• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Haziran Anneleri Doğurdu

Uyku konusunda çoook detliyim ben yaa..Bir haftadır geceleri uyku yok..Tam uyuyacağım kalkıyor..Zombi gibiyim resmen..Canım, sütlü pirinçli kaşık maması hazır mı, kendin mi yapıyorsun, tarifini veriri misin, kavonaz püreler konusunda kararsızım ama ülkerinkinin iyi olduğunu duydum..Bizim kilomuz maaşallah iyi...doktor ek gıda için erken dedi liste vermedi, bana yardımcı olurmusunuz neyle başlasam bilemedim...

hazır satılıyor canım toz şeklinde
aptamil bebelac fln hepsinin var
sütlü pirinçli yazıyor üstünde kutu içinde
suya karıştırıp veriyosun üstündeki tarife göre
ben çok az veriyorum tabi tadını alsın diye sadece
kavanoz püreler bana daha güvenli geliyor, en azından organik oldukları kesin
bizim yediğimiz meyve sebzelerin ne olduğu belli değil
hipp en güveniliri bu konuda
doktor meyve (ilk olarak elma havuç erik fln, herbiri 3 gün üstüste verilecek sonra yeni meyveye geçilecek), yoğurt (mamadan ya da anne sütünden mayala dedi), sebze çorbası (içine mama kat dedi) ve pirinçli kaşık mamasını söyledi
ben yoğurt ve sebze çorbasını vermedim 5. ayında vericem ama diğerlerini tattırıyorum

günaydın hanımlar,gece kalkma sayısı oğlumun da arttı,sanki daha az yiyor daha çok oyun istiyor:))
bu arada aaranızda tetanoz aşısının 3.dozunu vurulan var mı?vuruyorlar mı yani emzirdiğimiz için vurmuyorlardır diye düşünüyorum ben taşındığım için sağlık ocağına kayıtta yaptırmadım ne arayan var ne soran bilgim yok..

arkadaşlar doktorumuz 5.ayda geçelim dedi ama ek gıdaya ben vermek istiyorum ilk olarak ne verebilirim anne sütü ,ve bebek sütü (mama) içiyor oğlum...

günaydın hanımlar,gece kalkma sayısı oğlumun da arttı,sanki daha az yiyor daha çok oyun istiyor:))
bu arada aaranızda tetanoz aşısının 3.dozunu vurulan var mı?vuruyorlar mı yani emzirdiğimiz için vurmuyorlardır diye düşünüyorum ben taşındığım için sağlık ocağına kayıtta yaptırmadım ne arayan var ne soran bilgim yok..
ben salı günü 3. dozunu oldum.
hala kolum ağrıyor, dün biraz da ateş yaptı:30:
sen kendin ara sağlık ocağını, durumu söyle hemen ilgilenirler.
benim de ikametim burada değil ama hamilelikten beri çok ilgileniyorlar..

uyku uyumuyor eskisi gibi yemiyor kusuyor 25 ekimde 4 ayımız doluyor ,,,henüz oturmaya geçmedik,yüz üstü yattığımızda dönme çabasıda yok :)))
13 temmuz doğumlu kızım, bir hafta önce dönüverdi:1:
bi anda, beklenmedik bi durumda.. daha önce dönme çabası 3-5 kez ya oldu ya olmadı..
demem o ki, her an her şey olabilir..:34:

Merhaba arkadaslar ben Temmuz annesiyim,arada sizin topigide kontrol ediyordum.Bir ara bıngıldak konusu geçmişti.Dun saglık Ocağı'na kontrole götürdüm,kapanmak üzere olduğunu söyledi,bir baska ebede kapanmış dedi.4.ayımıza girdik 6 aydan once kapanması normal degil dendi.Aranızda bu durumu yaşayan var mı?Bugün doktora goturucem randevu aldım.Dünden beri cok huzursuzum :( benzer durumda olan bir arkadas vardı sanırım cevap verirseniz sevinirim...
her gün 3 damla verilecek d vitaminini gün aşırı bazen 3 günde bir veriyorum.
aklıma geldiğince.. sanırım çok önemsemiyorum, ama evim güneş alıyor, güneşe çeviriyorum bebeğimi..

bıngıldağın erken kapanması durumunda, baş çeverisinin büyümesine bakıyorlar.
her ay az da olsa düzenli büyüyorsa, hiçbir sorun olmuyor:40:
takiplere devam edin..:34:

ben yaptırdım canım, hamileyken 6 ay sonrasına gün vermişlerdi gittim yaptırdım, bişey olmuyo herhalde, ben de emziriyorum .

selamlar güzel anneler ve bebişleri :16:
uzuuun uzuun zamandır yazmıyordum özlemişim sizleri:)
zeynep yaren 4.5 aylık oldu salı günü kontrolü vardı 7200gr-67 cm olmuş
ancak 2 aydır yalnızca 500gr aldığı için doktorumuz ek gıdaya başlattı. üzülsem mi sevinsem mi bilemedim:44:
sanırım az kilo aldığı için başlattığından üzülüyorum ,milupanın 2 tane kaşık mamasını önerdi 5. ayımızı doldurunca da yoğurt ve meyve püresi
sanırım benim kız ek gıdaya hazır biz yemek yerken yalanıyo kuzucuk :56: geçen babası çatalla makarna uzattı almaya çalışıyodu inşallah bütün bebişler iştahlı olur yedirme sıkıntısı çekmeyiz
denizlide havalar birkaç günüdr çok güzel gündüz çıkınca kısa kollu giydiriyorum hala
demir damlası ve multi-tabs kullanıyoruz

selam herkese, dr bize ek gıdaya geçin dedi yoğurt ve meyve ile ama biz hala başlayamadık:56: geçen açık süt aldık yoğurt yapalım dedik tutmadı mayası :9: meyveye de başlayamadık bi türlü, bugün deniyeyim diyorum meyve, bu hafta da yoğurt tekrar deniyeceğiz. bu arada ek gıdaya geçenlerin dr ları yoğurdu anne sütü ya da mamadan demişler herkesin öyle mi, mamadan yoğurt nasıl yapılır ki.

selaaaammmm annişler ve bebişleri
nekadae uzun zamandır yazammıyorum : ((
nasıl özledim sizleri paylaşımları bebeişlerinizin neler yaptıklarını okumayı
umarım herkesler iyidir
biz taşındık 3.5 aylık bebekle çok zormuş : ((
ama neyseki artık yerleştik ve rüzgar artık 4,5 aylık : )))
rüzgar kocaman oldu
çok çabuk geçiyor zaman sizlerin bebişleride bukadar çabuk büyüyormu yaaaa :1:
anne sütü ve günde 2 kez devam sütü ile besleniyoruz biz hala
ek gıdaya gçiler olmuş bize bişi demedi doktorumuz
bu yoğurt işinide aydınlatırmısın ütopyacım : ))
mamadan nasıl mayalanıyormuş öğrenelim dimi : ))
rüzgarı ben yerde bile tek başına bırakamıyorum kızlar sürekli dönyor ve yuvarlanma şeklinde bir bakmışsın koltuğun altında :27::27:
biz demir damlası ve d3 kullanıyoruz başka bişi yok
kocamaaaaaaannnnnn öpüyorum sizleriiiiii ve bebişleriii

selaaaammmm annişler ve bebişleri
nekadae uzun zamandır yazammıyorum : ((
nasıl özledim sizleri paylaşımları bebeişlerinizin neler yaptıklarını okumayı
umarım herkesler iyidir
biz taşındık 3.5 aylık bebekle çok zormuş : ((
ama neyseki artık yerleştik ve rüzgar artık 4,5 aylık : )))
rüzgar kocaman oldu
çok çabuk geçiyor zaman sizlerin bebişleride bukadar çabuk büyüyormu yaaaa :1:
anne sütü ve günde 2 kez devam sütü ile besleniyoruz biz hala
ek gıdaya gçiler olmuş bize bişi demedi doktorumuz
bu yoğurt işinide aydınlatırmısın ütopyacım : ))
mamadan nasıl mayalanıyormuş öğrenelim dimi : ))
rüzgarı ben yerde bile tek başına bırakamıyorum kızlar sürekli dönyor ve yuvarlanma şeklinde bir bakmışsın koltuğun altında :27::27:
biz demir damlası ve d3 kullanıyoruz başka bişi yok
kocamaaaaaaannnnnn öpüyorum sizleriiiiii ve bebişleriii
kcaman maşallah diyorum zaman hızlı geçiyor
90 cc mamaya 2 çay kaşığı yoğurt şeklinde tarif etti doktor
ama sıvı olur normal yoğurt gibi olmaz dedi

Mrs who ve prenses22 den sonra bende baktim ve benim oglumunda sol alt kesici disi cikmis, sag taraftaki de cikacak gibi ama tam dis gibi degil, beyaz kurdan ucu gibi ince, cumartesi doktora gosterecegim, sizin disler nasil (mrs who ve prenses22)

selam herkese, dr bize ek gıdaya geçin dedi yoğurt ve meyve ile ama biz hala başlayamadık:56: geçen açık süt aldık yoğurt yapalım dedik tutmadı mayası :9: meyveye de başlayamadık bi türlü, bugün deniyeyim diyorum meyve, bu hafta da yoğurt tekrar deniyeceğiz. bu arada ek gıdaya geçenlerin dr ları yoğurdu anne sütü ya da mamadan demişler herkesin öyle mi, mamadan yoğurt nasıl yapılır ki.

mamadan yoğurt yap diyen dr. mama firması ile anlaşmalıdır bence, mamadan yoğurt mu olurmuş ya hu ..
bebişe mayalarken küçük mama kavanozlarında yapıyordum ben, çok güzel tutuyor..günlük süt kullanıyorum kendimize mayalarken de, kutu sütlerden tutmuyor...
mayanın içine birazcık şeker katarsan daha da güzel tutuyormuş onu da deneyeceğim inşaAllah ek gıda vaktimiz geldiğinde bebişe mayalarken..

Son düzenleme:
arkadaşlar doktorumuz 5.ayda geçelim dedi ama ek gıdaya ben vermek istiyorum ilk olarak ne verebilirim anne sütü ,ve bebek sütü (mama) içiyor oğlum...

mevsim meyveleri ve kendin mayalayacağın yoğurt ile başlayabilirsin istersen..
ben ek gıdaya 6. ayda geçeceğim.. fakat dün biz sofradayken bebeğim çok huysuzlanıyordu, iki çay kaşığı kendi yaptığım yoğurttan verdim, ağzını şıpır şıpır ederek yedi oburum:9:
selamlar güzel anneler ve bebişleri :16:
uzuuun uzuun zamandır yazmıyordum özlemişim sizleri:)
zeynep yaren 4.5 aylık oldu salı günü kontrolü vardı 7200gr-67 cm olmuş
ancak 2 aydır yalnızca 500gr aldığı için doktorumuz ek gıdaya başlattı. üzülsem mi sevinsem mi bilemedim:44:
sanırım az kilo aldığı için başlattığından üzülüyorum ,milupanın 2 tane kaşık mamasını önerdi 5. ayımızı doldurunca da yoğurt ve meyve püresi
sanırım benim kız ek gıdaya hazır biz yemek yerken yalanıyo kuzucuk :56: geçen babası çatalla makarna uzattı almaya çalışıyodu inşallah bütün bebişler iştahlı olur yedirme sıkıntısı çekmeyiz
denizlide havalar birkaç günüdr çok güzel gündüz çıkınca kısa kollu giydiriyorum hala
demir damlası ve multi-tabs kullanıyoruz

merhaba, hoşgeldin..maşaAllah zeynep yarene :nazar: :nazar: :nazar:
benim bebiğim de geçen ay 21 günde 400 gr. almıştı, dr aylık 600 gr eder, o da güzel dedi...
maşaAllah yemeklere karşı iştahı hep böyle devam eder umarım..bizimki hiç yalanmıyor biz yemek yerken, hatta yediğim meyvaya çok dikkatli bakıyor diye ağzına doğru uzatıyorum gözlerini şaşı yapıp meyvayı incelemeye devam ediyor :9:

Mrs who ve prenses22 den sonra bende baktim ve benim oglumunda sol alt kesici disi cikmis, sag taraftaki de cikacak gibi ama tam dis gibi degil, beyaz kurdan ucu gibi ince, cumartesi doktora gosterecegim, sizin disler nasil (mrs who ve prenses22)

hayırlı olsun yeni incileri çıkan bebişlerimize :nazar: :nazar: ağrısız sızısız tamamlanır incileri inşaAllah..

benim bebeğim yeni doğan gibi çok sık kaka yapmaya başladı,
geceleri bile iki kez bez değiştirmem gerekiyor iki kez de gece kaka yaptığından..
dr.umuza mesajla danıştım, rengi ve kokusu anormal değilse sorun değil dedi, ama yine de garip geliyor bana bu durum..çünkü ikinci aydan sonra azalmıştı kaka sayımız, son on gündür yeniden arttı...sizlerde de kakası hala bol olan bebiş var mı?

herkesler nerede???
aman kimse olmayınca zevkli olmuyor burası be :(((

akşama koceye dedim yemek yapamam bu çocuk hiç durmuyor...pizza yapsam,diyor durmuyorsa pizzayı nasıl yapcan dışardan söyleriz...
yok dedim yaparım...anlaşıldı senin canın pizza yapıp yemek istemiş-sustum diyor :)))
akşama pizza keyfi etcez...bir de kakaolu-fındıklı kek yaptım...starda ağır roman*yeni dünya var...onu izleriz...çok beğendik koceyle...

Çağan'a reflü ve öksürük şurubu verdi dr. bakalım kullanıyoruz 2 gündür görecekmiyiz faydasını merak ettim...ama kusması azaldı sanki...

kızlarrrr ben de mamadan yoğurt olmaz gibi düşünüyorum ama günlük süt bile olsa,inek sütü değil mi??? eeee inek sütü de 1 yaşından önce hani verilmezdi???
kafam karıştı yahu...

süt yoğurda dönüşünce mayanın tesiri ile formu değişiyor, rahatsızlık veren kısmı yani süt şekeri (laktozu), lastik aside dönüşüyor ve kısmen azalıyor demişti bizim dr.umuz...
ilk bebeğimde ben günlük sütten yaptığım yoğurdu verdim bir sıkıntı olmadı..ama biz 6. ayda başlamıştık ek gıdaya..daha erken başlayacaklar vermeden önce dr.larına danışsa daha iyi olur tabii...

zaten süt alerjisi gibi özel durumu olan bebişlere yoğurt da yedirilmiyor sanırım..umarım aramızda öyle bi problem yaşayan yoktur ve olmaz...

benim bebeğim yeni doğan gibi çok sık kaka yapmaya başladı,
geceleri bile iki kez bez değiştirmem gerekiyor iki kez de gece kaka yaptığından..
dr.umuza mesajla danıştım, rengi ve kokusu anormal değilse sorun değil dedi, ama yine de garip geliyor bana bu durum..çünkü ikinci aydan sonra azalmıştı kaka sayımız, son on gündür yeniden arttı...sizlerde de kakası hala bol olan bebiş var mı?

Bizde aynı sekildeyiz canım her emzirmede kaka yapılır mı yaa benim kız yapıyor valla fenalık geldi alt değiştirmekten,bayağıdır zeytinyağı vermiyorum yarın bı vereyim diyorum şöyle iyice bı boşaltsın bakalım belki normale doner

süt yoğurda dönüşünce mayanın tesiri ile formu değişiyor, rahatsızlık veren kısmı yani süt şekeri (laktozu), lastik aside dönüşüyor ve kısmen azalıyor demişti bizim dr.umuz...
ilk bebeğimde ben günlük sütten yaptığım yoğurdu verdim bir sıkıntı olmadı..ama biz 6. ayda başlamıştık ek gıdaya..daha erken başlayacaklar vermeden önce dr.larına danışsa daha iyi olur tabii...

zaten süt alerjisi gibi özel durumu olan bebişlere yoğurt da yedirilmiyor sanırım..umarım aramızda öyle bi problem yaşayan yoktur ve olmaz...
Pamuk helvacım keçi sütü nasil olur acaba onu da cok duyuyorum bu aralar mayalamak için yani

Iyi aksamlar
Baya uzun zmn oldu ya
Sifremi unutmustum :)) Zaten Aras dan da vakit olmuyordu.Aksamlari yorgun dustugum icin pc i acmaya halim kalmiyordu. 2 gundur daha bi rahatim :)

Aras in kaka sayisi azaldi.Gunde 1 defa.Ama dun 3 defa yapti sasirdim..Normalde kaka sayisi dusuyor ama ne kadar?
Ayrica Aras in islak bezi cok oluyor..Islak bez sayisi ne kadar olmali?:26:

aynı sorunlar ben de de var ya, emmiyor ağlıyor uyumuyor sürekli kucagımda,acıkınca bide uykuda emiyo. ama gecelerı uykusu çok güzel çok şükür.emmeye kalkıyo sonr tekrar uyuyo.

Back
X