- Konu Sahibi bal_bocegi
-
- #5.841
canım yeniden yaptırmadım şöle bişey vardı ev inşaattı zatenyani pimapeni ince sıvası ve doğalgaz tesisatı vardı sadece.şanslıyız bu konuda yani nası sölim kapı kolundan prize kadar evyelerden bataryalara kadar herşeyi biz seçtik çok şükür.
canım yeniden yaptırmadım şöle bişey vardı ev inşaattı zatenyani pimapeni ince sıvası ve doğalgaz tesisatı vardı sadece.şanslıyız bu konuda yani nası sölim kapı kolundan prize kadar evyelerden bataryalara kadar herşeyi biz seçtik çok şükür.
merhaba, sizin biraz canınız sıkılmış belli kiumarım bi an önce çözülür her sıkıntı. küçük şeyleri çok büyütmedikçe mutlu oluruz diyoruz ama biz büyütmedikçe de karşı taraf tepemize çıkıyo. zor valla hepimizin işi...
canım nişanda bohça yaptıysan düğünde almana gerek yok.ama nişanda bohça yapmadıysan tam teşekküllü bi damat bohçasdı yap derim.
ben şahsen don atlet baksır çorap falan onları 10 ar 10 ar alcam eski neyi varsa attırcam.
yaa canım keşke ben bilsem , bizim memlekette bir sürü bilmiş var
abcde fıstık ben o kabarık örtüleri kullanışsız buşluyorum artık pek alan da kalmadı zaten ama sen bilirsin t6abi yinede
Offf bugünn çokk canımmm sıkılıyorrr:105:
yok yapmadım, tamam o zaman ne zaman vericeksin düğün bohçasını? direkt eve mi getiriceksin? bide ayakkabı fln koyucakmısın.
ben bohçam geldiğinde çok kızmıştım bütün iç çamaşırları açılmış fln. nişanlıma demiştim, akrabaların açıp bakıp bakıp ne yaptılar bu çamaşırlarla hayal mı kurdular diye kızmıştım. bak gene tepem attı..
yaa canım keşke ben bilsem , bizim memlekette bir sürü bilmiş var
almazsam bir sürü laf ederler
zaten çoğu şeyi millet laf etmesin diye alıcam
of biliyorum aslında hiç kullanmıcam ama
napıcam ben yaa :26:
noldu tatlım hayırdır
canım sende benim gibi öfkelisin erkek tarafına sanırımneyse yeri ve zamanı gelince bir bir sokarız nası olsa bu yaptıklarını gözlerine gözlerine
bu kadar canım.ben fazla fazla alcam çünkü nişanlım ev yaptırdı kendine hiç bişey alamadı.evlendikten sonra cici cici kullanır diye düşündüm.
bi de bunların hepsi bohçalığa sıgmaz.ben bi koli alcam.siyah yapışkanlı folyoyla kaplicam.
içine havlu seccade lif falan gibi şeyler hariç geri kalan herşeyi koycam agzını güzeelllce bantlicam.kurdela sarcam.bohçalığada lif di havluydu bunları koyup kurdelayla sarıp koliyle üst üste koyup göndercem.
süpersin aldım çıktısını, bende aynından alırım. nişanlımda karadenizli ama onlarda erkeğe bohça o lmazmış dedi kaynanam. ama annem laf olmasın diye yapıcak. bende bir bavula koyarım. allah mutluluğunuzu bozmasın :) bizim de az önce günümüz alındı hadi bakalım :)
yazık günah yemin ederim o örtülerin en ucuzu 300-350 tl ve bişeye yaramıyo çok demode.az güzel bişey alim desen 500-600.parana yazık ne yıkanır ne ütülenir saçma sapan bişey.
ben pike takımı gibi örtüler varya dümdüz.onlardan alcam.kim ne derse desin.bişey diyen olursa ne de biliyo musun.
çok istiyosun madem seni kırmiyim al getirde bende kullanırım sorun deil de bende işe yaradı kimse gıkını çıkaramıyo
canım sende benim gibi öfkelisin erkek tarafına sanırımneyse yeri ve zamanı gelince bir bir sokarız nası olsa bu yaptıklarını gözlerine gözlerine
bizde düğünden 1 gün önce gece gider bohçalar ben karadenizliyim.genelde bu böyledir ya bi gün önde gider ya düğün günü erkende.
canım içine neler koycaksın bildiğim kadarıyla yazmaya calışim tatlım.(kendi koycaklarım tabi sen kendine göre düzenlersin)
-10 çorap
-10 baksır
-5 fanila (kısa kollu yuvarlak yakalılar varya nişanlım onları giyiyo genelde)
-2 atlet(atlet yok denmesin diye)
-1 mendil
-penyeden pijama takımı (röpdeşambır mıdır nedir almicam onu)
-alt eşofman
-spor ayakkabı
-terlik
-traş makinası
-traş seti (köpük,losyon falan filan)
-kremler (yüz kremi,el kremi)
-2 tane farfim
-tırnak bakım seti ( 1 milyoncularda 5 tl ye satılıyo tırnak makası et kesme zımbırtısı tırnak içi temizleme şeyisi büssürü parça var)
-saç jölesi
-bornoz takımı (çeyizine aldıgının erkek için olanını koyuyosun)
-bohça takımı (takımın içinde bohçalık,seccade,havlu,kuranlık var)
-lif
-çeyizden 1 havlu daha
-namaz takkesi
-tesbih
bu kadar canım.ben fazla fazla alcam çünkü nişanlım ev yaptırdı kendine hiç bişey alamadı.evlendikten sonra cici cici kullanır diye düşündüm.
bi de bunların hepsi bohçalığa sıgmaz.ben bi koli alcam.siyah yapışkanlı folyoyla kaplicam.
içine havlu seccade lif falan gibi şeyler hariç geri kalan herşeyi koycam agzını güzeelllce bantlicam.kurdela sarcam.bohçalığada lif di havluydu bunları koyup kurdelayla sarıp koliyle üst üste koyup göndercem.
canım yapılıyo yapılmaz mı nereliler ayıptır sormasıbence kaynanan sende istersin diye korkmuş.nereli oldugunu söle bi adet daha sölicem işine yaricak emin ol
normalde tekerlekli bavula koyuyolar zaten.ama ben alabilir miyim alamaz mıyım derken zamanım az kaldı ona para ayıramam dedim öle kaldı kolide karar verdim canım bavul daha şık tabiki.
işine yaradıysa sevindim.kendincee eklemeler çıkarmalar yaparsın.
ee gün ne zamana alındı peki
ah canımmm biraz dik kafa olmak en iyisi sallama kimseyi.ben kaynanamın üst katına gelin gitcem o da bişey mihohoho canım aslında çok haklısın ama işte...
neyse o zaman ben onu iyice sonra bırakayım da belki ben evlenene kadar geçer modası
keşke diyorum uzak bi yerde otursaydım kimse görmeseydi ne aldım ne sattım
bari bildiğim gibi yapardım evimi
ama malesef sadece 10 km öteye yerleşicem
caNIM nişannlım bişey alamıyo uzun süredir kendine.o yzden fazla fazla almakk istiyorum.onlar bana kıytırık bi bohça yaptılar forumdaki arkadaslarımınkini görünce oturup ağladım abartmıyorum.ama onun bohçası harika olmalı gerekirse çeyizimde eksiklerim sonraya kalır,kaynana kaynataya eksik bohça yaparım ama ona herşeyi abartılı yapcam görsünler bohçe nası oluyobu kadar cok seye gerek varmıkibizim nişanımız braz acele oldu için biz alış verişde aldık beraber
- 1 adet pijama takımı
- 2 adet gömlek
- 1 adet iç çamaşırı takım
- gravat kol düğmesi
- çorap
- havlu
- lif
koyup bohcayı gtrdük braz acele oldu için parfüm koyamadık ama bn soradan ona 2 tane parfüm alıp verdim..şimdide iç çamasırı alcam onada kendimede alıp çeyizime koycam sora al etmesinler...
yaaa resmi var mı nasıl yaptınbu arada kızlar bn bohcanın dısında ayrıca sebet bohca yaptım beyaz kaygan kumaşla lumaş güllerlede süsledim çok begenmişlerdi...
17 haziran kısmetse. Rize fındıklılılar. Onlarla alışverişe çıktık, bonkörler yalan yok şimdi birsürü şey aldılar, ardından erkeğe çeyiz yoktur ama çok isterseniz düğünde yaparsınız bişeyler demişti. bende öyle yapıcam
ah canımmm biraz dik kafa olmak en iyisi sallama kimseyi.ben kaynanamın üst katına gelin gitcem o da bişey mibana geçen gün diyoki sen mutfaga peçete koymican mı peçete mi dedim eveettt dedi dedimki ben sevmiyorum öyle şeyleri dedim.ses tonum deişti tabi.o da o zaman ben fikrimi söylemiştim sen bilirsin tabi dedi saol dedim bende
caNIM nişannlım bişey alamıyo uzun süredir kendine.o yzden fazla fazla almakk istiyorum.onlar bana kıytırık bi bohça yaptılar forumdaki arkadaslarımınkini görünce oturup ağladım abartmıyorum.ama onun bohçası harika olmalı gerekirse çeyizimde eksiklerim sonraya kalır,kaynana kaynataya eksik bohça yaparım ama ona herşeyi abartılı yapcam görsünler bohçe nası oluyo
yaaa resmi var mı nasıl yaptın
hadi hayırlısı tatlımooo tam laz lar desene biz orduluyuz.bak karadenizlilerde adettir.düğünden 1 hafta 10 gün önce geline baştan aşşa eksik görülür.hani gelin kız baba evinden getirdiği bişeyi giymezmiş eskiden.bu adet dewam ediyo.tabi giyiyosun baba evindekileride onlarda alcaklar.iç çamaşırı geceliği ayakkabısı elbisesi pantolonu eteği gömleği montu eşarbı çantası parfümü aklına ne geliyosa yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?