2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

kilolarıda yazıyorsunuz demek artık. 55 kiloydum hamileyken.hiç doğru dürüst yemek yemediğim için sanırım kilo verdim.bizim tartıda bozuldu tartılamıyorum.zırt pırt tartılınca tartıda dayanamadı bozuldu. :50:

ZEYNEPcim bulantılar hala aynı şiddetiyle devam ediyo mu...İNŞALLAH bi an önce geçer güzelim:71:...

kızlar bişey soracağım.. son iki haftadır zaman zaman karnımda acayip sertlik oluyor hani çok sıkışık olursunuz da çatlayacak gibi olursunuz ya öyle.. geçen gittiğimde doktora söyledim idrar tahlili istedi bişey çıkmadı yani iltihap varsa da üreme yok dedi ilaç vermedi özellikle akşam yemeklerden sonra daha çok oluyor karnıma bastırdığımda ağrıyor sizde de oluyor mu. amniyo sıvısı çok olduğunda böyle bişey olur mu.. bi bilginiz var mı.. kafama çok takılıyor..

ESİLAcım benim karnımda sertleşiyo ama öyle çok fazla değil...Ama ablamın ki özellikle çok şişip çalıycak gibi oluyomuş..Doktoru kullandığı ilaçlardan olabileceğini söylemiş...Amniyon sıvısı ile ilgili bi bilgim yok canım:44:...

Merhaba arkadaşlar bende ikiz annesi olacağım Allahım nasip ederse.. Sayfayı acele acele okuyordum bir türlü yazamadım.. Bugün 16+2 yiz .. Dün doktora gittik doktor amcamızın prensibi imiş kesinlikle cinsiyet söylemiyor.. Ama 3 hafta sonra ayrıntılı ultrason için randevu aldık. Özel bir nükleer tıp uzmanından onun söylediği %90 doğru çıkıyormuş. Bakalım o zaman öğrenicez..Muhtemel doğum tarihimiz 26 Ocak ama o kadar bekleyemeyiz:)kiloma gelince 5 kilo aldım şimdilik.. Bu şekilde yazarsan sevinirim...Benden bu kadar.. Şimdiden teşekkür ederim....

FATMAsen de aramıza hoşgelmişsin...Aramızda ayrıntılı ultrasona ilk giriceklerden biri de sensin sanırım bakalım anlatırsın bize de nasıl bi duygu olduğunu..Ben yaptırıp yaptırmamak konusunda kararsızım hem de bi fikir olur:29:...

hem özel var burda hemde devlet kadın doğum hastanesi..ben özel istiyorum..maliyetide fazla değil..300 lira..biraz ilgi ve alaka istiyorum sadece o kadar yoksa devlette bedava ama orda da hemşirelerin (istisnalar hariç) çoğu suratsız ...bu konuyu okuyan hemşireler eğer alındıysa kendileride öyledir..komşumuzun gelini doğuma gidiyor devlete..alttan muayene ediyormuş hemşire..gelinde doğal olarak bağırmış canı yandığı için..hemşirede demişki onu kocanla yatarken düşünseydin..
terbiyesiz kadın..ben olacaktım ki orda onu nasıl şikayet ederdim ..hepsi için demiyorum ama bizim buralarda biraz böyle..hemşireler doktordan daha çok söz sahibi..sanırım aşağılık psikoljileri var..
off off ben daha neler gördüm..

BUGLEMcim maalesef devlet hastanelerinde eğer ilgi beklersek çok hüsrana uğrarız..Gerçi diğer illeri bilemem ama artık istanbulda devletteki doktorlarda gayet ilgili davranmaya başladılar..Tatlım bişey sorcam sana 300tl demişsin ya bu muayene değildir dimi..Muayeneyse çok pahalı yok eğer doğumsa onun içinde baya ucuz...Sıfırlarda bi kayma yok dimiiii:44:..

rabbim nasip ederse bende ikiz annesi olacağım.bebişlerim 2,5 aylık.şükür gebeliğim şimdilik iyi geçiyor

MELİTTA aramıza hoşgelmişsin...RABBİM hayırla meleğine kavuşmanı nasip etsin tatlım:71:..

boncukkkcum yazını bulamadığım için alıntı yapamadım cevabım sana..
canım ben de şimdilik istanbuldayım uzun araştırmalardan sonra nisa hastanesindeki asiye hanımı bulmuştum benim için de doktorun bilgisi tecrübesi yanında ilgisi de çok önemlidir asiye hanım yoğun fakat çok ilgili bir doktor. muayenelerde istediğin kadar soru sorup cevabını alabiliyosun ben her seferinde iki sayfa soruyla gidiyorum muayeneler tabi muayehanedeki gibi yarım saat kırk dakika süremiyor ama o kısıtlı sürede ben tatmin olmuş içim rahatlamış olarak çıkıyorum hatta eylülden itibaren bursaya gideceğim ve nasip olursa hamileliğimin devamını orda geçirip doğumu orda yapacağım doktorum asiye hanım gibi olacak mı diye çok endişeliyim doktorumu bırakacağım için de çok üzgünüm yani ben asiye hanımı çok pipirikli bir insan olarak tavsiye ederim

ESİLAcım nisa hastanesi sanırım yenibosnadaymış ben anadolu yakasındayım tatlım..Keşke bu taraflarda olsaydı da asiye hanımla bide biz tanışsaydık...Neyse elbet uygun bi doktor buluruz gerçi doktoruma güveniyorum ama beni de biraz aydınlatsa zaten kanamalardan dolayı yüreğim ağzımda geziyorum...Neyse hayırlısı olsun bakalım...
Bu arada anneler bursada mı oturuyo onun için mi eylülde bursaya gitceksiniz:61:...

arkadaşlar ben decavit ve haftalık proluton depot iğne yaptırıyorum.sizler neler kullanıyorsunuz.doktorlarınızın önerdiği başka ilaçlar var mı

İLAYcım ben düşük riskinden dolayı progeston diye bi hap kullanıyorum bide 12.haftaya kadar folbiol kullanmıştım doktorumuz bıraktırdı..Şimdi progeston+demir hapı kullanıyorum...3.aydan sonra tüm hamilelere veriliyomuş demir hapı..Siz gidince bi hatırlatın yine..Yalnız demir hapı ben de kabızlık yapıyo galiba bu gidişle onu da bırakcam:32:

canım merhaba ben bir tek folik asit kullandım pekte kullandım sayılmazya midem almıyordu hiç birşeyi başlarda progestan kullandım düşük tehlikem vardı şimdi çok şükür iyi salı günü ikili test için gidicem başlka vitamin verirmi bilmiyorum hap demede ne dersen de şurubu olsa ne güzel olurdu

FİLORİNDAcım demek sen de progeston kullandın...Tatlım doktorun büyük ihtimalle bu gidişinde demir hapı verebilir..Eğer hap yazıcam derse istersen demir haplarının şurupları da var onlardan iste de onlardan yazsın..Ablama şurup vermişler mesela...Haberin olsun canım...:34:

Teyzeleri ben miniklerime cetvel yaptım gördünüz mü:nazar:..Hep merak edip duruyodum nasıl yapıyolar şu mesajların altındaki şeyleri diye çat pat bi taraflara basa basa bugün çözdüm sanırımmmm:1:..

Güsel olmuş muuuuu:26:...Hadi cetveli olmayanlarda yapsında herkesi cetvelinden takip edek:71::emir_bebek:...

arkadaşlar ben decavit ve haftalık proluton depot iğne yaptırıyorum.sizler neler kullanıyorsunuz.doktorlarınızın önerdiği başka ilaçlar var mı

canım suan ben de folik asit ve decavit kullanıyorum. gerci artık folik asite gerek kalmadı ama bitene kadar kullanabilirsin dedi dr

Teyzeleri ben miniklerime cetvel yaptım gördünüz mü:nazar:..Hep merak edip duruyodum nasıl yapıyolar şu mesajların altındaki şeyleri diye çat pat bi taraflara basa basa bugün çözdüm sanırımmmm:1:..

Güsel olmuş muuuuu:26:...Hadi cetveli olmayanlarda yapsında herkesi cetvelinden takip edek:71::emir_bebek:...

süper tatlım :) e madem çözdün bize de anlat canım biz de yapalım :)

canım merhaba ben bir tek folik asit kullandım pekte kullandım sayılmazya midem almıyordu hiç birşeyi başlarda progestan kullandım düşük tehlikem vardı şimdi çok şükür iyi salı günü ikili test için gidicem başlka vitamin verirmi bilmiyorum hap demede ne dersen de şurubu olsa ne güzel olurdu

ne hoş söyledin.hap gerçekten fena.folik asidi zor yutardım.şimdi onu bile arar oldum bu vitaminleri yutmaya başlayınca.kocaman bir hap.yutarken çok zorlanıyorum.hap dışarı çıkmak istiyor ben içeri itiyorum ama yediklerimizi içtiğimiz hapın değerini karşıyamayacağı için içmek gerekiyor.hatta arkadaşım vitamin ilacından çok fena kabız olmuştu.doktora bırakmak istediğini söylemiş.doktorda o zaman 2 gün et,2 gün balık,3 gün tavuk yiyeksin.hergün azar sebze ve bakliyat yiceksin demiş.

evet bende özendim.bende istiyorum.:66:

slm arkadaşlar bende yeni geldim buraya aranıza benide listeye eklermisiniz cinsiyetlerimiz belli değil dogumumuzun günüde belli değil 76 kilodan 74 düştüm henüz almadım daha ikiz bebişlerim olacak çift yumurta ikizleri hayırlısıyla herkes kucağına alır inşallah:)))

devlet hastanelerinin durumu gerçekten kötü.çok kalabalık olmasından mı???? başka nedenlerden mi bilinmez ama gidenin hastalığa yenileri eklenip geri dönüyor.bende bursadayım.bende senin gibi biraz ilgi ve güleryüz beklediğim için özel bir kadın doğum hastanesine gidiyorum.bir aksilik olmazsa doğumu da özelde yapacağım.doğum yaklaşık 3000 lira burdada.özel sağlık sigortam var.tamamını karşılayacak...sağlık sigortam olmasaydı o kadar para veremezdim herhalde.bir çok alınacak var.hemde çoğundan ikişer tane:)))
kadın gerçekten terbiyesizmiş.senin diğer çocukların doğumu nasıl oldu?sezeryan ??normal??

canım benim diğer doğumlarımın ikisi evde,biri hastanede oldu..hepside normal..sanırım bu sezeryan olur...kordonlarıda bağlattırmayı düşünüyorum..yetmez mi 5 çocuk :) ev deyince şaşıracaksınız belki ama kv ile oturunca bende ne olduğunu anlamadım..yaşımda küçüktü..amann benim çektiklerimi bir ben bir Allah bilir..o günler geçmişte kaldı..şimdi artık çok daha tecrübeli ve tedbirliyim.. :emir_bebek:

boncukcuğum,dediğim ücret doğru,özel ve sezeryan doğum 300, normal doğum 200..muayenelerde sadece fark alıyorlar,27 lira,üçlü test filan da 10 lira diyelim....devlet hastaneleri bedava ama orda da ilgi yok..

Son düzenleme:
canım benim diğer doğumlarımın ikisi evde,biri hastanede oldu..hepside normal..sanırım bu sezeryan olur...kordonlarıda bağlattırmayı düşünüyorum..yetmez mi 5 çocuk :) ev deyince şaşıracaksınız belki ama kv ile oturunca bende ne olduğunu anlamadım..yaşımda küçüktü..amann benim çektiklerimi bir ben bir Allah bilir..o günler geçmişte kaldı..şimdi artık çok daha tecrübeli ve tedbirliyim.. :emir_bebek:

canım ya ne yapıcan kız bu çocuklarla valla benim gözüm zaten korkuyordu ama sen bana göre baya rahatsın canım ya:)))

slm arkadaşlar bende yeni geldim buraya aranıza benide listeye eklermisiniz cinsiyetlerimiz belli değil dogumumuzun günüde belli değil 76 kilodan 74 düştüm henüz almadım daha ikiz bebişlerim olacak çift yumurta ikizleri hayırlısıyla herkes kucağına alır inşallah:)))

hoşgeldin canım, hemen hemen aynı kilolardayız :) benim haftam biraz daha ilerde,öğleden sonra doktora gidiyorum ,inşallah cinsiyetleri belli olur :) seninkiler daha küçük canım..ilk gebeliğin mi ?:emir_bebek:

arkadaşlar yarın randevum var doktorum ikili test yapıcak çok tedirginim sonuç ya kötü çıkarsa diye hayırlısı bakalım

ben ikizlere ikili test yapılmaz diye biliyorum ama doktorun dediyse bişey diyemem..ikili test ikizlerde yanıltıcı olabiliyormuş çünkü..bak ben on gün sonra 3 lü test yaptıracağım inş..ikili test yaptırmana hiç gerek yok bence ama sen bilirsin yine de..inşallah hayırlı haberler alırsın canım..duacınım..:emir_bebek:

canım ya ne yapıcan kız bu çocuklarla valla benim gözüm zaten korkuyordu ama sen bana göre baya rahatsın canım ya:)))

önce 3 tü,dört olsun dedik ama beş oldu :) Allahın takdiri..her işte bi, hayır var diyorum ne yapayım.. :) içini rahat tut canım,çok çocuktan zarar gelmez,imkanların iyiyse özellikle..ki onların her biri rızıklarıyla doğarlar..hiç merak etme..telaş mı...evet, çok telaşlı olacak ama ne yapalım..büyüyünce rahatlarız inşallah.. :) :emir_bebek:

Son düzenleme:
ben ikizlere ikili test yapılmaz diye biliyorum ama doktorun dediyse bişey diyemem..ikili test ikizlerde yanıltıcı olabiliyormuş çünkü..bak ben on gün sonra 3 lü test yaptıracağım inş..ikili test yaptırmana hiç gerek yok bence ama sen bilirsin yine de..inşallah hayırlı haberler alırsın canım..duacınım..:emir_bebek:

canım benim bundan önceki hamileliğim sorunlu olmuştu ve üçbuçuk aylık hamileyken karnımda öldü bebeğim mağlesef doktorum tedbirli olmak için sanırım ikili test yapıcak çünkü bende yapılmaz diye biliyorum.

Allah yardımcın olsun canım,ama sen yinede sonuç ne olursa olsun moralini bozma,3 lü teste kadar sabret..belki yanıltıcı şeyler çıkabilir..inşallah bu bebklerin sağlıklı olur ...kendine çok dikkat et..doktorun dediklerini asla ihmal etme..:71:

Allah yardımcın olsun canım,ama sen yinede sonuç ne olursa olsun moralini bozma,3 lü teste kadar sabret..belki yanıltıcı şeyler çıkabilir..inşallah bu bebklerin sağlıklı olur ...kendine çok dikkat et..doktorun dediklerini asla ihmal etme..:71:
teşekkür ederim canım iyi dileklerin için allah'ın izniyle inşallah hepimiz yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin.

hoşgeldin canım, hemen hemen aynı kilolardayız :) benim haftam biraz daha ilerde,öğleden sonra doktora gidiyorum ,inşallah cinsiyetleri belli olur :) seninkiler daha küçük canım..ilk gebeliğin mi ?:emir_bebek:

yok be güzelim ilk gebelik değil birtane kızım var 7 yaşında bunlar ikinci bakalım çalışıyorumda biraz zorlanıyorum hayırlısıyla cinsiyetlerinide öğrenirsin inşallah canım bilmiyorum işte korkuyorum bencede ikili test yapılmıyor diye biliyorum ama dr dediği önemli bencede:))))

yok be güzelim ilk gebelik değil birtane kızım var 7 yaşında bunlar ikinci bakalım çalışıyorumda biraz zorlanıyorum hayırlısıyla cinsiyetlerinide öğrenirsin inşallah canım bilmiyorum işte korkuyorum bencede ikili test yapılmıyor diye biliyorum ama dr dediği önemli bencede:))))

evet canım bende yapılmaz diye biliyorum ama bizim durum farklı biraz,ama bugleminde dediği sonuç ne olursa olsun 3'lü testi de beklicem

boncuuuukk çok teşekkür ederim.inşallah cümlemizin evlatlarını sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin.bazen kramp gibi bişey oluyo geçiyor benimde.50 kg ile hamile kaldım.şu an 53,5 - 53,4 de gidip geliyorum.100gr oynuyor :) ama ikiz annesi olacağım içinde mutluyum.annem tarafında inanılmaz çok ikizler üçüzler.bende şaşırmadım :)

bu sitede anne olmak isteyen tüm bayanlara çok dua ediyorum.rabbim sizlere de nasip etsin.2 ay öncesine bende üzülüyordum ama hamileymişim meğer.rabbim herkese tattırsın inşallah

Back