2012 Haziran Anneleri Doğurdu

Çağan'a reflü ve öksürük şurubu verdi dr. bakalım kullanıyoruz 2 gündür görecekmiyiz faydasını merak ettim...ama kusması azaldı sanki...

benim kızım da kusuyor.. ne kıyafet yetişiyor, ne kağıt havlu
kusuntu, süt kesiği gibi.. miktarı da bir iki tatlı kaşığı kadar
dr da reflüden süphelenmişti.. kilo alımı iyiyse çok önemsemeyiz dedi.
ilk ay 1 kg, ikinci ay 900 gr ve üçüncü ay 500 gr aldı. son ayki az kilo alışını hareketli oluşuna bağlıyorum ben..

sormak istediğim reflü teşhisini dr nasıl koydu ve hangi şurubu kullanıyorsunuz?:26:

Selam guzel annelerr
oglumun dısı nokta kadar bısıy bakalım ne zaman buyur ama alt kopek dıs oldugundan shrek gıbı olur herhalde

bız ek gıdaya dırek dalıs yaptık kavanozdakı purelerı hıc sevmedı benımkı bızle yemek yemeye basladı desem yerıdır ne bulursa buyuk bır ıstahla goturuyo kendını atan bı cocuk degıl ama yıyecegı karsıdan uzattıkmı kendını atıyo agzını acıp saldırıyo yalakadıgında elımızı tutup agzına bastırıyo allah ne verdıyse yıyıyo valla oyle ekstra yaptıgım tek sey tarhana corbası sebze corbası
peynır
yogurt
yumurta
ekmekıcı
tavuk cıgerı
her yemegın suyu
hepsını yıyıyo sadece et (kırmızı- beyaz) alerjı yapıyo hemen vucudu beneklenıyo ve 4 gun sonra gecıyo
31 ekımde kontrolumuz var bıngıldagımız cok kucuk kalmıs ne olucak demır damlasını henuz vermedım tahlıl yaptırıp oyle baslıycam bızım drumuz pekmez onerdı hep bakalım ne olacak
saglık ocagında 20 gun arayla tarttırdım 50 gr almıs sadece bızden bole

Bu arada Donme denemelerımız var ama henuz donemedık buna ragmen pırt pırt cıkıyo gazımız kusma bızdede hat safhada kızlar bıde benımkı ellerını uzatıp bırseyı tutmuyo oyuncagını elıne verıyoruz oyle oynuyo hazırcı pasamız bıde mama yemek ve emme seaslarında bacak bacak ustune atıyo

Herkese iyi hafta sonları.
Sürekli takip ediyorum ama bi türlü yzmaya vakit olmadı
Temmuz annesiydim ama 3 haftalık bir erken doğumla haziran annesi oluverdim.Çocuk büyütmek zor zanaatmiş ama çokta güzelmiş. Bizde ayın 15inde 4 aylık olduk pazartesi günü 4.ay aşımızı olduk çok ateş yaptı bizde gece 39.7 ye çıktı 3 günü böyle hep ateşli geçirdik bende dayanadım artık doktora götürdüm ve kızımda idrar yolları enfeksiyonu çıktı gözümün önünde 3 tüp kan aldılar çok ağladı meleğim ama içim gittiiiiii.Şimdi ila kullanıyoruz antibiyotik ama hala ateşi yükseliyor fitille idare ediyoruz çok cız cız dün gece 1 saat boyunca ağladı battaniyeyle sallıyoruz susuyor ondan sonra dalıyor yatağına yatırıyoruz çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor tekrar sallıyoruz falan derken sabahı ettik şimdide mışıl mışıl uyuyor dua edin düzelelim çünkü şimdide ishal olduk galiba dün geceden beri 3 defa su gibi kaka yaptık ama ilacın yan etkisi diye düşünüyorum geçmezse yine doktora gideceğiz allah hepimizin yardımcısı olsun bebeklerimize sağlık sıhhat versin....

Son düzenleme:

Masallah ogluna nazar degmesin:)4ay 2 gunluk sanirim cizelgende ole gorunuo ne zamn basladin peki tam olarak?

Mrs who, bizimki dis degilmis, doktora gosterdim, dedigin gibi altta arkada nokta gibi ince beyaz biseydi, dis degil dedi doktor, dis ele gelir dedi, damak yapisi dedi, yanlis alarm yani :)

kızlar benım fıstık bı turlu uyumuyo yaa geceler ziyan oldu valla bızde emzıkle uyumaya alıstı nasıl olduysa emzık agzından cıkar cıkmaz çıglık çıglıga uyanıyo yaramaz bı de gunduzlerı de dıyelı 1 saat uyudu uyandı on dk sonra gozlerı ovalamaya baslıyo sankı hıc uyumamıs da uykusu gelıyo gıbı anlamadım valla acaba derın mı uyuyamıyo da sureklı uykusu gelıyo yoksa gozle ılgılı mı bı sıkıntı var ne dersınız bu arada 4.5 aylık olduk sizler nasıl ne sekılde yatırıyosnz?

merhaba hanımlar,benim kızım 4 ay 2 günlük oldu.bugun 4.ay aşıları yapıldı.

sonra da hastaneye kontrole gittik,doktorumuz 5 buçuk aylık cocuklar gıbı

yaşıtlarının önünde dedi,maşallah kuzuma :)

ek gıda konusuna gelınce 6 aydan sonra başla dedı zaten bende ıstemıyorum tek anne sütü yetıyo.

birde oturtabılecegımızı de söyledı ve desteklı olarak da oturtabılırsınız dedı.

gercı benım kız ellerınden tutuyorum yürüyo doktoraa söyledıgımde güldü ama bastırmayın dedı

ama yuruyunce öyle tatlı oluyo kı yerde küçük bi insaan var

ALLAH herkesin kuzucuklarını bağışlasın

bize saglık ocagından ferrum verdıler almadan önce doktorumuza danıstım içinde başka maddeler varmı dıye

doktorumuz bu konularda çok tıtız,

ferrum da paraben oldugunu soyledı,bize ferro sanal B adında ilaç verdı 2.5 ml ıcılıyo

6.aya kadar kullanalım sonra kan sayımına bakalım,eger ıyıyse ılac kullanmayız dedi,

buraya yazarken yemegın dibini tutturmusum :)

Merhaba herkese ben de aranıza yeni katılanlardanım.. maşallah ufak tefek sorunlar dışında herkesin bebişleri sağlıklı.

bizim beslenme problemimiz var bu aralar ve tavsiyelerinize çok ihtiyacım var kızım bir hafta sonra 4. aylık olacak ve son zamanlarda kilo alımı çok az hatta son bir hafta hiç kilo almadı. memede 2-3 dakikadan fazla tutamıyorum o da sadece çok açken. biberonu zaten doğduğundan beri bir kere bile içiremedim. şimdi sağıp kaşıkla vermeye başladım ama o da çok zor bişeymiş ve ben işe başlayınca anneme eziyet olacak.

biberona anne sütü, formül süt, kaşık maması, su koydum denedim. gece uyurken, televizyona bakarken denedim. memeyi çağrıştırmasın diye başkalarına verdirdim. 3 çeşit biberon aldım şu geniş ağızlı olanlar da dahil olmak üzere.. içmiyor içmiyor... işe başlayınca illaki içecek diyorlar ama saatlerce aç bırakmaya da içi elvermiyor insanın...

ne yapıcam bilemiyorum((

hoşgeldin, hayırlı olsun sağlıkla büyüt bebeğini inşaAllah..
çok geçmiş olsun bebeğine, muhtemelen ishal ilacın yan etkisidir cnm, şimdiye kadar düzelmiştir umarım..acil şifalar diliyorum ..

tam olarak doymuyor olabilir mi cnm,
benim de dönem dönem beslenmeme dikkat edemediğim günler bakıyorum yarım saatte bir mık mık uyanıyor yumurcak..
uyuturken gündüz minik beşiğinde, geceleri de karyolasında yatırıyorum..çok uykusu varsa ya emerken ya kendiliğinden uyuyor zaten ama bir sıkıntısı varsa uykuya geçmekte zorlanıyor..

maşaAllah bebeğine, Allah sağlık sıhhat versin...
destekli oturtma süresini belirtti mi dr.unuz? bastırmak için çok erken gerçekten annesi, kıyamam minicikler, ağrır minik ayakları
ne güzel, direkt ilaç dayamayan bir dr.unuz varmış, bizimki de 6.ayda yapacağı tahlile göre verecek demir takviyesini..

merhaba meritsa, hoşgeldiniz bebeğinle...
Allah sağlık versin tüm yavrulara..benim ilk bebeğim böyleydi, biberon kesinlikle almadı, ek besine başladığımız 6.ayda ben evde yokken anneannesi birşeyler yediriyordu, ben gelir gelmez de emzirmeye başlıyordum.
uzun bir çalışma saatin yoksa siz de bu şekilde dengelersiniz..
tabii inşaAllah biberona da alışır bebeğin..

kolay bir doğumla sağlıkla yavrunu kucağına alırsın inşaAllah cnm..
bizim karyolamız var geceleri orada yatıyor, fiyatını bilmiyorum, ablamızdan kalma çünkü 4 yıl evvel alınmıştı..
gündüzleri ise yanımızda olması için küçük ana kucağı tarzı bir beşiğimiz var orada yatırıyorum...290 tl ye almıştık e bebekten..
park yatağında kullanışlı olduğunu söylüyorlar..
evinin müsaitlik durumuna göre karar vereceksin artık cnm, hayırlı günlerde kullanın inşaAllah..

merhabalar çok az kişi kalsada vazgecemiyorum buradan her tecrübeyi paylaşılanı okumaya çalışıyorum. benim gibi hala buralara ugrayan annelere sormak istiyorum
bebeğim emerken curk curk ses cıkıyor. arastırdım damak düşmesi memeyi tam kavrayamama nedenli olabilirmiş. cok ugrassamda bu ses yine cıkıyor neden acaba?
birde dişim apse yaptı antibiyotik yazdı dr. ilacı aldıktan sonra 3-4 saat emzirme dedi. nasıl olacak bilemiyorum. 3-4 saat çok uzun. sağarsın diyor ama ben hiç sağmadım sağma aletim falanda yok. kafam karıstı çok. zaten kızım az emiyor 5 dk anca tutabiliyorum bazen memede. zorlarsam kendini arkaya doğru ittiriyor kızıyor bağırıyor. kilo alımı da az. 3 bucuk aylık.

Rabbim acil şifalar versin kuzucuğa. Rabbim cümlemizin evladını korusun sağlık sıhhat versin daima inşaallah.

slm kızlar.. herkese hayırlı bayramlar 15 gündür yoktum bir hafta kdr daha netten uzağım.. bebişlere kendinize ii bakın yola çıkıyoruz.. Antep bekle bizi ........

slm kızlar.. herkese hayırlı bayramlar 15 gündür yoktum bir hafta kdr daha netten uzağım.. bebişlere kendinize ii bakın yola çıkıyoruz.. Antep bekle bizi ........

haa bayram di mi unutmusum. evde yalnız gecireceğim için. sağlıklı sıhhatli huzurlu sevdiklerimize nice bayramlara.. hayırlı yolculuklar

merhaba cnm, nasıl bir ses bu, benim bebeğimden de ses çıkıyor ama burun hırıltısı gibi, dr 1 yaşına kadar olur bu azı bebekler cik cik diye öter bile demişti, 1 yaşında düzeln bir şeymiş bu..
emziren annelerin içebildiği bir antibiyotik değil mi bu? benim göğsüm apse yaptığında kullanmıştım 3-4 saat beklemeden..

selam cnm, sağol sana da hayırlı bayramlar...
biz de bayramın ilk günü yolcuyuz, istanbul'dan antebe yol gözümde nasıl büyüyor anlatamam...oralarda karşılaşırız belki

hırıltı değil, cik cik de değil baya böyle hava varmış damagında gibi cork cork bayagı bi ses çıkıyor yani. antibiyotik amoklavin, emziren anneler kullanabiliyor mu ki bu ilacı bekleme olmadan:44:?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…