2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

Sizleri yakından takip ediyorum yazdıklarınınzı da tabi ki diğer arkadaşları da ancak sizinle aynı hafta da olduğumuz için daha yakından takip ediyorum.
Evet gerçekten bende şok oldum demek artık doğum zamanı ne diyeyim cnm inş. bebeklerin sağlıklı şekilde doğarlar ve sende sağlıklı şekilde onları kucağına alırsın biz senden gelecek iyi haberleri merakla bekliyor olacağız.
Geçen hafta sonu bende kontrole gittim bebekler 1900 falandı. Bir sorun çıkmamıştı. Şu anda da fazla yorulmadan sizleri merak ederek günler geçiyor. Yarın 34 haftayı tamamlayacağız.

hafta sonu bir sorun yaşamazsın da canm salı günü sorunsuz şekide inş. alırsın kucağına
GuLL sende aklımdasın bol bol dinlen bebeklerin biraz daha beklerler umarım
hepinizi öptm

fatosyy ,senin adına hem sevindim hem de üzüldüm,,keşke azıcık daha kalsaydı bebişlerin ama takdiri ilahi..O ol der olur..hepsinin günü yazılı..
bir yandan da çok güzel bişey ama ,bi problem olmadan kucağında olacaklar Allahın izniyle..kiloalrıda gayet iyi..benim doktorum bile 2 kiloyu geçerse sorun olmaz demişti..ordan hatırlıyorum..
ne yaptın peki,çantan filan her şeyin tamı tamına hazır mı..
akıntıdan bahsetmiştik..canım senin akıntı hangi renkti..
inan bende korkmaya başladım artık..bebekler karnıma sığmaz oldular sanki...patlayacakmış gibi oluyorum..
karın çevreni bi ölçer misin ne kadar :) benim ki 112 cm çıkıyor..
bende yarın 31 haftam bitecek 32 den gün alıcam inşallah hayırlısıyla..

07fatma,bu yazdıklarım senin içinde geçerli canım..inşallah sende bir problem olmadan bebişlerini kucağına alırsın.. sende çok yaklaştın..sende var mı herhangi bir sorun,veya bize söylemek istediğin bişeyler..sende de akıntı filan oluyor mu..

fatsosyy ,doğumla ilgili güzel haberlerini bekliyoruız canım..Allah yar ve yardımcın olsun..

Merhaba size birşey sormak istiyorum ben 25 haftalık ikiz bebklerime hamileyim doktorum erken doğum tehtidi olur diye nitilat diye bir ilaç verdi. ama kasılmaların olursa başlarız dedi. Bende hep merak ediyorum bu kasılmalar nasıl olur ben nasıl hissederim. Yardımcı olursanız sevinirim.

selam 07fatma saol canım.ben bısey soracaktım.senın son adet tarıhın ne zamandı?benımkı 10 nisan canım.senlede günlerimiz yakın da.

selam 07fatma saol canım.ben bısey soracaktım.senın son adet tarıhın ne zamandı?benımkı 10 nisan canım.senlede günlerimiz yakın da.

merhaba çilekciğim,bu kasılma denen şeyi bende sonradan anladım..karnın taş gibi oluyor ve nefes almakta bile zorlanıyorsun o anda..doktoruma anlattığımda tamam işte o kasılma dedi..bugünlerde de epey bi arttı..Allahım hepimize kolaylık versin canım..ben kasılma için magnezyum içiyorum..nidilatı günde bir kere erken doğum tehdidi için verdi..ama elbet senin doktorununda vardır bir bildiği..
çift yumurtamısın canım tek yumurta mı,cinsiyetleri ne bebeklerinin ...

güll seninle aramda da 20 gün varmış :) benimkide 30 nisan..senin hamileliğin nasıl gidiyor canım..başladımı problemler..

selam kızlarrrrrrr bugün hiç bişey yapasım yok. meryemciğim yorumun için çok teşekkür ederim . Millet olur olmaz boş boş konuşuyor. Hayatta kolay birşey yok. Önemli olan zorlukları aşarak hayata devam etmek. Bugün karnım ve belim çok fena ağrıyor . işimde hafif büroda çalışıyorum ama oturarak çalışmakta çok zor. 15 gün sonra bakalım doktor ne diyecek. 16 haftalık dönemde sizinde ağrılarınız oldumu? paylaşırsanız çok sevinirim.

merhaba buğlem karın çevrem 112 demişsin benimki 119 çıkıyor senin haftandan küçük bebeklerim ama en son doktor kontrolümde 10 günden gazla öndelerdi yani 24+3 tü doktor kontrolüm bebekler biri 26+4 biri 27+3 çıkmiştı usgde doktorumuz iri bebekler olacak demişti kilolarıda 1100 ve 900 grdı şimdi kaç oldular acaba merak ediyorum 10 gün sonra gidicem kontrolüm var

canım ayy çok heyecanlı olmalısın hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah allahım bizlerede bu ğüzel duyguyu yaşatsın inşallah günler yaşlaktıkça bende sabırsızlanıyorum karnım kocaman oldu eğilemiyorum kalkamıyorum heleki yattımmı hiç kalkamıyorum çok zorlanıyorum ama olsun değer

ara kasılmalar genelde bebeklerin gerilmesi,belki de içerde uykudan uyandıktan sonra genleşmesi gibi bir sıkışma ile karıştırılır ki bebekler büyüdükçe bu kasılmalar nrmaldir,
ara kasılmalar adet sancıları gibi,rahimde olan kasılmalardır,
asıl doğum sancısı kasılması ise çok farklıdır ki,
iki kaburganın alt kısmında diyafram bölümünün 3-4 parmak altında tepe yaparak büyük tuvaleti varmış gibi bir hisle bele kadar vuran bir sancıdır,
doktorunuz bu konuda sizi uyarmışsa da kendinizi çok fazla dinleyerek evham yapmayın,çünkü bence daha çok erken haftalardasınız..

sana da merhaba filorinda..
ay bilemiyorum canım,inşallah benim bebişlerim de almıştır kiloyu :) zaten benim belim hiç yok,arkam çok ince ,sadece önde top gibi karnım var,bende geçen hafta cumartesi gitmiştim doktora, bebekler birer buçuk kilo olmuşlardı,aralarında hemen hemen 100 gram fark vardı..o zaman 30 haftalıktım..haftaya cumartesi de tekrar gideceğim,32. haftam bitmiş olacak..,bakalım ne kadar oldular..
boyu nasıl bebeklerinin..
nasıl besleniyorsun canım,maşallah bebişlerine..çok iyiler..
doktor benimkilerede çok iyi dedi..
biri ayağını kaburgama diğeride kasığıma batırıyo :) topuklarını hissediyorum..ay çok tatlılar..

hymry, aynen benimde öyle oluyor,kaburgamın altında top gibi olup nefes almamı bile zorlaştırıyor,her yerim çatlıyacakmış gibi..ne güzel tarif etmişsin canım yaa..

birde bişey sorucam...kalça ve rahim kemiğinizde böyle ağrıyormuydu, ya da ağrısı olan var mı..oturup kalkarken kemiklerim ezilmiş gibi oluyor..ağırlıktan dolayı belki de..

Son düzenleme:
güll seninle aramda da 20 gün varmış :) benimkide 30 nisan..senin hamileliğin nasıl gidiyor canım..başladımı problemler..

canım benimde erken dogum riskim var.bebegımın bırının suyu azalmıs.dr.bol su ıc dedı.cıger gelıstırıcı ıgne vuruldum.nts gırdım kalp atısları normal cıktı.aralıgın 15 de tekrar kontrole gıdecegim.benımde bazen kalcam ve kuyruk sokumum agrıyor.ara sıra adet olacakmısım gibi belim agrıyor.dr sordum normal dedi.oturup yatmakta zorlanıyorum.aksılıkya 2 gundürde disim agrıyor.
kızlar bebegı emzırırken dıs cektırılırmı?dr morfin vuruyor ya morfın sute gecermi?

Son düzenleme:
canım ,kolaylıklar diliyorum sana..benimde dişlerimde problemler olmuştu..doktordan diş çektirebilir diye rapor almıştım..yoksa dişçiler diş filan çekip yapmıyuorlar..helede riskli bir gebelik ve riskli bir dönemdeyse..ben de çok ağrı sızı çektim..gittim sensodyn aldım,hassas dişler için fırça aldım..bir defa da dolgu yaptırdım ama o zaman 4. ayımdaydım..
son aylarda yapacaklarını sanmıyorum..hele de benim gibi korkuyorsan..
morfin konusunda çok endişelenme canım...doktor zaten eğer dişini çekerse sana gerekli bilgiyi verir..çok geçmiş olsun..

mesajımı düzelteyim dedim..ama vazgeçtim..belki diğer arkadaşlara yardımcı olur..emzirme dönemini sormuşsun.. :)

ayrıca diş ağrısı için doktor bana parolu kullanabilirsin demişti..

bana da doktorum ,erken doğumun düşmanı olarak suyu tavsiye etmişti..günde en az 3 litre bayanlar..aklınızda bulunsun..

Son düzenleme:
hymry, aynen benimde öyle oluyor,kaburgamın altında top gibi olup nefes almamı bile zorlaştırıyor,her yerim çatlıyacakmış gibi..ne güzel tarif etmişsin canım yaa..

orda böyle bayaa bi tepecik olur,15-20 sn ile başlar ve sonra yumuşar,
ağır bir adet sancısı gibi sonrada büyük tuvaetini kaçıracak kadar olur,
ama 31.haftaya girişte bu ağrıların dindirilmesi gerekir gerçekten,
ben de aynen senin haftalarında yaşamıştım bunu..

birde bişey sorucam...kalça ve rahim kemiğinizde böyle ağrıyormuydu, ya da ağrısı olan var mı..oturup kalkarken kemiklerim ezilmiş gibi oluyor..ağırlıktan dolayı belki de..
kalça ve rahim dediğin ağrılar da bundan kaynaklı olabilir yada ağırlıktan da olabilir,eğer oturduğunda yada yattığında kalkarken oluyorsa ağırlıktandır,
ama yürüsen de ayakta olsan da yatsan da belli bir süreden önce geçmiyorsa,
doktora danışmak lazım canım..

kızlar ben daha 13 haftalığım dolayısıyla sizlerden gerideyim daha
o yüzden sizleri çok iyi takip ediyorum böyle her durumunuzu ve doktor önerilerinizi burada paylaşmanız hoşuma gidiyor
şimdi ikiz gebelik durumlarını araştırıp okuyorum hep erken doğum riskleri canımı sıkıyor
erken doğum,prematüre veya küvez olayları..
allahım hepsinden korusun bizleri..

şimdi senin bol su yazını okuyunca biraz sevindim
ben inanılmaz derecede su içiyorum ama öyle böyle değil günde 5 ,6 lt yi geçiyorum

cevapların için teşekkür ederim cnm, dediğin gibi oluyor ama zaten doktor biliyor ,onun için magnezyum verdi..ama ona rağmen yinede günde on defa filan oluyor..sanırım bundan sonra tam zorluk zamanlarım..

kalçam ,oturup kalkarken,rahmimin kemiğide yürüken ağrıyor,sanırım ağırlıktan..ya da ben öyle olmasını umuyorum..en son ki gidişimde doktora dedim..o da ağırlaşıyorsun ondandır dedi.. bende de fıtık var belimde iki tane..ölüyorum bazen..

hele lavaboya gideceğim zamanlar,her yerim birden ağrıyor..

ay ne çok dert anlattım,ne kadar çok doktor kelimesi kullanmışım :)
ama her şeye rağmen ,halimden çok memnunum..inan ben bütün zorluklara razıyım..yeter ki bebeklerim sağlıklı olsunlar..

canımsın ,bence hiç korkma..bende ilk başlarda uykularım kaçıyordu..bak 30. haftaya geldim..kendini erken doğuma şartlama..bende otuza bi gelsem diyordum..şimdi de ne zaman olacak acaba diyip telaş yapıyorum..akıl vermek kolayda uygulaması zor :)

o yüzden her şeyin bir zamanı var deyip günlerimizi güzel güzel geçirelim inşallah..bir daha bu güznlerimize dönemicez..ama eminim hiç te aramicaz..bence bebeklere bakmak hamilelikten daha zevkli ve güzel olacak :)

evet ,suyu hiç ihmal etme canım..bana her defasında su diyor doktor başka bir şey demiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…