Uyku konusunda çoook detliyim ben yaa..Bir haftadır geceleri uyku yok..Tam uyuyacağım kalkıyor..Zombi gibiyim resmen..Canım, sütlü pirinçli kaşık maması hazır mı, kendin mi yapıyorsun, tarifini veriri misin, kavonaz püreler konusunda kararsızım ama ülkerinkinin iyi olduğunu duydum..Bizim kilomuz maaşallah iyi...doktor ek gıda için erken dedi liste vermedi, bana yardımcı olurmusunuz neyle başlasam bilemedim...
ben salı günü 3. dozunu oldum.günaydın hanımlar,gece kalkma sayısı oğlumun da arttı,sanki daha az yiyor daha çok oyun istiyor:))
bu arada aaranızda tetanoz aşısının 3.dozunu vurulan var mı?vuruyorlar mı yani emzirdiğimiz için vurmuyorlardır diye düşünüyorum ben taşındığım için sağlık ocağına kayıtta yaptırmadım ne arayan var ne soran bilgim yok..
13 temmuz doğumlu kızım, bir hafta önce dönüverdiuyku uyumuyor eskisi gibi yemiyor kusuyor 25 ekimde 4 ayımız doluyor ,,,henüz oturmaya geçmedik,yüz üstü yattığımızda dönme çabasıda yok :)))
her gün 3 damla verilecek d vitaminini gün aşırı bazen 3 günde bir veriyorum.Merhaba arkadaslar ben Temmuz annesiyim,arada sizin topigide kontrol ediyordum.Bir ara bıngıldak konusu geçmişti.Dun saglık Ocağı'na kontrole götürdüm,kapanmak üzere olduğunu söyledi,bir baska ebede kapanmış dedi.4.ayımıza girdik 6 aydan once kapanması normal degil dendi.Aranızda bu durumu yaşayan var mı?Bugün doktora goturucem randevu aldım.Dünden beri cok huzursuzumbenzer durumda olan bir arkadas vardı sanırım cevap verirseniz sevinirim...
günaydın hanımlar,gece kalkma sayısı oğlumun da arttı,sanki daha az yiyor daha çok oyun istiyor:))
bu arada aaranızda tetanoz aşısının 3.dozunu vurulan var mı?vuruyorlar mı yani emzirdiğimiz için vurmuyorlardır diye düşünüyorum ben taşındığım için sağlık ocağına kayıtta yaptırmadım ne arayan var ne soran bilgim yok..
kcaman maşallah diyorum zaman hızlı geçiyorselaaaammmm annişler ve bebişleri
nekadae uzun zamandır yazammıyorum : ((
nasıl özledim sizleri paylaşımları bebeişlerinizin neler yaptıklarını okumayı
umarım herkesler iyidir
biz taşındık 3.5 aylık bebekle çok zormuş : ((
ama neyseki artık yerleştik ve rüzgar artık 4,5 aylık : )))
rüzgar kocaman oldu
çok çabuk geçiyor zaman sizlerin bebişleride bukadar çabuk büyüyormu yaaaa
anne sütü ve günde 2 kez devam sütü ile besleniyoruz biz hala
ek gıdaya gçiler olmuş bize bişi demedi doktorumuz
bu yoğurt işinide aydınlatırmısın ütopyacım : ))
mamadan nasıl mayalanıyormuş öğrenelim dimi : ))
rüzgarı ben yerde bile tek başına bırakamıyorum kızlar sürekli dönyor ve yuvarlanma şeklinde bir bakmışsın koltuğun altında
biz demir damlası ve d3 kullanıyoruz başka bişi yok
kocamaaaaaaannnnnn öpüyorum sizleriiiiii ve bebişleriii
selam herkese, dr bize ek gıdaya geçin dedi yoğurt ve meyve ile ama biz hala başlayamadıkgeçen açık süt aldık yoğurt yapalım dedik tutmadı mayası meyveye de başlayamadık bi türlü, bugün deniyeyim diyorum meyve, bu hafta da yoğurt tekrar deniyeceğiz. bu arada ek gıdaya geçenlerin dr ları yoğurdu anne sütü ya da mamadan demişler herkesin öyle mi, mamadan yoğurt nasıl yapılır ki.
arkadaşlar doktorumuz 5.ayda geçelim dedi ama ek gıdaya ben vermek istiyorum ilk olarak ne verebilirim anne sütü ,ve bebek sütü (mama) içiyor oğlum...
selamlar güzel anneler ve bebişleri
uzuuun uzuun zamandır yazmıyordum özlemişim sizleri:)
zeynep yaren 4.5 aylık oldu salı günü kontrolü vardı 7200gr-67 cm olmuş
ancak 2 aydır yalnızca 500gr aldığı için doktorumuz ek gıdaya başlattı. üzülsem mi sevinsem mi bilemedim:44:
sanırım az kilo aldığı için başlattığından üzülüyorum ,milupanın 2 tane kaşık mamasını önerdi 5. ayımızı doldurunca da yoğurt ve meyve püresi
sanırım benim kız ek gıdaya hazır biz yemek yerken yalanıyo kuzucukgeçen babası çatalla makarna uzattı almaya çalışıyodu inşallah bütün bebişler iştahlı olur yedirme sıkıntısı çekmeyiz
denizlide havalar birkaç günüdr çok güzel gündüz çıkınca kısa kollu giydiriyorum hala
demir damlası ve multi-tabs kullanıyoruz
Mrs who ve prenses22 den sonra bende baktim ve benim oglumunda sol alt kesici disi cikmis, sag taraftaki de cikacak gibi ama tam dis gibi degil, beyaz kurdan ucu gibi ince, cumartesi doktora gosterecegim, sizin disler nasil (mrs who ve prenses22)
benim bebeğim yeni doğan gibi çok sık kaka yapmaya başladı,
geceleri bile iki kez bez değiştirmem gerekiyor iki kez de gece kaka yaptığından..
dr.umuza mesajla danıştım, rengi ve kokusu anormal değilse sorun değil dedi, ama yine de garip geliyor bana bu durum..çünkü ikinci aydan sonra azalmıştı kaka sayımız, son on gündür yeniden arttı...sizlerde de kakası hala bol olan bebiş var mı?
Pamuk helvacım keçi sütü nasil olur acaba onu da cok duyuyorum bu aralar mayalamak için yanisüt yoğurda dönüşünce mayanın tesiri ile formu değişiyor, rahatsızlık veren kısmı yani süt şekeri (laktozu), lastik aside dönüşüyor ve kısmen azalıyor demişti bizim dr.umuz...
ilk bebeğimde ben günlük sütten yaptığım yoğurdu verdim bir sıkıntı olmadı..ama biz 6. ayda başlamıştık ek gıdaya..daha erken başlayacaklar vermeden önce dr.larına danışsa daha iyi olur tabii...
zaten süt alerjisi gibi özel durumu olan bebişlere yoğurt da yedirilmiyor sanırım..umarım aramızda öyle bi problem yaşayan yoktur ve olmaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?