- Konu Sahibi bal_bocegi
- #25.001
Annem halen der mesela kayinbabamin evinde kendimi daha rahat hiss ediyorum der.
Gerci anneannem ve dedem rahmetli oldular ama ondan öncede böyle derdi hep.
Bir eve gelin gittin mi ömrünün geri kalan kismini Allah nasip ettigi sürece orada geciriyorsun.
Belkide tamda bu yüzden cok zorumuza gidiyor aileden ayrilmak.
Öyle oluyor ama. Gerçi bunda bizim toplumsal yapımızda etkili. Kız gidiyor diye değerlendiriliyor hep. Şimdi dengeler değişti oysa:)
Geçen yaz amcamın oğlunun düğünü oldu. Düğünden sonra onları evlerine bıraktık. Yengem baktı oğlunun camına doğru "kız bizim zamanımızda gidiyordu artık oğlanlar da gidiyor" dedi. Kadın duygulu söylerken biz baya gülmüştük:)
hafta sonu nısanlımın bı akrabası o artık bızım taraftan orayla alakası bıttı dedı o kadarzoruma gıttı kı yaslı baslı bı adam olmasaydı azarlıcaktım. gercı o ankı duygularım bogazımı dugum dugum yaptı tek bı cumle soyleyemezdım herhalde
Söylenemiyor ki o duygu çok başka yaa..
Bizde arayıl tatilinde nikahı yaptıktan kayınvalidemlerde yemekteyiz. Küçük görümce bana sarıldı "Artık bizim oldun. Bundan sonra yine böyle birlikte yemek yiyecez sonra annenler gidecek ama sen kalacaksın" dedi. Kafamı kaldırdım annemin gözleri dolu dolu olmuş. Bende sadece zoraki gülümsedim.