• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

hocam 657 sayılı devlet memurları kanununun 104. maddesine bakarsan erken doğum durumunda doğum öncesi izin doğum sonrasına aktarılmaktadır yazıyor ona göre hareket et bence ben de okula sorucam tekrar yazarım sana ayrıca erken doğum bizim elimizde olan bir şey değil o yüzden yönetmelikte olduğu gibi doğum sonrasına aktarabilmeliyiz inşallah her şey yolunda gider de hayırlısı olsun..

haberdar et beni de. bu konu çok canımı sıktı. eğer benim dediğim ise kötü. ama 657 de böyle bir madde var da kullanabiliyorsak çok iyi. inşallah dediğin gibidir...

hocam 657 sayılı devlet memurları kanununun 104. maddesine bakarsan erken doğum durumunda doğum öncesi izin doğum sonrasına aktarılmaktadır yazıyor ona göre hareket et bence ben de okula sorucam tekrar yazarım sana ayrıca erken doğum bizim elimizde olan bir şey değil o yüzden yönetmelikte olduğu gibi doğum sonrasına aktarabilmeliyiz inşallah her şey yolunda gider de hayırlısı olsun..
örneğin 40 haftalık doğum haftası hesabı üzerinden resmi olarak 10 hafta önce yani 30. haftada izne ayrıldınız,
35.haftanızda doğum yaptınız,normalde 40 hafta üzerinden 5 hafta daha izin kullanmanız gerekirdi,
dolayısıyla kullanmadığınız 5 hafta doğum sonrası 15 hafta izin :37:
ama unutun bunu arkadaşlar ,
gerçekten böyle bir uygulama yok..
Öğretmendim,ikiz doğurdum kimse bana doğum öncesi iznini sonraya ekleyelim demedi:27:

örneğin 40 haftalık doğum haftası hesabı üzerinden resmi olarak 10 hafta önce yani 30. haftada izne ayrıldınız,
35.haftanızda doğum yaptınız,normalde 40 hafta üzerinden 5 hafta daha izin kullanmanız gerekirdi,
dolayısıyla kullanmadığınız 5 hafta doğum sonrası 15 hafta izin :37:
ama unutun bunu arkadaşlar ,
gerçekten böyle bir uygulama yok..
Öğretmendim,ikiz doğurdum kimse bana doğum öncesi iznini sonraya ekleyelim demedi:27:

hocam önceden öyleymiş ama geçen seneki torba yasasıyla bu yönetmelik uygulanmaya başlanmış erken doğum olsa bile doğum iznini sonraya aktarabiliyormuşuz hala da araştırıyorum olumlu yönde gelişmeler okuyorum inşallah da öyle olur ikinci dönemin başında 33 haftalık oluyorum inşallah bir aksilik çıkmazsa o zaman ayrılmayı düşünüyorum zamanlama bana ii denk geliyor ama belli de olmaz tabi Allahım herkese hayırlı sağlıklı hamilelik ve sağlıklı doğum nasip etsin. amin

hocam önceden öyleymiş ama geçen seneki torba yasasıyla bu yönetmelik uygulanmaya başlanmış erken doğum olsa bile doğum iznini sonraya aktarabiliyormuşuz hala da araştırıyorum olumlu yönde gelişmeler okuyorum inşallah da öyle olur ikinci dönemin başında 33 haftalık oluyorum inşallah bir aksilik çıkmazsa o zaman ayrılmayı düşünüyorum zamanlama bana ii denk geliyor ama belli de olmaz tabi Allahım herkese hayırlı sağlıklı hamilelik ve sağlıklı doğum nasip etsin. amin

bak onu bilmiyorum, bir gelişme olursa bu konuda bizimle de paylaşın lütfen belki bi tane daha doğururum :52:

kizlar ben cok korkuyom acaba gercekten cokmu zor ikiz bakimi
psikolojim bozuldu yaaaa
iki cadim olcak benimde insallah

kardelenciğim günaydın, bende ilk zamanlarda senin gibi çok kafama takıyordum ama zamanla alışıyorsun . Hiç moralini bozma . elbette zorluğu olacak ama kimse bebek olarak kalmayacak biraz sabır ve zaman en önemliside moral lazım bize. ne güzel 2 tane prensesin olacak tadını çıkar etrafındakileride kafana takma .Bebişlerimizi kucağımıza hayırlısıyla alalım gerisi önemli değil bence. sağlıklı hamilelik diliyorum . kafana tokadan başka birşey takma:))))

Merhaba sevgili anneler:)

Uzuun bir yolculuktan sonra memlekette anne evimdeyim.Artık doğumdan bebekler biraz büyüyene kadar annemdeyim.
Birazdan doktor kontrolüne gidicem, hayırlısıyla bebişlerimizi göreceğiz.

Melittacım istediğim gibi Okan Hocadan randevu alabildim.Sen ne yaptın , doktora karar verebildin mi ?

slm kızlar.
carsamba günü doktora gıttım.ve de carsamba günü saat 1 de dogum yaptımmmmm....
karnımda sertlesme vardı ve agrım oluyordu. akıntım artmıstı.doktor alttan baktı ve suyun gelıyo ve bebek elıme degiyor dedi ve hemen yatıs ıslemlerımızı yaptırdık ve saat 1 de genel anestezı ıle dogum yaptım ve prenseslerime kavustum.2 gün küvezde kaldılar ve cuma günü aksam hastaneden cıktık.pazartesı kızlarımı doktora kontrole götürecegiz.kızımın biri 2.10 gr dıger kızım 2.40 gr dogdu.biri kumral dıgerı sarışın.35+3 de dogum yaptık.allahım herkese saglıkla bebeklerınızi kucagınıza almayı nasıp etsın.aminnn..

slm kızlar.
karnımda sertlesme vardı ve agrım oluyordu. akıntım artmıstı.doktor alttan baktı ve suyun gelıyo ve bebek elıme degiyor dedi ve hemen yatıs ıslemlerımızı yaptırdık ve saat 1 de genel anestezı ıle dogum yaptım ve prenseslerime kavustum.2 gün küvezde kaldılar ve cuma günü aksam hastaneden cıktık.pazartesı kızlarımı doktora kontrole götürecegiz.kızımın biri 2.10 gr dıger kızım 2.40 gr dogdu.biri kumral dıgerı sarışın.35+3 de dogum yaptık.allahım herkese saglıkla bebeklerınızi kucagınıza almayı nasıp etsın.aminnn..

gözün aydın canım. ne mutlu sana. sağlıklı bir şekilde bebeklerin dünyaya geldi. maşallah küvezde de çok kalmamışlar. kiloları da iyi. artık iki cadıyla uğraş dur... :)
Allah bize de o günleri görmeyi nasip eder inşallah.

Hiç beklemediğim bir zamanda hamile olduğumu öğrendim. Ultrason yapılırken sorduğum ilk soru ikiz mi oldu ve doktor evet dedi. çok şaşırdım gerçekten. hep istesemde beklemediğim bir durumdu. Eşim siirtte öğretmen. Önce hamilelik haberi ardından ikiz o da çok şaşırdı :) Özür grubu tayinlerini sadece yaz aylarına almışlardı. Tek başına ikiz gebelik nasıl geçirecem diye düşünüp duruyordum. Neyseki tayinleri açtılar ve ocak sonu ankarada olacak. Tek başına kalıyorum. anne yada kayınvalide yok yakınlarımda ikisi de başka şehirlerde.Mide bulantısı vs çokaz yaşıyorum. İlk haftalarda uykum çok geliyordu o da azaldı artık. karın kaslarım ağrıyor arada. Yarın doktora gidicem tekrar vajinal ultrason yapıcam dedi. Kaybolan ikiz sendromundan bahsetti. yüzde 10-15 birinin kaybolma ihtimali var dedi.Sizce böyle bişey olma olasılığı nedir? 35 yaşına girmek üzereyim 65 kilo ile hamile kaldım. Biraz tombalaktım zaten karnım çıkmaya başladı hemen :)) Neyse umarım herşey yolunda gider ve sağlıklı olurlar.....

slm kızlar.

hayırlı uğurlu olsun canım kurtuldun.küvezde de kalmamışlar ne güzel.kiloları da normal.ciğer geliştirici iğne falan olmuşmuydun acaba.

darklove seninde bebişlerin hayırlı olsun.bana da söylemişti doktor kaybolan ikiz sendromunu.ama kaybolmadı bizimki.

Son düzenleme:
slm kızlar.

Çok sevindim hayırlı olsun bende seni merak ediyordum. cuma kontrolüm var demiştin. senin ve bebeklern durumu umarım iyidir şimdiden sana kolay gelsin.:nazar::nazar::nazar:

evet canim alttaki haftam dogru
bakalim nezaman dogurcam bende dort gozle bekliyom

ne kadar güzel 39. haftaya girmişsin ikizlerde bu haftaları beni sevindirdi. Benm hedefimde 38 doldurmak ama dayanamayacağım sanırım

Günaydın herkese
Hafta sonunz nasıl geçti.
Güzel haberler bekliyoruz.
Gördüğüm kadarıyla öğetmenler fazla izin telaşı var?

slm bayanlar nasılsınız bakalım 4 günlük rapor bitti sıra 10 günlük raporda hayırlısı ile onuda aldıktan sonra 1 hafta çalışıp doğum iznine ayrılacagım:))

selamlarrrr,
haftalar süper,bebekler de gelmeye başlamış maşallah:nazar::nazar:,

güll canım ailenizi çok çok tebrik ederim,sağlıklı hayırlı uğurlu güzel yazılı evlatlar olmasını dilerim..

slm kızlar.

selam kızlar, hepinize güzel bir hafta dileyerek başlamak istiyorum. Gull çok sevindim gözün aydın doğum yapmışsın . Fıstıklarını benim yerime de çok öp darısı başımıza inşallah. daha bana çok var ben 18+1 deyim. Yeni hamile kalan arkadaşlarımıza da hayırlı olsun diyorum.

Selam arkadaşlar,ben de 2012 nisan ayında ikizlerim dünyaya gelecek nasipse.Tek yumurta ikizleriymiş.İkisi de erkekmiş.Bir kız çocuğum var 4 yaşında.
Önerilerinizi bekliyorum...

Selam arkadaşlar,ben de 2012 nisan ayında ikizlerim dünyaya gelecek nasipse.Tek yumurta ikizleriymiş.İkisi de erkekmiş.Bir kız çocuğum var 4 yaşında.
Önerilerinizi bekliyorum...

tebrik ederim,sağlıkla kucağına almanı dilerim canım,
kızın saa çok yardımcı olacak ikizlerle,harika:46:
buralara takıl zamanın oldukça sana bunu önerebilirim şimdilik :52:

slm kızlar.
Carsamba günü doktora gıttım.ve de carsamba günü saat 1 de dogum yaptımmmmm....
Karnımda sertlesme vardı ve agrım oluyordu. Akıntım artmıstı.doktor alttan baktı ve suyun gelıyo ve bebek elıme degiyor dedi ve hemen yatıs ıslemlerımızı yaptırdık ve saat 1 de genel anestezı ıle dogum yaptım ve prenseslerime kavustum.2 gün küvezde kaldılar ve cuma günü aksam hastaneden cıktık.pazartesı kızlarımı doktora kontrole götürecegiz.kızımın biri 2.10 gr dıger kızım 2.40 gr dogdu.biri kumral dıgerı sarışın.35+3 de dogum yaptık.allahım herkese saglıkla bebeklerınızi kucagınıza almayı nasıp etsın.aminnn..

cnm bnm rabbim hayırlısı ile büyütmek nasip etsin inşallah darısı bizim başımıza korkuyorum inanki
hayırlısı ile bir 35 haftayı görebilsem bende inşallah:))))

Back
X