• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

canım sen nemine memine bakma,
benim doktorun eşi de ikiz doğum yapmıştı,hem kadın da doktordu,o kendisi benim eşim de bunu kullandı demişti,
ben sonradan doktoruma ya biraz çatladım sanki demiştim doktoruma o,belki bunu kullanmasaydın daha çok çatlayacaktın demişti.
Lİerac ı ben kullandım,tavsiye ederim canım,bi de bunu dene..
Ama ben daha 18.haftasında çatlayanını gördüm,değil lierac ne versen kurtarmaz yani,bu da var :27:

selam kızlar, bu sabah bebişlerimin cinsiyetini öğrendim. heyecandan bayılacaktım ama şansıma gene erkek çıktı. ilk bebeğimde erkek olduğu için ne yalan söyleyeyim birisini kız hayal etmiştim. Bundan sonrası önemli değil sağlıklı olsunlarda başka birşey istemiyorum.evde gene ben çiçek kalıcam:) ben çatlamamak için johnson bebe yağı kullanıyorum 4 aylık hamileyim ama hiç çatlağım oluşmadı. ilk hamilelikte badem yağı kullanmıştım ondada hiç çatlamadım. umarım yağlanmalarımız boşa geçmez çatlamayız. Hepiniz çok öpüyorum sağlıkla kalın.

Günaydınnnnn!!!!!!
Dün doktor kontrolümüz vardı. Hastane çantası yanımız da gittik. ne olur olmaz diye!!

Çok heyacanlıydım. NTS de biraz sancım heyacan daha da arttı, gitmeden evde biraz yorulmuştum. Sanırım ondan dolayı. Bacak aralarımda sızı vardı.

Dr. evet hafif sancım olduğunu söledi. Suları ve kalb atışalrı iyi çıktı. Şükür onlarda bir sorun yoktu. :nazar::nazar:Bebekler 2.500 g. :emir_bebek::nazar::emir_bebek::nazar:falan kızım önden gidiyor.:nazar::3::3:

Çok sevindim kilolarına.:1::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
erken doğumu engelleyici hap yazdı. Dinlen ve bol bol su iç dedi.
Bu arada ciğer gelitirici iğne yapmadık. Daha önceki kontrolde dr. sormuştum senin gerekli değil demişti.
24 aralık için rendavu aldık. 24 aralıkta 37. hafta doluyor. 38. haftaya nasip

Bende bundan sonra daha az yorulmaya dikkat edip yatmaya çalışacağım.

Şimdilik benden haberler bu kadar.

Kızımın saçları uzamış. :nazar:Saç öbeği var dedi dr. Erkek de de varmış ama kızımın saçları daha çokmuş. :nazar:Hastane çantasına toka da koy dedi.:9::9:

:nazar::emir_bebek::nazar::emir_bebek::nazar::emir_bebek::nazar::emir_bebek::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

dr. kontrolü olan arkadaşlardan da güzel haberler alırız inş.

bencede artık hymarrynin dediği gibi çantan artık arabada kalısn...maşallah sana...ne güzel 38.haftayı da göreceksin inşallah...nasıl bir hap verdi erken doğumu önlemek için adı ne...
bence haftan büyük olduğu,bebişlerin ciğerleri kendi gelişmesini nerdeyse tamamlamak üzere olduğu için ciğer geliştirici iğneye gerek duymaması normal...

çatlak konusuna gelince çatlayacağı varsa mutlaka çatlıyor...ama önlem almakta fayda var...ben hem lierac hemde mustela kullandım...lierac daha etkili bir kreme benziyordu ama eczaneden almauya gittiğimde eczane kafamı karıştırdı...kullanacaksan bitkisel bi şeyler kullan..kimyasal kullnama dedi...sonra da almadım...başka eczaneye gittim...onada sordum lierac çok mu kimyasal içeriyor diye o da evet mustela al dedi...bende onu aldım...kullanmaya devam ediyorum...ama çatlaklarım oldu...belki de kullanmasam daha kötü olurdu...ama olsun bebişlerim için herşeye değer...

selam kızlar, bu sabah bebişlerimin cinsiyetini öğrendim. heyecandan bayılacaktım ama şansıma gene erkek çıktı. ilk bebeğimde erkek olduğu için ne yalan söyleyeyim birisini kız hayal etmiştim. Bundan sonrası önemli değil sağlıklı olsunlarda başka birşey istemiyorum.evde gene ben çiçek kalıcam:) ben çatlamamak için johnson bebe yağı kullanıyorum 4 aylık hamileyim ama hiç çatlağım oluşmadı. ilk hamilelikte badem yağı kullanmıştım ondada hiç çatlamadım. umarım yağlanmalarımız boşa geçmez çatlamayız. Hepiniz çok öpüyorum sağlıkla kalın.

cnm hayırlı olsun oğulların... ben de ikiz olduğunu öğrendiğimde hep biri kız olsun istemiştim. ama nasip böyleymiş. benim de 2 oğlum olacak. şu an en önemli olan şey onların sağlıkları.
ben de çatlakları önlemek için 4. aydan beri bebe yağı kullanıyorum. şu an çatlağım yok ama olabilir. 7. aya daha yeni girdim. şimdiden baya şiştim, yataktan kalkarken, oturduğum yerden kalkarken zorkanıyorum artık.. 2 ay sonra nasıl olacağım çok merak ediyorum.

merhabalar ben de ikinci dönem başı ayrılmayı düşünüyorum ama şimdiden okula gitmek işkence çünkü gün boyu çok yoruluyorum arada raporlar alarak geçiştirebilirsek 1.dönem sonuna kadar gidersek ondan sonra zaten dinleniriz artık ama Allah yardımcımız olsun Allah bebeklerimizi sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin..amin

demek sen de öğretmensin. aramızda da 1 hafta var. dün öğrendiklerimden sonra hayallerim yıkıldı. ikiz hamilelerine göyaaaa doğumdan önce 10 hafta izin veriyorlar ama bizim erken doğum yapacağımızı hiç hesaba katmıyorlar. dün milli eğitimle yaptığım görüşmede şöyle söylediler. doğumdan önce 30. haftadan sonra fiilen kaç hafta çalışmış görünüyorsan, doğum yaptığın tarihen itibaren sadece o haftalar doğum sonrası iznine eklenir. yani ben 35 in başında izne ayrılmış olarak görüneceğim. oradan 4 haftam var. 35. haftanın sonunda doğum yaparsam, doğumdan önce 1 doğumdan sonra 8+4 hafta yani toplam 13 hafta izin mkullanabilmiş olacağım. yani 10+8le alakası falan yok. o yüzden dua ediyorum ki bebişlerim geç gelsin. ne kadar geç gelirlerse o kadar çok izin kullanmış olacağım. çok karışık dimi. ama böyleymiş malesef. sen de bu konuyu iyi araştır. şimdiden hesabını yap...

Günaydınnnnn!!!!!!
Dün doktor kontrolümüz vardı. Hastane çantası yanımız da gittik. ne olur olmaz diye!!

Çok heyacanlıydım. NTS de biraz sancım heyacan daha da arttı, gitmeden evde biraz yorulmuştum. Sanırım ondan dolayı. Bacak aralarımda sızı vardı.

Dr. evet hafif sancım olduğunu söledi. Suları ve kalb atışalrı iyi çıktı. Şükür onlarda bir sorun yoktu. :nazar::nazar:Bebekler 2.500 g. :emir_bebek::nazar::emir_bebek::nazar:falan kızım önden gidiyor.:nazar::3::3:

Çok sevindim kilolarına.:1::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

erken doğumu engelleyici hap yazdı. Dinlen ve bol bol su iç dedi.

Bu arada ciğer gelitirici iğne yapmadık. Daha önceki kontrolde dr. sormuştum senin gerekli değil demişti.
24 aralık için rendavu aldık. 24 aralıkta 37. hafta doluyor. 38. haftaya nasip

Bende bundan sonra daha az yorulmaya dikkat edip yatmaya çalışacağım.

Şimdilik benden haberler bu kadar.

Kızımın saçları uzamış. :nazar:Saç öbeği var dedi dr. Erkek de de varmış ama kızımın saçları daha çokmuş. :nazar:Hastane çantasına toka da koy dedi.:9::9:

:nazar::emir_bebek::nazar::emir_bebek::nazar::emir_bebek::nazar::emir_bebek::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

dr. kontrolü olan arkadaşlardan da güzel haberler alırız inş.

ne kadar güzell. bebişlerin şimdiden 2.5 kilo olmuşlar. saçları da çıkmış :) Allah bize de o günleri görmeyi nasip eder inşallah..

gözünüz aydınnn 2 oğlan maşallahhhh Allahım sağlıklı sıhhatli kucagınıza almayı nasip etsin inş....
demek sen de öğretmensin. aramızda da 1 hafta var. dün öğrendiklerimden sonra hayallerim yıkıldı. ikiz hamilelerine göyaaaa doğumdan önce 10 hafta izin veriyorlar ama bizim erken doğum yapacağımızı hiç hesaba katmıyorlar. dün milli eğitimle yaptığım görüşmede şöyle söylediler. doğumdan önce 30. haftadan sonra fiilen kaç hafta çalışmış görünüyorsan, doğum yaptığın tarihen itibaren sadece o haftalar doğum sonrası iznine eklenir. yani ben 35 in başında izne ayrılmış olarak görüneceğim. oradan 4 haftam var. 35. haftanın sonunda doğum yaparsam, doğumdan önce 1 doğumdan sonra 8+4 hafta yani toplam 13 hafta izin mkullanabilmiş olacağım. yani 10+8le alakası falan yok. o yüzden dua ediyorum ki bebişlerim geç gelsin. ne kadar geç gelirlerse o kadar çok izin kullanmış olacağım. çok karışık dimi. ama böyleymiş malesef. sen de bu konuyu iyi araştır. şimdiden hesabını yap...

evet birazz karışık bir durum izin konusu 10 hafta doğumdan önce veriyolar bende doğum sonrasına aktarmayı düşünüyodum iznimi fakar dr. izin vermedi dinlenmem gerekitğini söyledi ve doğum iznimi başlatıyor. normalde iki gebeliklerde doğum erken oluyor zaten doğumdan sonraya aktaracagımız hafta az oluyor ama ne yapalım bizlerde raporla falan halletmeye çalışacagız doğumdan sonrayıı bebişlerimiz sağlıklı dogsunlarda gerisi önemli değilll

gözünüz aydınnn 2 oğlan maşallahhhh Allahım sağlıklı sıhhatli kucagınıza almayı nasip etsin inş....

evet birazz karışık bir durum izin konusu 10 hafta doğumdan önce veriyolar bende doğum sonrasına aktarmayı düşünüyodum iznimi fakar dr. izin vermedi dinlenmem gerekitğini söyledi ve doğum iznimi başlatıyor. normalde iki gebeliklerde doğum erken oluyor zaten doğumdan sonraya aktaracagımız hafta az oluyor ama ne yapalım bizlerde raporla falan halletmeye çalışacagız doğumdan sonrayıı bebişlerimiz sağlıklı dogsunlarda gerisi önemli değilll

evet bu doğum iznini iyice taktım bende kafayı daha erken ama benim için yine de dr'a bi sorucam nasıl yapabiliriz diye hayırlısı inşallah

ayy canım allah sağlıcakla büyümelerini nasip etsin
benimde oğlum 2 yaşında bakalım bu ikizler ne olacak hayırlısı
ay kızlar allahın gücüne gitmesin ama ben erkek çocuklarını daha çok seviyom yaa
şimdi bunlarda iki erkek olsa hiç üzülmem ayyy 3 tane oğlum allah can sağlıcı versin hepimize
hayırlı doğumlar nasip etsin

çatlak konusuna gelince çatlayacağı varsa mutlaka çatlıyor...ama önlem almakta fayda var...ben hem lierac hemde mustela kullandım...lierac daha etkili bir kreme benziyordu ama eczaneden almauya gittiğimde eczane kafamı karıştırdı...kullanacaksan bitkisel bi şeyler kullan..kimyasal kullnama dedi...sonra da almadım...başka eczaneye gittim...onada sordum lierac çok mu kimyasal içeriyor diye o da evet mustela al dedi...bende onu aldım...kullanmaya devam ediyorum...ama çatlaklarım oldu...belki de kullanmasam daha kötü olurdu...ama olsun bebişlerim için herşeye değer...

ben ilk hamileliğimde ilk başlarda hep bitkisel yağlar kullanmıştım ama çoğu kişi tüylenme yapar dedi korktum lierac kullandım
hiiç çatlak olmadı bende,şimdi yine lierac kullanıyorum bazende oğlumun dalin losyonu var ondan sürüyom

cnm hayırlı olsun oğulların... ben de ikiz olduğunu öğrendiğimde hep biri kız olsun istemiştim. ama nasip böyleymiş. benim de 2 oğlum olacak. şu an en önemli olan şey onların sağlıkları.
ben de çatlakları önlemek için 4. aydan beri bebe yağı kullanıyorum. şu an çatlağım yok ama olabilir. 7. aya daha yeni girdim. şimdiden baya şiştim, yataktan kalkarken, oturduğum yerden kalkarken zorkanıyorum artık.. 2 ay sonra nasıl olacağım çok merak ediyorum.

ayy canım ben normalde çok minyon tipliyim,
46 kiloydum şimdi 50 oldum ama sadece göbeğim var kocaman vücudum kollar bacaklar felan aynı
eşim karnıma bakıp bakıp ben son ayı düşünemiyorum bu karın patlar deyip duruyo :1:

günaydın güzel anneler
çok uykum var açamıyorum gözlerimi :((

uyu dinlen bari
ben ofisteyim :2: gerçi evde olsamda dinlenemiyorumki ben oğlum var evde
vallahi işte dah az yoruluyom evde hiiç dinlenemiyom

kızlar doktor kontrolüm haftayaydı normalde
dün akşam doktorumuzun öyle bir ziyaretine gittik oda saolsun bir bakalım ikizlere dedi :1:
bende istemem yan cebine koy der gibi yokkk biz sizi ziyaret geldik dedim ama hadi görelim diyorum içimden :1:
ayyy çok iyiylermiş 130 gram larda felan dedi ikisininde gelişimi haftasına göre iyi gidiyor dedi
ama cinsiyeti konusunda hala bişey demedi
ben hep bir kız bir erkek gibi hissediyorum deyip duruyo acaba gördüde bizemi demiyor belki kesin belli olana kadar demeyecektir.
önceki hamileliğimde de öyle yapmıştı
hayırlısı ne olurlarsa olsunlarda sağlıcakla gelsinler

kendimi iyi hissettikçe alışveriş yapmak istiyorum ben hep cinsiyetini bekliyordum ama
napim ortak renkler alacam artık ..
yavaş yavaş odalarını hazırlamak istiyorum hiçbişeyi son aylara bırakmayacam

hadi hepinizi öpüyoruzz görüşmek üzere

alışverişlerinizi 25-28.haftalara kadar tamamlayın derim kızlar..

herkese günaydın bu arada..

herkese günaydın bu arada..

canım ben ilk hamileliğimge oğlumun herşeyini hazırlamıştım en son aya kıyafetlerini bıraktım yani yıkar ütülerim felan dedim
ayyy o minik minik kıyafetler beni o kadar çok uğraştırdıki anlatamam
o yüzden bunda kesinlikle herşeyi önceden yapıp bitirecem son aylarda hiçbi işle uğraşmak istemiyorum

canım yaa sen tecrübelisin bzilere çok önemli tavsiye edebileceğin bir hazırlık veya alınabilecek bişey aklına gelirse söyle
benimde oğlum var tabiki az ço biliyorum ama ikzilerde durum nasıl olacak bazen şaşırıyorum
çokkullanışlı işimize yarayacak birşey varsa bildiğiniz paylaşalım burda

Son düzenleme:
kızlar doktor kontrolüm haftayaydı normalde
dün akşam doktorumuzun öyle bir ziyaretine gittik oda saolsun bir bakalım ikizlere dedi :1:
bende istemem yan cebine koy der gibi yokkk biz sizi ziyaret geldik dedim ama hadi görelim diyorum içimden :1:
ayyy çok iyiylermiş 130 gram larda felan dedi ikisininde gelişimi haftasına göre iyi gidiyor dedi
ama cinsiyeti konusunda hala bişey demedi
ben hep bir kız bir erkek gibi hissediyorum deyip duruyo acaba gördüde bizemi demiyor belki kesin belli olana kadar demeyecektir.
önceki hamileliğimde de öyle yapmıştı
hayırlısı ne olurlarsa olsunlarda sağlıcakla gelsinler

kendimi iyi hissettikçe alışveriş yapmak istiyorum ben hep cinsiyetini bekliyordum ama
napim ortak renkler alacam artık ..
yavaş yavaş odalarını hazırlamak istiyorum hiçbişeyi son aylara bırakmayacam

hadi hepinizi öpüyoruzz görüşmek üzere

günaydın meryemciğim , bende bir an önca bebişlerin odasını yapmak istiyorum. son zamana kalırsak birşey yapamayız ağırlaşacağız . ikiz arkadaşımdan tavsiye aldım 5-6 ay arası odanızı hazırlayın diyor. Umarım kat ettiğimiz yoldan sağlıklı ve mutlu şekilde kurtuluruz. Ben evde kendimi ana kraliçe ilan ettim :) oğlum ve kardeşleride erkek olunca haliyle benim yıldızım fazlasıyla parladı:) hepimizin evlatları önce sağlıklı sonrada hayırlı olsunlar gerisi boş. çok öpüyorummmmmmmmm...

canım ben ilk hamileliğimge oğlumun herşeyini hazırlamıştım en son aya kıyafetlerini bıraktım yani yıkar ütülerim felan dedim
ayyy o minik minik kıyafetler beni o kadar çok uğraştırdıki anlatamam
o yüzden bunda kesinlikle herşeyi önceden yapıp bitirecem son aylarda hiçbi işle uğraşmak istemiyorum

canım yaa sen tecrübelisin bzilere çok önemli tavsiye edebileceğin bir hazırlık veya alınabilecek bişey aklına gelirse söyle
benimde oğlum var tabiki az ço biliyorum ama ikzilerde durum nasıl olacak bazen şaşırıyorum
çokkullanışlı işimize yarayacak birşey varsa bildiğiniz paylaşalım burda
canım bebeğinizin ne zaman doğacağı çok önemli,
son haftalara bırakınca gerçekten sadece yıkamak ütülemek değil,çıkıp dolaşıp almak bile çok yorucu oluyor,
burda erken gebelik haftalarında biraz kolay gibi gelebiliyor insana ama gerçekten özellikle 25-28.haftalardan sonra çok zor oluyor,
ben sizlere samimi olarak fikir verebilmek adına buralardayım tabi ki ancak konu açıldığında yada soru olduğunda aklıma geliyor benimde,

yani tüm bunlara göre ben erkenden alışveriş yapılması taraftarıyım,
alışverişte de mesela bebeğiniz yazın doğacaksa biten kış sezonundan fiyatı düşen ürünlerden de alışveriş yapılması,
bebeğin sadece 0-3 aylık kalmayacağının unutulmaması gerektiğini düşünüyorum,
bir de imkan oldukça neye hevesiniz varsa alın,
bebek doğmadan alınanlar kar oluyor,çünkü sonrasında alışverişe çıkmak ikiş bebekle neredeyse imkansız,
hep başkalarının getirdiği çok da beğenmediğiniz bişeyleri bir müddet giydirmek zorunda kalabiliyorsunuz çünkü..

uhde cim nasılsın canım
sen bayağı yol katettin darısı bize inşallah :emir_bebek::emir_bebek:
sağol canım iyiyiz bizlerrr sizler nasılsınız ??? baya bitirdik bizi günlerimizi artık doğum iznime bile çıkıyorum ama bu günlerde insan baya ağırlaşıyormuş iyiki işlerimi önceden halletmiştim şimdi evimde yatıp dinlenecemm Allah izin verirse...........

valla canım ben hallettim çok şükür kalmadı yapacak pek birşeyy bu haftalarda insan çok ağırlaşınca alışverişi kolay halledemez gibi geliyor bana işten çıkıp eve gidince bitmiş halde oluyorum ben iyiki zamanında halletmişimmmm yoksa şimdi asla yapamazdımm

valla canım ben hallettim çok şükür kalmadı yapacak pek birşeyy bu haftalarda insan çok ağırlaşınca alışverişi kolay halledemez gibi geliyor bana işten çıkıp eve gidince bitmiş halde oluyorum ben iyiki zamanında halletmişimmmm yoksa şimdi asla yapamazdımm

canım benim kastettiğim aynen bu işte,
hayırlısıyla geçer zamanlar inşallah..

hocam 657 sayılı devlet memurları kanununun 104. maddesine bakarsan erken doğum durumunda doğum öncesi izin doğum sonrasına aktarılmaktadır yazıyor ona göre hareket et bence ben de okula sorucam tekrar yazarım sana ayrıca erken doğum bizim elimizde olan bir şey değil o yüzden yönetmelikte olduğu gibi doğum sonrasına aktarabilmeliyiz inşallah her şey yolunda gider de hayırlısı olsun..

Back
X