2012 Haziran Anneleri Doğurdu

günaydın anneler

pamuk helva, günlük süt dediğin şişe günlük sütler mi yoksa o gün sağılmış açık süt mü, ben de açık süt almayı düşünüyorum, hatta bi kere denedik ama çok sıcakken mayaladığımız için tutmadı veremedik o yüzden.

bizim kız da çok sık kaka yapar oldu, aynen bizde de bi ara azalmıştı kaka sayısı 2-3 günde bir oluyordu hatta, bi kaç gündür çok fazla olmaya başladı, her beslenmesinden sonra gibi bişey oldu, ishal desem değil gibi, bir de ben kaka tahlili yaptırmak istiyorum ama bi türlü yaptıramadık henüz, öncekinden farklı oluyor artık çünkü bizim bebiş 4 ay 20 günlük. şu takvimden yapsam iyi olacak yazmam gerekmeyecek :)

Son düzenleme:

aynı bizimki cnm, her emzirmeden sonra dolduruyor bezini..yapamasalar sıkıntı çekerler aman yapsınlar da dediğin gibi alt değişmekten başka bir iş tutamıyorum bir de geceleri 12 ile 1 arası mutlaka uyurken yapıyor, ben de uyursam kalkamam diye kaka nöbeti tutuyorum
keçi sütü temiz olduğundan emin olduğun bir yer varsa çok şanslısın, daha güzel olur yoğurtlarınız

merhaba zeynep, hoşgeldin..
bizimde kaka sayısı azalmıştı, günde 3-4'e düşmüştü şu an yeni doğan gibi..
ıslak bez ise; ben kaka yapmazsa iki-üç saatte bir değiştiriyorum genelde, hepsi de dolu dolu oluyor..

günaydın hepcik, genelde ikimiz sık yazıyoruz, tanışalım :) benim ismim merve, seninki ne..
evet cnm cam şişilerdeki günlük sütlerden .. güvenilir açık süt satan bir yer biliyorsan ondan daha lezzetli olur..
ticker senin için yapabilirim istersen; sen bebişinin doğum gününü ve takvimin üstüne,altına yazmak istediğin not varsa yazarsan..

slm kızlar

demir damlası oğlumda kabızlık yaptı malesef
eski günlerimize geri döndük sürekli ıkınıyor oğlum
acayip huysuz neyse damlayı bıraktık totosuna sürekli z.yağ sürdüm
hergün z.yağ içirdim 5. gün yaptı aman allahım ne kaka...
tekrar damlaya bşalamak istemiyorum
buarada sağlık ocağının verdiği ferro sanal kullanıyoruz
oda 10 bebekte 8 bebek kabız olurmuş

ferruma geçsem santafere mi? onların içeriğindede paraben var
doktorumuz da ferro sanal daha etkili demişti ama tekrar kabız olmasını istemiyorummm
buara kilo başına 1 damla 8 damla veriyoruz
alışması için yavaş yavaş arttır dedi dr ama biz 8 e ulaşamadan kabız olduk birde ulaşsaydık:18:

sizde durumlar nasıl?

evet eskiden okumaya yetişemeyip yazamazdım, şimdi ben de katıldım ama bu sefer de burası pek bi sessizleşti önceye göre, ama yine de devam etmesi güzel..
ben de esra mervecm :) ticker yaparsan sevinirim, doğum günü 1 haziran.
bu arada dün bebişe meyve deneyeyim diye yazmıştım ve hemen sonra denedim ama, bebişin kakası biraz değişti ve 2-3 saat içinde acayip bi kızarıklık oldu hatta biraz kabarmıştı da, bugün de çok kızarık acaba meyve mi dokundu, deneyenlerde hiç böyle bişey oldu mu kızlar??

Son düzenleme:
hay gozunu sevım senın pamuk helva cık ya mamadan yogurt yapılırmı bence cok saglıksız 1 saatte tuketın yazıo dıo ama bakın anne sutu 7 saate kadarda tuketılebılıor aynı zamanda ınek sutude keza oyle ya kendı sutunuzden eger yetmıorsa da normal ınek sutunden yapın bız nasıl yogurt yemısız sımdı yenı moda mı cıktı eskıler ne dermıs ıcat cıkarmayın ehhe valla ben ınek sutude verıcem yetmedıgı yerde devam sutu verıyım dıye aldım ınankı veremedım zaten bızımkıde sevmedı elıyle ıttırdı..ama sutum yoksa arı mama verıorum onuda kasıkla verıorum ve sıvı yapıorum 25-50 cc arasında verıorum takvıye amaclı suan cok az yedıgı ıcın ugrasmıorum ama bı 6 aya gelsın ınanınkı ben hazırlıcam pırınc mamasınıda ev de yapım daha saglıklı...katı meyva sıkacagımı actım gecende hehe 3 yıl oldu evlenelı yenı acıyyorum neyse her gun bı mevyeyı skıp 3 cay kasıgı tattırıorum zaten gorsenız dılını cıkarıp şupp kendını emıo hheh herkes guluo ogluma olsun yesın oglum o yesın ben neler yapıcam hatta meyvelı yogurtlara bıle karsıyım kendım evde meyveyı pure yapıp meyvelı yogurt yapıcam ogluma ıns

kızlar benım kızım hıc bısey yemez olmustu mamaların tamamını denedık yemedı bı ıkı gundur az da olsa memmeye tekrar basladı dr umuz ek gıda onerdı elma havuc suyu gıbı onları yemıyo onlardansa benı emmek daha hosuna gıdıyo sızce bu normal mı sevınsem mı uzulsem mı bılemedım kı ek gıda konusunda ısrarcı olmalaı mıyım sızce

kan damlası degıl mı cnm ya bende aldım ama 3 gun verdım sonrası veremıyorum cunku bırı dedıkı bı ara toplattırılmıs bu kan damlaları cunku saglıksızmıs napıcam bılmıorum azcık buyuk olsa 6 aylık olunca hıc vermıcem pekmez verıcem onun yerıne kv koyde yapmıs bana yollamıs mıs gıbı dogal pekmez bazen yalattırıorum kerataya ama keskın oldugu ıcın hemen arkasına su verıorum

kecı sutu cok agırmıs cnm bende onu dusundum anne sutune en yakın kecı sutuymus ama agır gelmez mı

kecı sutu cok agırmıs cnm bende onu dusundum anne sutune en yakın kecı sutuymus ama agır gelmez mı

mbebek bebişinin emmeye başlamasına çok sevindim, inş sağlıkla kilo alımı da artar, zamanla onları da sevicektir umarım, ek gıdayı arada bir deneyebilirsin, almıyorsa bir süre sonra tekrar denersin, zaten 6 aylık olana kadar alışır sanırım.

selam tuana..geçmiş olsun bebeğine..
biz kan damlasına başlamadık henüz, ama markayı değiştirmek işe yarayabilir, santaferin tadını da daha çok beğeniyormuş bebekler..içindeki paraben miktarı sağlığı bozacak seviyede değildir herhalde, dr.lar iç rahatlığı ile tavsiye edebildiğine göre..

memnun oldum cnm,
ilerleyen aylarda bebekler büyüdükçe paylaşacak konularımız da artacak inşaAllah, devam edelim bence de..

meyveli yoğurtlar zaten tamamen kandırmaca,
bir küp bilmem ne markada üç küp süt varmış, reklamında öyle diyor ya yapay şeylerle bebekleri bu kadar erken tanıştırmaya lüzum yok bence, zaten ileride beslenmelerine müdahale edemeyeceğiz, o zamana kadar sağlıkla besleyelim en azından..

daha da iştahla emmeye devam eder bebeğin inşaAllah cnm,
sen kendin de beslenmene çok dikkat et, bol protein ağırlılı beslen ki sütün artsın, bol bol emsin bebeğin..

tad ve koku bakımından ağır haklısın cnm, ben de koyun ve keçi ürünlerini yiyemem mesela..
fakat keçi sütü içerik bakımından anne sütüne en yakın süt imiş,bu sebeple bazı dr.lar anne sütü alamayan bebeklere keçi sütü öneriyor, hatta inek sütü alerjisi olanlara da keçi sütü bazlı mamalar veriliyor..
yine de hepimiz dr.larımıza danışarak hareket ediyoruz, birşeyleri denemeden önce onların da fikirlerini almakta yarar var..

ben de memnun oldum mervecm, henüz özel msj hakkım yok.
bebişe armut rendesi vermiştim suyundan ama 3-4 çay kaşığından fazla oldu ondan mı acaba, poposu kızardı bayaa, hatta tahriş olmuş, trosyd deri kremi var onu sürmeye başladım, umarım çabuk iyileşir. bu arada takvim için teşekkürler.

bende pekmezi emziğine çok az basırıp veriyorum benimde babannem yapmış doğal...
6. aydan sonra sulandırıp vericekmişiz ama pekmez tek başına yeterli olmaz dedi dr amcamız
evet bende okudum bi ara toplatılmış ama sadece belli bi seride olanlarmış hemşiremize de sordum için rahat olsun dedi
ferro sanalda en yararlı olanıymış yani emilii hızlı olan ama ben değiştiricem kabız olmasın die

Kızlar, biz demir damlasını ferrum Husmann kullanıyoruz...Kabızlık yapmadı ama 3 gündür oğlumun kakası yeşilll...Demir damlasından mı, yoksa 2 gündür elma suyu veriyorum ondan mı bilemedim, ne dersiniz?

Canım reflü şurubu olarak ne verdi, biz de kullanıyoruz çünkü reflü ilaçlarını...

canım, çok teşekkür ederim..2 gündür elm suyu vermeye başladım..Kaka rengi yeşil oldu, acaba ondan mı? Bir de alerjiyi nasıl anlayacağız?

slm kızlar
ne zamandır giremiyodm bende ama cok fazla bişey kaçırmamışım:)
benm tosbaam fena bişey oldu cıktı yahu
kucagımda zaptedemiyorum artık
cok hareketli
bide yabancıları tamamen ayırıyoruz artık
kucaklarına gittiğinde dudagı bi büküyo
ühü ühü diyo bide yalancıktan
ayyy içim bi hoş oluo alıorum hemen geri, alışsın birazdan sevin diyorum!!
hergittiğimiz yerde kızlar hemen üşüşüolar yakısıklı tosbaamın başına
ek gıda konusunda da kavanoz pürelerinden fln verdim
bu aralar taşınma olayı gündemde kv gittik kaldık 15 gün fln
evimize hırsız girdi çünkü
tatsız bi olay diye bahsetmek istemedim
çok şükür atlattım sayılır o psikolojiyi..
kendim hazırlamak istiyorum pürelerini ama zaman yetmio
bide gece cok sık uyanmasına sebep açlıkmıdır diye
milupa gece pirinçli muzlu kaşık maması aldım yatmadan veriyorum
uykularrrr nereye gitti bilmiorum cok zor uyutabiliyorum
ilk 3 ay sallamaya bile gerek olmadan uyuyan cocuk nereye gitti??
bi cevabını bilebilsem bunların..

Mrs who ve prenses22 den sonra bende baktim ve benim oglumunda sol alt kesici disi cikmis, sag taraftaki de cikacak gibi ama tam dis gibi degil, beyaz kurdan ucu gibi ince, cumartesi doktora gosterecegim, sizin disler nasil (mrs who ve prenses22)
tatlım benim oğlumun dişi de dediğin gibi ufacık incecik görünüyor
tam diş değil yani

geçmiş olsun canım

kızlar kısmetse bende haziranda doğum yapıcam. inş. daha çok erken ama şimdiden beşik bakmaya başladım. hem anca karar veririm, hemde taksitle falan alcaksam erken alsam ii olur. zaman geçtikçe masraf artar diye düşünüorum.

siz nasıl bi beşik aldınız. mümkğnse resimli paylaşırmısınız. birde fiyatını söyler misiniz.

allah bebişini kucağında görmeyi nasip etsin cnm çok çabuk geçiyor hamilelik bizim büyüyen beşiğimiz var çilekten almıştık fiyatını hiç hatırlamıyorum oda olarak aldığımız için tek fiyat bilmiyorum odayı 2500 tl almıştık o beşiğinde hiç yatmadı çünkü sallanmıyor ilk zamanlar oğlumu sallamaktan helak olmuştum bir tanede sallanan minik sepet gibi bir beşiğimiz var 150 tl almıştım ama şimdiki aklım olsa otomatik sallananlardan alırdım bebişi uyuttuktan sonra sürekli sallanmak istiyolrdu bırakınca uyanıyordu öyle bişi olsaydı kendime ve ev işlerine vakit ayırabilirdim ama akşam eşime devredene kadar beşik işini wcye bile gidemiyordum.sallamaya alıştırmıcam kendisi uyucak diye kendimi kandırmıştım hep bebekler nasıl uyuyacaklarına kendileri karar veriyor ama çoğu sallanmak istiyor çünkü sallayınca gaz çıkarıp rahatlıyorlar sürekli hareket halinde olduğu için rahat uyuyorlar.alacağın herşeyi çok iyi araştır özellikle beşik meselesini.çünkü onu kullanamayıp başka bişi almak zorunda kalabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…