2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

Bizimkide
bizimkide oyun gurubuna katıldı hemde sahneden inmek bilmedi.vericem aeneye bakalım giderse ilk önce deneme günlerine yollıycam.biDe sizi öpüyoruz

Arkadaslar meleklerinizle oynadığınız oyun ve yaptığınız etkinlikleri paylaşır mısınız.?
oğlum yeni yeni oyuncak oynamaya başladı diyebilirim.kitap okutmayı çok seviyor sen oku deyince resimlerini göstererek anlatmaya çalışıyor biz sorarak yönlendiriyoruz tabi.lego lari ile ev yapmayı seviyor. Legodan köprü yapıp altından oyuncak araba geçirerek biraz Oynuyor .dışarı çıkmak ve akidis (arkadas)bulup oynamak için heyecanlani yo r.parmak oyunları ile şarkı söyleyince seviyor.bulasik makinesini bosaltirken yardım Etmeyi seviyor.

Oyun hamuru oynuyoruz. Herseyin şeklini cikariyoruz hamura basarak. Cok eglenceli. Bazen esimle yarisiyoz kim daha ilginc seyler yapicak diye :) hamurlardan korkmayin. Un su tuz ve gida boyasi. Zaten tadi cok tuzlu diyebegenip yutmuyolar. kuru Boya kalemleri ile boyama yapiyoruz. Kucuk salincak yapip bebek salliyoruz sehbaya

bizde reesim yaıyoruz,oyun hamuru oynuyoruz,legolarla oynuyor top havuzumuz var onla oynuyor bebeklerını uyutuyor yedırıyor.bulaşık makınesı bzımıde boaltıyor çokda seviyor..kitap okuyorum bırde telefonumda bir uygulama var çocuk radyosu dıye ordakı masalları dinliyor

yemek yapmaya bayılıyor benim oğlum en çok , aşçı olcak galiba arabaları bile tencerelerin, tabakların içine koyup yemek yapıyor. legolarıyla ev yapmayı seviyor. kitaplarını seviyor. pepeeyle şarkı söyleyip dans ediyor. boya kalemleriyle defteri karalamak hoşuna gidiyor. hepimizin adını yazıyormuş gibi yapıyor, heceleyerek doruk, ege, anne, baba yazıyormuş
bulaşık mak. boşaltma, çamaşır mak. doldurup boşaltma bizde de çok sevilen bir eylem
yapboz hastası, aynı anda 5ini birden yanyana koyup yapıyor
parka gitmeye bayılıyor ama tabi ben bebekle pek çıkamıyorum. arkadaşlarla oyuncak paylaşımı yapmayı sevmiyor yalnız kimseye vermiyor oyuncaklarını

kızlar buarada yaklaşık 2 haftadır bez olayımız bitti çok şükür. zorlamadan uğraşmadan kendi kendine bir gün bezini çıkarmak istedi, lazımlığı salona getirdik bikaç gün sürekli sordum. sadece 2 gün bikaç defa altına kaçırdı sonra maşallahı var. ama uyurken bağlıyorum hala güvenemiyorum. bir yere giderken de bağlıyorum ama yapmıyor bezine hemen tuvalete koşuyoruz nerde olursak olalım
çok korktuğum bir süreçti çok şükür hiç uğraşmadan atlattık

Maşallah paşaya.ben bu yaz çok uğraştim ama sonuc kocaman bit sıfır.hala yapmiyor ve artık tuvalete oyurmayıda sevmiyor

Maşallah paşaya.ben bu yaz çok uğraştim ama sonuc kocaman bit sıfır.hala yapmiyor ve artık tuvalete oyurmayıda sevmiyor

iyi ki yazın zorlamamışım uğraşmamışım diyorum. kendi zamanlarını kendileri belirliyolar bence. sabahları uykudan kuru kalkmaya başlamıştı bir süredir doruk, demek ki zamanı gelmiş dedim. kendisinin de isteğiyle denedik çok şükür 1 günde halloldu

ay maşallah doruk paşaya.eceninde cenesi düştü ayni biz gibi am konusmaya başladı.bugun bana anlattıkları karşisinda soka girdim valla.

selam kızlar nasılsınız?ne güzel bez olayını halledenler var benim kız reddediyor bende zorlamıyorum olmadı önümüzdeki yaz denerim gündüz uykumuz bitti malesef uyutamıyorum inatlaşıyor bende uğraşmıyorum artık ama gece de erken uyumuyor 11 oluyor gene çok sinirleniyorum doğum yaklaştıkça korkuda sarıyor iyice geriliyorum oğlumun adını da melih koymayı düşünüyorum ama daha karar veremedik kaan da hoşuma gidenler arasındabirde bu aralar sürtünmeye başladı idrar yolu enfeksiyonu geçirdik ondan sonra başladı enfeksiyon geçti ama hala devam ediyor doktor normal üstüen düşme dedi ama ister istemez sinirleniyorum
Kübracım Allah analı babalı büyütsün
Elif Kübra resim bekliyorum zaman bulursanız koyun
herkesi öpüyorum

Benim kızdan bahsettin sandim valla aynı.ece yatmak bilmiyor gce 12 de yarıyor sabaha kadar uyursa şansliyim.öğlende uyuyot 2saat ama akşam çok geç yatıyot bize hiç zaman yok.çok sinirleniyorum ama yqtmiyor masallar oyunlar herşeyi denedim uok yok.buarada melih güzel isim

bez olayı anladım ki ne zaman isterlerse o zaman oluyor semacım zorlamamak lazım

bizim uyku konusunda maşallahımız var çok şükür öğlen 1de sütünü alır uyur 2 saat kadar. gece de 10-10:30 gibi yine şüşü (süt) ister yatar yatağına uyur maşallah

melih kaan da olur aslında ikisi de güzel isimler. sağlıkla gelsin inşallah ne kadar kaldı?

sürtünme olayını okumuştum o şekilde zevk aldıklarını farkedip devam ediyolarmış. çok sinir bozucu olsa gerek ama yapma demek yerine ilgisini başka yöne çekmek gerekiyormuş

resim de albüme eklerim

0-3 yas arasi beyin gelişiminin %90i tamamlaniyor cocuklarda. Ve 0-3 yas arasi anneyle guvenli baglanma oyun ve sevgiye doyma baba ile kaliteli goz temasi kurarak vakit gecirme oyle onemliki bu gelişimde. Bence kuzulaeimizin pskolojik ve duygusal etkilesimlerini cok onemsemeliyiz. 2-3 yas arasi cocuk icin cok zor bi dönem. Bi suru yeni seye adepte olmasi gerekecek. Anne memesinden tamamen kopuş bezi birakip wc kullanma, kendi basina uyumayi ogrenme hepsi bu yas araligina denk geliyor. Onlarin icinde zaten var olan programi zedelemeden ogrenmelerine yardimci olmak anne babalik. Sabir en onemli ve gerekli olan sey bize. Evlada sabirli davranamama yaramazliklarina gulup gecememe kendi anneleromizden malesef kopyaladigimiz bize yasatilarak ogretilmis ebeveynlik. Bu kisir dongiyu kirmazsak bizim yetistirdigimiz yavrularda tahammulsuz ebeveynler olacak. Lutfen birvirimize destek olalim ve okuduklarimizi dinlediklerimizi paylasalim. pozitif anneler olmak icin birbirimize yardim edelim.

iyice dillendiler artık maşallah
Aynen canım.bi kardeş zamanı geldide beklıyoruz.ciddi anlamda bişeyler yapmaya başladım bakalım şu hamile kalmayı kolaylaştiran tariflere kaldı işimiz.tüp bbek için durum yok malesef.siz ne güzel ikilediniz allah uzun sağlıklı ömürler nasip etsin

kuzulara nasıl sabır gösteriyorsunuz biz tam anlamıyla 2 yaş sendromunu yaşıyoruz sabredemiyorum
elifcim 2 çocukla hayat nasıl anlatır mısın kıskançlık devam ediyor mu

kuzulara nasıl sabır gösteriyorsunuz biz tam anlamıyla 2 yaş sendromunu yaşıyoruz sabredemiyorum
elifcim 2 çocukla hayat nasıl anlatır mısın kıskançlık devam ediyor mu

yeri geliyor çok keyifli, yeri geliyor çok çok zor

ege'yi emzirirken doruk geliyor 'anne kapat, kalk' diyor bişey istiyor. tam ege uykuya dalacak doruk'un çişi geliyor kalkıyorum ege uyanıyor...

ilk 3 ayı atlattık çok şükür şimdi daha kolaylaştı ege abisini takip ediyor, oyuncaklarla ilgilenmeye başladı falan

ama 2 yaş sendromu bizde de var bazen delirtiyor beni doruk, bazen ona bağırıyorum sonra oturup bende ağlıyorum. geçenlerde eşime 'benden anne olmazmış biz niye 2 çocuk yaptık ki' diye ağladım

kıskançlık azaldı derken bikaç gündür arttı tekrar , ilk defa geçen gün emmek istedi doruk, bikaç kez istedi olmaz senin dişlerin var yemek yiyebiliyosun ,ege yiyemiyor emmesi lazım diye uyardım her istediğinde unuttu neyseki

özellikle doğumdan sonraki ilk zamanlar zor oluyor ama insanın düzenini kuruyor bir şekilde, nasıl ilk doğumdan sonra da zorlanmıştık bir süre sonra adapte olmuştuk, yine aynı olcak semacım

ne kadar kaldı doğuma?

ocakta canım doğum az kaldı iyice korkuyorum doğumdan 2 çocukla nasıl başedeceğimden falan çok stresliyim sena yada yansıyor tabii Allah yardımcım olsun sena birde çok kıskanç bakalım ne olacak yemek yerken karnıma koyuyor kardeşim ye diye ama doğumdan sonra nasıl olur bilmem

selam canim aklimdaydin bi suredir dogum yapmis olabilcegni dusundum baya az kalmis allah kolaylik versin iyce agirlasmissindir senosa gecmis olsun hastalik zor kista geldi bakalim umarim bagisikliklari gelismitir surtunme olayini kisa bi sure once bende denk gelip okudum elifin dedigi gibi dikkatini dagitmak gerekirmis tabii oldukca sinir bozucu ancak dogal bi surecmis 1,5yas itibariyle baslayabiliyormus isimler cok guzel havali kulaga hos geliyor melih kaan da yakisiyor birbirine numarani kaybettim canim aramak istedim olmadi tum rehberim silindi ne yazik.. Senosunda gobisine yemek koyup kardesini beslemesi cok sirin guldurdu beni minnos umarim dogdugundada ayni yaklasimi gosterir

Kizlar elif su tirnaklariyla oynuyor kenarindaki derileri yoluyor eller surekli agizda ve beb ne zaman gorsem sinirlerim tavan yapiyor biraz hirpaliyorum acikcasi uzgunum, mikrop kapmasindan korkuyorum el hijyenine cok onem versemde agzina goturunce mikrop aliyordur birde dun yanagini gosterdi aciyor diye bi baktim icten isirmis kanatmis bi bolgeyi iyce cildirdim can skintisindan mi yaoiyor bilemiyorum ama fazlaca canimi skiyor anlatiyorum yaomamasi gerektigini ama pek ise yaramiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…