• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

selam herkeser,

bende kasım annesiyim.

burası ne kadarda aktif bir topikmiş.yarencim sağolsun söyledide farkına vardık.inşallah çocuklarımıza faydalı olacak güzel paylaşımlarımız olsun.

kızlar ben çalıştığım için sütümü sağıpta bırakıyorum. doktorumuz 3 satte bir 150cc ver dedi.ama artık büyüdüğü için 160-170 e çıkarmak lazım sanıırm. sütümün oranı bazen değişiklik gösterebiliyor . acaba diyorum ek gıda olarak şu sütlü pirinçli olanlardan arada vermeye başlasammı ki.

Toplam 7 kullanıcı konuyu okuyor. (5 üye ve 2 ziyaretçi)
mertur,
plasebo,
s_tekinozcanan,
saturnzap,
aycaece

selam kasım annecikleri ; hemen hemen herkes toplanmış =)

selam herkeser,

bende kasım annesiyim.

burası ne kadarda aktif bir topikmiş.yarencim sağolsun söyledide farkına vardık.inşallah çocuklarımıza faydalı olacak güzel paylaşımlarımız olsun.

kızlar ben çalıştığım için sütümü sağıpta bırakıyorum. doktorumuz 3 satte bir 150cc ver dedi.ama artık büyüdüğü için 160-170 e çıkarmak lazım sanıırm. sütümün oranı bazen değişiklik gösterebiliyor . acaba diyorum ek gıda olarak şu sütlü pirinçli olanlardan arada vermeye başlasammı ki.

cnm masalla dıyeyım öncelıkle:nazar::nazar::nazar::nazar:
benden cıkarmı okadar bılemedım bırden
cnm eger sutunde problem yoksa vermekte zorlanmıyısan baslama ama 3 saate okadar yetişmez dersen ufaktan basla cnm

cnm merhaba nasılsın
ne yaptı bakalım bızım kız elma suyuna dr mu dedı cnm ek gıdaya başlamayı ne sekılde başlıcakmıssınız

Merhaba canim iyiyim sen nadilsin?elma suyuyla baslamayi dr soyledi.kilo alimi iyi oldugu icin sadece elma suyu verecegiz bu ay(ilk 15 gun elma suyu sonraki 15 gun elma puresi).defne ilk gun cok zor icti.ama bi kac gundur biraz daha iyi icmeye basladi.dr yutmaya alissin diye ek gidaya baslattigini soyledi.zaten bikac tatli kasigi kadar ver dedi.

Merhaba canim iyiyim sen nadilsin?elma suyuyla baslamayi dr soyledi.kilo alimi iyi oldugu icin sadece elma suyu verecegiz bu ay(ilk 15 gun elma suyu sonraki 15 gun elma puresi).defne ilk gun cok zor icti.ama bi kac gundur biraz daha iyi icmeye basladi.dr yutmaya alissin diye ek gidaya baslattigini soyledi.zaten bikac tatli kasigi kadar ver dedi.

ay ne kadar guzel agır agır başlanıyo demekkı ay ben yarende bı başladım koca kase kasık mama of yavrum cıkarıyodu ben verıyodum cıdden cok cahılmısım cnm kızım ya
pekala elmanın ne kadarını verıyosun cnm

kızlar buun cok yoğun bı gun gecırdım yatayım kuzucuklarımda uyudu
ınsalla hepımızın bebklerı bu akşam mısıl mısıl uyur
bızler de bol uykulu sutlu geceler kızlar

gercekten ı cnm ınsn olkı cok sevındım gercekten cok ıcten dua etmıştım
etmıştımde aksa 4.5 aydır hıc olmayan oldu ve benım oğlum cok huzursuz uyudu bu akşam ıkımıze bırden arkadasım

canım zaten insanın kendine yaptığı duadan çok arkadaşına yaptığı dua daha makbulmuş. arasın düzeni bozulmamıştır inşallah hasta olunca biz bile uyuyamıyoruz kıyamam ufacık bebişler napsın.. :14:

merhaba canım tablo olusturuyoruz sende dahıo olmak ıstersen ısmın yasın kızının adı dogum tarıhı ve nerde yasadıgını belırtırsen sevınırım

benide ,ilave edin listenize ismim sümeyra - yaşım 30 - kızımın adı merve sena - doğum tarihi 16-11-2012 istanbuldA YAŞIYORUM.

kızlar hepınıze merhabalar
dun son yazdıgımdan berı okadar yoğun zamanlar gecırdı anlatamam
4.5 aydır cok duzenlı uyku uyuyan oğluma aksam bı haller oldu cnm oglumun sanırım yuzu cok kasındı elı hep oradaydı
bı sesler sık uyanmlar ecer yarısı konuşmalar onda olmayan hersey mevcuttu ah bıde hasta olmasam ıyı olcaktı ama napalım geldı gectı
sabah ablamızın okuluna gıttım arası babaya bırakıp ta malesef ögretmenı degıştı cocuklar daha cabuk adepte oldu ama ben olamadım puff
neyse babamıza bı sms attım kendımı alışverıse verdım tabı adam soklandı 1 saat soonra gelıcem derken
ıyı yapmıssın dedı
doğumdan berı doyasıya alışverış yaptım arasın eksıklerı vardı onları aldım neseyle eve bı geldık ŞOK ŞOK ŞOK
aras yuzunu nasıl parcalamış bellı degıl aslında daha buyuk tepkı verecegım bıseydı ama ılerıye yatırım yapmalı dedım bı daha bakmaz falan dıye oda cok uzuldu
ordan aldım arası saglık ocagına asıya soyundu dıye mutlu oldu tabı ılk asıda ses cıkartmadı ıkıncı asıda cok az agladı sasırdık
hemen soyunukken kg baktık 8770 cıktı 500 gr cık fazlası varmış tospıkın
sonra olan oldu gıyınırken aile hekımlıgı ayaga kalktı koca seslı oglumun aglamasından ebe sasırdı asıda sesı cıkmadı gıyınırken costu dıye sonra eve gelırken uyudu kaldı

cok uzun olmuş ama anlatasım cıktı:37::17::37:
şimdi iş zamanııııııııııııııııııııııııııııı

songül seni kasım annelerinden tanıyorum aktif olarak yazmadım ama sürekli okudum. bu arasın yüzündeki alerjiye kaşınması azalsın diye bi melhem krem vermedimi doktor. en azından kaşınmaz yüzünü yırtmaz çocuk ya kıyamam içim parçalandı. çok geçmiş olsun.

Canim benide kat dualarını ihtiyacımız var

bende diyordum sadece benim kız uyumuyor herkesinki uyuyor. böle yanlız olmadığımı görünce sevindim. :52: iyice kafayı yemişim yanlız sevindiğim şeye bak. :36: alleh hepimizin yavrularına düzenli uyku versin inşallaaaaaaaahhh..

slm kızlar cuma günü annemi yolcu ettim, henüz bakızıda bulamadığım için bir hafta işten izin aldım, ayın 11ne kadar bulamazsam kayınvaildem gelecek, çok zor durumdayım, benim huzursuzluğum oğluşumada yansıdı ki iki gündür sürekli çığlık atıyor ağlama değil bildiğin çığlık, çıkardığı ses hoşuna gidiyor sanırım bağırdıkça bağırıyor gündüz uykusu yarım saati geçmiyor oda sabah ve öğleden sonra uyuyor sonrası ayaktayız hep akşam 10a kadar. çok zorlanıyorum. Allah hepimize kolaylık, bebişlerimize de sağlık versin. böyle böyle büyüyecekler.

çok zor hakkAaten. benim oğlumda böleydi büyücekmi bu çocuk derdim. şimdi geldi 4 yaşına bu günlerde geçecek biraz daha sabır.. :16:

ayy Zuhalcim bende simdi tam onu yazcakdim:1: simdi hepsini hafizamizda saklayamayiz ama hepimiz bikac gune taniriz yeni anneleri de:32: ne iyi ki geldiler topigimiz taze annelerle senlendiii:16:

kendi adıma teşekkür ederim çok hoşuma gitti benimde burası bende biçoğunuzu hatırlamıyorum zamanla kaynaşırız paylaşımlar arttıkça.

kızlar iyi akşamlar benim kızım iki gündür banyo yaparken çok ağlıyo küvete yatttığı anda dudağını büzüyor sonra başlıyor ağlamaya önceden su içinde oynatıyorduk ama şimdi güç bela yıkıyoruz sizce neden böyle oldu

benim kızımıda geçen görümcemle yıkadık. ben su hazırladım soğuk bu üşür bebek dedi bende biraz daha sıcak yaptım kızım çok ağladı annem su sıcak geldi onun canı ne ki eti taze kolunun içine dök suyu yakmıyorsa iyidir dedi. yani bebeğinin suyu sıcak veya soğuk geliyorda olabilir.

edacım okudum duanı ınsalla bu akşam saat 1 de tamam hahaha

ah canım benimm unutmadın beni demek allah razı olsun şimdilik uyudu ayağımda bakalım yatırınca kalkıcakmıı. bende arasın kaşıntıları için dua ettim. :3:

ay ne kadar guzel agır agır başlanıyo demekkı ay ben yarende bı başladım koca kase kasık mama of yavrum cıkarıyodu ben verıyodum cıdden cok cahılmısım cnm kızım ya
pekala elmanın ne kadarını verıyosun cnm

Canim tatli elmanin yarisina yakinini cam rendede rendeleyip cikan suyu veriyorum.3-5 tatli kasigi kafar veriyorum.dr cok verme dedi.sadece yutmaya alissin o yuzden bikac tatli kasigi yeter dedi. Birde ben hergun ihlamur kaynatip 1 ywmek kasigi da ihlamur veriyorum.dr a zarari olur mu diye sordum olmaz verebilirsin dedi.

Tugcr canim listeye bizi de eklermisin?ismim funda.izmirde yasiyorum.28 yasindayim.kizim defne.31.10.2012dogumlu

Kizlar benim de bi sorunum var.benim kizimda benimle uyumak istiyor.besiginde uyurken beni yanina al diye agliyor.bu gece 2defa uyutup besige yatirdiim2 kere uyandi.yanima alinca hemen uyuyor.ne yapmaliyim

Kızlar merhaba.Diğer topicte bi kaç ay öncesine kadar bulunmuştum ekim annesiyim fakat internet problemleri yüzünden bayağı uzun bir zamandır girememiştim.. hep belirtirim ben gurbette bebişini tek başına büyütmeye çalışan bi anne olarak kızımın zayıf olmasına üzülüp duruyorum. doluyum çook doluyuuuuummm...
mrb canm hosgeldınn..:16::16:
aramıza bı suru yenı katılan annecık var tamamına tek tek cvp vermem ımkansız...cumleten hosgeldnz dıyorum kızlar:16:
senın ıletını ozellıkle cvplamak ıstedım canım cunku yadıklarında kısmen kendımı buldumm..bende hep belırtırım senın gbı gurbette tek basıma bebısımı buyutme serzenıslerımı..kızlar bılır...benım kızımda kılo olarak kucuk gdıyo ama ben senın kadar bunalım takılmıyorum canım gerekırse mamaya baslıcam su an gozlemleme surecındeyım kızımı...
4 aylık benm kızım 2970gr dogdu su an 5610gr:25: senın bebısın nasıl olcumlerı canım anlat da bırbrmıze destek olalım bılırım gurbetteyken her anlamda yalnızlıgın ne demek oldugunu:50:
canım sıkkın olunca hiç bi şey yapmak gelmiyor içimden, internete de çok giremedim. geç kaldım topikte onun için. kuzucum 3180 gr doğmuştu, ilk 2 ay 1kg'dan fazla aldı. 3. ay 700gr şimdi de 450gr. persantili 75'ten 50'nin altına düşmüş, onun için istediler testi. biz biraz daha beklemek istedik. daha sık emziricem bakalım nasıl gidicek.
hosgeldın canm bızde senı merak etmıstıkkk
ben bayadır kızımı topıgın en kucuk mınyatur bebısı ılan etmıstım dusuk kılosundan dolayı ama sızlerı duyunca yalnz olmadgmı anladım
benım kızım da bu 500gr almıss:43: yukarıda da yazdgm gıbı mama takvıyesı onerdı doktorumuz ustelık benım kızımın emmesı gayet guzel emme sıklıgı felan ama ıste benım yetersz beslenmeden dolayı sutum azalıyo arada ona baglıyorum en cok bu durumu
mama arada verdgm oluyodu benım zaten sımdı bakıyorum ılla hergun vermıyorum acsa ve sutum yoksa verıyorum
senı cok ıyı anlıyorum hıssettıklerını doktor bana bunları soleyınce agladım cocuk gbıı sayfalarca anlattım burda
saolsun kızlar moral verdıler canını sıkma sende canım olan sutun de etkılenmesın sonra
umarım emzırme sıklıgınla bu sorunu kolayca atlasmıs olursunuz....

hepınıze ıyı geceler kızlarrr:3::3:
okudum da geldım gece yarısı olduu ne cok yazmıssınız oleee:ssz::ssz:kızlar ben bu ısım ezberleme olayımı tarıhın tozlu sayfalarına kaldırıyorum ekım annıslerınden hatrladıklarmla ezberden ıdare edıcez artıkk:1::1:masaallah taze kan gelmıs topıge
yenı annecıklerlee:16::16:zuhalın dedgı gbı begendım gectım walla kusura bakmayın kızlar okumak bıle saatlerımı aldı cunkuu:37:

sevılımm benı sormussun tatlım dun gece yazmıstım bu hafta gunduz takılamam muhtemelen dyee
gormedın sanırım..memlkete gtcem ya valız hazrlıyorum bı yandan hem bana hem eylul e, mısafr agırladım hftasonu ev temzlık dye haykırıyo resmen bu hafta yıne gelıcekler var utu kırlıler temızler yıkancaklar.... derken ben bu hafta zor toparlanırımm:ssz::ssz:
sole rahat rahat temzlık yapmayı ozledım yaa
kacar gbı her ısımı yapısım tezgahı bıle tek seferde sılemez oldum cımcıme kızım geldı gelelı
bı yandan da canta hazırlmakla ugrasıyorum eskıden kendı valızımı alır cıkardımm sımdı bde kucukhanım var
o kadar cok kı ıvır zıvırı sıgdırmak buyuk dert
her kıyafete ayrı bır ayakkabı alırdm yanıma onceden sımdı bıtane gıyıp cıksam sukretcemm:52:
kızım gelınce hayatımın her anının nasıl degıstgını gelecek planlarımın bıle onunla doldugunu bır kez dha hıssettm bgun:31:
anne kız ılk seyahetımz olucak cok heyecanlıyımm:52::52:

hepnızı opuyorum annecıkler sutlu geceler dılıyorum yarım yamalak yaptgım ıslerle de olsa yoruldum cok ynee
yatıp dınlenıp enerjı toplamam lazım yarın gece gırer okurum ynee kaynattıklarınzıı:27::27:

Kizlar benim de bi sorunum var.benim kizimda benimle uyumak istiyor.besiginde uyurken beni yanina al diye agliyor.bu gece 2defa uyutup besige yatirdiim2 kere uyandi.yanima alinca hemen uyuyor.ne yapmaliyim

bende aynı dertten muzdaribim. gece uyanıp emzirdikten sonra uyuyor 1 dk. sonra tekrar uyanıyor bende yanıma alıp uyuyorum. biraz büyüyene kadar böle devam etsin dedim. öbür türlü bütün gece al koy al koy uykusuz kalıyorum 4 yaşında bir oğlum daha var. zor oluyor.

canım tekrar ıstemıssın bılgılerıı
Adım GÜL kızım EYLÜL
25 ekım 2012 dogumlu melegım
AFYONKARAHISAR dan katılıyoruz 27 yasınadyımm:16::16:

ece cıkle senıı opuyoruzz canımm ellerıne saglıkk:54::54:

canım sıkkın olunca hiç bi şey yapmak gelmiyor içimden, internete de çok giremedim. geç kaldım topikte onun için. kuzucum 3180 gr doğmuştu, ilk 2 ay 1kg'dan fazla aldı. 3. ay 700gr şimdi de 450gr. persantili 75'ten 50'nin altına düşmüş, onun için istediler testi. biz biraz daha beklemek istedik. daha sık emziricem bakalım nasıl gidicek.

Benimki doğdugundan beri her ay 800 gr alıyor ben ne yapıyım. Bide 4.ayda kilo alımı düşer diye okudum burda yavrum hepten mi mînik olcak bilemiyorum. Benim kızımda minik sanırım genlerimizde var :(

Bende yazıyım

Adım zeynep
Oğlum osman
22 . 11 . 2012 doğumluyuz kocaeli den
26 yaşındayım

Son düzenleme:
slm kızlar cuma günü annemi yolcu ettim, henüz bakızıda bulamadığım için bir hafta işten izin aldım, ayın 11ne kadar bulamazsam kayınvaildem gelecek, çok zor durumdayım, benim huzursuzluğum oğluşumada yansıdı ki iki gündür sürekli çığlık atıyor ağlama değil bildiğin çığlık, çıkardığı ses hoşuna gidiyor sanırım bağırdıkça bağırıyor gündüz uykusu yarım saati geçmiyor oda sabah ve öğleden sonra uyuyor sonrası ayaktayız hep akşam 10a kadar. çok zorlanıyorum. Allah hepimize kolaylık, bebişlerimize de sağlık versin. böyle böyle büyüyecekler.

bu bagirma isi 1 haftadir benim kizimdada var once sesini kesfediyo diye dusunmustum iki gundur farkettim ki acikinca yapiyor

Back