• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

canım benım hosgeldın oncelıklee:16:ozledık senı nırlerde kaldıınn:31:
ay kıyamam oglusuna...bezden olabılır dye dusunyorum canım ben bı kac syfa oncede bahsetmstm huggs bıze de yaramadı mantar yaptı kızımda:50:
kuzucukların alıstkları cıltlerıne uyum saglayan bezlerını kesınlıkle degstrmemek lazımmıs bunu ogrendımm:25:
ben hametan kullanıyorum pısık ıcın sıddetle tavsye ederım canım baska hıc macera aramam ılk kullanmda bıle fark edıyo 3 5 lıralık bısı ama pıyasadakı cogu kremı sollar
bı al dene derım ben kıyamam gecsın hmen pısıklerınzzz:16:

hosgeldın canımm..nasılsın gorusmeyelı... gecmıs olsun kerem mırzaya canm konusabılmene de ayrıyeten sevındımm:34:hadı gozunuz aydın topıgımızın ılk dıs perısı sıze ugradı demekkk:16:
ben emzık konusunu cok arastrmstm canm kızım gazlı bı bebek oldgundan emzıkle uykuya dalması onu rahatlatan tek seydı..
aldıgın emzık bpa sız damak yapısına uygun olduktan sonra ben ole ocu gbı gormuyorum emzıgı..benm kızım alısr da ılerde naparım dıyodum ama akıllı cıktı kuzucum sdce uyurken emıyo yda dısardayken:emir_bebek:ustelık bebeklermz bazen bzım gogsumuzu bıle emzık olarak kullanıyolar onlar ıcın emmek bı ıhtıyac emme gudusunu emzıkle karsılamasının gayet dogal oldgunu savunan bı suru hekım de var..yınede sen bılırsın tabıı verıp vermemeyı...

gecmıs olsun canım benımm adın yaren mı senın bu arada nıckın mı yoksa:26:ısmıyle hıtap etmeyı severım de ben genelde ınsanlara:9:
ıhlamur gecen gun benım kızım soguk almıs gbıydı ıcırdım cok ıse yaradı yaa bıde sut mu yapıomuss vay canınaaa sımdı dha bı sevdım kendısını:52:
grıbın ıcın zencefıl de ıcebılırsın canm cok ıyı gelıyoo:34:

merhaba canımm ıyıym cok sukur sen nasılsınn yoktun bı kac gundurr:26::26:adını da unuttum senınn bu arada:37:
bebısım de ıyı cok sukur canm 4 ay uyku hormonları ıyı geldı bıze gunduzlerı 20dk lık uykulara veda ettk en azından sımdı uyudumu gun ıcınde 1 saatı tamamlıyo bı sıkıntısı yoksa
salıncagı da arada kullanıyoruz ama ole bı saat fln dııl tas catlasa 20dk:9:ben kızımdan degılde canım esımden ayrı yatıyorum:52::52:
oturma odasında ben ıkılı kızım teklı koltukta beraber yatıyoruz ben dogdugundan berı hıc yanımda yatrmadım..bı kac gun sonra memlekette olucam ıns. o yuzden bı uyku duzenı kuramadm su an orda nasılsa ayarı kacıcak dyee:9::9:gelınce artık yepyenı bır duzen ve baslangc yapıcam nasıpse besıgını ayırcam odasına bnde yatagıma kavuscamm:31::31:

kızlar bnde dalan roxy kullanıyorum cok memnunum 40 drecede yıkayıp 100 drece buharla utuluyorumm cok ıcıme sınıyo bu sekıldee:6:

tugcecım gecmısı okumadım kı kusum yoksa anlatrdım walla acaılım bak soru cvp yerı bncee sonra yazılanları vay ben duymadım yok ben gormedım demesın kımseee:52::52:
sevınc cım ay cok heycanlı ya reglın mı gecıktıı test yapsana yaa ne duruyosunn:18::18:

tşk ederim canım iyi olmaya çalışıyorum iice pasaklı bunalım bi tip oldum herşeye aglıyorum ne olacam böyle bilemedim :) baya bişey sordum ama yine çok şey unutmuşum neyse yavaş yavaş dimi ama bizde bir ay önce uyku düzenimiz çok süperdi böyle 2 ay kadar sürdü gazlı bi bebek olmasına ragmen gaz krizi sabah 7 de tutuyordu akşam 9 dedimi uyut beni diye aglıyodu gündüz uyutamıyordum sonra bu diş mevzu çıktı kurdugum düzen mahvoldu gece gündüz karıştı işin içine grip ateş orta kulak iltihabı derken ben zombi oldum :))))) bu uyku hormanlarının sizden hiç gitmemesini diliyorum canım :))))

aynen cnm bıde bebışler musade ettımmı benım eşım gunduz evde genelde kendılerıne verıyorum
öğlen uykusu zaten supurge actımmı oluyo
senın kucuk ablanın tepkısı nasıl cnm ufaklıga

çok seviyor anne bana güldü anne bu acıkmış annen çok yaramaz beren dimi ben çoook akıllıyım ondan daha büyüğüm ben yemeğimi yiyorum falann yaa çok komikler:9::9::9::nazar::nazar::nazar::nazar:

çok seviyor anne bana güldü anne bu acıkmış annen çok yaramaz beren dimi ben çoook akıllıyım ondan daha büyüğüm ben yemeğimi yiyorum falann yaa çok komikler:9::9::9::nazar::nazar::nazar::nazar:

ayyy tatlım benıyerım onu ben ya laflara bak sen
ay bızımkıde cok sevıyo fenalık gelıyo ıs yapıyorum mutfaktayım 40 kere cagııryo anne bak ne yaptı dıye herşeyını gösterıyo
aras akşam eksımık cıkarttı aman yaren bu pıs verelım bunu dedım amannn zor susturdum gözyası beklıyomuş meger sımdı soruyo vermıcez anne dımı dıyo pısman oldum saka yaptıgıma

yaz tabı canımm senın doktorun dedıklerını ben ozellıkle tkıp edıyorumm:9:burdakıler malum hepsı bır kalıptan cıkmıs gbı ezberden gdıyooo:9:

kızlar bu arada demır ılacını benım esımın kuzenı hemsıre yenıdogan hemserısı ustelık ama kullanmadım dedı herhangı bı problem de olmamıs
bnde ondan duyunca bıde bu okuduklarmdan sonra cok ısrarcı olmıcam bı kac damla vermeyı deneyecegım ama benm ıcın ve kuzum ıcın bı ezıyete donuscekse o damlaları yutturmak cok da devam etme tarftarı dıılım

Canm bende arastrdim demir damlasini.nacizane fikrim kullan bence.cunku demir damlasi cocugun beyin ve zeka gelisimi acisindan onemliymis.ustelik bu ilac koruma amacli.yani senin bebeginde olaki kansizlik olsa o kan degeri uzun sure sonra normal degerine geliyor hatta gelemiyor.burda amac kaninin dusmemesi.kullananlar bilirle bn yillarca kullandim ve her tahlilimde cok azyukselmis oluyordu.

kızlar ben kacar ay bugun tamızlık yaptım arada buraya bakarken anlamadan bıttı yavrucum okuldan gelmeden yemegıde yapayım hacı yatmaz kalkmadan ıyı akşamlar

:nazar::nazar::nazar: $IMG_20130305_120651.webp:nazar::nazar::nazar:
Teyzeciklerimmm ben Elif Mina..
Annemin beter böcüğüyüm:16::16:
hepinizi kocaman öpüyorum

yine çok çabuk ilerlemiş kerem mirzayı uyutabilirsem okurum inş :) doktordan geldik kulağı iyileşmiş antibiyotiği cuma bitiricez bu sefer baya konuşabildim :)) kulağı bişey olur diye yıkayamamıştım yıkayabilrmişim ek gıdaya geçelim dedi elma havuç armut suları olabilir dedi bi kagıt verdi henüz okuyamadım önce size yazim istedim ve en önemlisi oğluşumun huzursuzluk sebebi ortaya çıktı DİŞİMİZ çıkmışş hergünde bakıyom ama anlayamadım belli oluyduodu ama derinin altındaydı ne ara patlamış anlamadım çok agladı kilosunu tartamadı durduramadık bi türlü birde emziği elinde oynayıp dişlerini kaşıyodu dünden beri emmeye başladı uyumasına yardımcı oluyo veriyim mi vermiyim mi karar veremedim bana fikir verirmisiniz
gecmis olsun kucuga.. yaa yazik demek disi cikmis, azicik mi gorunuyor nasil anlamadiniz cnm disini? benim kizim da ayni senin oglusun gibi emzigin ters tarafiyla disini kasiyor, ben emzik konusunu cok arastirmistim, surekli emmedigi surece problem yok, doktora ve ebeye de sormustum. uyurken emiyor benimki de. yalniz benim akilli esim ben hastanedeyken bebek esyalariyla beraber bi emzik getirmisti, onu vermistik, ben tabi sezeryanli dunyadan habersiz- bakmamistim bile. ilk onu vermistik. daha sonra pek cok marka emzik aldik ama onlari begenmedi, karsilastirdim digerleri cok kucuk, esime diyorum bu hangi boydu ambalajini ben gormedim, ýa bilemm ki esantiyon olarak torbaya atmislardi´diyo.. off ya :)) simdi kiymetli hazine gibi koruyoruz o emzigi cunku baska esi yok :) ha bir de benim kizim emzik istiyor ama agzinda tutmayi bilmiyor, onu da biz tutuyoruz, hay allahim yaa :)))

kızlar malumunuz bı kac gundur grıp mıkrobu ensemde ılactaq kullanamıyorum
2 3 gundur ıhlamur ıcıyorum kı normalde hıc tarzım degıl sutumde hıssedılır artış oldu sızce tesadufmu yoksa ıhlamurum böyle bı etkısı varmı
ıcıne ayva kabugu koyup kaynattım arasada bı kac kasık verıyorum

cnm bence su disinda diger sivilari arttirdigin icindir,su miktari artiyor.

merhabalar ekım annelerı benım kızımda 1 ekım doğumlu bugun doktorumuza gıttık kılosu 6250 yanı 450 gr almış cok uzulduk emzırıyorum ama ek gıdalara ve devam sütüne başlamıştım 1.2 hafta once ....doktorum günde bı defa ver devam sutu dedı 120cc.bende artık devamlı vermeyı düşünüyorum günde 2 defa devam sutu ek gıdada vereyımmı bılemedım sız ne onerırsınız ne vermelıyım günlük..ve ben yoğurt yapmayı denedım kendım mamayla ama olmadı bı turlu....100cc kaynamış suya devam sutu koydum karıştırdım bıraz ılıyınca 1 tatlı kasıgı yoğurt koydum karıştırdım sonra ustunu ortum sıcak bır yerde beklettim ama olmadı sız nasıl yapıyosunuz yazarsanız sevınırım...:*

cnm hemen kilosu az diye ek besine gecme, her bebegin boyu gelisimi farkli, 450 gr bence cok iyi, benim kizim gecen ay 350 gr almisti, doktor kac gr almis ona degil de varolan kilosuna bakiyor, benim bildigim bebekler bazi ay az bazi ay cok aliyor, bir sekilde tamamliyorlar arayi. ek gidaya gecmek istiyorsan gec tabi ama 450 gr aldigi icin sorun etme. benim kizim da bu ay 50 gr almis mesela, cok moralim bozuk ama bakalim doktor ne diycek, biraz arastirdim, olabilir diyorlar, hareketli bir bebek, bir de enfeksiyon gecirdi bu ay- bakalim insallah 6 aya kadar baslamak istemiyorum ben sutum yeterse insallah.

ayrı yatanlara garip geliyor biliyorum ama bebeğimin uykusu hiç yok gibibirşeydi beşiğine yatırdığım an ağlıyor uyanıyordu salla koy geri al salla hiç kolay olmuyordu birkaçkez sallayıp yanıma yatırdım en azından ağlarsa daha çabuk farkederim diye ve böylede gitti şimdi uyku süresi uzadı çok şükür beşiğine alıştıracağım inşallah alışır.Aynı odada ayrı yataklar tamamda ayrı odalarda zor olmuyor mu? ama bebekten bebeğe fark ediyor tabiiki maaşallah bebişine.:nazar:

cnm bende babybay diye bir yatak var ondan kullaniyorum, senin yataginin yanina monte ediliyor, boyu ayarlaniyor ve yanyana oluyorsunun ama ayni yatakta yatmanin tehlikeleri de olmuyor. uyaninca soyle elimi uzatiyorum hemen, kalkmama gerek kalmiyor. boyle birsey dusunebilirsin bekli. bak resim de ekliyim.ayrica mama sandalyesi oluyor ve sonra da koltuk oluyor. $babybay.webp$babybay.webp

cnm bende babybay diye bir yatak var ondan kullaniyorum, senin yataginin yanina monte ediliyor, boyu ayarlaniyor ve yanyana oluyorsunun ama ayni yatakta yatmanin tehlikeleri de olmuyor. uyaninca soyle elimi uzatiyorum hemen, kalkmama gerek kalmiyor. boyle birsey dusunebilirsin bekli. bak resim de ekliyim.ayrica mama sandalyesi oluyor ve sonra da koltuk oluyor. Eki Görüntüle 649854 Eki Görüntüle 649854

Çok sağol canm Ben bundan görmüştüm vede çok beğenmiştim ama nerede satılıyor bulamadım.Eğer yerim olsaydı hiç düşünmez alırdım ama maalesef:( sen nerden aldın aklımda olsun tavsiye ederim en azından

gecmis olsun kucuga.. yaa yazik demek disi cikmis, azicik mi gorunuyor nasil anlamadiniz cnm disini? benim kizim da ayni senin oglusun gibi emzigin ters tarafiyla disini kasiyor, ben emzik konusunu cok arastirmistim, surekli emmedigi surece problem yok, doktora ve ebeye de sormustum. uyurken emiyor benimki de. yalniz benim akilli esim ben hastanedeyken bebek esyalariyla beraber bi emzik getirmisti, onu vermistik, ben tabi sezeryanli dunyadan habersiz- bakmamistim bile. ilk onu vermistik. daha sonra pek cok marka emzik aldik ama onlari begenmedi, karsilastirdim digerleri cok kucuk, esime diyorum bu hangi boydu ambalajini ben gormedim, ýa bilemm ki esantiyon olarak torbaya atmislardi´diyo.. off ya :)) simdi kiymetli hazine gibi koruyoruz o emzigi cunku baska esi yok :) ha bir de benim kizim emzik istiyor ama agzinda tutmayi bilmiyor, onu da biz tutuyoruz, hay allahim yaa :)))

cnm bence su disinda diger sivilari arttirdigin icindir,su miktari artiyor.

saol canım aslında hergün jel süüyorumr görünüyodu şte beyazlık var ama derinin altında oldugu belliydi elimede gelmedi hiç dün jeli sabh sürdüm bişey yoktu gecen haftada doktora sordum rahatsızlığıda olunca hem grip hem kulak ıltihabı dişiyle ilgilenmedi bile cevredende öyle hemn çıkmaz kac aylar surer dediler dün biz yemek yerken sofraya saldırdı bende eline kaşıgı verdim napacak die yer gibi agzına götürdü cıykk diye bi ses geldi agzını bi türlü açtıramadım sofrada misafir vardı düğmesine çarptıgına ikna etti beni bnde agzndan olduna eminim desemde ikna oldum sonrada unutmuşum sabah dişiniz patlamış gördünüz mü dedi emziğe gelince dogmadan nukun almiştim yenidoğan için sonra 3 aylık için aldım onuda tutmadı sonra oynasın die yeni doğanı veriyodum emmeye başladı diğerini almıyo bizimkide bunu oynayıp oynayıp emiyor uyuyacagında buda küçük geliyo düşürüyo habire tutamıyo eline gelirse tekrar alıyo filan işte cok zor cocuk büyütmk ya gazı azaldı bitiyo oh derkn dişi başladı bakalım rabbim hepimize kolaylık versn canımm

kızlar yaa benm oğlanın elleri sürekli ağzında yaa hiç çıkarmıyor bu şekilde olan var mı
hiç durmuyor yaa üstünü bile değiştirirken ellerini zor geçiriyorum kolundan hemen ağzına almak istiyor

bizim minikte öyle elimiz çıkmıyo ağzımızdan..meme emerken bile bazen memeyi çıkartıyo ağzından elini sokuyoo :) ee akıllı kızım doyursana karnını ellerinden bal mı akıyoo diyorum anlamış gibi sırıtıyo bana :) galiba dişe hazırlık yapıyorlar..,inşallah kolay atlatırız bu diş döneminii kızlar...

Cnm ben kizimin disini gorunce nadil heyecanlsnmidtim anlataman kalbkm yerinden cikicakti herkesi aradim haha biz azilari bile cok rahat atlattik insalla arasim ve tum bebeklerimiz kolay atlatir flor verdimicnm disi icin dr

Kızlar misafirim vardı,sonra dışarı çıktık gezmeye,kızım çok keyifliydii:nazar: öğlen hiç uyumadık şimdii bayıldıı yorulduu heralde :) bakim neler kaçırdım dedim ama ohooo oku oku yenii bitirdim:52: kilolardan bahsetmişsiniz,kızım saolsun bütün kilomu verdim şimdi fazlasını vermeye başlamışım..:) 68 ile hamile kaldım,82 ile doğuma girdim..şuan 62 kiloyumm..nehir hanım o kadar hareketliii kii eritti beniii:9: 5 kilo daha versem fena olmas hanii :52:

bizim minikte öyle elimiz çıkmıyo ağzımızdan..meme emerken bile bazen memeyi çıkartıyo ağzından elini sokuyoo :) ee akıllı kızım doyursana karnını ellerinden bal mı akıyoo diyorum anlamış gibi sırıtıyo bana :) galiba dişe hazırlık yapıyorlar..,inşallah kolay atlatırız bu diş döneminii kızlar...

Cnm ya gun gectikce emzirmk daha zevkli oluyo dimi benimm kucuk bebegim de emiyo doyunca cikartiyo agzindan guluyo yeniden devam ediyo o gamzelerini hop yiyesim gekiyo

Back