Cnm bahsettigin seyleri aynen yasıyorum. Haftalardır rahimin yerini eliyle hissedebiliyorum, ilk zamanlar çok şaşırdım, şimdi ise alıştım. Seninde dediğin özellikle sabah ilk uyandığımda kocaman bir top oluyor karnımda, dışardan bile görünüyor bu çıkıntıMerhaba kızlar ...
Size bişey soracağım canım arkadaşlarım ..
Ben gece sırt üstü yatarken elimi kasığıma koyduğumda rahim top gibi elime geliyor , yani bebeğin şekline göre .. Eğer toplanmışsa hissediyorum , bazen yayvanlaşıyor ve rahim ele gelmiyor ..Bu konuda bir sıkıntı yok ama yarın 15 haftalık olucam , bebek ne zaman kasıktan karına çıkar ..
Karnım büyüyor ama bebeğim hep kasıklarımda .. Bir tanıdığım o büyüsede istediği zaman yukarı çıkar istediği zaman kasığa gelir demişti..
Bende acaba yukarda olması gerekirken aşağıya mı yerleşti diye endişe ediyorum ama 16 . haftalarda göbek deliğinin yaklaşık 7.5 cm aşağılarında olması gerektiğide yazıyor...
Kızlar bilen varsa cevaplasın lütfen ..
Zayıf olduğum için daha evvel göbek kısmınımda yağ yoktu , o yüzden bebek sağa toplanınca ele geliyor, sola toplanıncada ele geliyor , güzel bir his ama kendi kendime kuruntuda yapıyorum
Büyk ihtimalle bir sorun yoktur ama ilk gebelik olunca insan biraz tecrübesizlikten herşeye bir kulp takıyor..
ay cnm ya seni bekliyordum bende cok sukur senden guzel haber aldik vallaha icim rahatladi...sende rahat et huzurla uyu bu gece vallaha calisma olayi seni cok yoruyorsa gerekirse bir sure daha rapor filan almaya calis guzelim....
canım çok büyük geçmiş olsun çok şükür ufaklık iyiymiş, pc başında arada kalkıp kısa yürüyüşler yapman belki faydalı olabilir , kendine çok iyi bak, öpüyoruz sizi
kızlar biz geldik bugün bebişlerimin kız ve erkek olduğu kesinleşti :))) ayrıntılı ultrasona girdik bütün organlarını gördük 3 boyutluda gördük iki kardeş kafa kafaya vermişler hatta iki kardeş kızım oğlumun ensesinden öper gibi pozisyon almıştı.daha sonra yanak yanağa pozisyon aldılar.ayy Allahım ne kadar güzel bi şey.herşeyleri çok güzel çıktı çok şükür.bunun üzerine annemle babam bana süpriz yapmışlar yanıma geldiler[benim ailem şehir dışında] mutluluğumun üzerine mutluluk kattılar.
ayy canım çok şükür bir sıkıntı yokmuş çok mutlu oldum ne güzel maşallah bebişlerimize
caanım çok geçmişolsun iyi olmanıza sevindim lütfedn dikkat et kendine
bakma canım sen o densizlere boş boğaz herkes bende kızım olacak deyince olsun neyse ikinciyide yaparsınız diyolar sinir oluyorum hiç takılma canım Rabbim verir kolaylığımı alışma süresini atlattıkmı deyme keyfine :))
bizim gibi zor anne olanlara vız gelir böyle şeyler:))
arkadaşım çok geçmiş olsun Rabbim korusun bebişlerinizi inşlh sorunsuz bişekilde bebişini kucağına alırsın ..
bakma canım sen o densizlere boş boğaz herkes bende kızım olacak deyince olsun neyse ikinciyide yaparsınız diyolar sinir oluyorum hiç takılma canım Rabbim verir kolaylığımı alışma süresini atlattıkmı deyme keyfine :))
bizim gibi zor anne olanlara vız gelir böyle şeyler:))
cok sagol pınarcım. sızın de ayrıntılı guzel cıkmıs. hadi hayırlısı
valla sorma pınar, benı de delırttıler. cocugun kızı erkegı mı olur. bana da kızım olacak deyınce olsun olsun dıyorlar ben bu kadar mutluyken. Allahım akıl fikir versin insalla
ayy bizimde ilk oğlan dediler sonra kıza döndü ya öyle diyolar şükürler olsun Rabbime bi evlat verdiği için evladın kızı erkeğimi olurmuş hiç. eşimi bile payladım geçen gün . şakayla karışık oğlan muhabbeti yaptığı için. sen dedim şükret bi, evladın daha olduğuna nerelerdeydik aylar önve şimdi nerelerdeyiz şımarmak yerine bak ben de sinirlendim şimdi:))ayyy pınarcım.banada hamileyken aynı şeyleri diyolardı..-cinsiyeti ne??
-kız
-olsuuuunnn..evet olsun diyordum bende..kız olsun ..yeterki sağlıklı olsun..içimden küfürü basıyodum yeminle..sen benim bu bebeği bulmak için neler çektiğimi nerden biliceksin...ne acılar ne sıkıntılar..gerizekalılar...sinir oldum bak şimdi...bide benim diğeride kız ya..nedense ilki oğlan olupta ikinciside oğlan olunca öyle demiyolar ama..
Ne demek, burada olmamızın nedeni de tam bu bence, yaşadıklarımızı paylaşmak, merak ettiklerimizi sormak, yalnız olmadığımızı görmek. Her zaman, elimden ne gelirse. Cnm benim doktorum da ayda bir randevu veriyor, ben de okudum ikiz gebeler daha sık bakılmalı diye. Ben bu sefer gittiğimde doktoruma istegimi söyleyeceğim. Sanırım şimdilik hersey rutin, ilerleyen haftalarda daha sık görmek isteyecekler mecburen çünkü biz tekil gebelerden farklı süreçler yasayacağız. Sen de açıkça söyle cnm doktoruna bence için rahat etmiyorsa. Saglık diliyorum))
arkadaslar 13+4 hafta ikizlere gebeyim,benım hala mide bulantım devam ediyor.drammamine diye bir ilac kullanıyorum.biraz olsun rahatlatıyor.sizde hala devam edenver mı ve kacıncı haftanızdasınız,gecirmek icin neler yapıyorsunuz???
Kizlar bugun kontrolum var dilerim kuzum iyidir insan heyecanlaniyor her doktor kontorulunde dualarinizi eksik etmeyin ..
donunce yazarim nasil gectigini...opuyorum kizlar
Canim gecmis olsun benim de 13+2 tek bebege gebeyim ama benimde sabah bulantilarim hala devam ediyor ogurtuler var ayrica bazi gun cok zor yemek yiyiroum bazi gun yiyorum gunden gune degisiyor yani sanirim biraz daha sabir etek gerekiyor 2 hafta icinde duzelecegini dusunuyorum daha kotuydum azaliyor simdi seninde oyle olacagina eminim....
gecmis olsun...
Kyr'cım bir kız bir erkek demis doktorun.Allah hayırlı ugurlu etsin.bundan guzel sey olur mu maasallahh.hayırlısıyla kucaklarımıza almak da nasip eder.Ben dun doktora gitim 2li testin sonucu cıkmıstı bu arada yine bir baksın cinsiyet icin diye rica ettım,16 hafta kontrole geldiginizde anca belli olur dedi.sanırım cok garantici:) esime dedim hatta ben alıo ben bakacam artık ultrasondan nasılsa ogrendim nasıl bakıldıgını dedim:)))bakalım ilk hareketlerini ne zaman tam hissedebilecgiz.sevgilerr....
merhaba arkadaslar,
oncelikler hepninize hayirli tedaviler,hayirli dogumlar,sabirli bekleyisler diliyorum
ben malesef sizin gibi tedaviye bile baslayamiyorum artik,esim artik tedaviyi kabul etmiyor
cok caresizim,cok kizginim,cok umutsuzum
enazindan esim vicdana gelene kadar kurlerle devam edecegim mucadeleme
acaba icinizde incir kuru yapan oldumu? gercekten yumurta kalitesini artiriyormu?
yardimlariniz icin simdiden saolun.
Canım önce sağlıklı olmalarını diliyorum, sonrada gönlünün muradını. Allahım hepimize saglikla kavuşmayı nasip etsin. Benim mide bulantilarim aksam oluyordu, gecti şimdi. O dediğin ilacı bana da önerdi doktorum ama ben içmedim, mide bulantısi için bildiklerim ac kalma, azar azar hep birşey olsun midende. Bebeklerim beslenmez diye korkma, mideni rahatlatan seyleri ye. Bana armut çok iyi gelmişti, sen kendine göre değerlendir. Umarım kısa sürede gecer, ben gecer gecer dedim hep, takılmadım hiç bulanmasina, hatta bulandiginda aptal aptal gülüyordum hep. Hamileyim ya sonunda)) sen de bedeninle konus ise yarıyor gercekten.
Kizlar bugun kontrolum var dilerim kuzum iyidir insan heyecanlaniyor her doktor kontorulunde dualarinizi eksik etmeyin ..
donunce yazarim nasil gectigini...opuyorum kizlar
Canim gecmis olsun benim de 13+2 tek bebege gebeyim ama benimde sabah bulantilarim hala devam ediyor ogurtuler var ayrica bazi gun cok zor yemek yiyiroum bazi gun yiyorum gunden gune degisiyor yani sanirim biraz daha sabir etek gerekiyor 2 hafta icinde duzelecegini dusunuyorum daha kotuydum azaliyor simdi seninde oyle olacagina eminim....
gecmis olsun...
Hiç kulak asma cnm, maalesef densiz çok. İk defa biz doğurmayacağız i ikiz, onlar saglikla doğsun inşallah, Rabbim verdiyse vardır bildigi.
cnm bakalım biraz daha deneyeceğim.olmazsa rapor alırım
biz de seni optuk teyzemiz :) dedıgın gıbı hareket etmeye dıkkat etmelıyız kızımla
ah ne buyuk mutluluk. Rabbim kucagına almayı nasıp etsın ınsallah
cok sagol pınarcım. sızın de ayrıntılı guzel cıkmıs. hadi hayırlısı
valla sorma pınar, benı de delırttıler. cocugun kızı erkegı mı olur. bana da kızım olacak deyınce olsun olsun dıyorlar ben bu kadar mutluyken. Allahım akıl fikir versin insallah
cnm bnm Allah razı olsun. Rabbim insallah en kısa surede sana da nasip etsin. Dualarım anne olmak ısteyen her kadın ıcın. Rabbım cabalarınızı bosa cıkarmasın sonra da hepımızın saglıkla kucagına almasını nasıp etsın
arkadaslar 13+4 hafta ikizlere gebeyim,benım hala mide bulantım devam ediyor.drammamine diye bir ilac kullanıyorum.biraz olsun rahatlatıyor.sizde hala devam edenver mı ve kacıncı haftanızdasınız,gecirmek icin neler yapıyorsunuz???