• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

kullanmadığımız doğumdan önceki izinleri doğumdan sonrasına aktarabiliyoruz ama mesela ben 32. haftaya kadar çalışayım diyorum. (tabi doktor izin verdiği sürece) 34. hafta bitiminde iznimi başlatıp kalan ..... haftayı( çünkü kaçıncı hafta doğum olacak bilmiyorum.) doğumdan sonrasına aktarırım diyorum. bi de şöyle bi sorun var bebişler 35. haftada geldi diyelim o rada 2 haftam yanıyor galiba. çünkü 35in başında izne çıkmış olacağım için doğum öncesi 3 hafta kalana kadar çalışabiliyorsun. ya çok karışık işler bunlar. bu konuda uzman olmak lazım...
evet aynen öyle haftaların yanıyor,
ancak doktorun "bu hamilelik riskli devam etti,bu yüzden 35.haftada doğum gerçekleşecektir" benzeri bir raporla Çalışma kuruluna onaylatırsa (ki bu da bir heyet falan gerektiriyor,ona da aman kalsın diyorsun) bla bla bla...

rapor filan kullanamıyor muyuz hastalık raporu olmazsa yıllık iznimi alıcam biraz da burdakiler izin verirler gibi anlayışlılar o anlamda inşallah izin konusunda sıkıntı yaşamam kafam karışıyor çünkü
bu arada internetten bi forumda gördüm bi kadının doktoru doğumu 3 hafta öncesini göstermiş sorun olmadı filan diye yazmış ama nasıl oluyor doktora gidince sorayım gerçi daha erken mi onu da bilmiyorum ama neyse inşallah halledebiliriz bu problemi

evet olabiliyor..ben hamilelik boyunca 60 gün rapor kullandım...30 günü düşük riski var diye,sonrada 25.haftadan sonrada rahimde açılma var diye erken doğum riski nedeniyle 30 gün daha raporluydum..dr.umda rapor yerine çok değil ama bir hafta önceden artık doğum iznine ayrıl dedi...yani 29.haftamda ayrıldım...bu ayarlanabiliyor...

bende sizler gibi raporumu çalışabildiğim yere kadar çalışıp doğumdan sonraya iznimi aktarmayı düşünüyodum kızlarr taaakiiiiii dr. kontrolüme gidene kadar dr. ikiz gebelik oldugu için hemen doğum iznine ayırıyor beni aslında bu hafta rapor verdi ama ben gidip almadı işlerimi halledip haftaya gidip doğum iznimi alıyorum yani diyecegim bu her nekadar bizlerin elinde olsada dr. izin vermediği sürece çalışamıyosunuz en azından ben dr. dinleyip izne ayrılıyorum inş. sizlerr dayanırsınız istediğiniz gibi kullanırsınızı izinlerinizi

bence en doğrusunu yapıyosun...izne ayrıl hem evdeki işlerini de yapmaya vaktin olur..düşünüyosan bebek şekeri,,odasındaki son hazırlıklar,kendi çantana zaman kalır..ben kendimi şu ana kadar iyi hissederken artık daha çabuk yorulmaya başladım...iyiki bi çok şeyi yapmışım diyorum..

kullanmadığımız doğumdan önceki izinleri doğumdan sonrasına aktarabiliyoruz ama mesela ben 32. haftaya kadar çalışayım diyorum. (tabi doktor izin verdiği sürece) 34. hafta bitiminde iznimi başlatıp kalan ..... haftayı( çünkü kaçıncı hafta doğum olacak bilmiyorum.) doğumdan sonrasına aktarırım diyorum. bi de şöyle bi sorun var bebişler 35. haftada geldi diyelim o rada 2 haftam yanıyor galiba. çünkü 35in başında izne çıkmış olacağım için doğum öncesi 3 hafta kalana kadar çalışabiliyorsun. ya çok karışık işler bunlar. bu konuda uzman olmak lazım...

bence dediğin mantıklı..2 hafta okul tatili olduğu için...ama tatil olmasa bence çık izne..azıcık dinlen derdim...kendine dikkat et...dr.unun sözünü mutlaka dinle...

şu aşağıdaki grafiği nasıl yapıyorsunuz bana da bi anlatın...

ben sana daha önce yazdığım yazıyı tekrar göndereyim..seninde cetvelin olsun..

yani çalışmak meselesi planlandığı gibi olmuyor,
28.hafta ve 32.haftalar gerçekten ağırlaşma konusunda sınır gibi oluyor,ki ben hamilelik günümde baram arefesiydi,
annemlere dedim ki,ben merdivenleri çıkamıyorum anne,bayramnız şimdiden kutlu olsun yani:37:
hele ki çalışmak,
evde bile yerinizden kalkamıyorken,çok zor,
sonrasında bebeklerle daha da zor orayı da sonra konuşuruz..

bence çok haklısın...gerçekten gün geçtikçe ağırlık artıyor...bencede bu rahat güzel günlerimizi iyi geçirelim...uykusuz geceler başlıyacak...

önce cetvelimiz yapmak için;
Lilypie - Pregnancy & Maternity Tickers adresine giriyoruz.bu sayfaya girince;

sağdaki full size ticker yazanın altındaki nexte basıyoruz.

ilk basamak cetvelin resmini seçmek.7 sayfadan birini seçip üstüne basıyoruz.seçtiğimiz cetvelin resmi sağdaki küçük tabloda göründüğü zaman next'e basıyoruz.

ikinci basamak sıra cetvelin üstündeki bebekleri seçmekte bizim ikizler için sayfa 3-4'e bakalım.onu da seçtiysek,yine sağdaki ekranda bebeklerimiz gözüktüyse nexte basıyoruz.

son işlem:Expected due date:tahmini doğum tarihiniz
last menstrual period:son adet tarihiniz
bilgilerimizi yazıyoruz. yine sağdaki nexte tıklıyoruz.gebelik haftamız doğru mu diye baktıktan sonra cetveli profilimize ekleyeceğiz.

şimdi:cetvelimizin altına doğru ilerliyoruz.açık mavi bir kutucuk var.içinde ne yazdığı belli değil.biz ordan src=''işaretinden sonra yazan ve ''width ile başlayan yazıya kadar yani http://lbdf.lilypie.com/Omiep3.png buna benzer yazıyı kopyalıyoruz.ve kadınlar kulübü sayfamızın kontrol panelinde profil düzenleyi seçiyoruz ve çizelgenin karşısındaki boşluğa yapıştırıyoruz. ve değişiklikleri kaydet diyoruz...bu yazıyı alırken ben istenilen yerden kesemedim.hepsini kopyalayıp yapıştırıp önünden arkasından gereksiz olanları sildim.

önce cetvelimiz yapmak için;
Lilypie - Pregnancy & Maternity Tickers adresine giriyoruz.bu sayfaya girince;

sağdaki full size ticker yazanın altındaki nexte basıyoruz.

ilk basamak cetvelin resmini seçmek.7 sayfadan birini seçip üstüne basıyoruz.seçtiğimiz cetvelin resmi sağdaki küçük tabloda göründüğü zaman next'e basıyoruz.

ikinci basamak sıra cetvelin üstündeki bebekleri seçmekte bizim ikizler için sayfa 3-4'e bakalım.onu da seçtiysek,yine sağdaki ekranda bebeklerimiz gözüktüyse nexte basıyoruz.

son işlem:Expected due date:tahmini doğum tarihiniz
last menstrual period:son adet tarihiniz
bilgilerimizi yazıyoruz. yine sağdaki nexte tıklıyoruz.gebelik haftamız doğru mu diye baktıktan sonra cetveli profilimize ekleyeceğiz.

şimdi:cetvelimizin altına doğru ilerliyoruz.açık mavi bir kutucuk var.içinde ne yazdığı belli değil.biz ordan src=''işaretinden sonra yazan ve ''width ile başlayan yazıya kadar yani http://lbdf.lilypie.com/Omiep3.png buna benzer yazıyı kopyalıyoruz.ve kadınlar kulübü sayfamızın kontrol panelinde profil düzenleyi seçiyoruz ve çizelgenin karşısındaki boşluğa yapıştırıyoruz. ve değişiklikleri kaydet diyoruz...bu yazıyı alırken ben istenilen yerden kesemedim.hepsini kopyalayıp yapıştırıp önünden arkasından gereksiz olanları sildim.

ben de sayende cetvelimi yeniledimmm:46: :54:

bence en doğrusunu yapıyosun...izne ayrıl hem evdeki işlerini de yapmaya vaktin olur..düşünüyosan bebek şekeri,,odasındaki son hazırlıklar,kendi çantana zaman kalır..ben kendimi şu ana kadar iyi hissederken artık daha çabuk yorulmaya başladım...iyiki bi çok şeyi yapmışım diyorum..

haklsın ben şimdiden çabuk yoruluyorum hiç halim falan kalmıyor eve gittiğimde oturduğum yerden kalkamıyorumdediğin gibi eksikleri tamamlarım bendeee

slm bayanlar nasılsınız ben kötüyüm öğlene kadar yoktum öğlen işimi halledip geldim sonra fenalaştım acile yolladılar sonra dr beni muayene etti bebeklerim biri 1414 biride 1310 kilo olmuşlarbebekler kilo aldıkça bana ağırlık yapıyormuş yoksa sorun yokmuş bakalım 3 gün rapor verdi 10 günlük raporlara başlayacağız doğum izninine başlayacağız hayırlısı ile 32-33 alırmıyız bilmiyorum:))

slm bayanlar nasılsınız ben kötüyüm öğlene kadar yoktum öğlen işimi halledip geldim sonra fenalaştım acile yolladılar sonra dr beni muayene etti bebeklerim biri 1414 biride 1310 kilo olmuşlarbebekler kilo aldıkça bana ağırlık yapıyormuş yoksa sorun yokmuş bakalım 3 gün rapor verdi 10 günlük raporlara başlayacağız doğum izninine başlayacağız hayırlısı ile 32-33 alırmıyız bilmiyorum:))

geçmiş olsun canım...maşallah kiloları çok iyi ve gün geçtikçe büyüyecekler...ama 29 haftalık olmuşlar ya artık doğum iznine şimdiden bile çıkabilirsin...32-33'e kadar bekleyince doğumdan sonra daha mı geç başlayacaksın...

Son düzenleme:
geçmiş olsun canım...maşallah kiloları çok iyi ve gün geçtikçe büyüyecekler...ama 29 haftalık olmuşlar ya artık doğum iznine şimdiden bile çıkabilirsin...32-33'e kadar bekleyince doğumdan sonra daha mı geç başlayacaksın...

evet canım daha geç başlamak için öyle yapıyorum hayırlısı ile bakalım pazartesi salı gelicem işe çarşamba günü 10 gün daha rapor alıcam izinime kadar bakalım canım 32- 33 den sonra alırsamm fazla kullanmayacağım doğum iznimi beni 36 haftada alacakmış
doğuma inşallah bir an önce hayırlısı ile biter herkezinki bakalım:sizce kiloları iyimi doktor çok iyi kilo almışlar dedi

evet canım daha geç başlamak için öyle yapıyorum hayırlısı ile bakalım pazartesi salı gelicem işe çarşamba günü 10 gün daha rapor alıcam izinime kadar bakalım canım 32- 33 den sonra alırsamm fazla kullanmayacağım doğum iznimi beni 36 haftada alacakmış
doğuma inşallah bir an önce hayırlısı ile biter herkezinki bakalım:sizce kiloları iyimi doktor çok iyi kilo almışlar dedi

anladım canım..ben bilmiyodum öyle olduğunu...bende herkes için hayırlısı olmasını diliyorum...bence kiloları süper...

Arkadaşlar çatlak oluşmaması için ne gibi önlemler alıyorsunuz Doktorunuza danıştınız mı hiç . Bu haftalarda karnım iyice gerildi büyüdü Şu ana kadar yok bişey kaşıntıda olmadı ama yakında başlıyabilir gibi duruyor İlk 4 ay ben bişey kullanmadım.Sonraları susam yağı birde eczacının tavsiyesiyle sadece nemlendiren bir ürün kullandım. Hergünde sürmedim açıkcası Bu son aylar daha dikkatli olmamı söylüyorlar ikiz olduğu için ....bende çatlak önleyici olarak mustela aldım ama sürümü zor çok kuru geldi bana. Amaç nemlendirmekse pek işe yarıcak gibi gelmedi bana ama ..

merhabalar ben de ikinci dönem başı ayrılmayı düşünüyorum ama şimdiden okula gitmek işkence çünkü gün boyu çok yoruluyorum arada raporlar alarak geçiştirebilirsek 1.dönem sonuna kadar gidersek ondan sonra zaten dinleniriz artık ama Allah yardımcımız olsun Allah bebeklerimizi sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin..amin

Arkadaşlar çatlak oluşmaması için ne gibi önlemler alıyorsunuz Doktorunuza danıştınız mı hiç . Bu haftalarda karnım iyice gerildi büyüdü Şu ana kadar yok bişey kaşıntıda olmadı ama yakında başlıyabilir gibi duruyor İlk 4 ay ben bişey kullanmadım.Sonraları susam yağı birde eczacının tavsiyesiyle sadece nemlendiren bir ürün kullandım. Hergünde sürmedim açıkcası Bu son aylar daha dikkatli olmamı söylüyorlar ikiz olduğu için ....bende çatlak önleyici olarak mustela aldım ama sürümü zor çok kuru geldi bana. Amaç nemlendirmekse pek işe yarıcak gibi gelmedi bana ama ..

günaaaaydınnnnnn!!!!!!!!!!!
karındaki çatlaklar ı önlemek için ara sıra zeytinyağı kullandılm. Bu arada gögüs uçlarını da unutmadım. Şu ana kadar çatlak olmadı. Kızımın hamileliğinde de olmamıştı. Sanırım cilt üzelliği ve genetik faktörlerde etkili

geçmiş olsunnn canım maşallahhh bebişlerinin kilolarıda gayet güzell zaten bebekler büyüdükce bizler ağırlaşıyoruz canım bütün hareketlerimizde kısıtlama oluyor sağlıklı sıhhatli kucagımıza almayı nasip etsin rabbimmm...

canım ben saf zeytinyağı kullanıyorum hiç krem falan kullanmadım onuda aklıma geldikçe sürdüm her zaman değil çok şükür şuana kadar çatlağım falan olmadı inş. bundan sonrada olmazz çünki baya yumuşatıyor tenimi ekstra birşeyde kullanmayı düşünmüyorum açıkcası

Günaydınnnnn!!!!!!
Dün doktor kontrolümüz vardı. Hastane çantası yanımız da gittik. ne olur olmaz diye!!

Çok heyacanlıydım. NTS de biraz sancım heyacan daha da arttı, gitmeden evde biraz yorulmuştum. Sanırım ondan dolayı. Bacak aralarımda sızı vardı.

Dr. evet hafif sancım olduğunu söledi. Suları ve kalb atışalrı iyi çıktı. Şükür onlarda bir sorun yoktu. :nazar::nazar:Bebekler 2.500 g. :emir_bebek::nazar::emir_bebek::nazar:falan kızım önden gidiyor.:nazar::3::3:

Çok sevindim kilolarına.:1::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

erken doğumu engelleyici hap yazdı. Dinlen ve bol bol su iç dedi.

Bu arada ciğer gelitirici iğne yapmadık. Daha önceki kontrolde dr. sormuştum senin gerekli değil demişti.
24 aralık için rendavu aldık. 24 aralıkta 37. hafta doluyor. 38. haftaya nasip

Bende bundan sonra daha az yorulmaya dikkat edip yatmaya çalışacağım.

Şimdilik benden haberler bu kadar.

Kızımın saçları uzamış. :nazar:Saç öbeği var dedi dr. Erkek de de varmış ama kızımın saçları daha çokmuş. :nazar:Hastane çantasına toka da koy dedi.:9::9:

:nazar::emir_bebek::nazar::emir_bebek::nazar::emir_bebek::nazar::emir_bebek::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

dr. kontrolü olan arkadaşlardan da güzel haberler alırız inş.

Günaydınnnnn!!!!!!
Dün doktor kontrolümüz vardı. Hastane çantası yanımız da gittik. ne olur olmaz diye!!

Çok heyacanlıydım. NTS de biraz sancım heyacan daha da arttı, gitmeden evde biraz yorulmuştum. Sanırım ondan dolayı. Bacak aralarımda sızı vardı.

Dr. evet hafif sancım olduğunu söledi. Suları ve kalb atışalrı iyi çıktı. Şükür onlarda bir sorun yoktu. :nazar::nazar:Bebekler 2.500 g. :emir_bebek::nazar::emir_bebek::nazar:falan kızım önden gidiyor.:nazar::3::3:

Bu arada ciğer gelitirici iğne yapmadık. Daha önceki kontrolde dr. sormuştum senin gerekli değil demişti.

Kızımın saçları uzamış. :nazar:Saç öbeği var dedi dr. Erkek de de varmış ama kızımın saçları daha çokmuş. :nazar:Hastane çantasına toka da koy dedi.:9::9:

:nazar::emir_bebek::nazar::emir_bebek::nazar::emir_bebek::nazar::emir_bebek::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

:nazar::nazar::nazar::nazar: maşallahhh ne güzelllll hem bebeişlerin iyi hemde kiloları gayet güzell Allahım sağlıklı sıhhatli kucagınıza almayı nasip etsin inş. darısı bizlerin başına olsun inş.:nazar::nazar::nazar:

tinkerbell arkadaşım yazmış,
ben çatlak için doktorum Lierac diye bir krem vermişti,28.haftalardan sonra onu kullanmıştım.
34.haftanın sonlarına kadar hiçbişeyim yoktu,
birden çatladım patladım falan:9:
genetik de önemli olabilir tabi ki ama benim karnım dizlerime geliyordu doğum öncesi yani,taş olsa çatlar patlar,
çatlamadan çok sonrasındaki pörsümeyi konuşmak lazım böyyygghh iğrenç:26:

07fatma canım o hastane çantan arabada kalsın yine de,çok ilerlettin maşallah haftanı:46::nazar:,
hayırlı sağlıklı haberler inşallah canımm

günaaaaydınnnnnn!!!!!!!!!!!
karındaki çatlaklar ı önlemek için ara sıra zeytinyağı kullandılm. Bu arada gögüs uçlarını da unutmadım. Şu ana kadar çatlak olmadı. Kızımın hamileliğinde de olmamıştı. Sanırım cilt üzelliği ve genetik faktörlerde etkili

geçmiş olsunnn canım maşallahhh bebişlerinin kilolarıda gayet güzell zaten bebekler büyüdükce bizler ağırlaşıyoruz canım bütün hareketlerimizde kısıtlama oluyor sağlıklı sıhhatli kucagımıza almayı nasip etsin rabbimmm...

canım ben saf zeytinyağı kullanıyorum hiç krem falan kullanmadım onuda aklıma geldikçe sürdüm her zaman değil çok şükür şuana kadar çatlağım falan olmadı inş. bundan sonrada olmazz çünki baya yumuşatıyor tenimi ekstra birşeyde kullanmayı düşünmüyorum açıkcası

tinkerbell arkadaşım yazmış,
ben çatlak için doktorum Lierac diye bir krem vermişti,28.haftalardan sonra onu kullanmıştım.
34.haftanın sonlarına kadar hiçbişeyim yoktu,
birden çatladım patladım falan:9:
genetik de önemli olabilir tabi ki ama benim karnım dizlerime geliyordu doğum öncesi yani,taş olsa çatlar patlar,
çatlamadan çok sonrasındaki pörsümeyi konuşmak lazım böyyygghh iğrenç:26:
Teşekkür ederim kızlar. Zeytinyağını bende deniyim hem sürümü rahat en önemlisi doğal. Bu çatlak genetik yapıya da bağlı ama yinede önlemi varsa almak istiyorum.
Hymarry Bende lieracla arasında kaldım. Mustelanın bebek ürünlerini ablamdan dolayı bildiğim için onu aldım ama açıkcası çokda bi işe yarıycağını düşünmüyorum Ne nem veriyor nede yumuşatıyor gibi geldi.. Bu kutuyu bitirir birdaha almam galiba Liarac da kurumu peki nem veriyormuydu?Ay birde bu var dimi :1: balon gibi sönünce pörsiycek ...
Günaydınnnnn!!!!!!

Maşallah çok az kalmış bu son zamanlarda bol bol dinlen cnm. Çiğer geliştirici iğneyi bende merak ediyordum iyi oldu yazdığın ...neye göre karar verdiklerini herkeze gereklimi diye.... :nazar: :9: Doktorun toka koy demesine çok güldüm bu arada

Back
X