2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

okan hoca nın hocası baha bey dedi. bu dr. da okan hoca gibi tıp fakültesindeymiş.

hakan hoca özel ısparta hast. ben oraya gidicem işte :) daha önce de bi kere gitmiştim ama bu dr. a değil.başka bi dr. vardı.eltimde bu hast. doğum yaptı.
beta hcg mi bu hast. yaptırdım hep.Allah nasip ederse inşallah bu hastane de yapıcam doğumumu ama baha beyi de dün hast. tanıştığım bayan çok methetti ona da bi bakayım diyorum. eğer memnun kalırsam baha beye giderim.

senin dosyan var belki alabilirsin , belki zorlanmazsın.ama olmazsa inşallah aynı hast. kontrollerimizi yaptırırız karşılaşırız inşallah :)

bende ısparta nın soğuğundan tırsıyorum bi grip olursam kolay kolay atlatamam diye.birde kayınvalidemler soba yakıyorlar.üşür hasta olurum diye korkuyorum.duyduğuma göre grip ,üst solunum enfeksiyonu erken doğum tetikliyomuş.görüşürüz ama kayınpererimde internet yok ancak kaynım laptopunu getirirse msn ye girebilirim.

valla ben bundan sonra ihmal etmeyeceğim 7. aya giriyoruz artık 20 günde bir giderim diyorum. ikiz annesi olacağız hazırlıklı olmak lazım. bi de kontrollere gittiğimde korkuyorum açılma var mı diye bakar mı diye. sürekli temiz olmak lazım yani. kadınların işi zor valla hele de ikiz annelerinin :)

merhaba arkadaslar bende subat annesiyim 28. haftadayiz ikiz bebek bekliyorum bir kiz bir erkek bebek odasinin duvarin hangi renk yapmam lazim ortak rengk olarak yardimci olurmusunuz

aramıza hoşgeldin canım
herşeyden önce allah sağlıcakla yavrularına kavuşmayı nasip etsin.
vallahi benim 1 oğlum var zaten ikizler için ayrı bir oda hazırlıyorum ama daha cinsiyetleri belli olmadı bizimkilerin
belli olsaydı ona göre eşyalarını alırdım
oda konusuna gelince herkesin zevki tabiki ama ben çok renkli çok fazl aeşyanın olduğu bi roda tercih etmiyorum çocuklar için
daha sade ve krem tonlarında bir boya belki sticker larla süslenebiir
ama çocukların gözlerini çok yormayacak kadar sade olmalı bence
tabiki senin zevkin isteğin

haklısın hazırlıklı olmak lazım bebişler biz geliyoruz derler bi anda elimiz ayağımız bi pabuca girer.dün dr. yoktu şansıma muayene yapsaydı yatış yapsaydı kara kara düşünürdüm artık derdim yarım saat müsade edin geliyorum hemen diye :)

hazırlık yaptınmı hiç bebişlere ?hastane çantası falan hazırladın mı ?
ben sadece hastane çıkışı aldım beşli ama içinde iç zıbın çıtçıtlı bady yok.türkiyeye geldiğim de hazırlayayım diyorum çantamı.birde çanta da başka neler olur acaba ? birkaç not aldım aslında ama hazırlayanlar var ise bilgilendirir misiniz ?

melitta, nurtencb , fatosyy
ya kızlar sizleri tabiki diğer arkadaları da aynen takip ediyorum
doğum hazırlıkları yapanları dah heycanla takip ediyorum :)
of allahım inşallah bizde sağlıcakla ilerleriz doğuma kadar
allah hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin

kızlar benim 2 yaşında oğlum var sezeryanla doğum yaptım ve gece hastanede kaldım
en çok ihtiyac duyduğum şeyler şunlardı
iki tane çanta yaptım çok iyi oldu biri kendim için diğer bebek için

bebek için :
* bir veya iki tane yedek kıyafet alın çünkü ikide bir bakıyorlar kan alıyorlar felan bizimki mesela kan olmuştu kirlenmişti.
* mama için küçük mama kabı veya biberon (süt hemen gelmezse lazım olabiliyo)
* hava şartlarına göre battaniye vb bişey (biz eylül yapmıştık doğum ama gene de üşüdü bebek yün battaniye örtmüştük)
* ilk bebek olacaksa ve bebeği tutmakta çok tedirgin korkaksanız bebek için portbebe veya taşıyıcı bişeyler olabilir.
* ıslak mendilin yanısıra , yumuşak penye gibi mendil koyun, bazen ıslatıp bir yerini silme gereği duyabilirsiniz.

kendim çin ;
*sürekli üşüme ve donma yaşadım bir üşüdüm bir terledim bu nedenle bol bol atlet,gecelik,çorap,sabahlık veya ceket vb kıyafetler
*ben saçlarımı ne güzel açıp kurdelalar felan hazırlamıştım terden elime yüzüme yapıştı güzel rahat edebileceğiniz tokalar koyun
*hasta bezi,veya kalın pedler vs (bana hasta bezleri çok kaba geldi kalın ped kullandım mesela)
*küçük bir makyaj çantası gibi bişey (acil durum olur tırnağınız kırılabilir bu nednele tırnak makası ,törpü ,nemlendirici vs gibi ihtiyac duyduğunuz şeyleri koyun)
*kendi sabununuzu koyabilirsiniz (ben herşeyle ellerimi yıkamamam mesela )
*kağıt peçete havlu vs gibi şeyler çok yararlı oluyor
*fotoğraf makinası (mutlaka götürün derim)

vallahi aklımda kalanlar bunlar geldikçe yazarım yine

Son düzenleme:
melitta doktorun yoktu demek neyse pazartesi inşallah herşey normal çıkar canım.umarım erken doğum riski azalmıştır.keçi boynuzu pekmezi içiyorum ben hergün 3 4 kaşık çok faydalı kan için.şeker çıkmadıysa içebilirsin.bende açıkcası sormak istiyordum bu epilasyon işini.bikaç gün önce bende bacaklarıma o kadar uğraştımki hiç uzanamıyorum zorda olsa hallettim..sizler nasıl yapıyorsunuz diye sormayı düşüyorum.açıkcası ben hala kuaföre gidebileceğimi zannetmiyorum. :26: şimdi ayıp olmassa bişey söyleyim.ben eşimden aldım yardım hiç göremediğim yerleri . :26: artık dedim doğuma kadar bu iş sana kaldı tamam yaparız napalım dedi.:26:

meryemmeryem merhaba bende heyecanla takip ediyorum birde okumak paylaşmak çok güzel oluyor :) inşallah rabbimden hayırlısıyla ve sağlıklı bir şekilde evlatlarımızı kucağımıza alırız.amin inşallah dört gözle bekliyorum.

bu arada yazdığın şeyleri not aldım.aklına gelen olursa muhakkak ekle.çünkü ben not alıyorum türkiyeye geldiğimde eksiklerim varsa hepsini tamamlicam.o yüzden yazdığınız şeyler benim için çok önemli.hastane de bebişlerim ve ben zor durumda kalmak istemiyoruz :):):):) özellikle bebişlerim için eksik olmasın istiyorum çünkü üşümesin bebişlerim eksiği olmasın :)

sorma zeynepcim pazartesiyi iple çekiyorum yavrularımı merak ediyorum inşallah iyilerdir.inşallah çok dua ediyorum.pekmez içiyorum.birde dün hast. hamile bi bayan çekirdekli üzüm dedi.çekirdeği bebeğim zekası için çok şifalıymış.aldım yicem bol bol.

ya şu beden temizliği derdi çok yoruyor.hele bir anda karnının çıktığını o zaman anlıyo insan :)estağfurullah canım ne ayıbı hepimizin derdi bu dert ya ne mutlu eşin yapabiliyorsa gitmene gerek bile yok aslında.bu konuda şanslısın.benim eşim çok nazik.sözde ben doğurana kadar eşim yapacaktı ama ben incinicem diye kibar davranıyor bu sefer canım daha çok acıyor.kıyamıyor.yapmasam olmaz.ayıptır söylemesi ağda kullanıyorum.başka bişeyde kullanmak istemiyorum.
bende dün ilk defa bacağım için gittim hemde utana sıkıla .tümünden hallettirdim.kadında ikna etti.ama iyi ki gitmişim diyorum.doğuma yakın bi daha giderim.
doğumdan sonra kendim yaparım.
çok zormuş ya bu durum.

Saol canım desteğin için, valla ben de çok heyecanlıyım. korku var içimde sağlıkla bi gelseler. sabahtan kızımın hareketlerini hissetmedim ve dr aradım. nst çektirmemi söledi. nst de kalp atışını duydum ya nasıl rahatladım anlatamammm:))) inşallahh benm gibi rahat gçer hamileliğin canım bn son 2 haftadır arttı sıkıntılar, bunları ve erken doğum riskin olmasın da .... bu arada çantalar için liste yapmışsınn çok güzell hiç abartmadan herşeyi yazmışsın, saol eline sağlık. bnm çoktan hazır, aynı yazdıkların gibi.biberon koymamıştım gereksiz diye koyarım belki. mutlu hamişliklerr canımm.

evet nurtencim gönül en az 35 olsunlar isterdi ama hayırlısı artık, sabırsız çıktı kuzucuklarr:)) inşallah hedeflediğin gibi olur ama asıl sıkıntı 31-32 den sonra yaşadım ben, o zaman anladım hamile ağırlığını, yoksa gez toz, çok rahattım.şeker de çıkmaz inşalahh.

merhaba arkadaşlar dün renkli ultrasona girdim bebekleri daha net gördük çok hoşumuza gitti herkese tavsiye ederim çok şükür bir yaramazlık yoknazar: 3 hafta sonra şeker yüklemesi yapılacak Allahım hayırlı hamilellik nasip etsin herkese

merhaba ceycudi renkli ultrason çok güzel bebekler çok net görünüyor hareketleri de :) ben dün yaptırdım şeker yüklemesini.limonata gibi tadı bilgin olsun.abarttıkları gibi kötü değil tadı.bir tek iki saat aç kalmak yoruyor insanı.
rabbim inşallah bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip eder sağlıklı ve hayırlı bir şekilde inşallah

hazırlık yaptım biraz. yataklarını bile aldım. oyun parkı diyorlar ya ondan. yatak odasına kurduk bile.. çok güzel bir duygu..... hastane çıkışlarını da aldım. ama benimkiler 15 parça falan. heşey var içinde.ayrıyetten küçük birkaç takım, battaniye, çorap,emzik, banyo havlusu, çıtçıtlı atletler falan da aldım. bu ay sonunda da çantayı hazırlayacağım. daha kendim için hiçbirşey almadım.arkadaşların yazdıklarından yararlanacağım artık.

bi sorun çıkmazsa 1. dönemim sonuna kadar yani 32 haftalık olana kadar çalışacağım. yani şu an gezip tozabiliyorum rahatlıkla ama günden güne büyüdüklerini daha çok hissediyorum. haatta bugün yaklaşık 20 gündür görmediğim yengemi gördüm. ne kadar kilo almışsın göbeğin çok büyümüş dedi. gerçekten de öyle son zamanlar haftada 1 kilo almaya başladım. normal tabiki ama inşallah bebişlerime gidiyordur o kilolar. şu şeker de çıkmazsa rahatlayacağım inşallah..

fatosyy canım dogum icin tahlıllerin temiz cıkmıs.cok sevındım.allah yardımcın olsun.dualarım aklım senınle.saglıklı bı sekılde bebeklerını kucagına alırsın insallah.canım ya ben bisey soracaktım?benim karnım sertlesiyo tas gibi oluyor.nasıl deyım sana bırı sol tarafımda sertlesiyo dıgeri sag tarafımda göbegimin ortası bos kalıyor.nefesım daralıyor ve kalbım carpıyor.bu sende de oluyor mu canım.eskıdende sertlesırdı ama nefesım daralmazdı.oncekı gıtıgımde dr dedım sertlesıyo dıye bebek hareket ettıgınden olur dedı.gecelerı hic uyuyamıyorum.gec yattıgım halde 2 saat arayla uyanıyorum.uykuda bıle bebek sertlesi nefes nefese kalıyom.kalkıp bı dolasıp tekrar yatıyom.hayırlısıyla su 4 haftamda bi gecseydi.bugun 34 haftalık olduk.allahım 37,38 görmeyi nasip etsin amın...
allah hepimizin yardımcısı olsun.saglıkla ve küveze gerek kalmadan bebeklerimizi kucagımıza almayı nasip etsin.aminnn...

kuaföre giden arkadaslara bısey soracaktım.bende cok utanıyorum orayı aldırmaktan.aldırırken acıyomu kızlar.daha once bacagımı aldırmıstım.pek acımamıstı.orası daha nazık oldugu icin acır belki.bide televizyonda doktor kuaförde aldırmayı pek önermemisti.kıl kökleri acıkta kalıyormu mıkrop almaya elverişli oluyormus.bende kararsız kalmıstım.hala da kararsızım.

evet Melitta renkli ultrason çok güzel ben çok şaşırdım çok da duygulandım, şeker yüklemesini 28 haftalıkken yapalım dedi ama bizim kontrol 27. haftada o zaman da olur dedi ailede şeker yoksa sana 100lük yüklemeye gerek yok dedi o yüzden 50lilik yükleyecek aç gelmesen de olur dedi anormal bir artış olursa o zaman aç gidip 100lük yükleyecek..inşallah sağlıklı ve hayırlı bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız..

Son düzenleme:

ben de ilk defa gittim. çok utandım başta ama sonradan alıştım. temiz bir yere gidersen soru çıkmaz. acıma konusuna gelince.... ben bu aralar doktora gideceğim zaman hep jilete vurmuştum. o yüzden kalınlaşmışlardı. ama yine de dayanamayacak kadar çok acımadı. kızla muhabbet ettim. kafamı dağttım. 10 dakikada bitti. sen son haftalardasın bi de her zaman hazırlıklı olman lazım. çok temiz ve rahat oluyor gerçekten.

kızlar disim cok kötü agrıyor.yardım edin.hap yutamam ne yapmalıyım.zeytın ıyı gelır dedıler zeytın koydum dısımın ustune daha yenı.fikirlerınizi beklıyom.lütfen yardım edin.......

kızlar disim cok kötü agrıyor.yardım edin.hap yutamam ne yapmalıyım.zeytın ıyı gelır dedıler zeytın koydum dısımın ustune daha yenı.fikirlerınizi beklıyom.lütfen yardım edin.......

karanfil de koyabilirsin dişinin üstüne uyuşturuyor inş faydalı olur geçmiş olsun..

bende oyun parkı alacağım.seçimi yaptık ama benim doğumdan sonra eşim getirticek.nolur nolmaz.türkiyede olacağım çünkü.türkiyeden ayrıldığımda eşim getirtip krduracak.ne zaman geleceğim belli değil çünkü.
bende tam takım hastane çıkışı alcam.ikişer takımda beşli var.yeter sanırım.birde yün battaniye peluş battraniye alırım.bikaç eldiven ,çorap ,şapka koyarım.çıtçıtlı atlet iç zıbın yoktu onları da alırım.

15 parça iyiymiş.bende bulursam alıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…