• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

fatoşyy canım çok çok tebrik ederim,
mutlu olmana sağlıklı olmanıza çok sevindim,
Allah mutluluğunuzu ve sağlığınızı daim etsin,
hayırlı evlatlar olsunlar inşallhh

günaydın sevgili ikiz anneleri, haftaya iyi başlamanızı dileyerek içimden geçenleri sizinle paylaşmak istiyorum. Fatosy spinal doğumu çok merak ediyorum riski varmı? gerçi her durumda risk oluyor tavsiye ediyormusun? benim ilk doğumum genel anestezi olmuştu. ama insan o zaman çok ifadesiz kalıyor genel anestezi olunca. insan her anına tanıklık etmek istiyor doğal olarak. Bu sabah biraz üzgündüm ister istemez ağlama krizine girdim bebeklerimi üzdüm ama elimde olmuyor işte:(

canım ben de spinal ile oldum,
tabi ki tıpta hiçbirşeyin %100 garantisi yok,
ama daha ciddi sıkıntıları belki de genel anesteziyle yaşayabiliriz,
yada risk açısından bakılırsa genel anestezi daha riskli bile denebilir kim bilir,
ama uyanık olmak gerçekten o bebekleri sırasıyla bekleyip ilk ağlamalarına şahit olmak harikaaa,
ay nasıl anlatsam o duyguyu herkes sağlıkla yaşasın Ya Rabbimm:16:

Yeni haftaya başlıyoruz.
Bütün arkadaşlar için güzel bir hafta olur güzel haberler alırız, umarım.
Yarın dr. kontrolü var sabırsızlıkla bekliyorum. Umarım sorunsuz atlatırız sanki doğum yaklaştı gibi hissediyorum. 36. haftaya giriş yaptık.:nazar::nazar::nazar:
:nazar::nazar: 2 gündür bebişler daha da hareketlendi gibi geliyor.:emir_bebek::emir_bebek:

GuLL sen nasılsın 10 gün kaldı demiştin. Son durumun nasıl?

Dr. sonra görüşürüz arkadaşlar
Yeni bir hafta, yeni bir gün...............................
:16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16:

süper..36.ya başlamışsın.şimdi günler geçmek bilmiyodur...yarın belki bebişlerin doğum gününü ayarlarsınız...bakalım yay mı olacak oğlak mı olacaklar...inşallah herkese 36.haftaları bitirmek nasip olur...en son kontrolünde kiloları kaç kiloydular...yarın kontrolden sonra da mutlaka paylaş bizimle kilolarını...

fatma teşekkür ederim canım iyiyim.sen nasılsın?hamılelık ıyı gıdiyor sadece karnım sertlesiyor.benımde cuma günü dr.kontrolüm var.belki haftaya olur benim dogumumda.allahım hepımıze hayırlı dogumlar nasıp etsın.canım yarın dr dan geldıkten sonra gelişmeleri yaz tamam mı?

canım seninde doğumun yaklaşmış..sende bebişlerinin kilosunu paylaşırsan çok mutlu olucam...çok farklı bir duygu içindesindir....Allahım şimdiden yardımcı olsun...

canım ben de spinal ile oldum,
tabi ki tıpta hiçbirşeyin %100 garantisi yok,
ama daha ciddi sıkıntıları belki de genel anesteziyle yaşayabiliriz,
yada risk açısından bakılırsa genel anestezi daha riskli bile denebilir kim bilir,
ama uyanık olmak gerçekten o bebekleri sırasıyla bekleyip ilk ağlamalarına şahit olmak harikaaa,
ay nasıl anlatsam o duyguyu herkes sağlıkla yaşasın Ya Rabbimm:16:

canım doğru söylüyosun...genel anestezinin daha ciddi yan etkileri var....bende onların ilk ağlamalarını duymak isterim....ilk ben görmek dokunmak isterim...inşallah rabbim banada kısmet eder...

hathar sen nasılsın canım,bize biraz anlatsana gelişmeleri,girip yazıp kaçıyorsunnn

canım ii olmaya çalışıyom çalışırken yazmak zor oluyor cnm zorlanmaya başladım artık dayanılmaz oldu çok sıkıntılıyım inanki
artık nefes alamıyorum oturamıyom anlayacagınız sıkıntılar başladı ne yapıcam bilmiyorum zaman geçsin diye bekliyorum artık....

kzlar merabalar nasılsınız bebişlerinizde sizde iyisiniz inşallah
bugün bebişleri pek hissedememiştim çikolata yiyince pıt pıt atmaya başladı ikisi de içim rahatladı:)))))
kızlar bu arada doğum izni meselesini nasıl yapacaksınız kaçıncı haftada gittiniz ya da gitmeyi düşünüyorsunuz erken doğum mevzusu var biliyorsunuz

çok sevindimmm iyi olmalarına...tahliller de iyi çıkmış...kiloları da süperr haftasına göre........iğne konusunda be hatta 26.haftada 2 doz yaptırmıştım....seninki erken değil yani...daha sonra da 30.haftada yaptırdım 2.doz daha....dr.riske atmamak için yaptırdı...zaten 32.haftadan sonra iğnenin yaptığı etkiyi vücut yapmaya başlıyor...ciğerlerinin gelişimi için...

ben de bi tek ben erken yaptırıyorum zannettim. demek doktorumda bir sorun yokmuş. zaten biz ikiz annesi olduğumuzdan 30 haftadan sonra erken doğum riski başlıyor. 30 haftaya kadar yaptırmak lazım bence de. inşallah kiloları böyle devam eder de küveze falan girmezler. onun için bol bol yiyorum zaten :)

çok sevindim cnm ne mutlu sana:46::46:
doğumun, bebeklerinin ve senin iyi olmana sevindim. En kısa zamanda kızında aranıza katılır belki de katışmıştır.???

Yeni haftaya başlıyoruz.
Bütün arkadaşlar için güzel bir hafta olur güzel haberler alırız, umarım.
Yarın dr. kontrolü var sabırsızlıkla bekliyorum. Umarım sorunsuz atlatırız sanki doğum yaklaştı gibi hissediyorum. 36. haftaya giriş yaptık.:nazar::nazar::nazar:
:nazar::nazar: 2 gündür bebişler daha da hareketlendi gibi geliyor.:emir_bebek::emir_bebek:

GuLL sen nasılsın 10 gün kaldı demiştin. Son durumun nasıl?

Dr. sonra görüşürüz arkadaşlar
Yeni bir hafta, yeni bir gün...............................
:16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16::16:

ne güzel 36. haftaya girmişsin. benim de hedefim 37. yarınki kontrolünden sonra haberlerini bekliyoruz. bakalım kaç kilo olmuş bebişlerin. hem doktor da doğum için neler söyleyecek bakalım.

kzlar merabalar nasılsınız bebişlerinizde sizde iyisiniz inşallah
bugün bebişleri pek hissedememiştim çikolata yiyince pıt pıt atmaya başladı ikisi de içim rahatladı:)))))
kızlar bu arada doğum izni meselesini nasıl yapacaksınız kaçıncı haftada gittiniz ya da gitmeyi düşünüyorsunuz erken doğum mevzusu var biliyorsunuz

ben öğretmen olduğum için bi sorun çıkmazsa (inşallah) 1. dönemin sonuna kadar gitmeyi düşünüyorum. 32. haftam bitmiş oluyor. 2 hafta da tatil var. yani izni 35. haftanın başında başlatacağım.artık bebişler ne zaman geliirse.

ben öğretmen olduğum için bi sorun çıkmazsa (inşallah) 1. dönemin sonuna kadar gitmeyi düşünüyorum. 32. haftam bitmiş oluyor. 2 hafta da tatil var. yani izni 35. haftanın başında başlatacağım.artık bebişler ne zaman geliirse.

canım peki o doğum öncesi 10 haftalık iznin 5ni kullanırsan 5sini doğum sonrasına aktarabiliyor muyuz

evet aktarabiliyorsun tabi ama 30.-32.haftalardan sonra çalışabilmek hayal bence..

rapor filan kullanamıyor muyuz hastalık raporu olmazsa yıllık iznimi alıcam biraz da burdakiler izin verirler gibi anlayışlılar o anlamda inşallah izin konusunda sıkıntı yaşamam kafam karışıyor çünkü
bu arada internetten bi forumda gördüm bi kadının doktoru doğumu 3 hafta öncesini göstermiş sorun olmadı filan diye yazmış ama nasıl oluyor doktora gidince sorayım gerçi daha erken mi onu da bilmiyorum ama neyse inşallah halledebiliriz bu problemi

rapor filan kullanamıyor muyuz hastalık raporu olmazsa yıllık iznimi alıcam biraz da burdakiler izin verirler gibi anlayışlılar o anlamda inşallah izin konusunda sıkıntı yaşamam kafam karışıyor çünkü
bu arada internetten bi forumda gördüm bi kadının doktoru doğumu 3 hafta öncesini göstermiş sorun olmadı filan diye yazmış ama nasıl oluyor doktora gidince sorayım gerçi daha erken mi onu da bilmiyorum ama neyse inşallah halledebiliriz bu problemi

canım evet aslına oktorun oğumunu komplikasyonlar olayısıyla 37.haftada yapacaktır diye rapor edebilirse 27.haftadan izne ayrılabilir yada 32.haftaya kadar çalışıp doğumun 5 hafta sonrasına aktarabilirsiniz,
ama bu sorumluluğu her doktor da almayabilir,
izin vermek anlayışlı olmak ayrı bişey,resmi olarak hakkın olması daha ayrı bişey ayrıca,ki bu daha iyi tabi..

bende sizler gibi raporumu çalışabildiğim yere kadar çalışıp doğumdan sonraya iznimi aktarmayı düşünüyodum kızlarr taaakiiiiii dr. kontrolüme gidene kadar dr. ikiz gebelik oldugu için hemen doğum iznine ayırıyor beni aslında bu hafta rapor verdi ama ben gidip almadı işlerimi halledip haftaya gidip doğum iznimi alıyorum yani diyecegim bu her nekadar bizlerin elinde olsada dr. izin vermediği sürece çalışamıyosunuz en azından ben dr. dinleyip izne ayrılıyorum inş. sizlerr dayanırsınız istediğiniz gibi kullanırsınızı izinlerinizi

evet aktarabiliyorsun tabi ama 30.-32.haftalardan sonra çalışabilmek hayal bence..

banada hayal gibi geliyor o haftalara kadar çalışmak şuan ben kendimi çok ağırlaşmış hissediyorum ve ikiz gebelikte zaten erken alınıyor bebekler dr. bana 37. haftada en geç bebekleri alacagız dedii evde dinlenmek daha mantıklı geldi bana riske atmak istemiyorum bebeklerimi

banada hayal gibi geliyor o haftalara kadar çalışmak şuan ben kendimi çok ağırlaşmış hissediyorum ve ikiz gebelikte zaten erken alınıyor bebekler dr. bana 37. haftada en geç bebekleri alacagız dedii evde dinlenmek daha mantıklı geldi bana riske atmak istemiyorum bebeklerimi

eet riske atmamak lazım daha 20.haftamdayım sanırım yıllık iznimi kullanıcam 1 aya yakın var doktorumla da görüşeyim bakalım ne yaparız diyecek
bu arada bebişlerim pek hareket etmiyorlardı bi çikolataa yedim ondan sonra durmadrılar maşallah ikisini aynı zamanlarda hissetmiyorum ben biri oynadığı zaman diğerinde pek hareket yok normal midir bu durum acaba

selam kızlar ben de bebeklerde şimdilik iyiyiz bakalım inşallah böyle devam eder
iş konusunda ben normalde işime aşık bir insanım
bizim kendi şirketimiz onunda artısıvar tabiki
ama ikizlerim olduktan sonra sanırım işi bırakmayı düşünüyorum
eşim sigortamı devam ettirir ama ben çalışmam sanırım
2 yaşında oğlum var birde ikizler kıyamam kime bırakayım ki
içim elvermiyor

kullanmadığımız doğumdan önceki izinleri doğumdan sonrasına aktarabiliyoruz ama mesela ben 32. haftaya kadar çalışayım diyorum. (tabi doktor izin verdiği sürece) 34. hafta bitiminde iznimi başlatıp kalan ..... haftayı( çünkü kaçıncı hafta doğum olacak bilmiyorum.) doğumdan sonrasına aktarırım diyorum. bi de şöyle bi sorun var bebişler 35. haftada geldi diyelim o rada 2 haftam yanıyor galiba. çünkü 35in başında izne çıkmış olacağım için doğum öncesi 3 hafta kalana kadar çalışabiliyorsun. ya çok karışık işler bunlar. bu konuda uzman olmak lazım...

selam kızlar ben de bebeklerde şimdilik iyiyiz bakalım inşallah böyle devam eder
iş konusunda ben normalde işime aşık bir insanım
bizim kendi şirketimiz onunda artısıvar tabiki
ama ikizlerim olduktan sonra sanırım işi bırakmayı düşünüyorum
eşim sigortamı devam ettirir ama ben çalışmam sanırım
2 yaşında oğlum var birde ikizler kıyamam kime bırakayım ki
içim elvermiyor

şu aşağıdaki grafiği nasıl yapıyorsunuz bana da bi anlatın...

yani çalışmak meselesi planlandığı gibi olmuyor,
28.hafta ve 32.haftalar gerçekten ağırlaşma konusunda sınır gibi oluyor,ki ben hamilelik günümde baram arefesiydi,
annemlere dedim ki,ben merdivenleri çıkamıyorum anne,bayramnız şimdiden kutlu olsun yani:37:
hele ki çalışmak,
evde bile yerinizden kalkamıyorken,çok zor,
sonrasında bebeklerle daha da zor orayı da sonra konuşuruz..

Back
X