• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

merhaba çilekciğim,bu kasılma denen şeyi bende sonradan anladım..karnın taş gibi oluyor ve nefes almakta bile zorlanıyorsun o anda..doktoruma anlattığımda tamam işte o kasılma dedi..bugünlerde de epey bi arttı..Allahım hepimize kolaylık versin canım..ben kasılma için magnezyum içiyorum..nidilatı günde bir kere erken doğum tehdidi için verdi..ama elbet senin doktorununda vardır bir bildiği..
çift yumurtamısın canım tek yumurta mı,cinsiyetleri ne bebeklerinin ...

teşekkür ederim canım bilgi verdiğin için benim bebklerim çift yumurta ikizi biri kız biri erkek. Allahım hepimizin bebklerini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Kızlar iyi düşünelim iyi olsun. Hedef koydum kendime ama bebişler ne der bilmem

bol su içme bazen unutuyorum ama dikkat etmeye çalışıyorum.

Hamile oldğumu öğrendim hemen diş ağrısı başaladı 3 gün aralıksız ağrı çektim. Antibiyotik kullandım. bir şey yiyemeyince hastanelik oldum. Serumla kendime geldim. O nedenle calsiyumu ihmal etmiyorum. 6. ayda da aclil 5 dolgumu yatırdım. Şİmdi de diş eti proplemim var ama diş ipi ile idare ediyorm. Dişçim hamilelikten dolayı dedi.

Bel ağrısı ve ya başka bir rahatsızlığı olan arkadaşlara da sabır diliyorum başka yapacak bir şeyimiz yok.

Anne olmak çok zormuş hele ki çocuk yetiştirmek!!!!!

Akıntım oluyor bazen çok oluyor. Süt beyazı renginde. Kasılmalar konusunda ise daha başlamadı sanırrım çünkü hissetmedim. B ukonuda bilgi veren arkadaşa teşekür ederim. Gerçekten güzel tarif etmiş.

Güzel bir hafta sonu dileğiyle!!!!
İyi haberlerinizi bekliyoruz.

Son düzenleme:
canım bnm aynı şeyi yaşıyoruz demek :(( kaderr, inşalahh sağlıkla gelirler kucağımıza canımm, olumlu düşünelim... ben de senn gibi endişeliyimm...canımm yattttt bol bolll.gül sen benden çok dayan inşallahhh.....

kızlar size yeni haberleri paylaşayımmm.... DOĞURUYORUMMMMMM......:18::18::18: bugün dr gitim. kontrol sonunda bu haftasonunu geçirsen bile iyi dedi, açılamam artmaya devam ediyo, bebekler sıkışıyoo, birbirlerini ve beni sıkıştırıyolarr, riskli görünüyoo dedi:14:inanamıyorummm yaaa resmen şoka girdimm. SALI GÜNÜ ALALIMMMM demez miii:52::52:aman allahım bunu hiç düşünmüyodum yaa, 1 hafta daha sonraya kendimi alıştırmaya çalışırkenn.....kiloları iyi, kızım 2350, oğluş 2150 olmuş. ciğer geliştirici bi daha vrdi, 4 doz ... kan tahlillerim yapıldı, son kontroller artık. ptesi son kez gitcem dr a.ayyyy allahımmm sen bebişlerimi ve beni koruu... hepimiz için hayırlısı.... doğumda tavsiyesi olan anne varsa tecrübelerinizi paylaşın lütfen..

Allah yardımcın olsun fatossyycim Maşallah kilolaları iyi küveze bile girmiyceklerdir belki. Sağ sağlim kucağına alıcaksın inşallah ...

07fatma cım benimde süt beyazı akıntım oluyor.hiç doktora söylemedim.ama sen belki biliyorsundur.normalmi bu acaba.ben hep normaldir diye düşündüm doktora hiç söylemedim.
diş konusunda benimde bir dolgum vardı düştü.şimdi içi boş ağrı da yapıyor.gitmiyorum ama doktora ya.dişlerim sürekli kanıyor.

selam kızlarrrrrrr bugün hiç bişey yapasım yok. meryemciğim yorumun için çok teşekkür ederim . Millet olur olmaz boş boş konuşuyor. Hayatta kolay birşey yok. Önemli olan zorlukları aşarak hayata devam etmek. Bugün karnım ve belim çok fena ağrıyor . işimde hafif büroda çalışıyorum ama oturarak çalışmakta çok zor. 15 gün sonra bakalım doktor ne diyecek. 16 haftalık dönemde sizinde ağrılarınız oldumu? paylaşırsanız çok sevinirim.

slm seranat bende 16+4 günlük hamileyim günlerimiz yakın birbirine .ben senin kadar şanslı değilim oturarak calısamıyorum maalesef benimde belim ağrıyor bazen sırt ustu yattıgımda zorlanıyorum agrıdan dolayı bırde bacagımda kasılmalar oluyor dinlenince geçiyor.ara sırada adet olacakmısım karnım agrıyor ama bunlar normal rahim büyüdüğü için bele baskı yapıyor buda bel agrısına yol acıyor dedı dr um.otururken belının arkasına minder koyarak destekleyebılırsın bir de öyle dene bakalım agrılarında hafifleme olcak mı.

Ben de 2-3 haftaya kadar Isparta yolcusuyum, eşimin işine bağlı tam olarak gidişim.
Hamileliğin ilk haftalarında biraz kanama vardı, annemde istirahat ettim , o dönemde Tıp Fakültesinde Okan hocaya gittim . Süper birisi. Ablamın da doktoru oydu.Ben de doğumu orada yapıcam.Kadın doğum hastanesini de çok övüyolar.
Benim ailem Isparta merkezde. Seninkiler neresinde?

bende bi sorun olmazsa önümüzdeki hafta cumrtsi yolcuyum umarım karşılaşırız :) kayınpederimde merkezde oturuyorlar.okan hocayı duydum.birde bugün tesadüf bir bayan vardı ailesi ısparta da imiş.baha hoca var dedi.okan hoca nın da hocası dedi.onun karıtını verdi.eğer bulduğum dr. dan memnun kalmazsam tıp fakültesine geçebilirim.

kadın doğum hast. asla ama asla tavsiye etmiyorum.ben acil olarak oraya gittim.hiç iyi davranmadılar.çok pişman oldum gittiğimi açıklama bile yapmıyorlar.
ama okan hocayı gerçekten övüyorlar ama ulaşmak zor diyorlar bugün o bayanın dediğine göre bu iki ay dolu imiş.

umarım ısparta da karşılaşırız.gerçi ısparta şimdi soğuktur.sağlam gitmek lazım.ne yapacağımı bilmiyorum şimdiden sobanın kenarından kalkmam herhalde :):):)

amin kızlar inşallah..

melitta,bugün doktora gidecektin,nasıl geçti canım..iyi haberlerini bekliyorum .. :emir_bebek:

buğlemcim merhaba çok mutlu oldum beni anımsamana. sabahtan gittim kan ,tam kan ,idrar ve şeker yüklememi yaptırdım.çok kötü değilmiş bu yükleme de verilen glikoz limon karışıımı.limonata gibiymiş.

iki saat bekledikten sonra tekrar kan verdim.

ama malesef dr. izinliymiş bugün rapor da sevkte alamadım.pazartesi ye kaldı.

hast. hamile bi bayanın dediğine göre şekerim yokmuş değerim iyimiş.ama önemli olan kan değerlerim düşük.diğer değerlerim sınıra gelmiş.sanırım dr. un bu sefer ki verdiği kan şurubu iyi geldi ama o önemli olan iki değerin durumununa göre hast. yatırıp yatırmayacağı.belki değerlerimi düzelticek birşeyler de verir.inşallah çünkü bi öncekinden daha da düşük çıktı bu sefer.

idrarım temiz ama kum var gene az ama.dr. daha önceden de" önemsiz" demişti."belinde kült bi ağrı var mı "demişti."olmaz olur mu o şikayetle geldim size "demiştim.çokta önemli değil yapıcak bişey yok demişti.

bebişlerimi göremedim malesef inşallah pazartesiye hem detaylı olarak dr. bakıcak hemde sonuçlarımı göstericem.

birde ben bugün öyle bişey yaptım ki. :17: :1: bi kuaföre gittim eğilemiyorum ya artık bacaklrımı elden geçireyim diye belki dr. muayene eder diye.hayatımda ilk defa bunun için kuaföre gittim bu arada.heryeri elden geçirip çıktım.:53: ne kadar zormuş gebelik ya.

vücudum şişti iki gündür ellerim bacaklarım.birde bu iki haftadır burnum tıkanıyor hep.
birde kulağım baya zamandır kaşınıyordu.2 hafta önce de uğultu vardı.şansımıza revirde de kbb dr. nöbetçiymiş.eşimi muayene ettirirken bende baktırdım.meğerse gebelikten ötürü kulak zarı çökmesi olduğunu söyledi.şaşırdım.kulak deliğim küçükmüş bide.
yine rabbime şükürler olsun da zaten gebeliimin başından beri hergün bir dert çıktı dertsiz bi günüm olmadı.bu sefede bunu duyunca kal geldi daha neler duyucam diye :53::18::9:

günüm böyle geçti ama genel olarak yorucu ama iyiydi :)

sen nasılsın bebişler nasıl ?dr a gittinmi ?

herkese merhabalar arkadaşlar sayfaları tek tek okuyamadım o yüzden şimdiden cvp yazan arkadaşlar var ise cvp yazamadığım için özür diliyorum.

inşallah hepinizde bebişlerinizde iyisinizdir.

fatossy eklenen msj ını gördüm.rabbimden dileğim inşallah sağlıklı bir şekilde bebişlerini kucağına alırsın hiç üzülme en uygun zamanı buymuş demek ki bebişlerin sana kavuşmak için can atıyorlar :):)

inşallah bende 33. haftayı görürüm.

hayırlı ve sağlıklı bir şekilde bebişlerini kucağına al inşallah.bizi habersiz bırakma olur mu ?
Herkese hayırlı geceler arkadaşlar ben çok yoruldum bugün sabah ın yedi buçuğundan akşamın 5 ine kadar hast. deydim hiç dinlenmedim dinleneyim biraz.

hepinizi öptüm rabbime emanetsiniz

kızlarr hepinize çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için:)) topik baya ilerlemiş ya ne güzel... hepinizi okuyorum. yazabildiğim kadar artık bn de yazarım yattığım yerden zor oluyoo....
gül ve fatma07 takip ediyorum sizi fatma ne güzel en az sen sorunsuz gidiyosun, planladığın gibi olur inşallahh. güllcüm canım sen de bnm gibi çok dikkt et, bebişler isteyince dikkat etmekmiş, su içmekmiş, yatmakmış işe yaramıyoo... ama canımı sıkmıyorum, sadce sağlıklı olmalarını düşünüyorum. florinda saol canım desteğin için.
buğlemcim akıntım beyaz koyu kıvamlı canım, senn haftalarında vardı, rengi koyuysa sorun var demektir...senn gibi benm de aynı ağrılarım 30. hafta bitiminde başladı canım. melittacım değerlerine üzüldüm ama ikizlerde oluyo canım normal, üzülme. doğal yollardan değerlerini düzeltmeye çalış canım, ben kuru üzüm, pekmez, kırmızı et, yumurtayla düzeltmiştim. bi de canım aynı kulak tıkanması ben de de var, dengemi bozuyo valla kötü bi his. hamilelikten snra geçermişş. iyi habrlerle canım bebeklerin de iyidir:) 2 gündür de mide yanması yaşıyorum, çok iğrenç bişeyy yaa:14: doğum için tahliller normal çıkmış kızlarr hazırım galiba... gelişmeleri aktarırımm... öpüldünüz:16:

kızlarr hepinize çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için:)) topik baya ilerlemiş ya ne güzel... hepinizi okuyorum. yazabildiğim kadar artık bn de yazarım yattığım yerden zor oluyoo....
gül ve fatma07 takip ediyorum sizi fatma ne güzel en az sen sorunsuz gidiyosun, planladığın gibi olur inşallahh. güllcüm canım sen de bnm gibi çok dikkt et, bebişler isteyince dikkat etmekmiş, su içmekmiş, yatmakmış işe yaramıyoo... ama canımı sıkmıyorum, sadce sağlıklı olmalarını düşünüyorum. florinda saol canım desteğin için.
buğlemcim akıntım beyaz koyu kıvamlı canım, senn haftalarında vardı, rengi koyuysa sorun var demektir...senn gibi benm de aynı ağrılarım 30. hafta bitiminde başladı canım. melittacım değerlerine üzüldüm ama ikizlerde oluyo canım normal, üzülme. doğal yollardan değerlerini düzeltmeye çalış canım, ben kuru üzüm, pekmez, kırmızı et, yumurtayla düzeltmiştim. bi de canım aynı kulak tıkanması ben de de var, dengemi bozuyo valla kötü bi his. hamilelikten snra geçermişş. iyi habrlerle canım bebeklerin de iyidir:) 2 gündür de mide yanması yaşıyorum, çok iğrenç bişeyy yaa:14: doğum için tahliller normal çıkmış kızlarr hazırım galiba... gelişmeleri aktarırımm... öpüldünüz:16:

canım ne güzel 34. haftayı doldurdun. benim de hedefim 37 ama zor görünüyo. ben de 26 ya girdim şimdilik bi soruum yok ama salı günü şeker yüklemesi yaptıravcağım. inş. bi sorun çıkmaz çalışmak da zorlamıyo daha. böyle devam eder inşallah. hızla kilo almaya devam tabi 10 kilo oldu şimdiden. bebişlerim de alsın da hiç önemli değil.
sen de hayırlısıyla sağlıklı bi şekilde bebeklerini kucağına alırsın inşallah...

teşekkür ederim canım bilgi verdiğin için benim bebklerim çift yumurta ikizi biri kız biri erkek. Allahım hepimizin bebklerini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

canım seninle benim haftaya bakarsak son adet tarihimiz aynı galiba. ben de dün 25. haftayı bitirdim. s.a.t im 10 haziran senin de öyle mi?

herkese merhabalar arkadaşlar sayfaları tek tek okuyamadım o yüzden şimdiden cvp yazan arkadaşlar var ise cvp yazamadığım için özür diliyorum.

inşallah hepinizde bebişlerinizde iyisinizdir.

fatossy eklenen msj ını gördüm.rabbimden dileğim inşallah sağlıklı bir şekilde bebişlerini kucağına alırsın hiç üzülme en uygun zamanı buymuş demek ki bebişlerin sana kavuşmak için can atıyorlar :):)

inşallah bende 33. haftayı görürüm.

hayırlı ve sağlıklı bir şekilde bebişlerini kucağına al inşallah.bizi habersiz bırakma olur mu ?
Herkese hayırlı geceler arkadaşlar ben çok yoruldum bugün sabah ın yedi buçuğundan akşamın 5 ine kadar hast. deydim hiç dinlenmedim dinleneyim biraz.

hepinizi öptüm rabbime emanetsiniz

cnm ben de senin yazmanı bekliyordum doktora gideceğin için. önemli bir sorun olmadığına sevindim. pazartesi de güzel haberlerle gelirsin inş.
ben de salı şeker yüklemesi yaptıracağım. cumartesi de kontrolüm var. bakalım ne kadar büyümüş bebişler???

bende bi sorun olmazsa önümüzdeki hafta cumrtsi yolcuyum umarım karşılaşırız :) kayınpederimde merkezde oturuyorlar.okan hocayı duydum.birde bugün tesadüf bir bayan vardı ailesi ısparta da imiş.baha hoca var dedi.okan hoca nın da hocası dedi.onun karıtını verdi.eğer bulduğum dr. dan memnun kalmazsam tıp fakültesine geçebilirim.

kadın doğum hast. asla ama asla tavsiye etmiyorum.ben acil olarak oraya gittim.hiç iyi davranmadılar.çok pişman oldum gittiğimi açıklama bile yapmıyorlar.
ama okan hocayı gerçekten övüyorlar ama ulaşmak zor diyorlar bugün o bayanın dediğine göre bu iki ay dolu imiş.

umarım ısparta da karşılaşırız.gerçi ısparta şimdi soğuktur.sağlam gitmek lazım.ne yapacağımı bilmiyorum şimdiden sobanın kenarından kalkmam herhalde :):):)

Okan hocanın da hocası dediği muhtemelen Hakan Beydir. Özel bir hastanede o da.
Bir akrabam da kadın doğumda yaptı doğumunu geçen aylarda. Çok methettiler. Ben de şahsen gidip görmedim.Ben daha önce okan hocaya gittiğim için , orada bir dosyam olduğu için kolay randevu alırım diye düşünüyorum ..Ama yine de içime bir kurt düştü şimdi :))

Isparta soğuktur tabi. Yeni grip atlattım. İnşallah gidince tekrarlamaz. Görüşmek istersen msn adresini mesajla yazabilirsin. Görüşebiliriz, Isparta küçük yer.

buğlemcim merhaba çok mutlu oldum beni anımsamana. sabahtan gittim kan ,tam kan ,idrar ve şeker yüklememi yaptırdım.çok kötü değilmiş bu yükleme de verilen glikoz limon karışıımı.limonata gibiymiş.

iki saat bekledikten sonra tekrar kan verdim.

ama malesef dr. izinliymiş bugün rapor da sevkte alamadım.pazartesi ye kaldı.

hast. hamile bi bayanın dediğine göre şekerim yokmuş değerim iyimiş.ama önemli olan kan değerlerim düşük.diğer değerlerim sınıra gelmiş.sanırım dr. un bu sefer ki verdiği kan şurubu iyi geldi ama o önemli olan iki değerin durumununa göre hast. yatırıp yatırmayacağı.belki değerlerimi düzelticek birşeyler de verir.inşallah çünkü bi öncekinden daha da düşük çıktı bu sefer.

idrarım temiz ama kum var gene az ama.dr. daha önceden de" önemsiz" demişti."belinde kült bi ağrı var mı "demişti."olmaz olur mu o şikayetle geldim size "demiştim.çokta önemli değil yapıcak bişey yok demişti.

bebişlerimi göremedim malesef inşallah pazartesiye hem detaylı olarak dr. bakıcak hemde sonuçlarımı göstericem.

birde ben bugün öyle bişey yaptım ki. :17: :1: bi kuaföre gittim eğilemiyorum ya artık bacaklrımı elden geçireyim diye belki dr. muayene eder diye.hayatımda ilk defa bunun için kuaföre gittim bu arada.heryeri elden geçirip çıktım.:53: ne kadar zormuş gebelik ya.

vücudum şişti iki gündür ellerim bacaklarım.birde bu iki haftadır burnum tıkanıyor hep.
birde kulağım baya zamandır kaşınıyordu.2 hafta önce de uğultu vardı.şansımıza revirde de kbb dr. nöbetçiymiş.eşimi muayene ettirirken bende baktırdım.meğerse gebelikten ötürü kulak zarı çökmesi olduğunu söyledi.şaşırdım.kulak deliğim küçükmüş bide.
yine rabbime şükürler olsun da zaten gebeliimin başından beri hergün bir dert çıktı dertsiz bi günüm olmadı.bu sefede bunu duyunca kal geldi daha neler duyucam diye :53::18::9:

günüm böyle geçti ama genel olarak yorucu ama iyiydi :)

sen nasılsın bebişler nasıl ?dr a gittinmi ?

melittacım ben de dün gittim kuaföre ilk defa öyle bişeey için. her yerimi elden geçirttim. göebek kocaan olduğu için artık çok zor oluyordu. normal şeyler bunlar mecbur alışacağız biz de:)

merhaba arkadaslar bende subat annesiyim 28. haftadayiz ikiz bebek bekliyorum bir kiz bir erkek bebek odasinin duvarin hangi renk yapmam lazim ortak rengk olarak yardimci olurmusunuz

fatosyy merhaba bebişlerim iyi olsun başka bişey istemiyorum.ama demir folikasitte önemli.zaten yatırsa yatarım hayır demem.öyle gelirim türkiyeye.çekirdekli kuru üzüm iyiymiş .ekirdeğini çiğneye çiğneye yemek gerekiyomuş.dün hamilebi bayan öyle dedi.bende aldım hemen.bu hafta full kırmızı et yedim maşallah.aşeriyorum fena halde sebze yemeklerini gözüm görmüyor artık :):):) sabahları yumurtamı eksik etmiyorum tahin pekmez ceviz muhakkak yiyroum.ara öğünde de muz elma mandalin kivi varsa yiiyorum.ama muzu yiyiroum bebeklere kilo aldırırmış.
evet kulak kaşıntısı tıkanması ağrısı kötü bişey bi de burada sular tankla geliyor malesef.o yüzden hijyen değil.dr. bana gebelikten dolayı kulak zarı çökmesi diyince daha neler yaşicam acaba dedim :18: hergün yeni bi sorunla uyanıyorum.tamam bugün iyiyim diyorum çünkü şartlandırmakta istemiyorum ama hazırlıksız yakalanıyorum rahatsızlıklara :53:

ama hamdolsun iyiyim gene de bütün olumsuzluklara rağmen sadece o mutlu günü bekliyorum dört gözle kuzucuklarımın kokusunu çekicem popolarnı öpücem inşallah.:49: :nazar::emir_bebek:

o mide ekşimesi yanması bende de var sanki yemek borum yanmış gibi.bebekler bası yaptığı içinmiş sanırım.
gözün aydın çok sevindim maşallah 34 haftalık oldun artık.bizi habersiz bırakma.

cnm ben de senin yazmanı bekliyordum doktora gideceğin için. önemli bir sorun olmadığına sevindim. pazartesi de güzel haberlerle gelirsin inş.
ben de salı şeker yüklemesi yaptıracağım. cumartesi de kontrolüm var. bakalım ne kadar büyümüş bebişler???

nurtencb merhaba inşallah pazartesi güzel haberlerle gelirim dört gözle bekliyorum kuzucuklarımı görmeyi nasıl oldular acaba ? en son pekte iyi şeyler duymamıştım göbek çevreleri bir hafta geriden geliyodu birde oğluşumun boynundak ordon dolalıydı.ama ikisi de çokta önemli değil denmişti.karnının açıp kordonu boynundan çıkaramayız demişti dr.ikizlerde gelişimi geriden gelmesi normal demişti.

inşallah herşey yolundadır .artık az kaldı gözüyle bakıyorum. :)birde bebekler büyüdükçe ben ikisini de hissedemiyorum ikisininde hareketleri birbirinie karışıyor sanki.önceden ayırt edebiliyordum şimdi artık ayırt edemiyorum.ama dizleri kolları sırtlarını hissedebiliyorum.ama ikisi mi bilmiyorum :) çok nadir hissediyorum ikisini ayrı ayrı çünkü altta oğlum var artık bazen ikisi de çok yoğun hareket ediyorlar hıh kızım oğluşumu rahatsız etti diyorum :):):):)

inşallah güzel haberlerle gelirsin sende.inan şeker yüklemesi kötü değilmiş.tadı limonata gibi.ben buradan bakmıştım birde çevreden diyenler oluyordu iğrenç tadı kötü içilmiyorbile diye.ama alakası yok kesinlikle sadece aç içtiğin için vei iki saat beklediğin için biraz zor oluyor.

cumartesi ben Allah tan bişey olmazsa türkiye yolcusuyum.eğer öğlene yetişirsen okurum gelişmeleri.büyük bi ihtimalle öğlen gideceğim.kayınpederimde de internet yok.ancak kaynım laptop unu geldiğinde getirirse bakabilirim.
sizleri gelişmelerden haberdar ederim muhakkak.

melittacım ben de dün gittim kuaföre ilk defa öyle bişeey için. her yerimi elden geçirttim. göebek kocaan olduğu için artık çok zor oluyordu. normal şeyler bunlar mecbur alışacağız biz de:)

aay sorma nurtencb bacağım için gitmiştim.dizimden aşşağısına eğilemiyorum.
hayatımda ilk defa utana sıkıla gidiyorum kuaföre bunun için.walla dediğin gibi alışıcaz ama ben alıştım sanırım :9: doğuma yakında gidicem.:21:
bayan gelmişken elden geçirelim aldım alacağım kadar dedi.yok istemiyom dedim.utanma artık hazır annesin hazırlıklı olman lazım dedi.ikna etti iyi o zaman dedim.tabi ben göbüşten göremiyorum da tamam dedim.bana nerede doğum yapcan dedi.bende türkiye de dedim.bitti dedi. bu kadar.şok oldum bu kadar mı dedim. ( bilseydim kadını kıvrandırmazdım. :9: )

Back