Muhhanim cnm Allah analı babalı,saglıklı sıhhatli büyütmek nasip etsin.Darısı da bizlere olsun.Doğum niye zor arkadasım,bizlere ne önerirsiniz dogum yapmıs arkadaslar? ben epidural sezeryan dusunuyorum.
canım ben spinal sezeryan oldum. bildiğim kadarıyla epiduralde sadece bel uyuşuyor spinalde bacaklarda uyuşuyor. açıkcası çok ani bi şekilde olduğu için ben çok heyecanlandım. doğuma girdiğimde anestezi uzmanlarına yalvardım genel anestezi yapın ben çok heyecanlıyım diye. saolsunlar çok iyidiler, sakinleştirmeye çalıştılar hep, en iyisi bu bebeğini hemen göreceksin dediler. doğumda acı hissetmiyosunuz ama yaptıkları herşeyi hissediyorsunuz. bebeği çıkartmak için karna baskı yapıyolar o çok net hissediliyor ben hatta acıyor dedim tabi acımıyordu :) dokunduklarına yaptıklarına birebir şahit oluyoruz.. hele ki bebek çıkıp ilk ağlamasını duyunca ipler kopuyor. sonra hemen yanımıza getiriyorlar o anı yaşamak için dünyaları veririm.. sonra zaten dikişler yapılıyor odaya çıkılıyor bi kaç saat hiçbirşey hissedilmiyor sonra yavaş yavaş ayaklardaki uyuşukluk gidiyor dikiş yerleri ağrımaya başlıyor ama hiççççç önemli değilll.. 2-3 gün ağrılı evet ama şu an herşeyi unuttum. hatta ilk gün ablama bu kadar ağrılı olduğunu bile bile 2.yi nasıl yaptın demiştim unutuluyor demişti. şimdi bana sorsanız 10 tane bile doğururum.. meleğimizi görünce, kucağımıza alınca inanın hiçbirşey hatırlanmıyor.. bi de bu tip sezeryanın avantajı bebeği hemen emzirebiliyosunuz.. genel anestezide ilk süt geç veriliyormuş. o yüzden ben spinal tavsiye ederim.. omurgaların oraya vurulan iğne de hiç acıtmıyor ki ben iğneden inanılmaz korkarım. hiç tedirgin olacak bişey yok.. doğumunuzun tadını çıkarırsınız inşallah.. az öncede doğum fotoğrafçısının çektiği fotoğralarıma baktım tüm doğum kayıt altına alınmış çok güzel bi duygu.. Allahım hepinize yaşatsın inşallah.. yavrularımızı sağlıkla büyütmeyi de nasip etsin inşallah Allahım.. doktor 1-2 sene sonra tekrar deneyebilirsiniz dedi hemen tekrar düşünüyorum Allahımın izniyle inşallah.. ya da inşallah Rabbim tedavisiz yollar bi melek daha..
Cuma günü doktoruma bende soracağım.. Nasıl olacak spinal mi tam aneztezi mi epidural mi diye.. Bende bebeğimi görmek istiyorum hemen.. Acı her durumda hissediceğimi düşünüyorum. Sağlıkla gelsin yeterki.. Bu arada kızlar çatı muayinesi diyorlar sanırım. Son haftalarda alttan bakılıyor diye bahsetmişti bir kaç arkadaş. Kaçıncı haftada bu yapılıyor?
Pınar canım son haftaların artık bol bol ıstırahat et , benimde bugün sağ kasığımda ağrı var ..Kızlar bu gün kontrole gittim yine beenim kuzumun suyu biraz az demişti doktor maşallah herşey yolundaymış 35+1 olduk balımm kızımla yalnız ben cidden çok ağırlaştım yürümek işkence gibi kasıklarıma bıçak gibi ağrı batıyo doktorum normal dedi sıcaklar zaten mahvetti .böyle söyleyince utanıyorum kendimden rabbimin gücüne gitmez inş şikayet değil asla sadece çok zorlanıyırum. şimdi size yazdım bi daha hiç demicem söz. Bu günlerimize şükürler olsun rabbim dileyen isteyen herkese nasip etsin inş...
Aymutu maşallah prensese .. 3 kg az kalmış ama bu kilosu bile çok güzel :)kızlar bu günde dr kontrolumüz sorunsuz geçti kuzucum 2900 olmuş suyumda gayet iyiymiş cumartesiye tekrar gidicem günümde iyice azaldı bebeğim baya aşağılarda bakalım ne zaman gelecek?
günaydın güzel anneler / anne adayları,
oğlum beni uyutmadı, ama bu bile çok ama çok keyifli:) hepinizi öptük
kızlar geçmişi okuyamadım...tebrik edenlere teşekkürler...hepinizi çok öpüyorum bebişlerinizi de...35+4 te alya mı epidüral sezeryanla doğurdum durumu iyi çık şükür ama bikaç gün hasatende misafir...ben öyle tanımlıyorum çünkü bence çok iyi çok şükür...yine de dua edin..diğer doğuran arkadaşların da hayırlı olsun çok şükür rabbim bugüğnlere...doğuracaklara da hayırlı doğumlar...
Gunaydın Arkadaslarrr:)
Nec86, cnm ne guzel detaylı anlatmıssın tesekkur ederim. Ben de iste senin gibi bebegin dogum anına tanık olup,onu ilk ben goreyım istiyorum. genel anestezinin sersemligi filan derken ,tadını cıkaramam o ilk anların diye korkuyorum. Sizler dedikten somra cok merak etmeme ragmen sezeryan videolarına bakmayı yasakladım kendime:) Dogum fotografcisini biz de istiyoruz,cok guzel bir hatıra oluyor degil mi?
2. bebek olayına gelince, bircok bizler gibi sorun yasayan arkadasımdan duydugum birsey var ,o da ilk bebekler olunca insanın vucudu ve psikolojisi rahatladıgı icin 2. gebelikler kendiliginden oluyormus:) dedigin gibi Allah ım hayırlısıyla nasip eder insallah. Uzun ömrü,bahtı güzel olsun yavrunun...
Pınar1202,cnm bir gun bir gun daha derken maasallah epey haftaları ilerlettik.Allah hayırlısıyla saglıklı sekilde, hayırlı zamanda kucagımıza almayı nasip etsin. Havalar cok sıcaklastıgı icin ben de cok bunalıyorum ama seninle aynı tedirginligi yasıyorum.Kendi kendime Allah'ım gücüne gitmesin,şukur diyorum devamlı:)
Aymutu, arkadasım maasallah bebisin 3 kiloya gelmis nerdeyse,nazar degmesin,darısı bizim kuzucuklara olsun. Hayılrı dogumlar diliyorum cnm.
Cloudy, arkadasım, maasallah ne guzel o kıpırtıları hissetmek degil mi?İnsan hissetmeyınce tedirgin oluyor.İnsallah o kıpırtılar bebişlerimize kavusunca karnımızda degil ama yasamımızın orta yerinde hic eksik olmaz:)
GENEL OLARAK BEBEK BEKLEYEN,,BEBEK BEKLEYECEK TUM ARKADASLARA...Bugunlere şükür olsun, bügünü hasretle bekleyen tüm arkadaslarımıza da nasip olur insallah hayırlısı ile. Bu konularda o kadar duygusalım ki, tedaviye yeni baslayan vs arkadaslar ara ara yazıyorlar ya, sanki onlarla aynı anda ben de tekrar o gunlere donuyorum. Tedavi sırasında o kadar duygusallasmıstım ki,inanın simdi bunları yzarken aglıyorum. Hersey dokunur olmustu, tedavim sırasında hamilelik testinin sonucunu almaya gelenleri goruyordum.Cevabı pozitif olan gorunce sevincimden, negatif olunca uzuntumden salya sumuk aglar hale gelmistim. Ne gezme, ne tatil, ne alısveris , ne arkadaslarla bulusma vs istegi duymuyordum. Herseyimi hamile kaldıgımda soyle yaparım,boyle yaparım diye dusunerek geciriyordum. Cizme almaya gidince yuksek topuk olmasın, hamile kalırsam giyerim,, esofman alırken bir beden buyuk alıp hamilelik icin olsun uzerime istiyordum. Her tedavi, her igne, her ilac arsız arsız umutlandırıyordu benı ama her adet gormem de yıkıntıların arasına gomuyordu, tuvalette gizli gizli aglıyordum. Bunu okuyan bebek dusunen arkadaslar kendilerini yalnız hissetmesinler, bu sayfada benım gibi bircok anne adayı var. Bunlar da bizim sınavımızmıs, Allah beter sınavlardan saklasın hepimizi.
herkese merhaba.. geçmişi okuduğum kadarıyla melekler ve anneleri iyi çok şükür..
aymutucumm çok az kalmış gerçekten.. hadi hayırlısıyla yavruna kavuşursun inşallah..
arkadaşlar dediğiniz gibi doğumdan sonra bi süre hala karnımda zannettim yavrumu bende :) elimi karnıma koyup dua ediyorum bi bakıyorum ki yavrum beşiğindesonra gidip dokunuyorum ve o anın gerçek olduğunu idrak ediyorum. Allahımıza binlerce şükürr...
biz de dün meleğimizin mevlütünü yaptık Rabbim kabul etsin inşallah. darısı sizlere ve yavrumuzun diğer mürüvvetlerini görmeye inşallah..
amin canım inş Rabbim bizzi daha zor sınavlardan kurtarsın binlerce kere şükürler olsun o kadar şanslı insanlarız ki..Gunaydın Arkadaslarrr:)
Nec86, cnm ne guzel detaylı anlatmıssın tesekkur ederim. Ben de iste senin gibi bebegin dogum anına tanık olup,onu ilk ben goreyım istiyorum. genel anestezinin sersemligi filan derken ,tadını cıkaramam o ilk anların diye korkuyorum. Sizler dedikten somra cok merak etmeme ragmen sezeryan videolarına bakmayı yasakladım kendime:) Dogum fotografcisini biz de istiyoruz,cok guzel bir hatıra oluyor degil mi?
2. bebek olayına gelince, bircok bizler gibi sorun yasayan arkadasımdan duydugum birsey var ,o da ilk bebekler olunca insanın vucudu ve psikolojisi rahatladıgı icin 2. gebelikler kendiliginden oluyormus:) dedigin gibi Allah ım hayırlısıyla nasip eder insallah. Uzun ömrü,bahtı güzel olsun yavrunun...
Pınar1202,cnm bir gun bir gun daha derken maasallah epey haftaları ilerlettik.Allah hayırlısıyla saglıklı sekilde, hayırlı zamanda kucagımıza almayı nasip etsin. Havalar cok sıcaklastıgı icin ben de cok bunalıyorum ama seninle aynı tedirginligi yasıyorum.Kendi kendime Allah'ım gücüne gitmesin,şukur diyorum devamlı:)
Aymutu, arkadasım maasallah bebisin 3 kiloya gelmis nerdeyse,nazar degmesin,darısı bizim kuzucuklara olsun. Hayılrı dogumlar diliyorum cnm.
Cloudy, arkadasım, maasallah ne guzel o kıpırtıları hissetmek degil mi?İnsan hissetmeyınce tedirgin oluyor.İnsallah o kıpırtılar bebişlerimize kavusunca karnımızda degil ama yasamımızın orta yerinde hic eksik olmaz:)
GENEL OLARAK BEBEK BEKLEYEN,,BEBEK BEKLEYECEK TUM ARKADASLARA...Bugunlere şükür olsun, bügünü hasretle bekleyen tüm arkadaslarımıza da nasip olur insallah hayırlısı ile. Bu konularda o kadar duygusalım ki, tedaviye yeni baslayan vs arkadaslar ara ara yazıyorlar ya, sanki onlarla aynı anda ben de tekrar o gunlere donuyorum. Tedavi sırasında o kadar duygusallasmıstım ki,inanın simdi bunları yzarken aglıyorum. Hersey dokunur olmustu, tedavim sırasında hamilelik testinin sonucunu almaya gelenleri goruyordum.Cevabı pozitif olan gorunce sevincimden, negatif olunca uzuntumden salya sumuk aglar hale gelmistim. Ne gezme, ne tatil, ne alısveris , ne arkadaslarla bulusma vs istegi duymuyordum. Herseyimi hamile kaldıgımda soyle yaparım,boyle yaparım diye dusunerek geciriyordum. Cizme almaya gidince yuksek topuk olmasın, hamile kalırsam giyerim,, esofman alırken bir beden buyuk alıp hamilelik icin olsun uzerime istiyordum. Her tedavi, her igne, her ilac arsız arsız umutlandırıyordu benı ama her adet gormem de yıkıntıların arasına gomuyordu, tuvalette gizli gizli aglıyordum. Bunu okuyan bebek dusunen arkadaslar kendilerini yalnız hissetmesinler, bu sayfada benım gibi bircok anne adayı var. Bunlar da bizim sınavımızmıs, Allah beter sınavlardan saklasın hepimizi.
Günaydın kızlar ...
Pınar canım son haftaların artık bol bol ıstırahat et , benimde bugün sağ kasığımda ağrı var ..
Tek taraflı .. Normal artık bunlar .. Hiç iş yapasım yok , yemek bile yapasım gelmiyor , biraz da sıcaklardan ..
Savsaklamaya başladım işi gücü.. Son zamanlarımız artık pekte umurumda değil aslında ..
En ufak bişeyde hemen yatıyorum uzanıyorum .. Böyle böyle geçicek zaman..
Aymutu maşallah prensese .. 3 kg az kalmış ama bu kilosu bile çok güzel :)
Sağlıcakla gelsin ..
Gece bizde bazen uyumuyoruz hiç..
Şu sağıma soluma yatma olayı iyice arttı , oğlum hep sırt üstü yatayım istiyor ..
Ama senin dr'un dedikleri aklımda , rahatsız oluyorsa kendine uygun bir pozisyon bulur .Ne yapalım ..:)
bilgemcim bende sürekli yatma modundayım:) tedirgin oluyorum hep böylemi olacak diye ama doğurunca geçiyomuş 3 hafta sonra göreceğiz bakalım:))selam arkadaşlarım nasılsınız?maşallah bi kac arkadaşım daha yavrularına kavuşmuş ne güzel:)))cook sevindim rabbim saglıkla büyütmeyi nasip etsin inş.darısı bizlerin başına..bize gelince annemle,kızkardeşim geldi bize bakmaya:))biz hep yatıyoruz zaten agrılarım oluyo,yatıp kalkamıyorum artık..bizde cumartesi gitcez kontrole,inş.herşey yolundadır...buarada ev taşıycaz ev arıyoruz inş.hemencik bulur taşınırız..buarada sizlerede sormak istiyorum bana 2 tane anlamları güzel kız isimleri yazarmısınız?ben hala karara veremedim:))şimdilik hoşcakalın..secvgiler..