2012 Gelin Adayları Buyrun Sohbete...

2012 Gelinlerinin yaş ortalamaları...

• Ankete Katılan
    993

canım bana sorarsan tv arcelık degılde samsung bakın derım lcd lerde falan en ıyı marka o goruntu kalıtesı falan daha ıyı. ayrıca sız urunlerı magazada mı bıraktınız öle oldugunda degısım yapıolar ama bız adrese ıstedık bugun gelıcektı malum fırma batar kacar bısı olur kımseye guvenılmıo bu devırde. modeller de hatırladıklarımı yazmaya calısayım . tam emın olmadan yazıorum benzeterek arcelık sıtesınden baktım
bulasık mak 9230 YI
fırın 9771 dgı
mıkro dalda md 890 ı
ocak oc608 eı
davlumbaz p30 yı
camasır mak 8124 hse
buzdolabı nı bulamadım tatlım

Geçen gün nişanlım ile gelinlik bakmaya gittik, kırgınlıklarım var tabi. Pronovi gelinlikler neden hep sade dedim, çünkü avrupada 35 yaş üstü gelinler var genelde o yüzden cıngıllı yapmıyorlar dedi gelinlikçi. benimde cevap: aa evet bende 2. evliliğimde gelinliğimi sade alırım dedim. Nişanlı beyimiz bakıyo böyle espiriye.
Alttan almayın ezmeye çalışıyolar. Kayınvalideme düğün tarihini gene erttelemeye çalıştığında dedim, artık olsada olur olmasada siz bilirsiniz, hemen öne çekildi..
Böyle kızlar..

canım çok teşekkür ederim, darısı olmayan herkesin başına inşallah. evet, kafamda şekillendiği için rahatım aslında, bi de bütçemizi aşmadan her istediğimi yapabilmenin uygun bir yolunu bulduğumda her şey daha kolay olacak :)
canım burnumda problem olduğu için ameliyat olucam aslında ama hazır ameliyat masasına yatmışken de biraz şeklini düzelttirmeyi düşünmüyor değilim :) tabi cesaretimi toplayıp gün almam lazım bi an önce

canım şöyle, MNG Turizm'den aldık, WOW Hotel Bodrum Resort, 13-20 temmuz arası 7 gece 8 gün, maximum her şey dahil (normalde ultra her şey dahilde bile ücretli olan pek çok hizmet bunda ücretsiz), 2 kişi toplam 2650 tl'ye aldık, peşin. taksitli olunca biraz daha farklı oluyodu, bi de bu ay bitince fiyatlar değişecek, şu anda %35 indirimli. ay aldık diyorum da, daha almadık, karar verdik sadece :)) allah söyletti bak :) ama bugün yarın alıcaz.

canım güzel otel, mayısta olacağı için akdeniz tercih etmekle iyi yapmışsın, ege soğuk olurdu. uçak biletini de çok uyguna almışsınız valla. biz istanbul-ankara-manisa-bodrum-istanbul şeklinde ilerleyeceğimiz için, arabamızla yola çıkmaya karar verdik, o yüzden yol biraz yorucu olcak bizim için. yine de iki düğün arası koşturmacalarda araba lazım olcak.

ev için dileklerine teşekkür ederim kuzum. gerçekten büyük rahatlık, ev olunca işler birden %70 hafifliyo bence. gerisi nasılsa olur şeyler. siz de her şeyinizi sıfır kullanmaya başlıycaksınız ne güzel, ben aldığımı kullanmaya başlıyorum, dayanamıyorum

canım kızlar haklı da, sen de haklısın. tarih belli olunca en azından yer bulamama gibi bi sıkıntın olmazdı, erkenden halletmek o yüzden güzel oluyo. ama yine de çözümsüz değil, mutlaka aradığın gibi bi yer bulursun, biraz araştırman gerekir sadece. canını sıkma hiç, umarım bi an önce kesinleşir.

Balım sen neden üzülüyosun, öyle kıyaslama yapma. Ayrıca bir bilezik ne arttırır ne eksiltir. Çok istiyosan alın dersin zaten yapamayız edemeyiz dememişler. Boşverrr böyle şeyleri takma kafanaa

emyay, ben de bu konuda böcüğe katılıyorum. hiç elti muhabbetine girme bence, bırak napıyolarsa yapsınlar. sen 5 bilezik mi istiyosun, baban 5 desin bitsin, sen sakın yüz göz olma. alamıyolarsa da eksik oluversin bi tane, nolucak. elti muhabbetine girdin mi çıkamazsın bence, benim de benden 5 yaş büyük bi eltim var, adaşım bi de :) evlenince adımız soyadımız aynı olcak, düşün! :) o çok kıskanıyo bana yapılanları hissediyorum, kaç yıllık gelin, hala bana bi şey alınca ona da alıyo kayınvalidem kıskanmasın diye. bence bu çok çirkin, hiç gerek yok. sen de eltisiyle anlaşamayan gelin konumuna düşme, hiç sallama onları. ama isteklerinden de taviz verme tabi :)

merhaba, sizin biraz canınız sıkılmış belli ki umarım bi an önce çözülür her sıkıntı. küçük şeyleri çok büyütmedikçe mutlu oluruz diyoruz ama biz büyütmedikçe de karşı taraf tepemize çıkıyo. zor valla hepimizin işi...

ben böyle en güzel kısımlarını anlatıyorum size ama, benim de çok tuhaf bi kayınpederim var, her şeye ama her şeye karışıyo!!! düğün tarihimiz, düğün mekanımız, düğünde ikram edilecekler, evimizin yeri, içine yaptıracağımız dolapların rengi, şekli, boyutu, balayımızı nerde yapacağımız, ikinci düğünün tarihi ve yeri olmak üzere HER ŞEYE ama HER ŞEYE karışıyo! her defasında bi şekilde tolere ettim, sustum saygısızlık yapmadım, nişanlımı da üzmedim, üstüne gitmedim. tatlı dille istediğimi yaptırdım ama valla artık bezdim. adamın bu haddini bilmezliği beni çok sıktı. yahu balayımıza kadar karıştı yaa, böyle bi terbiyesizlik yok! neyse ki, nişanlım da benim gibi düşünüyo da, babasının karşısında duruyo. en son, adamın bize düğün hazırlıkları için ayırdığı bi para var, onu istedik. dedik ki, sen o parayı bize ver, biz neye ne kadar harcıyacağımızı kendimiz ayarlıyalım. ordan kısarız, buraya ekleriz, biz kendi bütçemizi ayarlarız dedik. neyse ki kabul etti de, bi daha ondan tek tek her şey için para istemek zorunda kalmıycaz. öyle olunca karışıyo çünkü, yok pahalıymış, yok ne gerek var diye. şimdi alınacak her şey için toplu para elimizde, kendimize göre ayarlıycaz çok şükür :))

kızlar, düğün mekanı hariç, yapılması gerekenleri ben şöyle sıraladım. aklınıza bi şey gelirse eklesenize:

1) Balayı
2) Yol paraları
3) Fotoğrafçı
4) Gelinlik
5) Damatlık
6) Ayakkabılar
7) Aksesuarlar
8) Düğün gecesi kalınacak otel masrafları ( 2 ayrı düğün için)
9) Gelin saçı / makyajı ( 2 ayrı düğün için)
10) Damat traşı
11) Gelin arabası kiralama
12) Kına
13) Gelin hamamı
14) Davetiye
15) Nikah şekeri
16) Nikah başvurusu masrafları

başka nerelere masraf yapıcaz, aklınıza bi şey geliyo mu?

kızlar merhabaa,

10 haziran 2012 de benim dügün tarihim bende sizinle paylaşmak istiyorum heycanlarımı, sizinkilere de ortak olmak istiyorum.

bir şeyi çok merak ediyorum sizde benim gibi herşey ayarlansın öyle bekleyelim diye düşünüyor musunuz galiba ben çok tez canlıyım

selam kızlar bende 2012 gelinlerinden biriyim :) ekim veya kasım tam belli değil tarihi bakalım artık hazırlık ne zman biterse

Hehhh kayinvalidem nisanda yapilicaklar konusulurken bizde boyle adetler yok bohcaya gerek varmi die sordu ona ben karar veririm dedimsonra bizim tarf cok altin ister aslinda cok degil herkesin bildigi seyler ama ona cok gelince sakayla karisik oglum kacsakmi die espri yapmaya calisti bende teyzecim oglunun yuregi dayanirsa buyrun simi gidin dedim:))
Bohca alisverisini nisanlimla ikimiz sagolsun gonlumuze gore yaptik hersey fazlasiyla icime sindi kayinvalidemde beni nie goturmednz die bi isyan eder oldu alisveristen sonra bende anne hani sizin boyle adetleriniz yoktu sikilirsiniz die oglunla cagirmamaya karar verdik dedim:)) severim kendisini aslinda ama damarima gelmesin:) yoksa severim yani:))

heheheh :))) iyi ki seviyomuşsun kız, sevmesen napıcaktın kadına :)) boşver çok da iyi yapmışsın, oh!

merhaba kaynana pamuk ipliği olmuş raftan düşmüş gelinin başı yarılmış diye bir laf varya aynen o misal bu kadınlar naparsa yapsın bir sözleriyle anında laf çarpıyoruz yazık valla şimdi onlar glein biz kaynana gibi oldu

Ben de geliyim mi geliyim geliyim
Eylül gelinlerindenim ben de kızlar

selam kızlar bende 2012 gelinlerinden biriyim :) ekim veya kasım tam belli değil tarihi bakalım artık hazırlık ne zman biterse

Hoşgeldinizzzz gelinciklerrrr, hayırlı olsunnn
Biz çok anlattık siz ne alemdesiniz, hangi aşamadasınızz anlatınn bakalımm

Canım baktım hepsi çok güzeller güle güle kullan, birtek ocağımız aynı, bizim mağazada çünkü koycak yerimiz yok. Mağazada güvenilir tanıdık sayılır o yüzden endişe yok:44: Ama eşya alıcaz şimdi o konuda tanıdık yerde yokk,i koycak yerdee öylee bekliyoruz bakalım

günaydın kızlarrr nasılsınız bakalım ne var ne yok.
yeni gelincikler gelmiş aramıza hoşgelmiş sefa getirmişler
aksam babamla konuştum.
dediki bunlar istemeye geldiklerinde ne kadar altın istiyosunuz dediler.bende dedimki neye gücünüz yetiyosa yapın.onlşarda biz 20-22 gr arası 5 dal yapcaz dediler.tmm dedik diyo.
ee şimdi eksik takalım diyolar diyo.alcakları koltuk takımı televizyon buzdolabı bu ne ya damadı biz alalım oldu olcak dedi.sana bidaha bişi sorarlarsa babam dediki,bana sorsunlar ben ne dicemi biliyorum dediğimi söyle dedi :26: nişanlımda kızdı bana.niye hayır demeyi bilmiyomuşum.annesi öyle diyince olmaz öyle bastan söz verdiğinizi yapın deseymişim.onlar bizim birikimimizmiş.dedimki sen kızarsın diye bişi demedm dedim.benim için kimse deil sen önemlisin gerisini salla dedi.ne istiyosan söyle dedi.
tamam dedim bende

Günaydın arkadaşlarrr,
altın konularına gelmişiz, bizim 7 tane 20 gr burma bilezik bi tane set istemişlerdi Bi tane nişanda takıldı, 6 tane daha yapıcaklar nasıl yapacaklar bilmiyorum ama söz verildi, ben sorun çıkarmam ama bizimkiler çıkarır yapılmassa :111: Seti nişanlım alacak gerisini kardeşleri ayarlıcaklar sanırım. Dün baktık modellere biraz, ince taşlı bişeyler beğendim ama 14 ayar 37 gr. civarı geldi 3000 dedi bize kuyumcu, çok gibi geldi bana çok mu sizce de??? Siz sordunuz mu hiç :44:
Bu arada yeni gelen arkadaşlar hepinize hayırlı olsun, hoşgeldiniz..

valla gelin alıyolar ordan kıs burdan kıs nereye kadar.benim kaynanacım nişanlımın evimize yaptırdıgı duşa kabinle tuvaletin önündeki lavaboyu dolaplı lamasına bile laf etti.benim yoktu da noldu falan filan.ve bana dediki çalışırsınız sizde bana alırsınız allah güç kuvvet sağlık versin yeterki çalışabilelim canın saolsun dedim ama avcunu yalar çünkü o eve gelin alacak banane ben elin kızı için para mı harcicam.he kendi evleri var inşaat halinde su anda.içini yaptırmaya basladıklarında yardım tabiki ederim.
ama altın konusunda taviz vermeye niyetim yok açıkçası.set de hiç arastırmadım ama bu aralar bakmaya baslicam

yeni gelinler hoşgeldiniz aramızaa, sayımız artıyor ne güzel canım senin baban da benim ki gibi, bence de bırak ona sorsunlar o söylesin fikrini. babam bana diyo abcde_123 fena demesinler babası fena desinler diyo, yarın öbür gün başım ağrımasın diye

canım set işini de şöyle söyleyim biz nişanda aldık, burada nişanda alınıyor. ben de beyaz altın iki sıralı taşlı çook sade bir takım beğendim. 3600 dediler. bilezikleri falan da oradan aldığımız için de 3000 e indiler. ama genelde fiyatlar da hep 2500 3500 arası. bence çok değil...

Hoşbuldum kızlaaaarr

Biz ne alemdeyiiiz; asker yollu bekleme alemlerindeyim ben.. Kısmetse mayısta gelicek nişanlım.. Sonra eylülde düğün olucak işte inşallah..

sizde sanırım evi yeniden yaptırmıssınz canım bizde yeni yaptrcaz inş bizimde istedigimiz gibi olur...

Hoşbuldum kızlaaaarr

Biz ne alemdeyiiiz; asker yollu bekleme alemlerindeyim ben.. Kısmetse mayısta gelicek nişanlım.. Sonra eylülde düğün olucak işte inşallah..

Asker yolu beklemek hem çok zorr, hemde güzel bir duygu, Allah sağsalim kavuştursun inş.
askere gitmeden ne kadar önce nişanlandınız, bu arada nerdensiniz kıslar biz çoğunluk İstanbul

sizde sanırım evi yeniden yaptırmıssınz canım bizde yeni yaptrcaz inş bizimde istedigimiz gibi olur...

canım yeniden yaptırmadım şöle bişey vardı ev inşaattı zaten yani pimapeni ince sıvası ve doğalgaz tesisatı vardı sadece.şanslıyız bu konuda yani nası sölim kapı kolundan prize kadar evyelerden bataryalara kadar herşeyi biz seçtik çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…