2012 Haziran Anneleri Doğurdu

mrs.who

RÜZGAR'gilin Anası :)
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
12.759
317
448
Eski sayfamıza kapatmaya ramak kala son paylaşımlarımızı yapıyoruz nasılsa.doğumdan sonra daha öncede dediğim gibi konularımız değişecek.Sütümüz,bebeğimizin kakası,emmesi,sarılık,hastalıklar gülmesi,ilk dişi filan.O yüzden artık burdan devam ederiz diyorum.Son paylaşımlarımızı yapalım sonra buraya bekliyorum hepinizi.

Hayırlı olsun yeniii sayfaaa. Haydi artık doğurunnnnnnnn Haziran Anneleriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

valla mayıs hızlı geçti ama haziranda bir durgunluk var hiç doğuramayacağım gibi geliyor

açılışı ben yapayım
kızlar doğumum epudral normal oldu, doğumdan sonra tek sıkıntım sütümün hemen gelmemesi idi, ilk gece 5 çay kaşığı ilk süt kolostum sanırım onunla geçirdi oğlum, neyse ki değerleri iyiydi, mama vermediler, sonraki gün malt içeceği içtim çok fayda etti, malt içeceği koyun mutlaka hastane çantanıza

bebeğim çok sütüm olmamasına rağmen sarılık olmadı, ilk günler sağarak verdim, hem göğsümdeki şişlik gitti, kayısı kompostosu ve malt içeceği ile birde 3 saatte bir sağarak arttı sütüm, sonra da biberon krizi yaşadık bebek biberona alıştı memeyi istemedi, o günden sonra hiç biberon vermedim inatla memeye tuttum, şimdi onu da aştık Allah' ın izniyle, ama insan çok hassas oluyor, bir akşam emmedi diye bütün gece üzüntüden uyuyamadım

ay kıyamam sana annelik işte bir de hassassın.
sağlıklı bir şekilde atlatmışsınız.
geriside böyle olur inşallah canım

chanel öncelikle hayırlı olsun bebişin,mutlu ve uzuuun ömürleri olsun...

kaç günlük oldunuz ?

bende 24 mayısta epidural normal doğum yaptım,benimde ilk günler sütüm nerdeyse yok gibiydi,sonra geldi ama yetiyomu yetmiyomu bilemiyorum:26: günde 1-2 kez 30 cc mama yapıyorum ama çoğunlukla bitirmiyor.ilk başta biraz kilo kaybetmişti,10.gün sağlık ocağı kontrolünde doğum kilosunda çıktı.bir hafta sonra tekrar bi tarttırıcam kilo alımına göre bakıcaz artık.
sarılıkta çıktı ve şuan hala var biraz.
birde pamukçuk oldu kızım,mikostatin diye bi damla kullanmaya başladık.
pamukçuktanmıdır nedir,ilk günler çok güzel emen kızım son bi iki gündür memeyi alırken zorlanıyor,ağzına sokup çıkarıyor falan,ama aldıktan sonra sorun yok.pamukçuktanmı gazdanmı bilemiyorum.

bizde durumlar böyle,birde 4 yaşında bi kızım daha var evde

kızlar bende epidural sezeryan oldum.sütüm hemen geldi ayrıca epiduralden sonra başım hiç ağrımadı.bunu söylüyorum çünkü epiduralden sonra başın çok ağrır demişlerdi bana.doğum yaptığım gece ayağa kalktım hemşirelerin yardımıyla tuvalete gittim ama epiduralin bendeki tek yan etkisi tek bacağımın uyuşukluğu ertesi güne sarktı fakat verdikleri ilacı kesince o uyuşuklukta geçti. buarada bana sonda takıldı ama uyuşmuş olduğumdan takıldığını hissetmedim uyuşukluğum geçtiği halde çıkarılırken de canım yanmadı.sonda konusunda da beni çok korkutmuşlardı
çok karışık oldu ama aklıma geldiği gibi yazdım.aklıma geldikçe yine yazarım

Allaha çok şükür bende normal doğum yaptım ve kuzucuğum bugün 3 günlük çok mutluyuz tabi ufak tefek şeyle var canımızı yakan memişlerimizin uçları ve gaz sancısı mesala ama bu kadarı olsun yeterki rabbim başka dert vermesin...

dusduru bugün 12 günlük oldu, biberona alışmasın diye emzirmeye başladım ama 10 günde sadece 100 gram almış oğlum, 10. günde yenidoğan sünneti için hastaneye gittik, muayenede 10 olan sarılık değerinin 14.7 ye çıktığı ve az kilo aldığı için yaptırmadım, meğer sağmayı bırakınca azalmış sütüm, eve gelince bir sağdım ki nasıl az, 40 dk. emiyor sonra 30 cc sağabiliyorum, neyse 3 gündür bakıma aldım hem 40 dk. emziriyor kalanı da sağıp biberonla veriyorum,

pamukçuk için ağzını karbonarlı gazlı bezle sil dedi doktor, gaz bizimkinde de vardı damla yazdırdım çok iyi geldi, benimki emmeyi çok seviyor ama çok cansız emiyor, bende pompalıyorum ağzının içine zorla, off işte böyle canım, ne zormuş annelik :)

bende bebeğimi gündüz 2 saatte bir uyandırıp emziriyorum, sonra tekrar uyumakta zorlanabiliyor, sizler nasıl yapıyorsunuz, gece de yatmadan 60 cc biberonla uyurken veriyorum 3,5 da ve 7,00 de uyanıyor 45' er dk. emiyor

benim kızım ilk iki gün çok zorlandı emmekte ama şimdi memeyi biliyo alıştı gündüz 1buçuk 2 saatte bir vermeye çalışıyorum 15 dk emiyo uyuyo hemen bazende daha uzun emiyo gaz problemimiz de var biraz zor çıkarıyosuz kontrole gittiğimizde damla isticem gaz söktürücü evde bulunsun ihtiiyaç olursa diye gece de bazen 3 saat uyuyup kalkıyo meme istiyo bazen 2 saatte bir annelik zor ama güzel göğüs uçlarım çok acıyo yara oldu acıdan ölsem de emzircem ,sağ ayak bileğimde şiş doğumdaan beri inmedi napsam bilmiyorum?

kızlar doğum sonrası depresyon gibi bişey olmadı mı sizde
çok merak ediyorum
ve çok korkuyorum doğumdan sonra depresyona falan girecem diye:26:

kızlar doğum sonrası depresyon gibi bişey olmadı mı sizde
çok merak ediyorum
ve çok korkuyorum doğumdan sonra depresyona falan girecem diye:26:

korkma canım korkunun ecele faydası yok, doğumdan sonra 4-5 gün eşim de evdeydi, bebek zaten hep uyuyor, bişey olmadı
aşırı uykusuzluk çektim ilk günler, gecede 2 saat anca uyuyordum endişeden, aman çocuğa bişey olucak diye, sıçrayarak uyanıyordum gündüzde anca 10 dk. uyuyordum, tabi zamanla sistem göçüyor, akşamları gözümü açamaz oldum uykusuzluktan, soğuk terler döküyordum emzirirken, aslında hala öyleyim papatya çayı içiyorum sakinleşmek için en azından geceleri 4 saat kadar uyumayı başardım

ama çok zor kendini hazırla, herkes yaşıyor bunları, duygular tepetaklak oluyor, bazen bebeğinden bile soğuyorsun, gelgitler, hüzün basması oluyor, özgürlüğün kısıtlanıyor, biz 2 gündür bebekle sahile iniyoruz, açılıyoruz iyi ama oksijende daha çok uyku basıyor,

neyse ki bebeğim uslu, sarılık belasından hep uyuyor zaten, ama ben çok pimpirikliyim ve daha birsürü şey,
zamanla geçecek, hep beraber atlatacağız inşallah

umarım bu süreci çabuk atlatırsın, çabuk atlatırız
ilk 20 gün için zor olduğunu söylüyor herkes
bakalım bizler neler yaşayacağız

bizde bugün 18 günlük olduk :)

benim başta sütüm hiç olmadığı için vede sarılıktan hep uyuduğu için iyi beslenemedi,10. günde doğum kilosunda çıktı sağlık ocağında.100 gr.çokta kötü değil aslında,ilk başta kilo kaybettiklerini düşünürsek doğum kilosu civarı beklenirmiş.sarılığı sınırdaydı,sonra 12 ye düştü,şimdide hala var ama azaldığını farkediyorum,bide daha sık uyanıyor demekki atıyor yavaş yavaş.dün tarttırdım 300 gr. kadar almış bir haftada.sütümünde arttığını farkediyorum sık sık emzirmeye çalışıyorum,mamada günde bir kere 30 cc ya içiyor ya içmiyor,sırf kendimi rahatlatmak için veriyorum,doyduğundan emin olmak için

seninkide iyi besleniyor canım,bi hafta sonra tekrar tarttır bakalım ne kadar alacak.

kızlar sezeryan olup doğum sonrası korse takan var mı?

ferdacım ben kullanıyorum hatta doktorum kullanmazsan karnın sarkar dedi.ben bir hafta sonra dikişlerimi açıkta bırakan korse aldım ve onu kullanıyorum.sıhhıyedeki medikalcilerden aldı arkadasım.

tebrikler doğum yapanlara... biz de anneyiz ama (henüz doğurmamış olanlar) içerideyken bakımı kolay. bizim derdimiz şu an doğum şekli ben temmuz annesi olucam nasipse, epidural normal istiyorum ama tecrübeli birinden dinleme fırsatı fazla bulamadım. sezaryen çılgınlığı olduğu için... nasıl geçti? epidural verilirken acı oldu mu? memnun kaldınız mı yani? doğum sonrası dikişlerde sıkıntı oldu mu? vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…