• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

muhallebi vermeyi düşünüyor musunuz muhallebinin bir faydası yok ki boşuna boşuna vermek istemem:26:birde kavanoz mamalarına güveniyor musunuz

çok kullanan arkadaşlarım var bebişlerine yediriyorlar ama nedense ben pek güvenmiyorum..kendimiz yapsak daha iyi değil mii:44:

aman bu ek gıdalar biraz kafa karıştırıcı , inek sütü vermeyin diyorlar , alerji yapan gıdalar varmış , en güzeli bir beslenme uzmanınamı danışsak ne yapsak ? varmı aramızda beslenme uzmanı ? :56:

evet inek sütü vermek iyi değil , Allah muhafaza çölyak hastalığına sebep oluyor

muhallebi derken basit bişey değil canım mesela ben aptamilin sütlü pirinçli mamasını aldım yada bağaşıklık kazandıran tahıllı
mamalar falan yani..

çok geçmiş olsun canım dualarımız sizinle evet allahım bütün kuzuları korusun..

ben hazırlara pek güvenemiyorum ya

aslında ben hiç güvenmiyorum ama organik olanları vericem sanırım çünkü pazardakilerde güvenilmez artık gdo lu , ilaçlı falan filan :37: iyi markaların organik ürünleri verilebilir bence

en iyi marka hipp diye duydum ama aman napcaz bilmem her şey zararlı kafayı yicem:37:

çok kullanan arkadaşlarım var bebişlerine yediriyorlar ama nedense ben pek güvenmiyorum..kendimiz yapsak daha iyi değil mii:44:

kendimiz yapsak daha iyi sanırım

aman bu ek gıdalar biraz kafa karıştırıcı , inek sütü vermeyin diyorlar , alerji yapan gıdalar varmış , en güzeli bir beslenme uzmanınamı danışsak ne yapsak ? varmı aramızda beslenme uzmanı ? :56:

yy kesinlikle katılıyorum vallaha..

ee canım kendimiz yapsak yine pirinç unundan yada nişastadan yapmıyacakmıyız peki pirinç unuda bi marka sonuçta nekadar güvenile bilirki aman bu işler zor işler beee.

ayy keşke olsa

iyi olu ama kendimizde yapsak sonuçta pirinç unundan yada nişastadan yapıcaz peki onlara nekadar güvene bilirizki ya bu işler zor işler..

vauvv bir gün gelemedim nolmuş buraya sayfalar almış başını gitmiş :))) öncelikle aramıza katılan bütün arkadaşlar hoşgelmişsiniz sefalar getirmişsiniz :) bizim oğlan manyağa bagladı yine uykusuz gün ve gece sonunda az önce uyuttum ne derdi var anlamadım bi sürüde ilç kullanıyoruz halbuki neyse yarın doktor kontrlumuz var inş düzelmiştir kulagıda hım bide açıkoğretim den mezun olamamıştım geçen sene hamileliğimden dolayı tek dersim kalmıştı geçmişim ikinci dönemede geçerim inş bu arada benim oğlan doymamaya başladı ek gıdaya 6 dolunca dedi doktor ama napim başladım elma armut suyu vermeye bi öğünde mama veriyorum görmemiş gibi ama ilginç olan emziriyorum üstüne mama yiyor 10 dk geçior yine emmek istiyor bu açlık olamaz dimi bi günde içine kurtmu girdi canım sürekli kucamda çocukla çok sıkıldım bu arada 20 dk uyuyor sadece uyanıyor gecede en uzun 45 dk uyuyor hiç bişeyden memnun olmuyor yine dönüp dolaşıp başa dönüyoruz sanki karmakarışık oldum nasıl anlatim ne yazim hiç bilemiyorum zaten çok çekingen bi tipim 9 ay takip ettim kaç kere yzim dedim dedim bi yazamadım şimdi nasıl yazıyorum ben bile şaşırıyorum :)))

yani pirinç unuda faydalı mı ki :44::44::44:

eskiden anneme annem baya yaşlı ve köyde oturuyolarmış bu arada :) pirinç unu fos et yapar die unu kavurtarak yaptırırlarmış ilk çocunda oda hepimize undan mama yapmış ne kadar dogru bilmiyom eskiler onaylamamış pirinci :)))

yani pirinç unuda faydalı mı ki :44::44::44:

hayır canım pirincin ne faydası olucak :19: ama en kolay sindirilen pirinçle mısırmış ondan onla başlanıyo ama ben hiç vermicem inşallah onları , direk 6. aydan sonra meyve sebzeyle başlicam , birde şu an milupanın sitesini okuyorum , selahaddin dönmezin yazıları var ek besinlerle ilgili , üyeyseniz açın bakın sizde

birazını kopyalayim size
Ek besinlerle ilgili önemli noktalar nelerdir?
Gelişimi normal ve sadece 6 ay anne sütü alan bebeklerde 6. aydan sonra ek besinlere başlanmalıdır. Ek besinlere başlarken önemli olan nokta, besinin besleyici değerinin olması, bebeğin çiğneme-yutma fonksiyonuna uygun şekilde hazırlanması ve ailenin sosyoekonomik düzeyidir.
Ek besine başlamada ilk kural, bebeğin kendi kendine başını tutuyor ve desteksiz oturabiliyor olmasıdır.
6. ayını dolduran bebekler, yumuşak püre kıvamındaki besinleri kaşıktan pasif olarak alır ve besini dilin ön tarafından yemek borusuna aktarır. Bu nedenle başlanacak ek besinler bebeğe püre kıvamında verilmelidir. Püre kıvamı, besin temizlenip buharda veya çok az su ile pişirilip cam rendeden geçirilip, kalın delikli elekten geçirilerek elde edilir. Eğer kıvamı biraz daha yumuşatmak isterseniz su yerine annenin kendi sütünü ekleyebilirsiniz. Göreceksiniz bebeğiniz daha çok iştahla yemeğini yiyecektir!
Ek besinler bebeğe verilirken, taze ve günlük hazırlanarak verilmelidir.
Bebeğin tanışacağı besinlerin karışım halinde olmayıp, tek tek verilmesi gerekmektedir.
Her başlanan ek besin, en az 3 gün en fazla 1 hafta tek başına verilip daha sonra yeni bir besine geçişmelidir.
Ek besinler bebeğe öğle öğününde kaşıkla verilmeye başlanmalıdır.
Verilecek ek besinin protein, enerji, kalsiyum, demir, çinko, C vitamini ve A vitamini açısından zengin olması gerekmektedir.

Uzm. Dyt. Selahattin Dönmez
Amerikan Diyetisyenler Derneği Türkiye Temsilcisi

vauvv bir gün gelemedim nolmuş buraya sayfalar almış başını gitmiş :))) öncelikle aramıza katılan bütün arkadaşlar hoşgelmişsiniz sefalar getirmişsiniz :) bizim oğlan manyağa bagladı yine uykusuz gün ve gece sonunda az önce uyuttum ne derdi var anlamadım bi sürüde ilç kullanıyoruz halbuki neyse yarın doktor kontrlumuz var inş düzelmiştir kulagıda hım bide açıkoğretim den mezun olamamıştım geçen sene hamileliğimden dolayı tek dersim kalmıştı geçmişim ikinci dönemede geçerim inş bu arada benim oğlan doymamaya başladı ek gıdaya 6 dolunca dedi doktor ama napim başladım elma armut suyu vermeye bi öğünde mama veriyorum görmemiş gibi ama ilginç olan emziriyorum üstüne mama yiyor 10 dk geçior yine emmek istiyor bu açlık olamaz dimi bi günde içine kurtmu girdi canım sürekli kucamda çocukla çok sıkıldım bu arada 20 dk uyuyor sadece uyanıyor gecede en uzun 45 dk uyuyor hiç bişeyden memnun olmuyor yine dönüp dolaşıp başa dönüyoruz sanki karmakarışık oldum nasıl anlatim ne yazim hiç bilemiyorum zaten çok çekingen bi tipim 9 ay takip ettim kaç kere yzim dedim dedim bi yazamadım şimdi nasıl yazıyorum ben bile şaşırıyorum :)))

tebrikler canım iki arada bi derde hem çocuk yapıyorsun hem kariyer vallahi süper :1: oğluşun bişeyimi var acaba yaaa ? sen yaz git dediğimiz gibi , sor tek tek doktora , belki biyerde yanlış yapıyorsun veya bi belirti var sormuyorsun doktora olan bebeciğe oluyo :20:

10 cm açıklıkla pırt die doğurman lazımdı kız sen boşa sezeryan olmuşsun sanki :26: ama mecbur kalmasa yapmazdı doktor da tabii
ah ah ıste ben cok stres yaptım kızımda kalp atısları
muhallebi vermeyi düşünüyor musunuz muhallebinin bir faydası yok ki boşuna boşuna vermek istemem:26:birde kavanoz mamalarına güveniyor musunuz
doktorlar muhalleı verdırıyor ama faydasını zararını bılmem ama mılupanın felan var ya ondan pırınc unuyla suyu onermıyor

valla ek besıne basla sende beslenme uzmanı olursun..bebegınız sızı emmıyorsa sadece yogurt yaparken gunluk ınek sutu kullanabılırsınız

Ben de varimmm...adim pinar oğlum mustafa enes 25 Ekim dogumluyuz mardinde yaşıyoruz ...yeni topik fikri cok iyi olmuş ama sık giremeyince bulmam zor oldu sizi kac gündür bakinuyirdum:..hayırlı olsun insallah ...

tebrikler canım iki arada bi derde hem çocuk yapıyorsun hem kariyer vallahi süper :1: oğluşun bişeyimi var acaba yaaa ? sen yaz git dediğimiz gibi , sor tek tek doktora , belki biyerde yanlış yapıyorsun veya bi belirti var sormuyorsun doktora olan bebeciğe oluyo :20:

saol canım ya bak geçen ateşlenip gittikya grip olmuş neyse dediki bana ishal olabilir bende zaten sıvı yapıyo nasıl anlıcam 3-4 defayı geçerse dedi bende zaten geçiyo doğgugundan beri ishal mi dedim bagırsak düzenleyici yazıcam dedi bide ben dedimki dişinin rahatsızlını nasıl anlıcam hani oda ishal ateş yapıyomuşya hastamı dişmi diye bu diş değil bu girp dedi sağlık ocanada geçen aylarda fazla kaka yaptını söyledim umursayan olmadı benim sorularıma kimse net bi cvp vermiyoki zaten :( ben gereksiz soruyorum heralde anlamadım ki neyse yarın 11 de gidicem bakalım yine sorayım :) bugun yazayımda

kız nilüş sendemi kasım annesisin yoksa ? naber canım , epeydir görüşemedik , accuk dedukodu yapalım , oğluşun nasıl ? diğer topikte hiç yazan yok galiba dimi :26: doğuran gitmiş :26:

aynn canım bende 6 kasım annesiyim :9: valla canım muhabbetini özledim bnde senn
oğluş ii yaa çok şükür
dediğin gibi oldu orası ya kimse uğrayamıyo sanırım artık
sen nasılsın senn bebiş nasıl :16:

bende epidural oldum canım ama epidurali belli bir açıklık olmadan yapmıyor doktor , epiduralden sonra bi 15 dakika rahatladım , sancılar hafifledi hatta acıktım dedim , doktorum çikolata yedirdi bana ama sonrasında suni sancı serumunu takıp daha güçlüsünü verdiler , ondan sonrasını hatırlamıyorum işte hayal meyal , normal doğumu kendi sancısıyla ve epiduralle yapanlar çok şanslı ama suni sancı aman aman diyorum , böyle birşey olamaz , tarif bile edemiyorum ben onu

canim ben epiduralsiz normal dogum yapdim:15: hastaneye giderken acikligim 3 cm di ogle 1den aksam 8e kadar 8 cm acilma oldu sonra suni sanciyi takdilar aksam 9 -15 de dogdu oglusum:16: esim memlekete gitmisdi:50: dr 2 gun once acilma olmadigindan 1 haftaya anca dogar dedigi icin beni yalniz birakip gitmisdi:43: ama bebgim dogdukdan 10 dak sonra yanimdaydi :31:

Kizlar bisey sorabilirmiyim benim kizim uc aylik oldu ama ismini cagirdigimizda falan hic tepki vermiyor sese dogru cevirmiyor mesela kafasini ses cikariyoruz hu hu hu gibisinden islik caliyoruz banamisini demiyor ama duymasi cok iyi allaha sukur sizce bir sorun varmidir doktorumiza sormayi unuttum bu ay bidahakine soruyum sizin cocuklar nasil sese karsi tepki veriyorlarmo
canım bole bı durum varsa bebısınle goz teması kurmalısın once kucagına al hoplatıyomus gbı tut gozlerıne sıfır mesafeden bak once sonra yavas yavas uzaklastır kendınden
gozlerınle gulumse ona mutlaka tepkı evrıcektr benm kızımn en sevdıgı sey buu:16::16:karsılıklı gulusuruz hep bu sekılde bız...
sonra dıkkatı henuz tam dagılmamısken ona ısmıyle hıtap et tekrar tekrar yap bnu gun ıcınde once goz teması sonra ısım tekrarı..
bebısnle mutlu mutlu gulucukler canım sana:emir_bebek::emir_bebek:
gunaydin herkese..nasilsiniz bakalim..geceler nasil gecti..bende uyandim simdi.gece tlf.elimde uyumusum..bir cay koyacam kahvalti hazirlayim yataklari toplayacam..bugun biraz camlari silecem berbat durumdalar ya..hava da misss gibi bugun adanada..:16:
adana da mı yasıyosun canımmm:16:hemserı sayılırz bnde hatay lıyımm pztesı ordaım nasıpsee lutfen o guzel gunesı azıcık benım ıcınde tut:9::9:
günaydın kızlarrr :54: yürüteç aldımda 5 ay 8 günlük kızım şu an koymamda 6 ayından snra ameliyatını atlatalımda inşallah hayırlısıyla koymayı düşünüorum.siz ne düşünüosunuz
canım bebısın nasıl oldu amelıyet ne zaman:26:yurutec konusunda ben kararszm hala yaaa
gunumuzun modern doktorları karsılar genelde ama ortada bır kusak yurutecle buyumus ve sapasaglam bı genclık var sonuctaa..
sımdılık almım dıyorum ama her an dayanamayıp alabılırım dee:52:
kıdemli anneler geceleri ne kadar aktifsiniz nasıl dayanıyorsunuz uykusuzluga bebisler sabah kaçta kalkıyor benim kız sabah saat 7 de ayakta hele dün gece sabah 5 gibi kendi kendine gülüyor ses çıkarıyo emzirdim koydum yatağına bi gülsem tamam uyumaz bi daha biliyorum hiç pas vermedim sallamadım da eşim namaza kalktı o ara baktı kız uyanık gülüyo nerdeyse kaldırıp sevecek zor engel oldum isim sonunda ben uyutacam değil mi- bi de birşey soracam kızlar bebislere müzik dinletiyorsaniz biraz şarkı adı alabilir miyim repertuarı genişletmek istiyorum. Bizim kız yalın kucucuğum, candan erçetin melek kutsi melek sonra ali babanin çiftliği bak postacı geliyorluc kurbağa son olarak mini mini bir kuş başka çeşit var mi sizde
:17:
sızın muzıkler genelde hareketlıymıss nılufer den e bebegım ı onereym sana canm hem cesıt olsunn:16:
bende suni sancıyla doğurdum 18 saat sancı çekmiştim , normal doğumun doğal sancılı olanı güzeldir herhalde =) sunisini denedim hiç hoşuma gitmedi :D
ben dogal sancılısını yasadm canımm tm hayatm boyunca unutamayacm bı anım oldu her sanıyesını ayık yasadgım:16:
dogumun herturlusu zor bencee gercı benm dogumum cok rahat olduu sıddetle tavsıye edebılırmm hamıslere:49:
selam kızlaar kızım bu ay 350 gr almış sadece moralim bozuldu :5::5:hasta oldu pek emmedi anca uykuda ondan az aldı herhalde birde çok hareketli mama ver dedi ebe ama sütüm var göğsümü boşaltmadığı bile oluyor kızımın mama zaten yemiyor ek gıdaya başlıcaz artık:31:yoğurt ver içine ekmek ufala dedi ekmek için erken değil mi 5 aylık bebeğim:44:
bu ay btun bebısler kızım gbı az almıslar yaa 4. ay kılo dgeıl gram aldıkları gorusu dogruymus demek kıı...
uzulme canımm bak bzde aynı durumdayz hepımz sdece sutumzle beslensın ıstyoruz ama yetmedgı yerde takvıyelıcez artk hersey onlar ıcınn:emir_bebek::emir_bebek:
canım bende epidural sezeryan denedim.epidural tutmayınca genel narkoz verdiler.ama epidural mi bi daha tövbe.doğumdan sonra 1 hafta ben ayağa kalkamadım.25 ekimde doğum yaptım 26 ekimin akşamı evime geldim.ertesi gün şiddetli baş ağrısı ve boynumdaki kitlenmeden hastaneye yattım.meğer epidural böyle yapıyomuş.düşünsene kızım 2 günlükken ben hastanedeydim kızım evde :(
ayy tenzılecım ya bzım kızlar aynı gun dogmuslarrrr:7::7::7::8::8:
kurban bayramı sekerleri....... dogum gnumuzu beraber kutlarz reyyanla eylul un:16::16:
canım ben mılupanınkılere guvenıyorumozellıkle organık serısıne..tv de bı proftan duymustm gercekten guvenılır standartlara uygun uretıldıklerını..
kendmız yapsak malzemeler yıne karstrcak ısı...ben arada verırm dye dusunuyorum
Ben de varimmm...adim pinar oğlum mustafa enes 25 Ekim dogumluyuz mardinde yaşıyoruz ...yeni topik fikri cok iyi olmuş ama sık giremeyince bulmam zor oldu sizi kac gündür bakinuyirdum:..hayırlı olsun insallah ...

ayy ınanmıyorum bıtane daha kurban bayramı sekerıı.....:emir_bebek::emir_bebek:
hosgeldın canımm tenzılenın senın ve benım bebıslermz aynı gun dogmuslarr:16::16:
kızlar bde saatlerı yazın bakalım hangmız buyuguzz:9::9:

Back