2012 Ekim bebekleri büyüyor

hazır oğluşum uyuyorken yazlıkları kaldırayım ,kışlıkları çıkarayım. zaten kendi kendime yazıyor gibi gözüküyorum

Benimki günde birkaç yapıyor ama seninki de normalmiş. Kimi günde birkaç kez, kimi birkaç günde bir kaka yapabiliyormuş. İnternette öyle okumuştum...

hazır oğluşum uyuyorken yazlıkları kaldırayım ,kışlıkları çıkarayım. zaten kendi kendime yazıyor gibi gözüküyorum

Ah ah benelse
Benimde yapmam lazim ama vakit yok kizdan.disari cikmiyorum ki zaten hic,kiyafet de lazim olmuyo,disarida bir hayat vardi ama ben unuttum coktan,hamilelikte bulantidan cikamiyordum,bir de plasenta davasindan,simdi de bebİkimden ama cani sagolsun elbet cikariz ilerde,ama laf aramizda şöyle magaza gezmeyi,kuafore gitmeyi arkadaslarimla bulusmayi nasil ozledim nasil

Kızlar bebeğinin yüzünde sivilce çıkan var mı? Benimkinin yanaklarında küçük sivilceler çıktı, geçmedi gitti. Bebek sivilcesi diyorlar ama ne kadar sürecek bu ki?

Son düzenleme:

Annem her gun arayip azarliyor beni :) cocugu disariya oksijene cikar diye,cikarmazsan sonra birden cikarirsan cocugu oksijen carpar diyor.

Bende henuz parka goturmedim hic ustelik Antalya'da havalar hala super gidiyor gunesli.

Sanirim karinlarini doyurup oyle cikarmamiz lazim ki huzursuz olmasinlar.

benim oğlum da dün yapmadı kaka, yarım kaşık zeytinyağı verdim. bu sabah 2 bez yanısıra koltuklar kendi üstü, benim üstüm heryanımız kaka oldu
Dün verdim bi çay kasığı sma yok henüz kaka filan bekliyoruz bakalım
Benimki günde birkaç yapıyor ama seninki de normalmiş. Kimi günde birkaç kez, kimi birkaç günde bir kaka yapabiliyormuş. İnternette öyle okumuştum...

Evet cnm Dr söyledi buyuk insan gibi duşun hergun yapmayabilirdedi ama iste böyle ikinip durunca kaka dan diye üzülüyorum. Bide sutu yağlı olanların bebeği Fazlı olurmuş. Yağlı süt beneği cok beslermiş ama gaz yaparmış.
Bide kızlar sizin bebeklerin yüzünde böyle ufak sivilce çıktı mı hic ? Bizim gecen hafta iki yanağında da oldu sindi azaldı ama var hala ara ara çenesinin altında da oluyor

Kızlar bebeğinin yüzünde sivilce çıkan var mı? Benimkinin yanaklarında küçük sivilceler çıktı, geçmedi gitti. Bebek sivilcesi diyorlar ama ne kadar sürecek bu ki?

benim oğlumunda yüzünde sivilceler var eşim şapur şupur öpüyo bence ondan oluyo ama alt komşum hemşire çıkması normal diyor.

dün oğlumu aşıya ve aylık kontrole götürdüm bütün geceyi huzursuz geçirdi miniğim.çişini yaparken ağlıyor dedim doktora bir krem verdi akşam tam sakinlemişken onu sürdüm yandı heralde yarım saat ağladı...birde kolik olmuşuz doktor gaz damlası verdi ilk damlattığımda gazını çıkarıp kustu ama sonra düzeldi.sabahta çok huzursuzdu 7de uyanmama rağmen şimdi kahvaltı yapıyorum.

Evet canim cikti,bebek hemsiresi cikar normal bisey demisti ama ne kadar surer onun hakkinda bisey soylemedi?

hımmmm aferın ecemızın annesıne...
buarada bızde 2ayımızı bıtırdık cok fena bır kız oldu bu...

sagol canim.opuyoruz pamuk kizini

fuchsie bende bebegimin agzi pamukcuk olur diye chicconun temizleme mendilleri ile gogsumu silip duruyordum :) tesekkurler bilgi icin canim.

hamarat kadin masallah ben bu is icin esimin gozune bakiyorum yada isi ona yikmayi hhahaahahhaa

benim kiz da dun kakasini yapmadi , popisinin etrafina kulak cubugu ile zeytinyagi surdum,karnina,ayak altlarina masaj yaptim gece 11'de kakasini yapti ama ne yapmak bezden tasti resmen,hemen yikadik sonra anca rahatladi yavrum.

bende sese fazla alistirdim sanirim oglumu, simdide sessizlik oldumu basliyor mikirdanmaya

ben medelanin silikon gögus ucunu kullaniyorum, cokta memnunum, takmadigim zamanda emiyor oglum, tavsiye ederim.

ben cikiyorum cokta rahat oluyor, bebek arabasina yatiriyorum citi cikmiyor hic.eve gelene kadar uyuyor bazen emziriyorum 1 kere.

benim oglumda da var canim, bende bilmiyorum acaba ne zaman gecer.:26:

‎6 YAŞ ALTINA ŞURUP YASAĞI

Dünyada öksürük şurupları tartışılmaya başlandı. Belçika hükümeti yeni aldığı kararda çocuktaki ciddi hastalıkları perdelediği ve yaşam kalitesine herhangi bir katkısı da bulunmadığı için 6 yaş altındaki çocukların reçetelerine öksürük şuruplarının yazılmasını yasakladı. Sabah’ın haberine göre Türk doktorlar da artık öksürük şuruplarını kolay kolay reçetelerine yazmadıklarını söylüyor. Türk doktorların bu konudaki görüşleri şöyle:

PROF. CANBERK: KARAR DOĞRUDUR

Prof. Dr. Aykan Canberk/ İstanbul Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi: Çoğu öksürük şurubunda dextromethorphan gibi balgam söktürücü fakat aynı zamanda kişide uyku eğilimi yaratan katkı maddesi var. Fenilpropanolamin ve türevleri gibi boğazda ve burunda ödem giderici, sempatik sistemi etkileyebilen katkı maddesi var. Bu da küçük çocukta çarpıntı, terleme, huzursuzluk, uykusuzluk gibi yan etkilere sebep oluyor. Bazı şuruplara ise öksürük refleksini azaltmak, gıcıktan koruyarak öksürük krizlerini önlemek amacıyla kodein katılmıştır. Ancak boğmaca dışında kullanılması sorunlar yaratabilir. Bu karar çok doğru bir karardır. Çocukların olduğu kadar koroner kalp hastalığı, hipertansiyon ve şeker hastalığı olan yetişkinlerin de bu ilaçları kullanmamaları gerekiyor.

PROF. NAYIR: İÇLERİNDE 12 ETKEN MADDE VAR

Prof. Dr. Ahmet Nayır/ İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı: 18 ayın altındaki çocuklara, gripte öksürük şurubu verilmez. Bu şuruplarında adrenalin türevleri etken maddeler var. Ailenin zorlamasıyla yazıyorduk. Belli bir dönem ödemi kurutuyor. Ama ilaçların içinde 12 tane etken madde olması önerilen bir şey değil. Ağrı kesici, ateş düşürücü, antihistamikler gibi... Vitamin, parasetamol ve istirahat vermek zaten yeterli. Gribi ilaçlarla değil; burun damlası, buğu, ateş düşürücü ile kesmek lazım.

PROF. MOCAN: BEYNİ ETKİLİYOR

Prof. Dr. Hilal Mocan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı: Öksürük şurubu beyin üzerinde etkili olur. Öksürük doğal bir şeydir. Öksürük şuruplarının bir çeşidi beyin üzerinde etkili olur. Diğeri de balgamı parçalayıp artırır. Çocukta koyu renkli balgam varsa, şurup günde 1-3 kez olacak şekilde balgamı yumuşatma şeklinde kullanılabilir. Biz buna balgam söktürücü diyoruz. Bu, balgamın akciğere çökerek bataklık yapma riskini azaltır. 5-10 gün ilaç kullanmak iyi değil. Şimdi doğal maddelerden oluşan şuruplar var. Bunlar kullanılabilir.

bende daha işi yarılamadan uyandı benim tospiğim, emzirdim tekrar koydum beşiğine

ütülenicek bir sürü şey çıktı onalrı hangi ara yapıcam bilmem

Kizlar Hepinize Hayirli Cumalar
Bugun kirkimiz cikti cok sukur ne kirkmis bekle bekle cok sukur bugunlere geldik

s

hamarat kadin masallah ben bu is icin esimin gozune bakiyorum yada isi ona yikmayi hhahaahahhaa
.

ya doruk azcık uyurken ya da sakinken yapmaya çalışıyorum işlerimi yada akşam babamız gelince

4 gündür evde yanlızım yakındır kafayı yemem pazartesiye kadar hep annem babam vardı yanımda ne güzel rahattım

benim oğlumun kötü tarafı uyanıkken sürekli kucak istemesi, ama oturtmuyor da sürekli geziyoruz müzik açıp dans ediyoruz

sırtımdaki kemikler dayanmıyor artık

Annelerin hakkini nasil odeyecegiz zaten,bizde rahattik annem varken baya duzen konusunda.
Terminator gibiydi mubarek masallah 63 yasinda benim annem seker-tansiyon var ama yemek-camasir-bulasik-utu-bebege destek-bana destek her seyi hallediyordu.
simdi de beyler bu destegi yapmali artik az da olsa...bulasik makinesini bosaltsa o bile kar...

ah canim ya kucak olayi zor gercekten,bizimki de sallama delisi.Salonda olacak,ana kucaginda olacak sallayacaksin ondan mutlusu yok o zaman.salon koltuklarimda siyah beyaz onlara bakiyor hep,ama ben odadan ciktigimda agliyor.

Allah razı olsun annemden benimki de aynı hiçbir iş yaptırmadı bana

kucağa çok alıştı malesef doruk şimdi durdurak yok hiç ,uyurken de dediğin gibi anakucağında sallanmak istiyor sürekli

iyice uykuya dalana kadar sürekli sallıyoruz, gözünü açıp kontrol ediyor eşek oğlum başında kimse var mı diye

bir arkadasimiz demisti buradan ya ''Folik Asit bebekleri bunlar''diye vallahi masallah cok akillilar :)

goz acip kontrol etmeler evet ya yerim ben onlari.Bir de uykularinda gulmeleri o an harika bir an

Bız cozumu buzdolabında bulduk dun gece.babaannemızın buzdolabı bı mındık fazla ses cıkarıyor bızımkınden.mutfaga gıdıp oturuyoruz orda uyuyor...
malesef oyle gunduz ben asla uyuyamam aksamda nobet allahtan kaynanamda kalıyorumda nobetlese bakıyoruz gece 2 ye kadar ben sabah 6 kadar oo.allah bın kere razı olsun kadından.

Kizlar Hepinize Hayirli Cumalar
Bugun kirkimiz cikti cok sukur ne kirkmis bekle bekle cok sukur bugunlere geldik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…