kızlar crionone jel kullananlar kaçıncı haftada bırakmıştınız...ben bugun tüp bebek merkezimi aradım biz 8.haftada bıraktırıyoruz kullanmana gerek yok artık dedi ama internetten baktım genelde 12.haftaya kadar kullanılıyormuş...çok kararsızım o bana güven veriyordu sanki kanama olmayacak onu kullandığım süre boyunca diyee...
28 yaş ekimde hamile kaldım 2+8+1+0=11 bu durumda tek kız çıkıyor , bakalım öğrenince anlarız tutup tutmadığını çin takvimine göre de kız çıkıyor ama ben erkek hissediyorum bakalım zaman gösterecek :)
kızlar sayfalar oldukça ilerlemiş kusura bakmayın geçmişi okuyamadım herkesin iyi olduğunu umarak kendi sorunumu anlatmak istedim biraz bencilce olacak ama dün bir sürü sorunla karşılaştık malesef
1. sorun: dün dr. 2li test yaptırmak için tekrar gittik hatırlarsanız 2 haft. öncede gitmiştim ensesini göstermemişti bir türlü yine aynı şeyi yaşadım bebek ön profilden görünüyor bir türlü dönmedi ve test yapılamadı.
2. sorun: sata göre 14hft 3 günlük hamile olmam gerekirken crl.(4.84 cm.) 11 hafta 5 günlük olduğumu söylüyor. 2 haft. önce gittiğimde ise dr. 11 haftalık olduğumu söylemişti yani 2 haftada sadece 5 gün büyümüş oluyor bebek
3. sorun: dr. bebeğin suyunun az olduğunu bunun için rahat hareket edemediğini boynunun öne doğru fazla eğik durduğunu bunun içinde crl.nin eksik ölçüm yaptığını söyledi. boynunu kaldırabilse daha doğru bir ölçüm olurmuş. bebek ayak ve ellerini hareket ettiriyor kalp atışı normalama pozisyonu sabit.
4. sorun: sağ kasığımda ki ana damardan bebeğe giden kan akım hızının ölçümü yapıldı ondada çentiklerin olduğu normalde bunun olmaması gerektiği söylendi sesini dinledik sesinde daha güçlü olması gerekirmiş sonuç olarak bebeğe giden kan akımı yavaş bebek beslenemiyor olabilir dedi dr.
ilk iki sorunu sabah gittiğimiz özel hst.nedeki dr.um söyledi ve istanbulda tedavi gördüğümüz yere gitmemizi önerdi. öğleden sonra oturduğum yerde asker hastanesinde ki dr.uma gittim oda sonraki iki sorunu anlattı bol su iç ve dinlen dedi. 3 ocakta tüp bebek dr.umla görüşmeye gidicem fakat o zamana kadar böyle şeyler duyan yada yaşayan oldumu aranızda oldukça endişeliyim :18:
az önce lavaboda iç çamaşırıma lekelenme gelmiş az ama çok korkuyorum(( dr. aradım yerleşmedir dedi progestan vajinal al dedi ya onu dinlemesem gitsemmi dr. ( ilacı aldım ama içim rahat değil
canım bence panik yapma, kanamayı illa kötüye yormamak lazım inşallah bir sorun yoktur pregastanı yaptıktan sonra yat dinlen hemen kalkmaki vajina pregastanı iyice emsin.
bulantısı olmayanların bebeği sağlıksızmı oluyo ben anlayamadım. çok şkür bebeğim sağlıklı gözüküyo benim bulantım yok. bunu söyleyen doktorlarınıza bu durumu bi sorarsanız çok sevinirim.araştırdığımda bulantısı olmayan sağlıklı doğum yapan bi sürü insan gördüm ilginç...
az önce lavaboda iç çamaşırıma lekelenme gelmiş az ama çok korkuyorum(( dr. aradım yerleşmedir dedi progestan vajinal al dedi ya onu dinlemesem gitsemmi dr. ( ilacı aldım ama içim rahat değil
aylardır kanama lekelenme ne varsa yaşayan biri olarak önce sakin ol tatlım ve yat ben vc dışında hiç kalkmıyodum halada kalktığım söylenemez fitili kullan bol su iç ve yat yat yat doktorların bana söylediği buydu lütfen sakin olmaya çalış
ya temizlik yapıyodum ne varsa bıraktım ortada yatıyorum bu gün kön kön bi öksürük tuttu acaba ondanmı bu lekelenme dedim ama aklım karıştı tedirginim çok :18::18:
lütfen tedirgin olma benim lekelenme değil bildiğin bir pedi dolduracak kadar oldu kanamam, şimdi de kahverengi pembe bazen de kırmız olarak damla damla oluyo arada. yapacak birşey yok bebekler sağlıklı olduğu sürece korkulacak birşey diil , sen dinlen devam ederse de doktora git bebişinin kalbini duy ve rahatla :)
lütfen tedirgin olma benim lekelenme değil bildiğin bir pedi dolduracak kadar oldu kanamam, şimdi de kahverengi pembe bazen de kırmız olarak damla damla oluyo arada. yapacak birşey yok bebekler sağlıklı olduğu sürece korkulacak birşey diil , sen dinlen devam ederse de doktora git bebişinin kalbini duy ve rahatla :)
carmen selam ,senle aramızda çok az fark var,bende 9.haftanın içindeyim,benim bulantılarım 6.haftadan beri var,sonra kusmalarda başladı,hiçbişey yiyemiyorum doğru dürüst,bulantıların olması bebeğin sağlıklı olduğunu gösteriyormuş,doktorum öyle diyor,sık dişini biraz daha dedi,12.haftadan sonra bişey kalmayacak dedi,inşallah bakalım,,
ben bişi soracaktım kızlar,transfer tarihini hesaplayacağız değilmi?son adet tarihi değil??
bulantısı olmayanların bebeği sağlıksızmı oluyo ben anlayamadım. çok şkür bebeğim sağlıklı gözüküyo benim bulantım yok. bunu söyleyen doktorlarınıza bu durumu bi sorarsanız çok sevinirim.araştırdığımda bulantısı olmayan sağlıklı doğum yapan bi sürü insan gördüm ilginç...
öğle derler ama bulantısı olmayanın bebeği sağlıksız demeyi kabul etmiyorlar ...bnm bugun daha iyiyim belkide ölesine geldi geçecek arada yokluyor galiba ama bunada sükür...allah bulantısı çok olanlara sabır versin..
son adet tarihi.
yarın kontrolüm var soracammm
ama sana o kadar kızgınım kii...bu kadar problem yasayıp neden hala temizlik derdindesin pessssssssssssssss...............ben 3 aya girdim hala hiçbişey yapmıyorum ha yapmayınca bişe olmayacak diye bişe yok ama ben elimden geleni yapimde gerisi allahın taktiri...lütfen hiç kalkma ve yat...dr.a gitsende bişe yapamaz yat ilaç kullan dicek gene...kıpırdama sakınn ama korkmada bu sefer bişey olmayacak allahın izniyle...
kızma ne olur ne yapayım yardım edenim yok
ya ben bişey sorucam bana bahçeçideki dr. günde 200 mg progestan vajinal al dedi diğer dr. aradım oda günde 200 mg 3 tane al dedi ne yapcam bilemedim bide bunun prespektüsünde ağızdan almak içindir yazıyo anlamadım ben
yok yok ben onu doktorada eczacıya da sordum iki türlü de kullanılıyor hangisi kolayına gelirse.. ağızdan alınınca sanırım daha fazla mide bulantısı baş dönmesi yapıyor o yüzden fitil deniyor önce.. banada 2 tane al demişti, lekelenme olunca 3e çıkar dedi bir doktor.. bende bir hafta 200 mg 3 tane kullandım sonra yine 200 mg 2ye döndüm.. progestanın bebeğe herhangi bir zararı yokmuş o yüzden bence sabah akşam al en azından..