2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

tebrik ederim esila:) ikizlerde normal doğum nasıl oluyor? senin adına çok sevindim . sağlığınız yerindeyse sorun yok demektir. kaçıncı haftada doğum yaptın çok merak ettim. prenseslerini sağlık ve mutlulukla büyütmeni diliyorum darısı başımıza. Ben 23+5 teyim yolu yarıladık çok şükür. bundan sonrasına çok dikkat etmek gerekiyor. çok öpüyorum kendine ve prenseslerine iyi bak.

canım bende sordum doktoruma, artık kasılmalar başlıyor dogum yaklaştıgından dedi normalmiş bu dönemlerde.
son 3 gündür bu daha sık olmaya başladı bende, önceleri günde 1 kere olurken şimdi günde mutlaka 6 veya 7 kez oluyor.
kayınvalıdem de dediki artık bebekler doguma hazırlaniyorlar kendilerini aşagı iniyorlar karnında toplanma olur dedi, gerçektende artık bebekler okadar yüksekte degil, bazen hareket ettiklerinde kaburgalarıma kadar geliyorlar ama genellikle artık aşagıdalar...
nst ye bende baglandım herşey iyi gözüktü ama rahim agzı yine kısalmış son kontrolumde 26 mm idi 20 mm olmuş, artık haftada bir kontrole gidiyorum yarın yine gidecegim bakalım yine kısalma varmı...
bende şuan 34 + 2 hafta oldum 36 ya az kaldı biraz daha dayana bilseler tabiki Allahın bilecegi iş ama bana dayanacaklar gibi geliyor inşaallah!!

mrblar
bende aranıza yeni katılan 15 haftalık ikiz gebeyim, bi konuda yardımlarınızı almak istiyorum
32. haftaya kız kardeşim düğün tarihi almış acaba benim için çok riskli bir tarih olur mu
bide 32 haftada çok ağırlaştıınız mı hareketleriniz çok kısıtlımıydı

benim şimdiye kadar kananam veya erken doğum riiskim olmadı kiloda almadım
yinede çok merak ediyorum tarih çok iğrenç bi tarih bence sizlerin deneyimlerini öğrenmek istedim
herkese sağlık ve sıhhat diliyorum bebişleriyle...

ikiz gebelik heran herşey olabilir demek....

benimde 32.haftada açıköğretm sınavlarm vardı.çok büyütüyordum.ilçeden git orda tek başıma kal.sınav stresi falan.ama olmadı bişey.sende çok yorulmazsın çok dolaşmazsın.kendin dikkat edersen inş. bişey olmaz bence.ama kaderinde o tarih varsa düğün olmasada gelirler.dedim ya sen sebepleri yerine getir dinlen çok yorulma düğünde.gerisi allahın işi

Merhabalar,
Benim minislerim de acele etti. Şuyum gelmeye başladı, 27 Ocak Cuma gunü 32 haftalik dogum yaptım.
Ben yavaş yavaş iyileşiyorum.erkek bebeğimde sorun yok, kızımda biraz solunum sıkıntısı var geçecek inşallah.
Yeni doğan yogun bakimdalar, hergun kamerayla izleyebiliyorum onları. Malesef henüz süt yok,gelmiyor.
Dualarınızı esirgemeyin..

öncelikle hayırlı olsun kaçar kilo doğdular peki

bir çocuk doğurmaktan tek farkı arka arkaya iki bebek gelmesi..:) biri başı aşağıdaydı diğerinin yukarda. baş aşağı olan geldikten sonra 3-4 dk içinde diğerini ayaklarından tutup çekti ikiz doğurmak tek bebekten daha fazla sancı çekmek demek olmuyor sancı aynı ıkınma aynı.. ama benim tek farkım açılmalarım olduğu halde aşırı bi sancı çekmedim toplam sancı 6 saat sürdü son 2 buçuk saat sancı fazlaydı ama dayanılmayacak gibi değil en ağır sancılar son 45 dkda oldu o berbat gerçekten ama bence ameliyattan kat kat iyi.. doğumdan sonra sadece iki üç gün dikişlerin acısı oldu sonra o da geçti dikişler de zaten 15 gün içinde kendiliğinden eridi ben doğumdan 3 gün sonra çarşıya çıkıp bebişlerimin eksiklerini aldım :)) kızlarım 35 haftada geldiler son bir hafta sürekli büyük tuvaletimi yaptım yani hergün 2-3 saatte bir tuvalete çıktım sürekli karnım ağrıdı annemle çarşıya çıkacaktım gitmeden önce bi doktora gidip söyleyelim dedik nstye bağladılar sancı gözüktü alttan muayene etti 3 cm açılma vardı yattım sancıları durdurmaya çalıştılar ama açılmalar durmayınca doğurmak zorunda kaldım..:)) allah hepinize benim gibi doğum nasip etsin.. buarada bişey olur diye çok evham yapma. ben son 1 ay sürekli dışarlardaydım ev taşıdık eksikler vardı sürekli dükkan dükkan gezdim belki farkında olmadan bu sayede doğumu kolaylaştırdım normal doğum olmasını sağlamış olabilirim.. velhasıl kelam şayet doktorun cesaretliyse işinin ehliyse normal derse itiraz etme derim hiç de korkma.. doğum sancısı denen şey abarttıkları kadar dayanılmaz bişey değil evet çok ağrılı ama korkunç değil.. senin bebişlerin cinsiyeti ne..?

canım senin de hayırlı olsun bebeklerin. benimkiler de 12 gün küvezde kalmışlardı biliyorsun ama çok şükür şimdi evdeler. inşallah senin bebeklerin de en kısa zamanda iyleşip evine gelirler. üzülüp sıkılma sütün daha çabuk gelir. ben öyle yaptım aklıma hiç kötü birşy getirmedim hemen de sütüm geldi. şimdi onların en çok anne sütüne ihtiyaçları var yakında senin de sütün gelir zaten. güzel haberlerini bekliyoruz..

ay canım sende doğum yaptın demek.burada bizim haftalardan bir iki kaldı sanırım.herkes doğurdu.en kısa zamanda eve gelirler inşallah canım.onlar hastanedeyken sende dinleşmiş olursun.bir açıdanda iyi oluyor alında.yaraların çabucak iyileşir işte kendini iyice toparlarsın.sonra bebişlerin bikaç gün sonra gelince rahat edersin.güle güle büyüt inşallah.kiloları nasıl peki.

canım meraba hastanede oldugum icin cok sık yazamıyorum ama takip ediyorum sürekli. benim miniklerim hala gelmedi, bekliyolar cok sükür ve ben de her geçen güne duacıyım. 33. haftada bitti bakalım ne zaman gelecekler. suyum geldi ama tamamen bosalmamıs ve bebeklere yeticek kadar varmıs, keyifleri yerinde dedi dr. sen nası oldun? bebeklerini cok merak ediyorum fotograf koysana.. birbirlerine benziyorlar mı? kiloları ne durumda? zorlanıyor musun? güzel haberlerini bekliyorum

ne güzel cnm ya her geçen dakika bile onların ciğer gelişimi için çok önemli. ben iyiyim. bebeklerle uğraşıyorum sürekli. maşallah hiç üzmüyorlar beni. sadece az yedikleri zaman üzülüyorum ama sonra diyorum ki onların mideleri ne kadar ? fotoğraflarını internete koymuyorum daha nazar değmesin diye. çift yumurta ikizleri oldukları için birbirlerine çok benzemiyorlar. biri esmer biri sarışın gibi. birinin çenesi sivri ve çökük. biri daha küçük suratlı falan. kiloları çarşamba günü 1800dü. ufak olan büyüğüne yetişmiş. tabi normalçünkü kilosu fazla olan solunum cihazında kaldı onca tedaviden geçti. 1600 falanlardı hastaneden çıkarken. 2 gün sonra 1800 olmaları normal değil gibi geldi bana ama herhalde hastanedeyken sadece bezle tarmışlardır. sağlık ocağında kıyafet vardı tartılırken ama yine de kilo almışlar demek. toparlanacak yakında benim oğulllarım sen de hiç kafana takma 33 haftayı bitirmişsin. 2 hafta daha dursalar daha iyi ama doğsalar bile çok sorun olmaz bence. güzel haberlerini yaz. merak ediyoruz seni de...

Kontrollerdeki ultrason ölçüleri cok yaniltti beni .2080 gr kız, oğlan 1930 gr doğdu.
Cocuklar kuvezde ben de kadin dogum Servisi'nde yatıyorum.

harikaaaaaaaaaaaa bir haber buuu:))) uzun süredir bakamadım yazılanlara..annemdeydim 1 haftadır..aldım kiloları geldim valla..özledim kızlar sizi

hadi bakalııım cnm biraz daha dayansalar ne süper olacak...ayy biz bile bu kadar sabırsızken seni düşünemiyorummm:))))

doğum yapan arkadaşlar kiloalarınız ne durumda acaba. ben hastaneden döndüğümde sadece 4 kilo vermiştim çok şaşırdım. tabi sonrası öyle olmadı. şişkinlik bağırsak çalışması falan derken eve geldiğimden beri 7 kilo daha verdim. sadece 4 kilom kaldı ama daha çok vermek istiyorum yediklerimden de kısmıyorum ama emzirmek çok önemli tabi çocuklara da koşturuyorsun gece uyu uyan sürekli. zaten gündüz uykusu daa yok gelen giden oluyor. siz ne durumdasınız acaba?

Kontrollerdeki ultrason ölçüleri cok yaniltti beni .2080 gr kız, oğlan 1930 gr doğdu.
Cocuklar kuvezde ben de kadin dogum Servisi'nde yatıyorum.

Bernacığım bebişlerin hayırlı olsun çok geçmiş olsun. en kısa zamanda hastaneden çıkmanızı diliyorum canım. moralini yüksek tut kafana birşey takma sakın. zor günler bitecek elbet. kendine çok iyi bak sağlıcakla kal.

Merhaba arkadaşlar ben 34+3 teym.doktor 2 hafta sonraya 14 subata gün verdi.şuanda 2500 kilolar.dayanırlarsa 37.haftada doğmuş olacaklar inş.dua edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…