinede güven olmuyoki napcamı şaşırdım, inşallah o zamana kadar kendi gelir

Kızlar nasılsiniz gecmisi okuyamadım biraz rahatlayalım geniş geniş gelecegim bugun 4. Gunümüz ve hala şutum gelmedi mutsuzum ayrıca ödemim tavan yaptı geri kalan hersey iyi.. En kisa zamanda anlatacağım ayrıntıları .. Cok optum hepinizi

normale de sezeryana da çıplak mı sokuyorlar doğuma? atlet falan olabiliyor mu içinde?

arkadan bağlamalı bişey giydiriyorlar ameliyat esnasında bunu kaldırdılar sanırım yukarı doğru .ıkarmışta olabilirler farkında değilim hiç. genellikle çıplak oluyosun ayaklarını filan örtüyolar göğsünde gözükmüyo çünkü önüne perde çekiyolar canım.

geçmiş olsun canım nasıl korktuğun gibimiydi? umarım rahat geçmiştir. ben süt artırıcı çaylardan içiyorum hipp hatal granül çay çok iyi geldi. ayrıca komposto yapsınalr sana sıcak sıcak iç onu. elma kuru incir kayısı üzüm hepsi karışık kaynatsınlar meyveleriyle birlikte tüker. kuru börülceyi haşlayın limon maydonoz yağ soğan şeklinde salata yapıp yedirsin annen sana. börülce süt yaparmış. bol bol su ve doğal meyve suyu tüket ve olumsuz düşünme nolur.

gelicek benim sütüm Allah ın izniyle de bak görürsün nasıl sütün olucak. olumlu düşün. eşin hurma alsın sana birde kuru kayısı günkurusu diye geçenlerden alsın. bol bol ye e mi..

ödemin geçer benim eller ayaklar indi. hamileyken ayağıma olmayan aykkabım dün nihayet ayağıma oldu doktora götürdüm bebeğimi onlarla. doğum yaptıktan sonra iki üç gün hala şiştim. şuan karnımın alt tarafı hala şiş ve hissislik var ama o da geçecek. komposto ve kuru meyveleri tüketki tuvalete çıkabilesin rahatça.

kızlar bugün bebeğimin 8. günü. göbeğinin alt tarafı kurudu ama üst yani göbek değiliğine bakan arafı beyazımsı gibiydi. dün farkettim. mandal yukarı doğru durdugundan kurumadı zannettim ama galiba iltihap varmış bugün o beyazlık gitti ama tabi kahverengi bi akıntı geldi kötü kokulu iltihap aktı sanırım. şimdilik bişi yok gibi gözüküyo yarın bi sağlık ocagına götürücem. endişelenmeli miyim.? bu arada bebeğim cok huzurlu bi sıkıntı yok gibi. yine de tedirgin oldum yaa.:18:

ben bugun humana stıll te a de aldım kızlar dogum oldugu gun ıcmeye başlıcam herhalde erken ıcmeye gerek yoktur ?
sonunda senınde gunun geldı:)) hayırlısı olsun hıc korkma sancılara dayancan baska yolu yok ama en güzelide bebegı çıkış anını hissetmek inanılmaz bı duygu.
hastaneye bencede tok git cunku ben sabah 8de kahvaltı edıp gıtmıstım 1de sancıya basladılar 4de dogurdum ve dogum yaptıktan sonrada bı sure yemek yememem gerekıomus 1 saat kadar felan..ölmüştüm aclıktan yani..
humana still-tea bende ıcıorum benım sütüm sımdılık yeterlı ama kıtı kıtına yetıo yani ama humana içtigim zaman daha guzel doluyo sanki

normale de sezeryana da çıplak mı sokuyorlar doğuma? atlet falan olabiliyor mu içinde?

ikisindede sadce hasta önlüğü oluyor, hiçbirşey bıakmıyolar üstünde sezeryanda ise tamamen çıplak yanı en son önlüğünüde çıkartıyolar ameliyathanede ama üsün başını heryerini örtüyolar sadece ameliyat yerin açık kalıyo,ameliyat bitincede üstünü örtüp sımsıkı odana alıyolar giydiriyolar.

bakım yapıyor musun göbeğine ?

Kizlar yavruma kavuştum
Cok şükür
Suan hastanedeyiz yanımda uyuyor
Cok guuuzel bir kız aynı ben
3250 doğdu 49 cm
Genel anestezi oldum anlatırım sonra hersey yolunda cok şükür
Hadi dogurmayanlara duaciyim öpüyorum hepinizi

Mira bebek, dünyaya merhaba dedi ve hoşgeldi...

Tebrik ederim, Allah analı babalı büyütsün.

Güzeldir tabi. Güzel olmazlar mı hiç, dünyanın en güzelleri onlar.

En inanılmaz mucizeleri. Şimdi bak bak doyulmazlar, kokla kokla bıktırmazlar. Herbiryeri, minicik minicik elleri ayakları tırnakları minicik kirpikleri oyy, yazdıkça tüm gün bütün doğumevlerini ziyaret edip elimde olsa dünyaya gelen tüm bebekleri bir bir koklamak isteğine kapıldım.

Her neyse.

İnşallah diğer gün sayanlar da bir an evvel böyle bebekleriyle aynı sizin verdiğiniz haberi versinler sağ salim hayırlısıyla inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…