2012 haziran, temmuz, ağustos aylarında tüp bebekle ANNE OLACAK BİZİM KIZLAR:))

kader arkadaşlarım hepinize günaydınnnn
hazır olan listemize bakınca çok duygulandım.
bebişlerimin cinsiyeti, adları, doğum tarihleri belli ve doğum zamanımız öyle az kaldı ki hepimizin. ayyyy çok duygulandımm.

allahım hayırlısıyla hepimize son zmanlarımızda güç versin ve sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin.

arkadaşlar bakım ürünü olarak sebamed, bez olarak ultra premium care 1 numara aldım.
ayrıca göğüsler için lansinosh krem kullanmaya başladım.
göbeğimin malesef altı çatlamış. çok değil ama yapacağım bişey yok.

nec merhaba canım
cildiye veya başka bir doktora gidip boşuna para verme derim.
aynı kaşıntılar bende sati saatine her akşam başlıyor. parmak uçlarım uyuşuk hiç bişey hissetmiyorumö. yazıları şuan çok zor yazıyorum. hemde bu uyuşukluk sürekli devam ediyor. ortopediye gittim ama doktor hiçbişey anlamadı.
özellikle bacaklarımda kaşıntı oluyor. ama kaşıntın çoksa doktor bana bir tane krem yazmıştı. sende kendi doktorundan bu kremi alabilirsin.
yani acaba bişey mi dokundu diye kendine stres yapma kesinlikle hamileliliğin normal yan etkileri.

bebbek için ilk başlarda ıslak mendil yerine pamuk kullanın diyolar. en yumuşak pamuktan alabiliriz ayrıca. ben ıslak mendil olarak dalin aldım.

canımm ya inan çok rahatlattı bu mesajın.. tek tedirgin olduğum nokto avuç içi ve ayak tabanı kaşınmaları.. onlar Allah korusun bu olumsuz dediğim kaşınmaların belirtilerinden.. az önce aradım doktoru hemşire çıktı 12den sonra tekrar arıcam.. bakalım ne dicek ona göre hareket ederim artık..

Kızlar gündüz hiçbirşeyi olmayıp gece olunca kaşınmaya başlayan biriyim bende ..
Banacklarım ve belim kaşıyor hep ..
Üstelik kafayı takınca hiç durmadan kaşınıyor , uykuya dalamıyorum ..
Oldum olması alerjik bir bünyem vardı zaten , ikiz kardeşimde de var ..
Mevsimselde olabilir ..

Ben sebamed düşünüyorum kızlar ..
Takım halinde alacak ablam , ebn almayacağım ..
Sabun, şampuan , bebek yapı , losyon vs vs , çoook uzun zaman gidiyormuş zaten ..
Ablam nivea kullandı ondan da memnunduk , hiç alerji yapmadı yiğenime ama ben sebamed alacağım ..

Bez olarakta prima premium care çok tavsiye ediliyor ama ne kadar bilindik yada marka olursa olsun bebeğin bezi sevmesi lazım ..
Yani popoşun :)

canım cildin kuruysa kaşıntı yapar ama bir cildiyeye git bence.ilaç verirse doğum doktoruna sormadan kullanma.geçmiş olsun canım...

canım ben pirimanın yenidoğan bezini alıcam öyle düşünüyorum hatta şimdididen stok yapmayı düşünüyorum malum bizim ikiz günde bir paket biter diye düşünüyorum :)))))) ıslak mendil kullanmayı düşünmüyorum ilk 6 ay küçük pilastik kutunun birine ılık su koyup pamukla temizlemek istiyorum.çünkü bizim bir akrabanın bebişi ıslak mendilden dolayı bebişin özel bölgesinde yara çıktı 6 ay zor geçti bebiş çişini yapsa ağlıyordu. geçti ama kızarıklığı kaşıntısı duruyor gibi çünkü bebiş sürekli elini oraya atıyor

nec geçmiş olsun canım umarım önemli bir şey değildir geçer kaşınmak sinir bozucu olmalı:))

kızlar ben kozmetik tarzındaki herşeyini sebamed aldım bebek bezi olarakta sadece 1 adet prima premium care aldım. aslında 2 ve 3 numaradan alıp koymak istiyodum ama kararsız kaldım.ıslak mendil olarak evde bende kullanmayı düşünmüyorum ılık su ve pamuk ama hastane ve dışarı çıkarken çantada olması için hem primanın yeni doğanından aldım hemde uni baby yeni doğan aldım. uni baby çok duydum bakalım umarım çok kullanmaya gerek kalmaz..

selam canım..aaynen benimde .33. haftadan sonra kaşıntılarım olmuştu..gözle görülür bişey yoktu yani kızarıklık gibi..kan dan tahlil yapıldı..karaciğer fonksiyonları için..benim yüksek çıkmıştı..yani bebek karaciğerimi yormuş..sonra bi hap verdi ama çokta faydası olmamıştı..aslında korkulucak bişey yok..sen hemen bi dr a git canım..bi ölçtür..belki senin böyle bişey değildir ama ihmal etme derim..çünkü bu bebeğin kalp atışını yavaşlatabilir demişti benim dr um..o yüzden bir hafta önce almıştı..belkide bişey olmıcaktı ama riske atmak istememiştik..

nec canım birde şöyle bi durum var..hamilelikten dolayı vücutta şişlikler oluyo..buda kaşıntı yapabiliyo..bundan dolayıda olabilir seninki..ama nette okuduğun tehlikeli durum olan hangisi ki..benim durumumu bile dr um çok ta fazla önemsememişti..

arkadaşlar tekrardan merhaba..
sabah bahsettiğim durum üzerine doktoruma gittim. kan, idrar tahlilleri yapıldı ve nstye girdim. çok şükür Allahıma nst iyi çıktı, idrarda da sıkıntı yok hamdolsun ama karaciğer enzimlerimde yükselme var, alt, ast, alp sınırın üstünde :18: gebelik karaciğere zarar vermeye başlamış dedi, Allah korusun tabide yükselmeye devam ederse bebeği erken almak zorunda kalabiliriz dedi bu ihtimali düşünmek dahi istemiyorum.. inşallah 38. haftaya kadar dayanır yavrum.. haftaya tekrar gidicem tahliller tekrarlanacak. ne olur dua edin, değerler düşsün.. Allahın izniyle mayısı atlatırsak hazirana rahat girmiş olurum..
eğer sizde de varsa ihmal etmeyin arkadaşlar en azından bi tahlil yaptırın. benim bi kaç gündür var ve Allaha bin şükür çok şiddetlide değildi ama yinede değerler yüksek çıktı.. Allah hepimizin meleklerini korusun inşallah, zamanlarında doğmalarını nasip etsin inşallah..
az önce ablamlada konuştum o zaten annemden kaşındığımı duyunca karaciğer enzimleri artmıştır demiş. gebelikte böbrek ve karaciğer çok önemliymiş en fazla onlar zarar görürmüş. çok fazla vitamin, ilaç içtiğim için hep içme derdi meğer onun için diyormuş. aslında yememe,içmeme dikkat ediyorum bol vitamin yiyecekler yiyorum sanırım ilaçları biraz azaltıcam. onun arkadaşı da olmuş böyle. doktoru enzimleri düşürmek için ilaçları kullanmamanızı tavsiye ediyoruz demiş. ve gerçekten değerleri düşmüş. bebeğide normal zamanında normal doğumla olmuş.. inşallah banada öyle nasip olur.. en azından 38. haftadan sonra..

canım çok teşekkürler ben mesaj yazarken sende yazmışın.. maalef canım benimde değerlerim yüksek çıktı.. şu an kaşıntıların artıp artmadığını, bebek hareketlerine dikkat etmem gerekiyormuş. haftaya pazartesi tekrar çağırdı.. inşallah düşer değerlerim.. senin nasıldı ben yazayım bi karşılaştırma olur en azından..

ALP____ 170,9 SINIR 104
AST____ 42.93 SINIR 32
ALT____ 96 SINIR 29

nec senin çok yüksek değil demekki..ben gece gündüz kaşınıyordum..gece kaşıntıdan hiç uyuyamıyordum..habire duş alıyordum..oda sadece bir saat rahatlatıyordu..benim zaten erken alınıcaktı bebeğim. çünkü plasentam aşağıdaydı..tehlikeliydi yani..ama bu kaşıntıdan dolayı 38. hafta yerine 37. hafta alındı bebeğim..3 kilo 400 gr dı..herşeyde gayet normaldı..sen daha birkaç hafta daha idare edersin merak etme..kaşıntın azmış..benim çok fazlaydı..yinede 37. haftaya kadar gelmiştim..

nec canım sakin ol ne olur bak başında gördününz hemen önlemlerini alırsın stres hormonlarıda zarar biliyosun sakin ol canımm
bak justing de yaşamış aynı şeyi şimdi maşallah defneye ne olur sakin ol stres yapma canım dualarım seninle.

canım yaa valla 2 seneye yakın bi zaman oldu..defne 20 aylık şimdi..hiç hatırlayamıyorum..ama görünüşe bakılırsa çok fazla değil gibi duruyo..çok evham yapma yapılıcak bişey yok..34. haftadasın sanırım..sen daha birkaç hafta daha devam edersin böyle..ben kontrole gitmiştim sık sık..bebeğin kalp atışlarında bi değişme yoktu..ama 37. haftadayım diye riske atmadık sadece..o yüzden alındı..

tamam canım epey zaman geçmiş.. çok teşekkür ederim paylaştığın için.. inşallah düzelir.. Allahın izniyle biraz daha büyüsün yavrum, daha da rahatlarım inşallah o zaman.. tekrardan çok saol cnm..

pınarcımm çok saol cnm biraz daha rahatım şimdi..evet canım maşallah defne gibi sağlıkla gelir benim yavrumda inşallah..
sanırım başındayız gerçekten, aşırı bi kaşıntım yok çok şükür.. doktora gitmem çok iyi oldu en azından ona göre daha fazla dikkat edicem.. Allahım yavrularımızı korusun inşallah....

Kızlar kaşıntı ve karaciğer fonksiyonlarıyla ilgili hiçbir bilgim yok o yüzden birşey diyemiyorum.

Ben de sebamed alacağım tüm bakım ürünlerini, bebek bezi epeyce aldım,1ve2 numara stoğu yapıyorum, hepsi prima premium care. nili_fer'in de dediği gibi biz en çok bez harcayacağız, bir yerde okumuştum tek bebek yeni doğduğunda ayda ortalama 300 bez harcıyormuş, iki bebek 600 yapıyor, Allah yardımcımız olsun:))))

Islak mendil konusunda da sizlerle hem fikirim, su pamuk en sağlıklısı bence de, hatta evde olduğum sürece popolarını ılık suyun altında yıkamayı hayal ediyorum. Bir arkadaşım bebeğinin ilk aylarını hep yıkamayla geçirdi, ağustos sıcağında hiç pişik sorunu yaşamadı. Bir de mümkün olduğunca bezsiz zaman geçiriyordu, vakti olduğunda su geçirmez alt değiştirmede bezi olmadan yatırıyordu bebişini, hem bebek rahattı hem de hiç sorun yaşamadılar. Ayyyy hayal etmesi bile çok güzel:)))

Buarada eşimle bizim en büyük hayalimiz onları yıkama serüveni... Banyo saatleri bizim için keyif olacak sanırım:)))

herkese merhabalar bı kac gundur bakamamıstım yazılanlara okuyabıldıım kadarıyla okudum:)kasıntı problemı olan arkadaslar sıkmayın canınızı tum sıkıntılarımız kuzucuklarımızı saglıcakla kollarımıza aldıgımızda bıtecek ıns bu tarz problemler yasayıpta farkında olamayan kım bılırr ne kadarda cokk hamıs vardır bızım pımpırıklıgımız sayesınde hıcbıseyı atlamıyoruz cok sukur:) kuzucuklarımız ııı gunlerde kullansınlar ıns cıcılerını,odalarını.. guzel gunlerde tadını cıkarmayı nasıp etsın rabbım hepımıze..benim kurabiyemde bi yandan pıtpıtlıyor teyzelerine..bizde h sonu banyo malzemelerı ve dıger eksıklerı tamamladık cok sukur bı anakucagımız ve banyo sepetımız kaldı...bende tum urunlerını sebamed aldım set halınde 70 tlye ama anlamadıgım ıcındekı pısık kremı sankı deneme boyuymus gıbıydı:44:satıcı ısrarla bübchen markalı dogal oldugunu soyledıgı bı urunu tavsıye ettı ama ben daha once duymadıgım ıcın vazgectım bılmem aranızda duyan varmı..benımde dogum ıcın doktorum ısrarla sezaryan dıyor bence rıske atmayalım her bebek kıymetlı tabı ama bunlar bıraz daha zahmetlı dıyor bende ıns epıdural dusunuyorum... forumlarda okuyorum normal dogumu yasamayanlar annelıgı yarım tadıcaklar falan dıye bılseler bazıları anne olabılmek ıcın ne yollardan gecıyor...bırde sezeryanda hemen sut gelemeyebılıyormus bende sut sagma makınası bakıyorum ama karar veremedım aventmı yoksa medelamı?bırde ınsss coookkk cookk sutumuz olurda posetlerız bıle onun ıcınde bakındımayyy allahım sana bınlerce kez sukurler olsun hayal olarak kalıcak dıye endıselendıgım hersey ıcın bıze fırsat verdı gurur abıdem gobusummm senı cok seviyorumm

geçmiş olsun canım. iyiki gimişsin doktora nedenini öğrenmiş oldun. ilaçlar konusunda doktorun ne dedi?

evet arkadaşlar bende sebamede karar verdim. yeğenim doğduğunda alerjisi vardı her türlü şampuan ve yağa sebamed kullanıyordu ablam. en sağlıklısı bence sebamed.
bez konusunda doğum yapan arkadaşların önerilerini beklemekteyim

cnm cok geçmiş olsun. merak etme annesi oglusun bekleyecek 38 ve sonrasını :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…