2012 Gelin Adayları Buyrun Sohbete...

2012 Gelinlerinin yaş ortalamaları...

• Ankete Katılan
    993
Buda güzelmiş canım,turkuaz bulamadım dıye üzülme güle güle kullanırsın inşallah kuzucum:nazar::nazar::nazar:

benimde oturma odam kum bejı tatlım,benım mobılyalar kahve koltukda acık vızon herkesın hosuna gıttı odam,turkuaz halıyı kızlar aklım asokmustu bende bulunca aldım,seker bısey oldu ama hala sızın ıcın evıme gıdıp resım cekemedım,

Bu arada yoklugum farkedılmıyo,stres bı araba bende,okuyorum yazacak nesem yok,yarın nıkahımız var ama bız cok fea kavgalıyız anlayacağınız ben yazacak guzel bısey bulamadıgımdan ızlıyorum sadece...

Canım sıkma canını, nikahta keramet vardır.. Yüzünüz asık girersiniz salona, güle oynaya çıkarsınız..

Eminim odan da çok güzel olmuştur, halını çok merak ettim markası ne modelini netten baksaydım..

slm kızlarrrr :3::3: sabahtan beri aptal saptal işlerle uğraşıoduk...nişanlımın iş problemleri bitmedi bir türlü..eski ortapı polise şikayette bulunmuş gittik ifade verdi :47::47:
sonrada güzel birşey olsun dedik düğün salonumuza gittik..hemen önünde belediye var..düğün yeri sahibi kimlikleriniz getirin halledelim demiştir. gittik memur ayarlandı..9 Eylül akşam 20:00'da nikahımız olacak :32::32: formalite icabı sağlık raporu, 5 foto ve 125 tl getirin dediler...başka belediyede 250-300 demişlerdi :32::32:tanıdık olmasının çok faydası var

hayırlı olsun kuzum :) günü güzel kapatmışsınız yaa boşver gerisini

Bence şimdiden başlayalım.. daha ben o yemekelerin tarifini bulacağım..:9::9: İstediğim gibi program bulamadım windows7 de çalışmıyor, çalışan deneme sürümü 1 ay sonra tekrar yüklemek lazım yazdığım tarifler gidecek..

masatakvimi bir ara baksan da sendeki programın adını mesaj atsan.. ben mi bulamadım acaba..

Özelden atıyorum linki

slm kızlarrrr :3::3: sabahtan beri aptal saptal işlerle uğraşıoduk...nişanlımın iş problemleri bitmedi bir türlü..eski ortapı polise şikayette bulunmuş gittik ifade verdi :47::47:
sonrada güzel birşey olsun dedik düğün salonumuza gittik..hemen önünde belediye var..düğün yeri sahibi kimlikleriniz getirin halledelim demiştir. gittik memur ayarlandı..9 Eylül akşam 20:00'da nikahımız olacak :32::32: formalite icabı sağlık raporu, 5 foto ve 125 tl getirin dediler...başka belediyede 250-300 demişlerdi :32::32:tanıdık olmasının çok faydası var

Bende diyorum nerde bu kız
Geçmiş olsun canım yaa
nikah işlemleride aradan çıkmış:21::21::21::21:

kızlar nasılsınız ne var ne yok habersiz kaldım sizlerden 2 gün:31:

hemen albümüme karar verdiim gelinliği ve bindalı abiyemi eklicem bakalım beğenecek misiniz?

Hoşgeldin canımmmm
hemen bakıcam
bende albümüme kınalık için aldığımelbisyei ekledim
neler yaptın??*

kuzum siz ne yapıyosunuz cok pahalı değilmi ben gelinliğimi 750 aldım hemde süperdi benim için istediğiniz içinize sinen gelinlikleri daha uyguna bulabilirsiniz yani demek istediğim o kınalıgımıda 450 aldım ikisi toplam 1200 e geldi yapmayın tamam insan bi kere evleniyor ama bir gelinliğie okadar bence para verilmez içinize sineni alın ama daha uygun bulmaya calısın karsı tarafada yazık

bende 500 e kiraladım valla 50 lirayada bindallımı kiraladım hatta bindallımı o kadar sevdim ki başka elbise giymiycem

Merhaba gelincikler :) Nasılsınız bakalım.. Geçmişi okudum birazdan gelecek yorumlar..

Bugün gelinliğimi teslim alıyorum, çok heyecanlıyım çok merak ediyorum.. Akşama kadar nasıl bekleyeceğim bilmiyorum..:24::24:

hadi hayırlı olsun canım resmini koyarsın inşallah:46:

iyidir valla ne oldun evdeki pc bozuldu bizim kurtaki pcden giriyorum nete artık cok sık görüşemicez burası bana iyi geliyodu stresimi atıyodum sizlerle sohbet ediyorum ama bakalım elimden geldiğince girmeye calısıcam sen nasılsın kuzum

evet burası hepimize iyi geliyor açık yüreklilikle dertleşiyoruz burda

acaba bu havalarda havuza gidilebilinir mi ki :17:
Havuza gidip stress atmak istiyorum:24:

bana daha erken gibi geldi yada ben daha yaz moduna giremedim:1:

Buda güzelmiş canım,turkuaz bulamadım dıye üzülme güle güle kullanırsın inşallah kuzucum:nazar::nazar::nazar:

benimde oturma odam kum bejı tatlım,benım mobılyalar kahve koltukda acık vızon herkesın hosuna gıttı odam,turkuaz halıyı kızlar aklım asokmustu bende bulunca aldım,seker bısey oldu ama hala sızın ıcın evıme gıdıp resım cekemedım,

Bu arada yoklugum farkedılmıyo,stres bı araba bende,okuyorum yazacak nesem yok,yarın nıkahımız var ama bız cok fea kavgalıyız anlayacağınız ben yazacak guzel bısey bulamadıgımdan ızlıyorum sadece...

canım yokluğun farkedilmez olurmu hiç herkesin yeri ayrı:20:
bizde nikaha 5 gün kala fena tartıştık ama şimdi iyiyiz şükür oluyo canım hepimizde böle tartışmalar nedenli nedensiz
uzatma sadece çünkü iki tarafta kötü niyetli değil sadece streste

baban bir şey düşünmüştür demiştim vazgeçemiyeceklerini biliyordur, tavrını göstermiştir.. Gözünaydın canım

çok sağol canım benim ne bileyim öyle bi riske attı demekki kendini ama sonu iyi oldu şükür

Ah tatlım sen o kadar yazdın burda turkuaz halı bulamıyorum diye, ben gittim koltuklarımı uçuk mavi, koyu mavi çiçekli bir kumaşla kaplattım bakalaım ben nasıl bir halı bulacağım.. Mavi halı diye arattım saray da royalda falan ama hoşuma giden pek olmadı.. zaten çok az seçenek var..

canım internetteki halı resminleriyle orjinal mağaza çok farklı emin ol ben bi halıya aşık oldum internette almaya gittim şok oldum başka aldım mesela şimdiki yolluklarım falanda internette bakıp hayatta olmam diyeceğim kadar soluk ama yakından oturup tablo gibi izledim:1:

Herkese günaydin.
Gecmisi okuyup geleyim :)

Nisanlim bugün erken cikti.
Kimligini yenilemesi gerekiyor.
Pasaport cikartabilmesi icin.
Birde ikamet belgesinin cok dillisi var mi diye ögrenecek.
Abimiz de kredi cekecek bileziklerim icin kefil lazim mis ona kefil olacak.
Neden kaynim kredi cekiyor derseniz nisanlimda da zamaninda kaynimin nisanini ödemisti ve maddi yönden bayagi bir yardim etmisti.
O yüzden simdi benim nisanlima yardim etme zamani :))

günaydın canım ne güzel iyi olmuş kaynının desteği:46:

çok şükür canım rabbim hiçbir kulunu darda bırakmaz valla bugün iyi habere ihtiyacımvardı çok sevindim.....çünkü benim durumun pek iyi değil sizlerle moral buşmaya ihtiyacım var.

canım çok teşekkür ederim bende sana tüm samimiyetimle... Ama senin neyin var?

hoşgeldiiiiiiiiiiiiinnnnnnn

çok geçmiş olsun canım:(
faydası olmaz olurmu biz h.içi belediyede kıydırmaya verdik 158 lira
hayırlı olsun canım bu arada

spor bir halı bakarsan yine seçenek var ama salon için turkuazlılar roalde ve pierre cardinte tek var o halılarda beyaza yakın krem çok açık renk halının temizliğide çok zor ki iççlerindeki turkuaz çok çok az o yüsden vazgeçtim odaya farklı renk kattım toz pembe yeşil :P:1::1:

doğru söylüyorsun temizliğide çok önemli iyi yapmışsın maviye pembe yeşilde çok yakışır:34:

hemen albümüme karar verdiim gelinliği ve bindalı abiyemi eklicem bakalım beğenecek misiniz?

hadi koy hemen bekliyoruzzzzzzz

Kizlar gelinlik fiyati konusulmus.
Ben gelinligimi 900TLye aldim.
Gelinligi cok uyguna aldim ama kina icin aldigimi cok pahaliya aldim.
1000TLde dün gördügünüz elbise icin ödedik.
Ama bu yüzden de gelinlikcim bindalli + aksesuarlarin bedavaya kiraladi bize.
Ayrieten bilmiyorum bunlar icin ücret isteniliyor mu ama gelin cicegi tac ve kina gecesi icinde ayri bir toka vermisti bana.
Kina gecesi elbisesi icin o kadar para verdirdigim icin cok üzüldüm sonrasinda.
Ki onu kendi babam aldi bana Allah razi olsun.
Gelinligimi nisanlim kendisi ödedi.
Ama alindi bi kere ve bir sefer gelin oluyorum o yüzden moralimi yüksek tutmaya calisiyorum :)
Benim gelinlik fiyati olarak sinirim 1500TLydi 1500TLden pahali olani almazdim kesinlikle.
Ama yenidendogdumun dedigi gibi bücce meselesi.
Kimi 2bin TL sayabiliyor gelinlige ama ben bunu yapamazdim.

Herseyeragmen 3 kurus olsun 5 kurus olsun insaAllah hepimiz mutlulukla giyeriz geliniklerimizi :)

Nikah islemlerine gelince.
Ben daha yeni üye oldugumda 350TL gibi bi miktar söylemistim.
Ama yanlis hatirliyormusum.
Ajandama baktimda yazmisim oraya nikah tarihi icin 208TL ödemisiz.
Yanlis bilgi verdigim icin özür dilerim ama öyle hatirliyordum ben.
Nikahimiz dügün günü salonda olacak bu arada.

Ve aileden ayrilik konusuna da deginilmis.
Nasil dayanilir konumda da yüregimden dökülenleri payalsiyorum.
Cok üzülüyorum ve korkuyorum.
Ama sevdigimin yanina gidecegim icin seviniyorum.
Hem aglariz hem gideriz biz geliniz. :nazar:

Ayrica sormak istedigim:
Balayi cantasinda neler olmali?
Bir liste hazirlasak söyle birlikte nasil olur?

bende buket ve taç için ayrıca para istedi sadece tacı aldım buketi eminönünden aldım gelinlik fiyatında iyi canım
olsun kınada böyle oluversin:1:
evet şu bavulu konuşalım bi yaa önümüzdeki haftasonu bende hazırlarım belki bavulları

Son düzenleme:
spor bir halı bakarsan yine seçenek var ama salon için turkuazlılar roalde ve pierre cardinte tek var o halılarda beyaza yakın krem çok açık renk halının temizliğide çok zor ki iççlerindeki turkuaz çok çok az o yüsden vazgeçtim odaya farklı renk kattım toz pembe yeşil :P:1::1:

ben de çok açık renk halıyı sevmiyorum, temizleyemem ben öyle her zaman her zaman biraz lekelense falan dayanamam takıntılıyım yıkamam gerekir..

Halını çok beğendim canım, güle güle kullan..

hayırlı olsun kuzum :) günü güzel kapatmışsınız yaa boşver gerisini

Özelden atıyorum linki

Bende diyorum nerde bu kız
Geçmiş olsun canım yaa
nikah işlemleride aradan çıkmış:21::21::21::21:

Hoşgeldin canımmmm
hemen bakıcam
bende albümüme kınalık için aldığımelbisyei ekledim
neler yaptın??*

Günü güzel kapattık ama dosya savcılığıa gidecek...offf korkuyorumda aslında..adam olan olmayan her yerden suçlamış nişanlımı..avukat aklarız kendimizi diyor ama yinede insan korkuyor :50::50:
bunlardageçer haddiiiiiiii:52::52::52::52:

ben de çok açık renk halıyı sevmiyorum, temizleyemem ben öyle her zaman her zaman biraz lekelense falan dayanamam takıntılıyım yıkamam gerekir..

Kızlar şimdi leke tutmayan halılar var ben öyle aldım krem rengi açık renk

Günü güzel kapattık ama dosya savcılığıa gidecek...offf korkuyorumda aslında..adam olan olmayan her yerden suçlamış nişanlımı..avukat aklarız kendimizi diyor ama yinede insan korkuyor :50::50:
bunlardageçer haddiiiiiiii:52::52::52::52:

Konuyu az çok biliyorum bana anlattığın kısmı
sıkma canını hiç birşey olmaz

bende buket ve taç için ayrıca para istedi sadece tacı aldım buketi eminönünden aldım gelinlik fiyatında iyi canım
evet şu bavulu konuşalım bi yaa önümüzdeki haftasonu bende hazırlarım belki bavulları

Yani demek ki onlarada ücret isteseydi (ki bindallinin kiralik fiyati 150TLydi) söyle 250TL filan da onlara giderdi diyelim, yani kina elbisem de 750TLye filan geldi diyelim :1:
Bende ne arsizmisim ya :1: Gelinlikcim zaten demisi o gelinlik modeli diye ama napayim bi sefer gelin oluyorum dedigim gibi iste o yüzden iki sefer gelinlik giycem sayilir :)))

Evet bence de konusalim.

Benim aklima gelenler:

1. Havlu en önemlisi
2. Nevresim takimi gerekir mi?
3. Sampuanlar
4. Kozmetik ürünler (artik ne kadar makyaj malzemesin ihtiyac duyuluyorsa)
5. Kiyafet en önemlisi ne kadar alinmasi gerekir ne tür seyler alinmasi gerekir?
6. Yedek ayakkabi gerekir heralde dimi?
7. Bol bol ic camasiri :37:
8. Fotograf Makinesi unutulmamasi lazim

Hmm baska neler olabilir?

slm kızlar bn geldım nasılsınız???
bıraz bakınıp cıkıcam.
halılarım gelmıs onları gordum mutlu oldum.
dugunemede asagı yukarı 23 24 gun kaldı.
tek eksıgımız dugunde dagıtıcagım magnetler, mutfak masasının sandalyelerı kaldı.
pazar gunu de ceyızımı almaya gelıyolar ve o gun ceyız sermeye baslıcaz.

Yani demek ki onlarada ücret isteseydi (ki bindallinin kiralik fiyati 150TLydi) söyle 250TL filan da onlara giderdi diyelim, yani kina elbisem de 750TLye filan geldi diyelim :1:
Bende ne arsizmisim ya :1: Gelinlikcim zaten demisi o gelinlik modeli diye ama napayim bi sefer gelin oluyorum dedigim gibi iste o yüzden iki sefer gelinlik giycem sayilir :)))

Evet bence de konusalim.

Benim aklima gelenler:

1. Havlu en önemlisi
2. Nevresim takimi gerekir mi?
3. Sampuanlar
4. Kozmetik ürünler (artik ne kadar makyaj malzemesin ihtiyac duyuluyorsa)
5. Kiyafet en önemlisi ne kadar alinmasi gerekir ne tür seyler alinmasi gerekir?
6. Yedek ayakkabi gerekir heralde dimi?
7. Bol bol ic camasiri :37:
8. Fotograf Makinesi unutulmamasi lazim

Hmm baska neler olabilir?

telefonların ve foto mak sarj aletını sakın unutmayın kızlar bnm ark foto mak sarj aletını unutmustu ve hıc bısı cekememıslerdı.

çok sağol canım çok daha iyileri senin olsun inşallah

bende 500 e kiraladım valla 50 lirayada bindallımı kiraladım hatta bindallımı o kadar sevdim ki başka elbise giymiycem

hadi hayırlı olsun canım resmini koyarsın inşallah:46:

evet burası hepimize iyi geliyor açık yüreklilikle dertleşiyoruz burda

bana daha erken gibi geldi yada ben daha yaz moduna giremedim:1:

canım yokluğun farkedilmez olurmu hiç herkesin yeri ayrı:20:
bizde nikaha 5 gün kala fena tartıştık ama şimdi iyiyiz şükür oluyo canım hepimizde böle tartışmalar nedenli nedensiz
uzatma sadece çünkü iki tarafta kötü niyetli değil sadece streste

çok sağol canım benim ne bileyim öyle bi riske attı demekki kendini ama sonu iyi oldu şükür

canım internetteki halı resminleriyle orjinal mağaza çok farklı emin ol ben bi halıya aşık oldum internette almaya gittim şok oldum başka aldım mesela şimdiki yolluklarım falanda internette bakıp hayatta olmam diyeceğim kadar soluk ama yakından oturup tablo gibi izledim:1:

günaydın canım ne güzel iyi olmuş kaynının desteği:46:

canım çok teşekkür ederim bende sana tüm samimiyetimle... Ama senin neyin var?

hoşgeldiiiiiiiiiiiiinnnnnnn

çok geçmiş olsun canım:(
faydası olmaz olurmu biz h.içi belediyede kıydırmaya verdik 158 lira
hayırlı olsun canım bu arada

doğru söylüyorsun temizliğide çok önemli iyi yapmışsın maviye pembe yeşilde çok yakışır:34:

hadi koy hemen bekliyoruzzzzzzz

sağol tatlım benim ben nişanlımla tartıştım ve başomdan kaynar sular döküldü toparlanamıyorum bazı şeyler ağırıma gidiyor artıkk ...

cgdm16 evet dogru bak sarj aletlerini de unutmamak lazim :)
bu arada hos geldin sende :)

bunlardagecer tekrar masAllah diyeyim herseyin ap ayri güzel :nazar:

cgdm16 sorma bende ayni durumdayim 2 hafta sonra türkiyeye geliyorum ama hala elim varmiyor esyalarimi toplamaya bir garip durumdayim :S

kizlar hazir herkes burdayken bende bindallimi albüme ekliyorum bakmak isteyenler icin..

slm kızlar daha yeni gelebildim masatakvimim isyanım çok yoğundum sabah girdim günaydın yazdım hemen çıktım ancak işlerim bitti çok yoruldumm:53::53:

günaydın kızlaarrrr nasılsınız?
ben çok mutluyum babamı geri işe döndürmüş patron:46:

çok sevindim canım:32:

Ohhh harika bir haber bu şekerimmm...20 yıllık elemandan vazgeçmek kolay değil :32::32:
good-heart'ım günaydınnnn :16::16:

canımmmm günaydın (tünaydım :1:)

Benide yoğun bir gün bekliyor
Kolay gelsin kuzucuummm
Bende dün kuzenimde kaldım 1 de yattım 5:30 da kalktımm:26::26::26:

Yemek konusunda sıkıntım yok ama ne yapcaksanız bende uyarım size canım
Hamaratım ben hamaratt:4::4::4::4::4:

Hayırlısı olsun kuzuucm coookkk sevindim

Elbise acele çekildi tam çıkarıyordum geri geldim foto foto diye
hatta tam oturtamadım üstüme çıkarıp geri giyindim
arkasına birit atılcak çünkü elbise 38 beden arkası kapanınca cok sıkıyor göğsümü
göğüs kötü görünüyor
dikimine 950 tl istedi bir başka yer burdan 500 Tl aldım arada baya fark olunca biritli olsun dedim
kötü mü yaptım acaba??
İşte bu hafta içinde teslimatı olcak o zaman tekrar foto çekilirim canım
teşekkür ederim balımmm

çok beğendim cnım gerçekten :8::8::8::8: prenses gibi olacaksın biritle kötü durmaz zaten farketmezler:34::34:

hepinize teşekkür ederim çok canım sıkılıyordu bu konuya dünden beri nasıl bi yük kalktı nasıl mutluyum anlatamam

gelelim hazırlıklara hafta sonu çeyizleri gidecek hale getirdik yıkadık ütüledik koliledik gitmeyi bekliyorlar ev pazar yeri sanki dağ gibi tavana değen koli tepecikleri var:1:
dünde annem son kalan eksikleri almış plastik kaplar bulaşık yıkamaya falan
hasır kirli sepeti elek vileda deterjan kutusu falan ama dün farkettim ki benim kızartma maşam yok:52:
düşündükçe eksik buluyoruz sürekli eksik çıkıyoooooooooo
he bu arada cumartesi günü yatak odamın tülünü hallettim dün teslim alınacaktı ama annem yetişememmiş bugün alacak
bi perdeci bana aynı ölçü aynı tüle 600 lira fiyat çıkarmıştı bende salon tüllerini yaptırdığımız yerden aynı tülü 300 e yaptırdım:9:
pazarlıkla en son 45 e düşürebildiğim perde süsünüde aldım salon için şimdilik bu kadar kızlar sadece yatakodası halıları kına malzemeleri ve damatlık kaldı çok şükür

sıkma artık canını kuzum
kıs bişi kalmadı oda bişimi sanki alınır sonra:34:

isyan_123
good_heart
bunlardageçer1907 zaten yokkk

Çokkk sessiz burası çokkk:ssz::ssz::ssz::ssz:

canımın içi çok yoğundum gözlerim çok fena oldu:53::53:

evlenince buraya yazmak nasıl bı duygu cok merak edıyorum ya :D

çok güzel bir duygu:17::16::16:

evet kızlar çok mühim bi konuda fikirleriniz lazım...

Konumuz : gelinlikkk:16::16::16::16: :1:

Beğendiğim gelinliğe yeniden dikip bana kiralayacağı fiyat 3000tl satılık 4000tl :53::53::53::53: nişanlımda anneside olsun alalım diyor daha pazarlık yapılmadı gerçi ben çok kararsızım fiyatı yüzünden yazık günah diyorum siz ne diyorsunuz...Açıkcası onun üzerine ne giydiysem beğenemedim:ssz:

canım çok bence yazık günay ama sen bilirsin yinede içine sindiyse bişi diyemem ama aynı modeli bikaç yere sor bakalım araştır :34::34:

kızlar evizimizin boyasına kum beji diye düşünüyorum ama cok mu acık kalır siz ne yapmayı düşünüyosunuz

kuzuuuuuummmmmmmmmmm balımmm hoşgeldim ösledim seni:29::29::29::29: hemen bakacağımmm :16::16::16:

Back