2012 haziran, temmuz, ağustos aylarında tüp bebekle ANNE OLACAK BİZİM KIZLAR:))

NEC CANIM BENDE BOL BOL KISA KOLLU UZUN KOLLU BAİ ALDIM KIZIMA ALTTAN ÇITÇITLI en sık onlar kullanılıyo diye sanırım sayıyı biraz abarttım toplamda kısa ve uzun sanırım 20 tane oldu ama neyse:)) bi kaç tane alt pijama patikli bi kaç tanede patiksiz aldım 4-5 tane yeni doğan pijama takımı aldım banyodan sonra yada yaterken giydirirm diye 2 tane hastane çıkışı aldım. yeni doğan biberon emzik aldım bulunsun mutlaka diye 2 tane havlu aldım yazın sık sık yıkanır diye 5-6 penye battaniye (çok kullanılıyomuş) ince yelekler çoraplar ayy ıvır zıvır küveti filesi göğüs pedifalan falan....
kremlerini sebamed aldım bitkisel miş. bi paket prima aldım bir numara hastaneye götürmek için sonrasına bakarım artık bide sevimli gezmeğe giderken giysin diye elbiseler aldım kızıma:)))şimdi telsizine bakıyorum karar vermedim henüz bide ateş ölçer almayı planlıyorum bakalım sevgili kocam kredi kartlarımı iptal etmezse eğer:))

çok geçmiş olsun canım bol limonlu çorba ıhlamur bi kaç güne bişeyciğin kalmaz inş...

ohh çok şükür hadi hayırlısı olsun canım maaşaallah kuzucuklarına..

CANIMM İYİKİ SÖYLEDİN DÜN EŞİMİN YANINA GİTTİM BEBEK ARABALARI DOLU hepsi kocaman kocaman ayy dedim benim kızımın minicik yazık kızıma:)) sonra kardeşim dedi onların ki kocaman hantal senin ki minik ve hafif çok yer kaplamıyo tatile giderken tek başınayken çok rahat edeceksin rahatladım sende yazınca çok sevindim içime su serptin canım sağolasın:))

bendede gebeliğin başından beri var canım gece çok sı uyanıyorum 12 de sızıyorum 7-8 de ayaktayım bazen 5 te uyanıyorum uyuyamıyorum bebişe hazırlık bunlar

slm canım maşaallah yeğenine herşeyi tamam bende kapı süslerimi takıyastığımı anı defterrimi kemeraltından aldım cidden çok güzel şeyler var..

kyrcım oh ne güzel tatilinizi de yapmışınız yavruşlarla, onlara da iyi gelmiştir ayrıntılınızda iyimiş maşallahhh Allahım hep böyle sağlıkla devam ettirsin hepimizi inşallahhh..

baharkuş cnm saolasın sayfamıza gelmişin.. iyiyiz çok şükür, dualarımız hep böyle devam etmesi yönünde.. ne güzel senin yeğen de geliyormuş az kalmış epey.. Allah sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah.. benim yaşadığım ilde de meltem mobilya var gerçekten herşeyi çok güzeldi.. iyi günlerde, sağlıkla kullansın inşallah yeğenin..

pınarcımm ne güzell güle güle kullanın inşallah. alıncak listesi epey varmış artık yavaştan başlayım bende haftaya da okula gidip izne ayrılayım artık alışveriş yapanları epey zorlarım

Son düzenleme:
Günaydınlar Güzel annecikler

Kızlar bir haftadır benim sağ kolumda uyuşma var. dün doktora sordum olması çok normal . kolunu sadece yüksekte tutman yeterli dedi.
onun dışında 32. haftada bana çalışabilir raporu yazacakmış. ayrıca sanırım bebeğimin akciğerlerine bakılacak. nst mi oluyor onun adı. bilmiyorum.

Masidecim Belis beşiği mağazadan aldım. kurulumunu onlar yapacak 2 hafta sonra gelecek. beşiğimiz+uykuseti+yatağı. hepsini 1200 tl ye aldım.

ayrıca 2 tane hastane çıkış seti , 3-4 tulum, 5-6 iç zıbın takımı, ayıcıklı alt açma, 7-8 ayaklı alt pijama, çorap, havlu, 2 paket ultra priması hazır yavrumun. diğer aldıklarımı hatırlayamadım.daha çok var.

birkaç sorum var arkadaşlar. göğüs pompası şart mı almalımıyız.
hastanede oğlan anneleri ne renk kurdela takıyor. kırmızı mı mavi mi?
bebeği göbek kordonu düşmeden yıkayacak mısınız?
daha sorum çoktu unuttum yine.

arkadaşlar aldığınız herşey uğurlu gelsin inşaallah bebişlerinize. iyi günlerinde giysinler,
beşiklerini güle güle eskitsinler.
pınarcım şekerlerini bile almış güzel prensesimizin. içimizde en hızlı sen çıktın tebrik ederim.:))))

canım çok gçmiş olsun geçen gün ben de senin gibi aynı durumu yaşadım, ateşim olduğu için doktorum minoseti kullanmamı söyledi, ben de kullandım 2 kez, ateşim düştü çok şükür şimdilik iyiyim

canım benim ben de senin kuzularınıa kurban olurum :) canım arkadaşım sağlıkla sıhatle hep beraber işallah, bu arada senin detaylı bugün değil miydi, öyle kalmış aklımda, çok sevndim canım çok şükür rabbime kuzuların iyiyimiş.

göğüs pompası ablamda var o nedenle almayacağım, bazı durumlarda anne sütü geç gelebiliyormuş bu nedenle pompa gerekli olabilir diyorlar..
ben mavi takacağım :))) mavi de pijama ya da gecelik düşünüyorum.

göbek kordonu düşmeden yıkanmaz diye biliyorum canım enfeksiyon ihtimalinie karşı, ama yine de bu konuda çocuk doktoru bilgilndirir zaten

pınarcım arabanız çok güzel gayet pratik ve kullanışlı görünüyor, ben çok kararsız kaldım yeğenimin bu tip bir arabası var, ancak doğumdan hemen sonra kullanılabilir mi bilmiyorum, off kafam karıştı bu araba işine?

Günaydınlaaaaaaar diyicem ama öğlen olmuş , tünaydınlaaaaaar o zaman

Kyr ; ayrıntılınıza çok sevindim , maşallah bebişkolarına ..
Benimde 19. haftada özeldeki güzel geçmişti , yarında devlet hastanesinde var bakalım inşallah oda güzel çıkar ..
Bende yarın oğlumu göreceğim için çok mutluyum ..

Kasılma ile ilgili yazmışsınız justingle ..
Çok sağolun bu düşünceleriniz beni çok rahatlatıyor ..
Benim ağrım sızım yok hamd olsun ama internette görünce tesadüfen şok oldum ..
Yani ağrımayan başımı ağrıttım , artık diğer topiklerde gezinip durmayacağım ..
Geçen gün nst'de bişey çıkmadı , kasılma yada sancı olsa zaten anlaşılırmış , çatı muayenesi bile oldum , açılmam da yokmuş ..
Evham yaptım yani kendi kendime ..
Ama artık kafaya takmama gerek yok..
Tedbir amaçlı sadece 'magnezyum' içiyorum ..Kan kapına da başladık .. Dünya sağlık örgütüne göre 16. haftadan sonra herkesin içmesi gerekmiş..
Tetanoz aşımıda sağlık ocağı illa yaptıracaksın diyor , yarın dr'uma sorup öyle yaptıracağım ..
Herhalde yaptır der..

Kızlar alışveriş listeleri yapılmaya başlanmış ..
Rabbim hepimizin evlatlarına giydirmek nasip etsin aldığımız cicileri..

Bizde 3 adet battaniye ( penye -polar -peluş ) çok komik oldu :)
Biberon 3 boy , emzik , suluk (bebedor)
10 tane kısa kollu 2-3 tane uzun kollu çıt çıtlı ..
1 kadife , 1 penye tulum .. Kış için , malum biizimkiler yaz bebesi olucak ..
Babaannesi 7 tane hırka ve yelek örmüş .. Boy boy :)
3 -4 tane pijama takımı ..
3-4 tane alt patikli pijama ..
1 tane kafife pantolon ve üstüne tişört..
3 çift çorap ..
1 tane babası ve halası fenerbahçe takımı almış ( oysaki ben gsliyim )
1 takım alt açma ..
1 tane bebek çantası ..
3 tane örme patik ..
3-4 tane mama önlüğü..
Şimdilik bu kadar .. Ama daha eksiklerimiz var ..

Kendime ala ala bir tek 1 adet emzirme sütyeni aldım , hatta onuda görümcem almış sağolsun :)

alışverişler nerdeyse bitmek üzere ama biz başlamadık bile
1 adet battaniye 3 çıtçıtlı badi ve 3 takımımızdan başka hiç birşeyimiz yok
nisan 20 gibi odasını alıcaz mayıs ortası gibide hepsini bitiririm diye planlıyoruz

Canim ben atesten cok cektim ilk 2 ay progesteron igneler bend ates yapiyordu o yuzde minoset cok icmek zorunda kaldim cunku doktorum atesin cok daha tehlikeli oldugunu soyluyordu o yuzden ic bence hic zarari yokmus....gecmis olsun cnm...

Masallah senin kuzucuklara yaaa cok guzel haberler bunlar darisi hepimizin basina insallah....seyirme bende 2 gun oldu kesildi simdi bende gercek hareketleri hissedecegim gunleri iple cekiyorum....

Canim bebisinin iyi olmasina cok cok sevindim inan dun okudum ama yazamadim insallah sonuna kadar sag salim gitsin...dah asimdiden bendede zaman zaman uyku problemi oluyor uykum kaciyor,ayni yone yatmaktan bir tarafim uyusuyor filan sanirim belli bir zaman sonra bu normal guzelim....kendini en rahat hangi pozisyonda rahat ediyorsan o konuma getir,bazen yatmadan once ilik bri sutte iyi geliyor....

slm canım maşaallah yeğenine herşeyi tamam bende kapı süslerimi takıyastığımı anı defterrimi kemeraltından aldım cidden çok güzel şeyler var..

Ay supersin ozendim vallaha darisi basimiza...ellerine saglik saglikla kullanmak nasip olsun aldigin herseyi...

sağolun kızlar iyi dilekleriniz için ben çok acele ettim şimdi duam kızımın annesi kadar aceleci olmaması sıkı sıkı tembih ediyorum umarum söz dinler benim zeynammmm:)))

valla canım tam yatıyo araba 0 aydan itibaren kullanılıyo her puset değil ama bu kullanılabiliyomuş zaten 1- 2 ay araba kullanmam diye düşündüm araba koltuğuyla gider her yere sonrada kullanabiliriz sanırım justing arkadaşımız kullanmış çok rahat etmiş

pınarcım için rahat olsun tatlım..benden görüp alan iki arkadaşım daha var..onlarda çok memnun kaldılar..başka bi arkadaşımda senin önceki almak istediğin gibi almıştı..sonra pişman olmuştu...kışlık kılıfı falan da var dimi seninkininde...hem baston olup hem kışlık ta olan başka bi araba bulamamıştım ben o kadar araştırmama rağmen...

evet canım ilk 3 ay kadar taşıma puseti kullandım bende... ama bir kaç kere de parka gitmiştim koydum pusete..2 aylıktı sanırım..gayette rahattım..bu arada kızı
nın adı zeyna mı olucak :)

Son düzenleme:
evet canım ilk 3 ay kadar taşıma puseti kullandım bende... ama bir kaç kere de parka gitmiştim koydum pusete..2 aylıktı sanırım..gayette rahattım..bu arada kızı
nın adı zeyna mı olucak :)
ayy sağol arkadaşım var kışlık kullanım için parçaları var biliyorum çok rahat edeceğim tekrar sağol canım.
zeyna benim kızın lakabı canım çok savaşçı çıkınca benim kurabiyem topikteki kızlarda zeyna takılar benim kızın lakabını Rabbim nasip ederse ALARA olacak kızımn adı

senin kurabiyeni yerim ben :)))) ALARA mı olacak kızının adı çok güzel ismiyle yaşasın işallah, göbek adını da zeyna koyarsın artık :)

canım geçmiş olsun doktorum bana minoseti kullanabilirsin günde 4 taneye kadar bir zararı olmaz demişti.
ıslak havlularla falanda düşürmeye çalış

ermer çok geçmiş olsun cnm, ben de duydum minosetin içilebileceğini. Sen yine de doktoruna danış, inşallah hemen geçer. .......

çok teşekkür ederim arkadaşlar dün gece bir daha çıkmadı ateşim. bugün minosetle sprey eczaneden aldım ama içmek istemiyorum. çok kötü olursam içicem ama.

ne güzel canım. bir haftaya kadar gayet ne duyarsın tepikleri hatta bazen o kadar şiddetliki garip geliyo insana. ayaklarını uzatarak yat uzun süre daha çok hissedersin.

cnm gecmiş olsun bakalım :)
ates daha tehlıkelı dıye bılıyorum cnm. o yuzzden mecbur kalınca ılac verıyorlar
Allah tez zamanda sifa versin inş

teşekkür ederim canım. bende korkumdan gittim doktora iyikide gitmişim. orda ateş 38 den fazla çıktı. ateş çok daha tehlikeliymiş.

canım bende de birkaç haftadır uyku sıkıntısı var. sanırım bebişler büyüyo ya ondan kaynaklı.

çok geçmiş olsun canım bol limonlu çorba ıhlamur bi kaç güne bişeyciğin kalmaz inş...

teşekkür ederim canım. içebildiğim sadece limonlu sıcak su ne ıhlamur nede bitki çayı tarzı hiçbişey içemiyorum malesef.

teşekkür ederim canım.

Canim ben atesten cok cektim ilk 2 ay progesteron igneler bend ates yapiyordu o yuzde minoset cok icmek zorunda kaldim cunku doktorum atesin cok daha tehlikeli oldugunu soyluyordu o yuzden ic bence hic zarari yokmus....gecmis olsun cnm...
...

teşekkür ederim canım...

farenjit bide enfeksiyon başlangıcı demişti doktor. farenjit zaten biz öğretmenlerin hemen hemen hepsinde var. sesim gidiyor yavaş yavaş. umarım daha kötü olmam.

canım nst anlaşılıyor.o yüzden farklı ağrı hissedersen karnında doktoruna başvur.

Çok sagolun kızlar, Rabbim dualarımızı kabul etsin hepimizin yavruları saglikla, vakti zamanında gelsin inşallah.

Cloudly göbek adı zeyna olsun demene çok güldüm, ilahi))) Pinarcim kızının adı kesinleşmiş, allahım adı gibi güzel bir yasam nasip etsin. Bilgisayarıma ulaşır ulaşmaz listeye ekleyeceğim cnm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…