• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Gelin Adayları Buyrun Sohbete...

2012 Gelinlerinin yaş ortalamaları...

• Ankete Katılan
    993
canım resmi yok malesef ya ama nişanlımlarda onlarda kaldı nişanlıma derim resmini koyar yollarım buraya bildiniz kuplu hasır septe yaptım ama kuması cok gseldi cok gsel oldu...

aslında iyi fikir yaaaa.o hasır sepetin biraz büyükçesi olcak.çiçekçilerdeki kalın süsleme tülleriyle sarsak da olur.güzel bi kumaşlada süslesek olur.onun içinede koyulabilir.beyin fırtınası :27::27::27::27::27::27::27: fikir alışverişi ne kadar güzel bişey yaaa :29::29:

bnim nişanlımda pek bse alamıcak bnde almayı düşünmüştüm ama cok abartmayım diyorum bakarsınz kaynanam alır koyar onun naptı belli bn ceyizimi bile yapamadım kızlar hersei kandi alıp koymus kaynamın bi yatak damla bulaşık makinemi mikro dalga fırınımı bide bi kaç ıvır zıvırmı aldım doldurmus herseyi yemek takımınından tutup kahvaltılık takımına meyve sıkacana tost makinası ütü ütü masası elektrik sprgesi düşüne biliomsnz 20 tene nevresim takımı almıs hiç zevkimi bilmeden bn alcam bişeler diorum hayır hayr nere koycan diolar 2 3 tane nevresim takımı aldım uyku seti felan kendi zevkime nie aldın nere koycan dedi kndi zewkm bn zevksiz bse lamadımki dio...:50:

yaa canım keşke ben bilsem , bizim memlekette bir sürü bilmiş var
almazsam bir sürü laf ederler
zaten çoğu şeyi millet laf etmesin diye alıcam
of biliyorum aslında hiç kullanmıcam ama
napıcam ben yaa :26:

noldu tatlım hayırdır

Bugünn daraldım bi sebep yok aslında amaa sıkıldım felaket bi şekilde. Bu arada tanışmadık isim neydii benim selin.

Mervee cnm öyle sepet bende vermiştim nişanda ama ben hazır aldım dı eminönünden 15 tl idi. Nikah zamanıda şeker dağıtırım diye o zamandan almıştım.

aslında iyi fikir yaaaa.o hasır sepetin biraz büyükçesi olcak.çiçekçilerdeki kalın süsleme tülleriyle sarsak da olur.güzel bi kumaşlada süslesek olur.onun içinede koyulabilir.beyin fırtınası :27::27::27::27::27::27::27: fikir alışverişi ne kadar güzel bişey yaaa :29::29:

benim sepetim orta boydu gülleride normal fırfırı var kenarlarında içine de bildimiz bohacayı koyup gtürdüm dedim gbi gercekten cok hos oluo ama parlak kaygan kumaşla yapıcaksn...

bnim nişanlımda pek bse alamıcak bnde almayı düşünmüştüm ama cok abartmayım diyorum bakarsınz kaynanam alır koyar onun naptı belli bn ceyizimi bile yapamadım kızlar hersei kandi alıp koymus kaynamın bi yatak damla bulaşık makinemi mikro dalga fırınımı bide bi kaç ıvır zıvırmı aldım doldurmus herseyi yemek takımınından tutup kahvaltılık takımına meyve sıkacana tost makinası ütü ütü masası elektrik sprgesi düşüne biliomsnz 20 tene nevresim takımı almıs hiç zevkimi bilmeden bn alcam bişeler diorum hayır hayr nere koycan diolar 2 3 tane nevresim takımı aldım uyku seti felan kendi zevkime nie aldın nere koycan dedi kndi zewkm bn zevksiz bse lamadımki dio...:50:

oouuwwww hem bi bonkörlük eli açıklık,hemde bi yönlendirme isteği sezdim kaynanada :52::52::27::27::9::9: umarım iyi olandır canım.

ben alcam yaa kaynanam almaz çünkü biliyorum.nişanlımın şimdi kullandıkları şeyleri bile bi kısmını ben aldım bi kısmını birlikte aldık.oğluma iç çamaşırı koyim evlencek eski şeyleri giymesin demezki o :1:

kızlar bu arada ben çıkıyorum sohbet güzel ama saatim geçti bile yarın görüşürüz öpüldünüz :16::16::16::16::16:

hadi hayırlısı tatlım :21: ooo tam laz lar desene biz orduluyuz.bak karadenizlilerde adettir.düğünden 1 hafta 10 gün önce geline baştan aşşa eksik görülür.hani gelin kız baba evinden getirdiği bişeyi giymezmiş eskiden.bu adet dewam ediyo.tabi giyiyosun baba evindekileride onlarda alcaklar.iç çamaşırı geceliği ayakkabısı elbisesi pantolonu eteği gömleği montu eşarbı çantası parfümü aklına ne geliyosa yani.

Ahahah o yüzden demek ara ara bana zorla bişeyler aldı, daha geçen hafta mont aldı kaynanam, elbise fln almışlardı etek metek, bende adeti bilmediğimden kızmıştım içten içe benim giysim mi yok diye. ama evlenmeden 1,5 sene evvel alınca ben böyle düşündüm tabi.. neyse iyiymiş :)

kayınvaliden düşünmüş cnm ne güzelde seninde fikrini sorark alması daha hoş olurdu bence. Çünkü sen kullanıaksın, hee alır adet yenini bulsun diye bir iki şey alınır ama o kadar şeyde çok olmuş gibi. Heveslenmiş o kesin ama karşıdakini anlamak lazım diye düşünüyorum.

Bugünn daraldım bi sebep yok aslında amaa sıkıldım felaket bi şekilde. Bu arada tanışmadık isim neydii benim selin.

Mervee cnm öyle sepet bende vermiştim nişanda ama ben hazır aldım dı eminönünden 15 tl idi. Nikah zamanıda şeker dağıtırım diye o zamandan almıştım.
kız biliyorum o sepetleri.de küçük gelir ben bornoz falanda koycam traş makinası setleri parfümdü kremdi iç çamaşırıydı büyük bişi lazım.
benim sepetim orta boydu gülleride normal fırfırı var kenarlarında içine de bildimiz bohacayı koyup gtürdüm dedim gbi gercekten cok hos oluo ama parlak kaygan kumaşla yapıcaksn...

bende var kız bu bahsettiklerinizden.isteme günümde mendil dağıtmıştım beyaz tüllü falan güzel bişey ama bişey sıgmaz.büyüğünü bulursam alırım bulamazsam hasır alıp yaparım kendim.

bu arada kesin kaçtım :1:

Hemen güncel listeyi yazalım;
emyay_8990
21 Nisan 2012 Düğün
25 Haziran 2011 nişan

HayatımM
19 Mayıs 2012 Düğün
1 Mayıs 2011 nişan

zeryam
20 Mayıs 2012 Düğün
11 Eylül 2011 nişan

Lilapausee
05 Mayıs 2012 Düğün
04 Mayıs 2012 Kına
18 Haziran 2011 nişan

gzmvs
2 Haziran 2012 Düğün

bal_bocegi
23 Haziran 2012 Düğün
17 Eylül 2011 nişan

Pink_love
31 Mayıs 2012 Düğün
19 Haziran 2011 nişan

cgdm16
30 Haziran 2012 Düğün
17 Aralık 2011 nişan

miska
7 Temmuz 2012 Dügün
1 Ekim 2011 nişan

Eileithyia
17 Haziran 2012 Düğün
16 Ekim 2010 Nişan

kız biliyorum o sepetleri.de küçük gelir ben bornoz falanda koycam traş makinası setleri parfümdü kremdi iç çamaşırıydı büyük bişi lazım.

bende var kız bu bahsettiklerinizden.isteme günümde mendil dağıtmıştım beyaz tüllü falan güzel bişey ama bişey sıgmaz.büyüğünü bulursam alırım bulamazsam hasır alıp yaparım kendim.

bu arada kesin kaçtım :1:

braz büyügünübulursan ewet gzel olur bi bonkörlük var kaynanmda ama dedniz gbi fikrimi sorması lazımdı ama o daha bni tanımadan önce almıs koymus bn ne eksik var ne alım diorm gecen tost makinesi alcaktım var dedi alamadm en son gddim ne var ne yok die bakmaya tam aldı cogu şey gselde mesala carsfları braz abartmıs bde cogunu shophng tvden sölemiş nasıl olur bilmiorumki genelde orannkilern pek ii olmadını söylülor ama... mesala bisürü saklma kapı almıss bn nere koycam okdarnı anlmadmki ne grdüse almıs braz abartmıs gbi geldi bana özenmiş tammda

braz büyügünübulursan ewet gzel olur bi bonkörlük var kaynanmda ama dedniz gbi fikrimi sorması lazımdı ama o daha bni tanımadan önce almıs koymus bn ne eksik var ne alım diorm gecen tost makinesi alcaktım var dedi alamadm en son gddim ne var ne yok die bakmaya tam aldı cogu şey gselde mesala carsfları braz abartmıs bde cogunu shophng tvden sölemiş nasıl olur bilmiorumki genelde orannkilern pek ii olmadını söylülor ama... mesala bisürü saklma kapı almıss bn nere koycam okdarnı anlmadmki ne grdüse almıs braz abartmıs gbi geldi bana özenmiş tammda

Ahahaha dağıtırsın çaktırmadan salla, bana da milyonlarca dantel mantel veriyodu, kibarca reddettim, siz kullanıyomusunuz dedim, yok dedi, bende kullanmam ki dedim, sizde kalsın ziyan olmasın dedim bi bozuldu .. napiym, alıp atmaktansa onda kalsın. eskiciye veririm vallaha

Ahahaha dağıtırsın çaktırmadan salla, bana da milyonlarca dantel mantel veriyodu, kibarca reddettim, siz kullanıyomusunuz dedim, yok dedi, bende kullanmam ki dedim, sizde kalsın ziyan olmasın dedim bi bozuldu .. napiym, alıp atmaktansa onda kalsın. eskiciye veririm vallaha

bn redde edemiyorumki şimdide patiskadan çarşaf takımı yaptırıo eskide kaldı bn ne yapıcam bse diemedim dedim zamn bozuluo bde hersein en iyisini bn yaparm edalarında bsede denmioki alıp koyarm dursn artk napım carsaflarıda baktım kötü oluo kullanır kullanır atarm sordunda da kötü oldu derim =) ordan alan bi tanıdım vardı gercekten ii olmuo dedi ama ullnmadnda ön yargılı olmayım diorum...

ay ne fenasınız, kadıncağızlar napsa yaranamamış size :60: şaka yapıyorum tabi, insan sinir oluyo biliyorum. ben de işimize karışıldığı zamanlar çok kızıyorum ama hediye için alınan şeyleri beğenmemezlik yapmamak lazım bence. nihayetinde içlerinden gelmiş, almışlar. birisi size doğumgününüzde beğenmediğiniz bi hediye alsa, ay yok sende kalsın mı diyosunuz? teşekkür edip alıyosunuz hediyeyi di mi, sonra ister atın ister satın. bence bu bohça ya da diğer hediyeler için de öyle olmalı, beğenilmese bile çaktırılmamalı ve kimsenin gönlü kırılmamalı. sonra sağa sola dağıtırsın, olmadı atarsın gider.

bu arada yarın benim doğumgünüm, nişanlımın annesi ve babası bana hediyeler göndermiş, işyerime paket geldi, nası sevindim nası sevindim :))

ya kızlar ben size bi şey sormuştum, hani yaptığım hazırlık listesinde eksik bi şey var mı aklınıza gelen diye, niye kimse bana cevap vermedi :(((

Asker yolu beklemek hem çok zorr, hemde güzel bir duygu, Allah sağsalim kavuştursun inş.
askere gitmeden ne kadar önce nişanlandınız, bu arada nerdensiniz kıslar biz çoğunluk İstanbul :3:

Biz haziranda tanıştık sevgilimle, kasımda sözlendik, aralıkta askere gitti işte :5: Tam rahat rahat kavuştum derken yine ayrıldık yani.. Ahh hem de ne zor :5:
Mayısta gelicek sevgilim, Eylülde de düğünüm olucak kısmetse.. 1 eylül'de:17: Kınam 30 ağustosta mı olsa 31inde mi olsa tam karar veremedim henüz :31:

ay ne fenasınız, kadıncağızlar napsa yaranamamış size :60: şaka yapıyorum tabi, insan sinir oluyo biliyorum. ben de işimize karışıldığı zamanlar çok kızıyorum ama hediye için alınan şeyleri beğenmemezlik yapmamak lazım bence. nihayetinde içlerinden gelmiş, almışlar. birisi size doğumgününüzde beğenmediğiniz bi hediye alsa, ay yok sende kalsın mı diyosunuz? teşekkür edip alıyosunuz hediyeyi di mi, sonra ister atın ister satın. bence bu bohça ya da diğer hediyeler için de öyle olmalı, beğenilmese bile çaktırılmamalı ve kimsenin gönlü kırılmamalı. sonra sağa sola dağıtırsın, olmadı atarsın gider.

bu arada yarın benim doğumgünüm, nişanlımın annesi ve babası bana hediyeler göndermiş, işyerime paket geldi, nası sevindim nası sevindim :))

ya kızlar ben size bi şey sormuştum, hani yaptığım hazırlık listesinde eksik bi şey var mı aklınıza gelen diye, niye kimse bana cevap vermedi :(((

dogum günün kutlu olsun canım benim... bnde pek begenmemizlik edemem ama bu farklı bse braz abartmıs bana sorsaymıs brazda keske yda braksaymıs bn alsaydım tam dger aldıklarına eyvallah düşünmüş ama abartı geldi bna bilmiorum yanlışmı konusuorum ama hazırlık listene bakıcaktım ama bulamıorum bi türlü...

Biz haziranda tanıştık sevgilimle, kasımda sözlendik, aralıkta askere gitti işte :5: Tam rahat rahat kavuştum derken yine ayrıldık yani.. Ahh hem de ne zor :5:
Mayısta gelicek sevgilim, Eylülde de düğünüm olucak kısmetse.. 1 eylül'de:17: Kınam 30 ağustosta mı olsa 31inde mi olsa tam karar veremedim henüz :31:

ay canım yaa allah kavustrsun senn için cok zordur eminm bence 1 gün arayla yap derim çünkü çok yorucu olur gercekten kına ardından düğün 30 agustos ii bnce yorgun kötü grünen bi gelin olmak istemezsin düşünsene kuaför ardından kına aksma kadr ertesi gnü heycan uyucanmı uyuyamıcanmı zaten yorgunsun kalk apar topar kuaför, resim cekinme kosrtma vs derken düğünde kyorgun ve bitkin grüne bilirsin 1 ara ver derim...:34:

dogum günün kutlu olsun canım benim... bnde pek begenmemizlik edemem ama bu farklı bse braz abartmıs bana sorsaymıs brazda keske yda braksaymıs bn alsaydım tam dger aldıklarına eyvallah düşünmüş ama abartı geldi bna bilmiorum yanlışmı konusuorum ama hazırlık listene bakıcaktım ama bulamıorum bi türlü...

canım şöyleydi listem:

"kızlar, düğün mekanı hariç, yapılması gerekenleri ben şöyle sıraladım. aklınıza bi şey gelirse eklesenize:

1) Balayı
2) Yol paraları
3) fotoğrafçı
4) Gelinlik
5) Damatlık
6) Ayakkabılar
7) Aksesuarlar
8) Düğün gecesi kalınacak otel masrafları ( 2 ayrı düğün için)
9) Gelin saçı / makyajı ( 2 ayrı düğün için)
10) Damat traşı
11) Gelin arabası kiralama
12) Kına
13) Gelin hamamı
14) Davetiye
15) Nikah şekeri
16) Nikah başvurusu masrafları

başka nerelere masraf yapıcaz, aklınıza bi şey geliyo mu?"

benim bütün bunları yapmak için bi bütçem var, onu aşmadan halletmem lazım. o yüzden neler lazım eksiksiz listelemeliyim ki, herhangi bi detaya para ayırmayı unutmayayım. nolur bi kafa yoralım, eksiksiz tamamlayalım şu listeyi.

Hoşgeldinizzzz gelinciklerrrr, hayırlı olsunnn :16::16:
Biz çok anlattık siz ne alemdesiniz, hangi aşamadasınızz anlatınn bakalımm:6::6::6:

hoşbuldukkkk :16: ne alemdeyimm çok güzel bir alemdeyim bugün çünkü eşyalarımızı aldık :24: ayyy dügün 10 haziran ama ben biraz kurtluyum sanırım hemen hallolsun istedim :1:

halı perde vs. kaldı sizler ne alemdesiniz :34:

canım şöyleydi listem:

"kızlar, düğün mekanı hariç, yapılması gerekenleri ben şöyle sıraladım. aklınıza bi şey gelirse eklesenize:

1) Balayı
2) Yol paraları
3) fotoğrafçı
4) Gelinlik
5) Damatlık
6) Ayakkabılar
7) Aksesuarlar
8) Düğün gecesi kalınacak otel masrafları ( 2 ayrı düğün için)
9) Gelin saçı / makyajı ( 2 ayrı düğün için)
10) Damat traşı
11) Gelin arabası kiralama
12) Kına
13) Gelin hamamı
14) Davetiye
15) Nikah şekeri
16) Nikah başvurusu masrafları

başka nerelere masraf yapıcaz, aklınıza bi şey geliyo mu?"

benim bütün bunları yapmak için bi bütçem var, onu aşmadan halletmem lazım. o yüzden neler lazım eksiksiz listelemeliyim ki, herhangi bi detaya para ayırmayı unutmayayım. nolur bi kafa yoralım, eksiksiz tamamlayalım şu listeyi.

canım ya bn anlamadım bunların parasını senmi
ödüceksin?

hoşbuldukkkk :16: ne alemdeyimm çok güzel bir alemdeyim bugün çünkü eşyalarımızı aldık :24: ayyy dügün 10 haziran ama ben biraz kurtluyum sanırım hemen hallolsun istedim :1:

halı perde vs. kaldı sizler ne alemdesiniz :34:

ay ne güzel canım ya hemen halletmişsiniz bnde sen gibi hemen olsun bitsin istiyorum hemen hergün ne olcak nası yapcaz die düşünüorumm annm kafayı yedimi düşünüo sanırım cok takıomusum ama bnde ister sitemez heycanlanıorum bnimde düğünüm 29 haziranda haftaya sanırım ev yapılmaya baslıcak bizde nişanlımla esya bakmaya gdicez haftaya...

Back
X