Eski sayfamıza kapatmaya ramak kala son paylaşımlarımızı yapıyoruz nasılsa.doğumdan sonra daha öncede dediğim gibi konularımız değişecek.Sütümüz,bebeğimizin kakası,emmesi,sarılık,hastalıklar gülmesi,ilk dişi filan.O yüzden artık burdan devam ederiz diyorum.Son paylaşımlarımızı yapalım sonra buraya bekliyorum hepinizi.
açılışı ben yapayım
kızlar doğumum epudral normal oldu, doğumdan sonra tek sıkıntım sütümün hemen gelmemesi idi, ilk gece 5 çay kaşığı ilk süt kolostum sanırım onunla geçirdi oğlum, neyse ki değerleri iyiydi, mama vermediler, sonraki gün malt içeceği içtim çok fayda etti, malt içeceği koyun mutlaka hastane çantanıza
bebeğim çok sütüm olmamasına rağmen sarılık olmadı, ilk günler sağarak verdim, hem göğsümdeki şişlik gitti, kayısı kompostosu ve malt içeceği ile birde 3 saatte bir sağarak arttı sütüm, sonra da biberon krizi yaşadık bebek biberona alıştı memeyi istemedi, o günden sonra hiç biberon vermedim inatla memeye tuttum, şimdi onu da aştık Allah' ın izniyle, ama insan çok hassas oluyor, bir akşam emmedi diye bütün gece üzüntüden uyuyamadım
açılışı ben yapayım
kızlar doğumum epudral normal oldu, doğumdan sonra tek sıkıntım sütümün hemen gelmemesi idi, ilk gece 5 çay kaşığı ilk süt kolostum sanırım onunla geçirdi oğlum, neyse ki değerleri iyiydi, mama vermediler, sonraki gün malt içeceği içtim çok fayda etti, malt içeceği koyun mutlaka hastane çantanıza
bebeğim çok sütüm olmamasına rağmen sarılık olmadı, ilk günler sağarak verdim, hem göğsümdeki şişlik gitti, kayısı kompostosu ve malt içeceği ile birde 3 saatte bir sağarak arttı sütüm, sonra da biberon krizi yaşadık bebek biberona alıştı memeyi istemedi, o günden sonra hiç biberon vermedim inatla memeye tuttum, şimdi onu da aştık Allah' ın izniyle, ama insan çok hassas oluyor, bir akşam emmedi diye bütün gece üzüntüden uyuyamadım
chanel öncelikle hayırlı olsun bebişin,mutlu ve uzuuun ömürleri olsun...
kaç günlük oldunuz ?
bende 24 mayısta epidural normal doğum yaptım,benimde ilk günler sütüm nerdeyse yok gibiydi,sonra geldi ama yetiyomu yetmiyomu bilemiyorum:26: günde 1-2 kez 30 cc mama yapıyorum ama çoğunlukla bitirmiyor.ilk başta biraz kilo kaybetmişti,10.gün sağlık ocağı kontrolünde doğum kilosunda çıktı.bir hafta sonra tekrar bi tarttırıcam kilo alımına göre bakıcaz artık.
sarılıkta çıktı ve şuan hala var biraz.
birde pamukçuk oldu kızım,mikostatin diye bi damla kullanmaya başladık.
pamukçuktanmıdır nedir,ilk günler çok güzel emen kızım son bi iki gündür memeyi alırken zorlanıyor,ağzına sokup çıkarıyor falan,ama aldıktan sonra sorun yok.pamukçuktanmı gazdanmı bilemiyorum.
bizde durumlar böyle,birde 4 yaşında bi kızım daha var evde
kızlar doğum sonrası depresyon gibi bişey olmadı mı sizde
çok merak ediyorum
ve çok korkuyorum doğumdan sonra depresyona falan girecem diye:26:
umarım bu süreci çabuk atlatırsın, çabuk atlatırızkorkma canım korkunun ecele faydası yok, doğumdan sonra 4-5 gün eşim de evdeydi, bebek zaten hep uyuyor, bişey olmadı
aşırı uykusuzluk çektim ilk günler, gecede 2 saat anca uyuyordum endişeden, aman çocuğa bişey olucak diye, sıçrayarak uyanıyordum gündüzde anca 10 dk. uyuyordum, tabi zamanla sistem göçüyor, akşamları gözümü açamaz oldum uykusuzluktan, soğuk terler döküyordum emzirirken, aslında hala öyleyim papatya çayı içiyorum sakinleşmek için en azından geceleri 4 saat kadar uyumayı başardım
ama çok zor kendini hazırla, herkes yaşıyor bunları, duygular tepetaklak oluyor, bazen bebeğinden bile soğuyorsun, gelgitler, hüzün basması oluyor, özgürlüğün kısıtlanıyor, biz 2 gündür bebekle sahile iniyoruz, açılıyoruz iyi ama oksijende daha çok uyku basıyor,
neyse ki bebeğim uslu, sarılık belasından hep uyuyor zaten, ama ben çok pimpirikliyim ve daha birsürü şey,
zamanla geçecek, hep beraber atlatacağız inşallah
dusduru bugün 12 günlük oldu, biberona alışmasın diye emzirmeye başladım ama 10 günde sadece 100 gram almış oğlum, 10. günde yenidoğan sünneti için hastaneye gittik, muayenede 10 olan sarılık değerinin 14.7 ye çıktığı ve az kilo aldığı için yaptırmadım, meğer sağmayı bırakınca azalmış sütüm, eve gelince bir sağdım ki nasıl az, 40 dk. emiyor sonra 30 cc sağabiliyorum, neyse 3 gündür bakıma aldım hem 40 dk. emziriyor kalanı da sağıp biberonla veriyorum,
pamukçuk için ağzını karbonarlı gazlı bezle sil dedi doktor, gaz bizimkinde de vardı damla yazdırdım çok iyi geldi, benimki emmeyi çok seviyor ama çok cansız emiyor, bende pompalıyorum ağzının içine zorla, off işte böyle canım, ne zormuş annelik :)
bende bebeğimi gündüz 2 saatte bir uyandırıp emziriyorum, sonra tekrar uyumakta zorlanabiliyor, sizler nasıl yapıyorsunuz, gece de yatmadan 60 cc biberonla uyurken veriyorum 3,5 da ve 7,00 de uyanıyor 45' er dk. emiyor
kızlar sezeryan olup doğum sonrası korse takan var mı?
chanel öncelikle hayırlı olsun bebişin,mutlu ve uzuuun ömürleri olsun...
kaç günlük oldunuz ?
bende 24 mayısta epidural normal doğum yaptım,benimde ilk günler sütüm nerdeyse yok gibiydi,sonra geldi ama yetiyomu yetmiyomu bilemiyorum:26: günde 1-2 kez 30 cc mama yapıyorum ama çoğunlukla bitirmiyor.ilk başta biraz kilo kaybetmişti,10.gün sağlık ocağı kontrolünde doğum kilosunda çıktı.bir hafta sonra tekrar bi tarttırıcam kilo alımına göre bakıcaz artık.
sarılıkta çıktı ve şuan hala var biraz.
birde pamukçuk oldu kızım,mikostatin diye bi damla kullanmaya başladık.
pamukçuktanmıdır nedir,ilk günler çok güzel emen kızım son bi iki gündür memeyi alırken zorlanıyor,ağzına sokup çıkarıyor falan,ama aldıktan sonra sorun yok.pamukçuktanmı gazdanmı bilemiyorum.
bizde durumlar böyle,birde 4 yaşında bi kızım daha var evde
açılışı ben yapayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?