ben de doktora gittin mi diye merak etmişti canım sana bakmak için girdim. demek tters dönmüş yaramazlar... doktor kilolarına iyi dediyse takma kafana. e bizimkiler ikiz artık teklere göre değerlendirmemek lazım. iyice büyüdüler.yerleri azaldı. bakalım ben de yarın şeker yüklemesi yaptıracağım. cumartesi de kontrol. inşallah bi sorun çıkmaz.
sana şimdiden iyi yolculuklar. kan değeerlerin de düzelir inşallah...
Arkadaşlar merhaba benim henüz çocuğum yok ama olursa ikizlerim olsun istiyorum eşimde aynı fikirde tabii hayırlı ise. enterasan bir durum var benim için dua eden akraba olsun olmasın herkes ikizlerin olur inşaallah diye dua ediyor.bende dualarımda hep söylüyorum umarım hayırlıdırda olur.bu arada bütü hamile arkadaşlar sağlıklı kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim:))
çok sağol canım cevapladığın için. tansiyonum biraz düşük seyrediyor. bende tansiyon aleti aldım. aynen dediğin gibi bir ağrı. yatınca geçer diyorum kalkıyorum yine devam ediyor. 1-2 kere ilaç kullandım ama baktım sürekli ağrıyor bıraktım kullanmayı. sabretmeye çalışıyorum. Hadi az kaldı geliyorsun artık. bebeklerin kilosu için endişe etme canım. büyüycekler İnşallah annesi.
herkese selamlar öncelikle kısaca kendimi özetleyeyim
2 yaşında oğlum vardı spiralle korunmama rağmen hamile kaldım 3 ay bitti şuan
3 aydır kontrollerd hep tek bebek görüldü
dün akşam yine doktor kontrolüm vardı ama şok olduk iki bebek görüldü
ikiside gayet sağlıklı dedi doktorum
ama gerçekten hala şoktayım şaşırdım ne yapacağımı
dokroruma soracaklarımızda unuttum
doktor arada zar var dedi bu çift yumurta ikizleri mi böyle olunca araştırmadım da daha
artık buraya çok takılacam sizlerle paylaşımlarda bulunup
güzel şeyler öğrenmek istiyorum
Rabbim saglık versin İnşallah. en kısa zamanda ennelerinin kucağına geçsinler İNŞALLAAAAH.
evet canım çok çok dikkat etmemiz gerekiyor. helede bir sorun varsa çok daha dikkatli olmak lazım. Rabbim yazdıysa olacak ama saglıkla kucagımıza almak daha iyi herzaman. Benim bu kanamalrım çok endişelendiriyor beni. 2 gündür çok kasık agrım vardı ikiside sürekli aşagıda idiler. dün akşamda yine kanamam oldu acıle gıttık iyi görünüyorlar şükür. sanırım benim hamileliğim böyle geçicek süreklibilsemki iyiler korkmıycam ama of of kanama görünce çok üzülüyorum ya elimde değil.
canım seninle benim haftaya bakarsak son adet tarihimiz aynı galiba. ben de dün 25. haftayı bitirdim. s.a.t im 10 haziran senin de öyle mi?
Merhaba kızlar bende 9 haftalık ikizlere gebeyim.Fakat tek kese içinde bir zarla ayrılar henüz başka bir bilgim yok.Tek kesede olduguna göre tek yumurta ıkızıdır dıyor herkes ama ben hala
endişeliyim.Acaba tek yumurta ikizimi yoksa daha sonra keseler ıkıye ayrılırmı bırınin gelısımınde sorun olurmu falan dıye 19 unda kontrolum var cok sabırsızlanıyorum alıcagım cevaplar ıcın.
Bu konuda bilgi sahibi olan varsa en ufak bılgı bıle meraklarımı azaltır.
arkadaşlar herkese merhabalar
ben bugün dr. dan raporumu aldım ,sevkimi aldım.artık türkiye yolcusuyum.bu haftasonu cmrtsi türkiyeye geliyorum.
bebişlerim iyiler ama dr. çok iyi bakmadı bu sefer kalp atımları var , iyi gr.ları şu kadar dedi.
kızım baya bi atağa geçmiş .750 gr.ama oğluşum 630 gr. oğlanı duyamadım ben ama kızı net duydum.kızın suyu oğlana göre iyi dedi.oğlanınki de iyi ama.
başları bu seferde aşşağıda imiş kafa kafaya vermişler dedi.ben kilo olarak 800 -900 olmuşlardır diye düşünüyodum yaaahalbuki o kadar da iyi besleniyorum.neyse gr.larına baya baya iyi dedi.
gideceğim dr. a da not yazdı.kan değerlerini niye hala düzeltemedik dedi.düzelmiyor arkadaşlar haplar şuruplarda işe yaramıyor.inşallah gittiğim hast. dr. yükleme yapar yoksa benim değerler yerle bir olcak.düştükçe düşüyor.
anlatacaklarım şimdilik bunlar.aklıma gelirse birşeyler yazarım.
hepinizi çok çok öpüyorum.
melittam demek artık gidiyorsun arkadaşım. allah yardımcın olsun. bu forum en çok seni özleyecek. ne yalan söyleyeyim, sen, buglem, ibremine, fatoshy, ilaybars, bu topiğin kurucusu hepimiziz aslında. çok büyük eksiklik olacak. inşallah habersiz bırakmazsın bizi. mümkün olduğunca girip yazmaya çalış lütfen. iyi yolculuklar canım. güzel günler seninle olsun allaha emanet ol.
bu arada kendimden de biraz bahsedeyim. biz oda takımımızı aldık. yatakları, dolap, şifonyer, emzirme koltuğu filan. bir de yatak odası için ayrıyetten 2 adet sallanan beşik aldım. içlerinde yatakları, nevresim takımları, hatta yatakların organze yatak örtüleri bile var. ama tabi teslimat 1 ay sonra yapılacak. bu arada 50 gr şeker yüklemesi yapıldı bana. sonuç riskli çıktı ve daha sonra 100gr yükleme yapıldı. ama onda sonuç olumlu çıktı. bebeklerimin biri 780 diğeri 740 gr dı geçen haftanın sonunda. dr önden gidiyorlar dedi. doğumumu amerikan hastanesinde yapacağım allah izin verirse. orada doğum yapan, yapmış olan ya da yapacak olan varsa deneyimlerimizi paylaşmak isterim arkadaşlar.
bu arada facebook adresi olan var mı? sizleri daha yakından tanımak istiyorum. birbirimizi ekleyelim ne dersiniz?
.......mesajparantezi içinde çıkıyor. ve hepsinin altına tek tek cevabını yazabilirsin.
ne yeyip içtiğime gelince, hergün peynir, yumurta, ceviz ve sütümü eksik etmedim. günde iki bardak bi kalktığımda bi de yatarken içiyorum. hemen her gün nerdeyse muz yedim. burada okudum az önce kilo aldırıyormuş çocuklara diye. ama ben bilmeden yedim sırf meyve tüketebilmek için. zaten yediğim iki çeşit meyve var onlar da muz ve mandalina. nedense ben resmen mandalina aşerdim. günde nerdeyse yarım kilo mandalina yedim. abarttım biraz utanıyorum ama nerdeyse 10 tane yiyodum canım yaşimdi biraz azalttım gerçi ama yine de daha az önce üç tane yedim.. canım istiyor. onun haricinde hep ev yemeği yedim. öyle özellikle takıntım olmadı illa sebze yemeği olsun diye. ne olursa yedim. dolmaydı, patlıcan, lahana.. hepsi de etliydi genelde. aslında arkadaşım bu biraz yapıyla ilgili. benim annem beni 4 kilo 250 gr doğurmuş. kardeşim de 4 kilo 100 gram doğmuş, ki üstelik kardeşimde yarım paket sigara içmiş günde. kızın hamileliği anneye çeker derler. benim de o yüzden böyle heralde. hem sana bişey itiraf edeyim ben sigarayı da tamamen bırakamadım. çok azalttım ama içmediğim gün olmadı. ona rağmen kiloları önde gidiyor. ben de yapı meselesi diye düşünüyorum. annemden kalan güzel bir miras anlayacağın. bir de her hafta iki gün balık yağı hapı içtim. bu arada yeni öğrendiğim birşey oldu ve çok üzüldüm. deniz ürünlerinden midte, karides, kalamar çok zararlıymış. keösinlikle yasakmış. ben bilmiyordum ve her balık yemeye gittiğimizde deli gbi yedim inşallah zarar vermez kızlarıma. bir daha da tövbe asla yemem ama bilmiyordum işte.. böyle işte canım, aslında her hamilenin yaptığını yaptım ama dediğim gibi bu biraz yapıyla ilgili...
hathar nasılsın canım arkadaşın ve beişleri nasıl oldular ? bilgi verir misin ?kaç gündür seni bekliyorum bende gelişmeleri bildir diye :)
---------------------------------------------
arkadaşlar merhabalkar nasılsınız bugün inşallah iyisinizdir.
GULL çok çok geçmiş olsun çok sevindim zeytinyağı nın işe yaradığına.benimde aklımda olsun nolur nolmaz.
merhaba melitta.saol canım evet dısım gectı.dısımın ustune zeytınyagı degıl canım zeytın koydum gecti.
canım türkiye yolcusuymusun sımdıden hayırlı yolculuklar canım.melıtta dr.m bana süt,yogurt,incir,pekmez,kuru üzüm ye demıstı.cok sukur bende pek kansızlık cıkmadı.kan hapı hala yutuyorum.sana tavsıye ederım canım sende ye bol bol.bebeklerın de ıyılermıs canım gözün aydın.allahım saglıkla sıhhatle kucagına almayı nasıp etsin.amınnnn..
kızlar geceleri hıc uyuyamıyorum.2 saatte bı kalkıyorum.karnım sertlesıyor.nefesım kesılıyo, kalbım carpıyor ya.aramızda benım gıbı olanınız varmı?hep soluma yatmaya calısıyom.dr.m dedı sırt ustü yatma soluna yat dıye.uyku arasında bı sagıma yatmısım hemen döndüm korktum.kızım bırı tam sagımda dıger kızım tam göbegimde.kızlar cok daralıyorum ya.valla cok zor gecıyor.cabuk yoruluyorum,halsızlesıyorum.allah hepımızın yardımcısı olsun.bu gıdısle kontrole günümden önce giderim galıba.15 aralıgı beklıyemem.
selam cnm bende sendeki gelişmeleri takipdeyim. Biliyosun 10 nisan!!!!
bende soluma yatıyorum. sağda kız göbektede erkek bebiş var. Sırt üstü yatınca kaburgam batıyor. Sağa yatmak mümkün değil rahatsız oluyorum.
Bende çok sık uyanıyorum. bunlar normaldir sanırım. Yatakta bir taraftan bir tarafa dömek bile çok zor oldu.
Benm dr. kontrolüm 13 de inş. sorunsuz geçer bnm hedefim 38 hafta bakalım ne olacak.Yani 1 ocak.
Karnımın altlarıda doldu. Klozete oturmak bile zor gelmeye başladı.
Şu anda kaburga batması ve bacakları iç kısımlarıdaki ağrıdan başka bir şikayetimiz yok. Sorma ağır vasıta olduk iyice en basit hareketler bile zor geliyor.
Cnm aşure istedi bugün aşure yapacağım. malzemeyi hazrladım sadece pişireceğim. Bu halimle yine dayanamadım.
Hafta sonu kızım hasta idi. :2:Biraz düzeldi. Zor günler bizi bekliyor. 3 çocuk ile.....
ay canım senin birde kızın var dimi
benimde 2 yaşında oğlum var oda hastalandı geçende
zor olacak bizim 3 çocukla
ama allah şimdiden kolaylık veriyor sanırım bana oğlum 2 yaşında ama son günlerde hiç yükü kalmadı desem üzerimde yeridir.
geceleri uyur sabaha kadar hiç uyanmaz yemeğini yer oynar felan hiç yormuyor beni kuzucum
ama ikizler doğunca onları kıskanıp geri dönermi bebeklik hallerine bilemiyorum
.......mesajparantezi içinde çıkıyor. ve hepsinin altına tek tek cevabını yazabilirsin.
ne yeyip içtiğime gelince, hergün peynir, yumurta, ceviz ve sütümü eksik etmedim. günde iki bardak bi kalktığımda bi de yatarken içiyorum. hemen her gün nerdeyse muz yedim. burada okudum az önce kilo aldırıyormuş çocuklara diye. ama ben bilmeden yedim sırf meyve tüketebilmek için. zaten yediğim iki çeşit meyve var onlar da muz ve mandalina. nedense ben resmen mandalina aşerdim. günde nerdeyse yarım kilo mandalina yedim. abarttım biraz utanıyorum ama nerdeyse 10 tane yiyodum canım yaşimdi biraz azalttım gerçi ama yine de daha az önce üç tane yedim.. canım istiyor. onun haricinde hep ev yemeği yedim. öyle özellikle takıntım olmadı illa sebze yemeği olsun diye. ne olursa yedim. dolmaydı, patlıcan, lahana.. hepsi de etliydi genelde. aslında arkadaşım bu biraz yapıyla ilgili. benim annem beni 4 kilo 250 gr doğurmuş. kardeşim de 4 kilo 100 gram doğmuş, ki üstelik kardeşimde yarım paket sigara içmiş günde. kızın hamileliği anneye çeker derler. benim de o yüzden böyle heralde. hem sana bişey itiraf edeyim ben sigarayı da tamamen bırakamadım. çok azalttım ama içmediğim gün olmadı. ona rağmen kiloları önde gidiyor. ben de yapı meselesi diye düşünüyorum. annemden kalan güzel bir miras anlayacağın. bir de her hafta iki gün balık yağı hapı içtim. bu arada yeni öğrendiğim birşey oldu ve çok üzüldüm. deniz ürünlerinden midte, karides, kalamar çok zararlıymış. keösinlikle yasakmış. ben bilmiyordum ve her balık yemeye gittiğimizde deli gbi yedim inşallah zarar vermez kızlarıma. bir daha da tövbe asla yemem ama bilmiyordum işte.. böyle işte canım, aslında her hamilenin yaptığını yaptım ama dediğim gibi bu biraz yapıyla ilgili...
çok teşekkür ederim gülizelif deneyeceğim tek tek cvp yazmak zor oluyor :)
benim bebeklerin gelişimleri hep bi hafta ileriydi.ama en son ki renkli ultrasonda göbek çevreleri bi hafta geri çıkmıştı.şimdide oğluşum 50 gr almış.kasımın 15. inden beri. ama kızım 750 gr olmuş baya atağa geçmiş maşallah.oğluşuma çok üzülüyorum bi sorun olcak diye korkuyorum.halbuki meyvemi eksik etmiyorum yediklerimi özellikle bebeklere yaricak şeyler yiyorum.kahvaltı da yumurtamı cevizimi eksik etmiyorum.birde bu hafta full et yedim çok umutluydum
sanırım kan değerlerimden diye düşünüyorum.
çünkü balık yağı hapı ,multivitamin , demir ilacı ,kullanıyorum ve soluma yatıyorum iyi beslensinler diye.muz yiyorum.bi ara bende armut a aşeriyodum acaba armut mu iyi geliyodu diye düşünmeden edemiyorum.armutta burda kalmadı.
walla bende bırakamadım eşimden fırt fırt çektim.ama türkiye de mecbur bırakıcam.içemicem.
midyeyi sorma bende gebeliğimde ilk üç ay üç kere midye yedim.sonra tiksindim.ama dediğin gibi öğrendim zararlıymış.denizdeki zararlı şeyleri emiyomuş kurşun gibi.budabebeğe zarar veriomuş aman iyiki tiksinmişim dedim.ama üzülme rabbimize emanet bebişlerimiz.bende açıkcası otistikten çok korkuyorum.renkli ultrasonlarda belli olmuyor çünkü.rabbimize emanetler yavrularımız.herşeyiyle sağlıklılar şimdilik ama ben bebeklerin grlarına üzüldüm baya.çok umutluydum üç hafta da kesin 800-900 gr olmuşlardır diyodum.inşallah türkiye yarar yavrularıma.
sanırım yapıyla alakalıbenim eşim prematüre doğmuş bende küçük doğmuşum.ama eşime ölcek gözüyle bakmışlar hep çünkü kaynanamın bikaç bebeği ölü doğmuş yada düşmüş.o yüzden acaba diyorum oğluşum baba tarafına mı çekti ki ? maşallah kız bizim taraf bizim taraf hep yaploılı boylu ama eşim tarafı da hep kısa boylu .
bebeklerim öyle güzeller ki demin ultrason resimlerie baktım doyamadıminşallah türkiye havası yarar kuzucuklarım kilo alırılar.en azından ben 30. haftalık olunca bebişlerim 1 kilo olsunlar
bu arada kaç kilo aldın gebelik boyunca ben 14 kilo aldım.dr. ikiz gebelik olmasına rağmen sınırda dedi.halbuki izmirdeki diyetisyen dr.um 20-25 kg yi kaldırırsın çünkü ikiz gebelik demişti ve sıralamıştı rahim şu gr. ,bebekler şu kilo ,plesenta şu kadar , suları bu kadr diye.benim alacağım da toplam bi 5-10kg
çünkü ben 50 idim gebe iken dr kiloma ve boyuma göre de benim olmama gereken kiloyu söylemişti.
canım rabbim herkes için hayırlısını versin ama arkadaşım perişan bebeklerimizin ikiside tutunamadı vefat etti allahım bizleri tamamamına erdirsin inşallah
canım içi bnm bebeklerimin kilosuda birtanesi:986 birtaneside 996 imiş normalmi bilmiyorum 27 haftada böyleydi allahım hayırlısı bakalaım:)))))) sende hayırlısı ile gelmek nasip etsin dikkat et kendine:))))
melittam demek artık gidiyorsun arkadaşım. allah yardımcın olsun. bu forum en çok seni özleyecek. ne yalan söyleyeyim, sen, buglem, ibremine, fatoshy, ilaybars, bu topiğin kurucusu hepimiziz aslında. çok büyük eksiklik olacak. inşallah habersiz bırakmazsın bizi. mümkün olduğunca girip yazmaya çalış lütfen. iyi yolculuklar canım. güzel günler seninle olsun allaha emanet ol.
bu arada kendimden de biraz bahsedeyim. biz oda takımımızı aldık. yatakları, dolap, şifonyer, emzirme koltuğu filan. bir de yatak odası için ayrıyetten 2 adet sallanan beşik aldım. içlerinde yatakları, nevresim takımları, hatta yatakların organze yatak örtüleri bile var. ama tabi teslimat 1 ay sonra yapılacak. bu arada 50 gr şeker yüklemesi yapıldı bana. sonuç riskli çıktı ve daha sonra 100gr yükleme yapıldı. ama onda sonuç olumlu çıktı. bebeklerimin biri 780 diğeri 740 gr dı geçen haftanın sonunda. dr önden gidiyorlar dedi. doğumumu amerikan hastanesinde yapacağım allah izin verirse. orada doğum yapan, yapmış olan ya da yapacak olan varsa deneyimlerimizi paylaşmak isterim arkadaşlar.
bu arada facebook adresi olan var mı? sizleri daha yakından tanımak istiyorum. birbirimizi ekleyelim ne dersiniz?
Ben de bugün kan testi şeker yüklemesi ve idrar tahlili yaptırdım. öğleden sonra alacağım sonuçlarını. Bakalım inşallah güzel haberlerle gelirim...
güliz elif kaç kg aldın gebelik boyunca ?
diğer gebe arkadaşlar sizler kaç kg aldınız ?
ben 7 kilo aldım dr gayet iyi böyle giderse dedi....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?