nec merhaba canım
cildiye veya başka bir doktora gidip boşuna para verme derim.
aynı kaşıntılar bende sati saatine her akşam başlıyor. parmak uçlarım uyuşuk hiç bişey hissetmiyorumö. yazıları şuan çok zor yazıyorum. hemde bu uyuşukluk sürekli devam ediyor. ortopediye gittim ama doktor hiçbişey anlamadı.
özellikle bacaklarımda kaşıntı oluyor. ama kaşıntın çoksa doktor bana bir tane krem yazmıştı. sende kendi doktorundan bu kremi alabilirsin.
yani acaba bişey mi dokundu diye kendine stres yapma kesinlikle hamileliliğin normal yan etkileri.
bebbek için ilk başlarda ıslak mendil yerine pamuk kullanın diyolar. en yumuşak pamuktan alabiliriz ayrıca. ben ıslak mendil olarak dalin aldım.
sevinc, alias, lotus, bilgemmm çok teşekkür ederimm Allah razı olsun yavrularımız sağlıkla giymeleri nasip olsun inşallah. sizlerde aldıklarınızı güle güle kullanın inşallahhh..
arkadaşlar birşey soracam.. benim yaklaşık 1 haftadır ellerim kollarım bacaklarım kaşınıyor.. genelde gece yatarken ve sabah kakltığımda oluyor.. bişey mi dokunuyor acaba dedim. internette bi kaç çeşit var kimisi normal kimisi tetkik gerektiriyor. hangi doktora gitsem ki bunun için. kan tahlili filan gerekir heralde?
nec canım geçmiş olsun çok rahatsız ediyorsa cildiye dermatoloji bölümüne gidebilirsin herhalde.kaşıntı çok sinir bozucu bişey özellikle geceleri uykuya bile dalamıyorsundur.
kızlar bende bu hafta sonu bebeğimin kıyafetlerini tamamladım kendimede pijama sabahlık vs. aldım yıkayıp ütüleyip hazırlayayım bizim malum erken falan geliriz herşey hazır olsunda.
güzel annecikler bebeşlerin bezi konusunda ne düşünüyorsunuz?
ben kızımda hep prima kullandım çokda memmun kaldım yine onu kullanırım diyorum ama şimdi yenisi çıkmış prima premium care diye yeni doğum yapan bi arkadaşım memmun kalmamış ondan yüzeyi nemli kalıyor diyo siz araştırdınız mı bi fikriniz varmı?
birde ıslak havlu ne düşünüyorsunuz şimdi paraben diye bi madde varmış bu madde katkılı olanları tercih etmeyin diyorlar sağlığa zararlı bişeymiş.
sevinc, alias, lotus, bilgemmm çok teşekkür ederimm Allah razı olsun yavrularımız sağlıkla giymeleri nasip olsun inşallah. sizlerde aldıklarınızı güle güle kullanın inşallahhh..
arkadaşlar birşey soracam.. benim yaklaşık 1 haftadır ellerim kollarım bacaklarım kaşınıyor.. genelde gece yatarken ve sabah kakltığımda oluyor.. bişey mi dokunuyor acaba dedim. internette bi kaç çeşit var kimisi normal kimisi tetkik gerektiriyor. hangi doktora gitsem ki bunun için. kan tahlili filan gerekir heralde?
selam canım..aaynen benimde .33. haftadan sonra kaşıntılarım olmuştu..gözle görülür bişey yoktu yani kızarıklık gibi..kan dan tahlil yapıldı..karaciğer fonksiyonları için..benim yüksek çıkmıştı..yani bebek karaciğerimi yormuş..sonra bi hap verdi ama çokta faydası olmamıştı..aslında korkulucak bişey yok..sen hemen bi dr a git canım..bi ölçtür..belki senin böyle bişey değildir ama ihmal etme derim..çünkü bu bebeğin kalp atışını yavaşlatabilir demişti benim dr um..o yüzden bir hafta önce almıştı..belkide bişey olmıcaktı ama riske atmak istememiştik..
canım çok teşekkürler ben mesaj yazarken sende yazmışın.. maalef canım benimde değerlerim yüksek çıktı.. şu an kaşıntıların artıp artmadığını, bebek hareketlerine dikkat etmem gerekiyormuş. haftaya pazartesi tekrar çağırdı.. inşallah düşer değerlerim.. senin nasıldı ben yazayım bi karşılaştırma olur en azından..
ALP____ 170,9 SINIR 104
AST____ 42.93 SINIR 32
ALT____ 96 SINIR 29
canım yaa valla 2 seneye yakın bi zaman oldu..defne 20 aylık şimdi..hiç hatırlayamıyorum..ama görünüşe bakılırsa çok fazla değil gibi duruyo..çok evham yapma yapılıcak bişey yok..34. haftadasın sanırım..sen daha birkaç hafta daha devam edersin böyle..ben kontrole gitmiştim sık sık..bebeğin kalp atışlarında bi değişme yoktu..ama 37. haftadayım diye riske atmadık sadece..o yüzden alındı..
nec canım sakin ol ne olur bak başında gördününz hemen önlemlerini alırsın stres hormonlarıda zarar biliyosun sakin ol canımm
bak justing de yaşamış aynı şeyi şimdi maşallah defneye ne olur sakin ol stres yapma canım dualarım seninle.
arkadaşlar tekrardan merhaba..
sabah bahsettiğim durum üzerine doktoruma gittim. kan, idrar tahlilleri yapıldı ve nstye girdim. çok şükür Allahıma nst iyi çıktı, idrarda da sıkıntı yok hamdolsun ama karaciğer enzimlerimde yükselme var, alt, ast, alp sınırın üstünde :18: gebelik karaciğere zarar vermeye başlamış dedi, Allah korusun tabide yükselmeye devam ederse bebeği erken almak zorunda kalabiliriz dedibu ihtimali düşünmek dahi istemiyorum.. inşallah 38. haftaya kadar dayanır yavrum.. haftaya tekrar gidicem tahliller tekrarlanacak. ne olur dua edin, değerler düşsün.. Allahın izniyle mayısı atlatırsak hazirana rahat girmiş olurum..
eğer sizde de varsa ihmal etmeyin arkadaşlar en azından bi tahlil yaptırın. benim bi kaç gündür var ve Allaha bin şükür çok şiddetlide değildi ama yinede değerler yüksek çıktı.. Allah hepimizin meleklerini korusun inşallah, zamanlarında doğmalarını nasip etsin inşallah..
az önce ablamlada konuştum o zaten annemden kaşındığımı duyunca karaciğer enzimleri artmıştır demiş. gebelikte böbrek ve karaciğer çok önemliymiş en fazla onlar zarar görürmüş. çok fazla vitamin, ilaç içtiğim için hep içme derdi meğer onun için diyormuş. aslında yememe,içmeme dikkat ediyorum bol vitamin yiyecekler yiyorum sanırım ilaçları biraz azaltıcam. onun arkadaşı da olmuş böyle. doktoru enzimleri düşürmek için ilaçları kullanmamanızı tavsiye ediyoruz demiş. ve gerçekten değerleri düşmüş. bebeğide normal zamanında normal doğumla olmuş.. inşallah banada öyle nasip olur.. en azından 38. haftadan sonra..
arkadaşlar tekrardan merhaba..
sabah bahsettiğim durum üzerine doktoruma gittim. kan, idrar tahlilleri yapıldı ve nstye girdim. çok şükür Allahıma nst iyi çıktı, idrarda da sıkıntı yok hamdolsun ama karaciğer enzimlerimde yükselme var, alt, ast, alp sınırın üstünde :18: gebelik karaciğere zarar vermeye başlamış dedi, Allah korusun tabide yükselmeye devam ederse bebeği erken almak zorunda kalabiliriz dedibu ihtimali düşünmek dahi istemiyorum.. inşallah 38. haftaya kadar dayanır yavrum.. haftaya tekrar gidicem tahliller tekrarlanacak. ne olur dua edin, değerler düşsün.. Allahın izniyle mayısı atlatırsak hazirana rahat girmiş olurum..
eğer sizde de varsa ihmal etmeyin arkadaşlar en azından bi tahlil yaptırın. benim bi kaç gündür var ve Allaha bin şükür çok şiddetlide değildi ama yinede değerler yüksek çıktı.. Allah hepimizin meleklerini korusun inşallah, zamanlarında doğmalarını nasip etsin inşallah..
az önce ablamlada konuştum o zaten annemden kaşındığımı duyunca karaciğer enzimleri artmıştır demiş. gebelikte böbrek ve karaciğer çok önemliymiş en fazla onlar zarar görürmüş. çok fazla vitamin, ilaç içtiğim için hep içme derdi meğer onun için diyormuş. aslında yememe,içmeme dikkat ediyorum bol vitamin yiyecekler yiyorum sanırım ilaçları biraz azaltıcam. onun arkadaşı da olmuş böyle. doktoru enzimleri düşürmek için ilaçları kullanmamanızı tavsiye ediyoruz demiş. ve gerçekten değerleri düşmüş. bebeğide normal zamanında normal doğumla olmuş.. inşallah banada öyle nasip olur.. en azından 38. haftadan sonra..