2012 Ekim Anneleri

şimdiden hayırlısı olsun diyorum canım sağsalim bebeğini kucağına alırsın inş. bu spinal anesteziyi duydum ama hiçbir fikrim yok bende merak edenlerdenim benimde sezeryan olacak dr daha bununla ilgili birşey demedi bana sen bunu seçersen eğer yaz burdan canım bende öğrenmiş olurum.

Ben 9 Ekim aksami spinal dogum yaptim. Hicbir aci cekmedim ve tam tersi ne kadar kolaymis diyorum ve sut konusuna gelicek olursak hicbir sikinti cekmedim. 100-150 cc bir gogusumden sut geliyor dusun. Tabi bu sut meselesi kisiden kisiye degisir. Umarim cok bolll sutun olur:) Buarada butun islerimi kendim yapiyorum. Bebegimi kucagima almamda yada oturup kalkmamda bir sorun yok. Tabi ilk 2 gun cok rahat olamiyorsun ama o da normal degil mi:)

ben spinal sezeryan oldum.baş ve bel ağrım olmadı.ama sezaryan günün belliyse epudural sezaryan olman daha iyi olur.Spinalin riskleri varmışben de dogumdan sonra araştırdım öğrendim.benim acil durumum olmasaydı epudural isterdim.Ama tabi sen de araştır.

Epidural Anestezi nedir?

Epidural Anestezi vücudun belden aşağısında belirli bir bölgede ağrı iletimini engelleyen bölgesel Anestezi türlerinden birisidir. Anestezi uzmanı, deneyimli bir doktor tarafından uygulanır. doğum ağrısını kontrol altına almanın en etkili yöntemi olmakla birlikte sezaryen başta olmak üzere bel seviyesi altında yapılan pek çok operasyonda Epidural Anestezi uygulanabilir.

Uygulamada dura adı verilen zarın önüne ulaşılır ve buraya lokal Anestezik madde verilerek ağrı uyarılarının beyine ulaşması engellenir. Epidural adı da buradan gelir. Bu bölgedeki motor fonksiyonları sağlayan sinirler de etkilenirse tam bir Anestezi meydana gelir ve uygulama yapılan bölgenin altında kalan kısımda duyu ile birlikte hareket kabiliyeti de ortadan kalkar. Hasta bu durumda bacaklarını ne hissedebilir ne de oynatabilir. Bu sezaryen ameliyatlarında uygulanan Epidural Anestezidir. Doğumda ise amaç sadece ağrıyı gidermek olduğundan Epidural aralığa daha az dozlarda Lokal Anestezik ile birlikte güçlü ağrı kesiciler de verilir. Bu sayede motor kayıp olmayacağından anne adayı ağrı duymadığı halde dokunmaları hissedebilir ve bacaklarını oynatabilir. Bu nedenle bu uygulamaya ise Epidural Aneljezi denir. Lokal Anestezik ilaç miktarı çok düşük dozlarda verilirse anne adayının doğum eylemi sırasında yürüyebilmesi dahi sağlanabilir.

Spinal Anestezi nedir

Anestezik ve ağrı kesici maddelerin dura zarının çevresine değil de zarı deldikten sonra spinal sıvının içine verilmesidir. Epidural Anestezinin etkisi yaklaşık 15-20 dakika içinde başlar ve uzun süre devam edebilir. Oysa Spinal Anestezi hemen etki eder ancak etkisi daha kısa sürelidir. Spinal anestezide hastanın bel omurları arasından çok ince bir iğne ile girilir. Bu sırada hastanın pozisyonunu ayarlamak çok önemlidir. Yan yatar pozisyonda veya oturur pozisyonda uygulanabilir. Ancak, baş mutlaka göğüs kafesine doğru eğilmeli ve her iki diz karına doğru çekilmelidir.

Spinal iğne zarları geçerek BOS sıvısının içine girince ilaç verilir ve hasta sırt üstü yatırılır. Bu nedenle çok kısa sürede etkisi başlar Anestezi, iğne yapılan seviyenin iki üç omur üzerinden başlayarak ayak parmaklarına kadar yayılır. Bu tür anestezi ağrısız doğum, sezeryan gibi kadın-doğum ameliyatlarında, fıtık, apandisit gibi genel cerrahi ameliyatlarında ve bacaklardaki ortopedi ameliyatlarında tercih edilir. Bu tür anestezi yönteminde de epidural anestezide olduğu gibi bilinç kaybı olmaz. Hastanın şuuru açıktır, ancak anestezi yapılan bölgede ağrı olmaz. Epidural anesteziye göre dezavantajı, kateter yerleştirilmediğinden ilaç etkisi geçtikten sonra ek dozlar imkanı yoktur. Bu yöntemde baş ağrısı görülme ihtimali epidural anesteziye kıyasla daha fazladır.

ben spinal oldum,bir daha sezeryan deseler yine spinal olurdum..bel ağrım yok,hiç olmadı,ama baş ağrım oldu bir hafta çektim,ama ağrı kesiciyle o da halloldu.. yan etkileri bünyeden bünyeye değişiyor..belime o iğne yapılırken sinek ısırığı gibi bişey diyorlar ya onu da hissetmedim.. sezeryanın sıkıntısı 10 gün kadar sürdü..yaıpkalkmak gülmek öksürmek çok zordu..şuan sadece karnımın sağında içten acılarım oluyor,o da normaldir,kaç kat kesi var sonuçta..ilk günlerde hemen ayağa kalkmaya çalıştım,dinlemek te gerek hareket te..dengeli olmakta fayda var..bir de ameliyattan sonra konuşmazsan,çevren de kalabalık olmazsa,başını ani hareket ettirmezsen baş ağrın olmuyormuş..bana demişlerdi ama unuttum...daha doğrusu çenem düştü vıdı vıdı...kısacası ameliyat anı çok rahattı,sonrasında ister istemez sıkıntılar var ama spianlle alakası olmayan şeyler...ameliyattan çıktık yani,olacak o kadar..

selam kızlar. bende ekim anne adaylarındanım, forumu takip ediyorum ama çok sık yazmıyorum, 39+3 olduk, hala bekliyoruz. yeniyeni beklenen doğum tarihlerimiz aynı. bende tık yok, nst de henüz hiç sancı görmedik. 41e kadar bekliycez, eğer kendiliğinden başlamazsa bayramın 1. günü sez dedi doktorum. bol bol yürüyüş yapıyorum, sıcak duş filan ama banamısın demiyor, acelemiz yok ama sadece tedirginlik var biraz. Rabbim hepimize sağlıkla hayırlı kolay evlat ve doğum nasib etsin inş. 4 gün sonra tekrar kontole gidicez, bakalım 4 güne kadar bi değişiklik olucak mı? benim gibi hiç bi tık olmayıp bi anda sancılanıp doğuran oldu mu acaba varmı kızlar?

amin cnm benim allah razı olsunnnn
Brck kac kere aklima geldin,dedim napti bu kiz,hayirlisiyla dogurmussun,gozunaydin...
çok sağolun kızlar bugün 27 günlüğüzz oğluşumlaaa
hala doğuramayan varmı yaww:)

merhaba bayanlar..
Sizleri uzun zamandır takıp edıyorum..bebegını kucagına alanlara hayırlı olsun dıyorum :) bana bı kaç konuda yardımcı olrsanız sevınırım..ben SAT tarıhımı hatırlamıyorum malesef..doktorum tahmını dogum trıhı 13 Ekım dedı.kılosu 3500 boyu 51 cm.ama devlet hastanesı oldugu ıcın kendı doktorum degılde baska doktora gıtmek zorunda kaldım kendı doktorumun randevuları doluydu.gıttıgım doktor ne zaman olur bılemeyız bellı olmaz bebek kendı bılır gıbı seyler söyledı.E ya geç kalırsam ve bebegım zarar görurse..şu tarıhte gel sezeryn yapıcam falanda demedı...Agrım sancımda yok..NST de sancıda çıkmıyor.Açılma 1 parmak dedı ondanda anlamadım bişey :/ 40ın ıcındeyım doktorumun verdıgı tarıhıde gectım ama hala tık yok..

Kızlar benim oğlumda memede uyuyorr...yatırıyorum hemen kalkıyor..
geceleri elini kolunu bağlıyorum anca rahat ediyor:)
çok ağlayınca ben çok üzülüyorum panik oluyorum..
vede çok kusuyor kızlar salı doktora gidicez bakalım ne söylicek doktor amcamız..sürekli emmek istiyor ve yediğini kusuyor..
bana özel msjla cvp verin kızlar geçmiş zor oluyor aynı sorunları yaşayan varsa..

allahım başka acı vermesin de gerçekten çok zor eşimle sus pus oturuyoruz öylece, mırıltıları kulağıma geliyor sanki, mama kaplarını,ciğerlerini hemen attı eşim görmeyeyim diye sanki koltukların arkasından bana atlayacakmış hissine kapılıyorumm off yaa.dediğin doğru sevmeyen,yaşamayan bilemez bu durumu.bebişimin oyun arkadaşıydı teyzesi günde bir kere gelir zorla top karnıma kafasını koyar yüzüme bakardı.sor bakalım derdim bebiş ne zaman gelecekmiş, iyimiymiş

balımmm özelden yazdım ama burdan da yazayım bizde öyleyiz bol kuskuslu büyüyoruz işte

ağlamamızın tek çaresi olarak Bright Starts ana kucağımızı görüyoruz derdimize derman oldu ama geceleri asla yatmıyor onda sanki anlıyor gibi sallanan beşiğine koyuyoruz tıngır mıngır zar zor uyutmaya çalışıyoruz

kımse yardımcı olmayacak mı

canım ben kombine oldum.hem spinal hem de epidural yani..hiçbir sıkıntısını da yaşamadım.ne başım döndü,ne başım ağrıdı ne de belim.bence kişiden kişiye değişiyor canım.ama çok fazla sorun olacağını düşünmüyorum ben.genel olmanı hiç tavsiye etmem.bebeğe narkoz gitme riski var ve o ana şahit olamamak var bir de.ayılması uzun zaman alıyor.bu arada bebek de aç kalıyor.

herkese selamlar, doğum yapan annelerin hiç vakti olmadığını tahmin edebiliyorum ancak henüz doğum yapmamış anne adaylarına bir kitap tavsiye etmek istiyorum. kitabın adı ''bebek bilgeliği'' yazarı Garry Ezo. bu kitabı okudum ve içinde emzirmekten nasıl gaz çıkarılacağına uyku düzenine kadar çok işimize yarayacak bir çok bilgi çok güzel bir şekilde anlatılmış. tabi ki teorik ile pratik farklı fakat ben faydası olacağını düşünüyorum. hem doğum yapanlara hem de yapacaklara kolaylıklar diliyorum....

sütün yarıyordur diyorlar..
ekşimik gibi kusuyosa ama benimki hem öyle kusuyo yada emdiği sütü ağzında bekletiyo onu kusuyo hemen..
anlamadım bende:)sonra sütüm bitiyo başlıyo ağlamaya acındann..
allah yardım etsin hepimize ama çok zorr yaaa uyumayı özledimmmm

canım bir başka doktora daha gitmeyi dene.ne zaman gelir belli olmaz deyip başından savmış gibi.günü geçince pisliğini yutma riski var tabi.ya kendi doktoruna ulaşmaya çalış ya da bir başka yere git.

çok sagol canım sesımı duydugun ıcın..bende ondan korkuyorm ıste pislıgını yutması falan ürkütüyr benı..ılk dogumun 42.haftaya kdr dogar dedı basından savdı..ıılk dogumlarda sunı sancıda verılmıyormus sanırım o yuzden bekletıyo benı

benim de ilk doğumumdu canım ve suni sancı verdiler bana da.açılmayınca sezeryana alındım.ilk kez duyuyorum bunu ben.sen bir an önce başka bir doktor bul kendine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…