2012 haziran, temmuz, ağustos aylarında tüp bebekle ANNE OLACAK BİZİM KIZLAR:))

Sagol cnm, bugünlerimize binlerce şükür. Çok bekledik ya bugünleri o yüzden bu ilan etme duygusu sanırım)) cnm gaz sorunum ilk haftalar feci durumdaydı, şimdilerde biraz hafifledi sanki. sunu çok iyi biliyorum gebelikte gaz sorunu oluyor kesinlikle, ancak şiddetini yediklerimiz belirliyor. Gaz yapan yiyeceklere dikkat et cnm, biraz rahatliyorsun

nilifer tebrik ederim canım
ne kadar şanslısın. 2 güzellik bir arada. hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde büyüsün kuzucukların.
annenle babanın gelmesi de beni çok duygulandırdı. benimkilerde şehir dışında fakat gelmeyi bırak birde küskünler.
yavrumun sevincine sevinç katmayı bırak yarım bir sevinç var içimde.

Ne guzel duygu allah icinize sindirsin bebeklerimizin saglikli olmasi en onemlisi diymi?hayat duruyor sanki o noktada dilerim kucagina alincada mutlulugun daim olsun....

ay ne guzellll kyr icin de cok sevindim simdi de senin icin bir kiz bir erkek muthis bir duygu canim yaaa allah icinize sindirsin...valaha ikiz anneleri isiniz zor herseyden iki tane alacaksiniz allah kolaylik versin :)))))

Yarin doktor kontorlum var kismetse minigimi gorecegim 13+2 olacagim yarin acaba diyorum gorurmu cinsiyeti?nilufer sanirim senin 14.haftada belli oldu diymi?belki diyorum bende ucundan kiyisindan yirtarim :))) ne dersiniz?

Ahhh kurban olsunlar onlara, maşallah cnm çok şükür hersey yolundaymis. Gozunaydin, hem bebeklerin için hem de ailenin gelişi için. İnşallah doguma gelmeleri de nasip olsun.

saol canım benim inşallah amin.bu arada kyrcım ben 5 kilo almışım listeye eklersen haberin olsun canım.Allah bütün çocuklarımızı kötülüklerden beladan korusun (amin)

cooook güzel tarif edilemez ki bu mutluluk.
bu arada ikimizin gebelik haftası aynı.
bakalım kim önce doğuracak hı?

ayy canım benim çok güldüm beni güldürdün Allahta seni güldürsün :)))))))))))) hiç belli olmaz canım benim benim ikiz olduğu için tek doğuma göre daha önce oluyor belki senden önce bile olur :)))))) .çocuklarımız sağsağlim olsunlar yeter.

Son düzenleme:

ayyy canım kıyamam ben sana seni çok ii anladım ama sakın üzülme torunları olunca dayanamazlar gelirler.torun sevgisi herşeyin üstündeymiş öyle der annem dayanamazlar canım insan evladındanda vazgeçmez sakın üzülme.

canım çok sevindim bi kızın bi oğlan olmasına Allah sonuna kadar sana bağışlasın inşlh sağlıklı bi şekilde kucağınada alırsın:)))

evet tatlım seçebiliyorlar ama asla kabul etmiyolar:)))) sperm yıkama sırasında cinsiyet ayrımı yapılıyomuş çünkü cinsiyetin biri dipte kalırken diğeri daha yüzeyde kalıyomuş. ama bilimsel kesinliği olmadığı için kabol etmiyolar....

tebriklleerrrrrrrr... bayılıyorum mutlu ikiz haberlerine.... rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...

ii dileklerin için saol canım amin.bu arada cinsiyeti kesin belli olur bence bana 11 haftalıkta kesin olmayandan 1 erkek 1 kız demişti 3 hafta sonra kesin dedi.

saol canım benim keşke herkes sizin gibi güzel güzel anlatsa evden dışarı çıkmaz oldum kimi görsem nasıl bakacan diyor insanın psikolojisi bozuluyor.
bakma canım sen o densizlere boş boğaz herkes bende kızım olacak deyince olsun neyse ikinciyide yaparsınız diyolar sinir oluyorum hiç takılma canım Rabbim verir kolaylığımı alışma süresini atlattıkmı deyme keyfine :))
bizim gibi zor anne olanlara vız gelir böyle şeyler:))

arkadaşım çok geçmiş olsun Rabbim korusun bebişlerinizi inşlh sorunsuz bişekilde bebişini kucağına alırsın ..

Merhaba,

Bizim iki oğlumuz olacak, yani illa da seçiyorlar demeyelim :) 2 embriyonun Kız-erkek olma olasılığı her ikiz gebelikte %50 zaten, diğer olasılıklar daha az görülür.

Bu arada ben 24. haftama geldim, yani artık allah korusun kötü bir durumda düşük değil erken doğum olarak görülüyor, ikizlerimizin anne karnı dışında da hayatta kalma imkanının başladığı zaman. İnşallah ben de, diğer herkes de bu ve bütün önümüzdeki haftaları görür, acil durumsuz sakin, mutlu doğumlar yaparız dilerim.

Benim karnım artık kocaman oldu. İkiz gebeliklerde rahmin-karnın büyümesi tek gebeliklere göre yaklaşık 6 hafta ileriden gidermiş, yani ben 7 aylık hamile gibiyim şu an! Bizim ufaklıklar pek hareketli, 20. haftadan beri sürekli tekmelerini hissediyorum, biri göbek deliğimin civarından, biri kasıklardan..

Paylaşmak istediğim bir diğer bilgi de diğer ikiz bekleyenlere: Kompresyon (varis) çorapları edinin, mutlaka her gün giyin. Benim yaşadığım ülkede sigorta ödüyor bu özel çorapların parasını, doktorum verdi. Her hamileye faydası varmış, ama ikiz hamileliklerde bebeklere maksimum oranda kan gitmesini sağladığı için daha da önemliymiş. Aynı zamanda anneler için de bacak ağrılarını, krampları ve ayaklarda su toplanmasını engelliyor. En azından bu konuyu doktorunuza danışmanızı mutlaka öneririm.

Yine ikiz bekleyenlere bebek alışverişlerini en geç 28. haftada tamamlamış olmaları tavsiye ediliyor heryerde. Zaten insan 24. haftada bile oldukça ağırlaşıyor artık, 28. haftadan itibaren alışverişe çıkmak falan hayal diyorlar.. Tabii herkesin durumu farklıdır ama bu olasılığı göz önünde bulundurmakta fayda var..

saol canım çok teşekkür ederim amin.

doğru söylüyorsun canım sorma tam densizler.bende aynısını düşünüyorum alıştıktan sonra rahatlıkla bakarım.

Merhaba kızlar ...
Size bişey soracağım canım arkadaşlarım ..
Ben gece sırt üstü yatarken elimi kasığıma koyduğumda rahim top gibi elime geliyor , yani bebeğin şekline göre .. Eğer toplanmışsa hissediyorum , bazen yayvanlaşıyor ve rahim ele gelmiyor ..Bu konuda bir sıkıntı yok ama yarın 15 haftalık olucam , bebek ne zaman kasıktan karına çıkar ..
Karnım büyüyor ama bebeğim hep kasıklarımda .. Bir tanıdığım o büyüsede istediği zaman yukarı çıkar istediği zaman kasığa gelir demişti..
Bende acaba yukarda olması gerekirken aşağıya mı yerleşti diye endişe ediyorum ama 16 . haftalarda göbek deliğinin yaklaşık 7.5 cm aşağılarında olması gerektiğide yazıyor...
Kızlar bilen varsa cevaplasın lütfen ..
Zayıf olduğum için daha evvel göbek kısmınımda yağ yoktu , o yüzden bebek sağa toplanınca ele geliyor, sola toplanıncada ele geliyor , güzel bir his ama kendi kendime kuruntuda yapıyorum
Büyk ihtimalle bir sorun yoktur ama ilk gebelik olunca insan biraz tecrübesizlikten herşeye bir kulp takıyor..

Son düzenleme:
valla canım ben bu rahimin hissedilmesi olayına bir türlü vakıf olamadım aradım aradım bulamadım :))

sadece geçenlerde doktorum bebeğin yukarı çıktığını söylemişti bende kızımı bazen karnımda bazen kasığımda hissediyorum . haftan erken olduğu için bence kasıklarında hissetmen çok normal.

canım çok sevindim bi kızın bi oğlan olmasına Allah sonuna kadar sana bağışlasın inşlh sağlıklı bi şekilde kucağınada alırsın:)))

Cnm Allah razı olsun, diline saglık. Rabbim sana da yaşatacak bu duyguları en kısa sürede inşallah.

saol canım benim keşke herkes sizin gibi güzel güzel anlatsa evden dışarı çıkmaz oldum kimi görsem nasıl bakacan diyor insanın psikolojisi bozuluyor.

Hiç kulak asma cnm, maalesef densiz çok. İk defa biz doğurmayacağız i ikiz, onlar saglikla doğsun inşallah, Rabbim verdiyse vardır bildigi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…