canım hangi hastaneye gidiyorsun sen? doktorunun adını paylaşır mısın bizimle.
benim doktorum da son günlerde nedense ilgisiz davranmaya başladı, iki gündür gidiyorum ilgisiz davranıyor, dün alttan muayene olmam gerekirken sırf asistanı üstten hazırladı diye neyse bu sefer üstten bakalım zaten bundan sonra 3-4 günde bir geleceksin bir sonrakinde bakarız alttan dedi.
para konusu dünden beri benimde aklıma takıldı, bir çok tahlil istedi, özel sağlıkla gidiyorum sanırım doğum için teminatım yetmeyecek. normal olacağım gibi görünüyor şu an gittiğim hastanede normal 2900 TL sezeryan 3800 civarı demişlerdi... umarım doktorlarımız para konusunu düşünüp boş yere sezeryalmazlar bizleri
ne yazıkki bi çoğu böyle yapıyo,dr un,hastanenin ismini vermeyeyim tabi ancak hayal kırıklığına uğradığım kesin. umarım doğumumuz kolay geçerbaşından beri tek derdim çocuğumun ve benim sağlığımız açısından en iyi olacağını düşündüğüm doğal yollarla dünyaya getirebilmek. ancak dr lar normal doğumu seçip, kendilerini başında bekletecek,kusan,bağıran.... hastalarla uğraşmak yerine temiz temiz bayıltıp kesmeyi seçiyolar
çatı muayenesinden sonra kanaman oldu mu canım?
çatı muayenesinden sonra kanaman oldu mu canım?
yok çok şükür olmadı.
Günaydın Hanımlar.. Bebişim dünyaya geldi Allah'a şükür. 8.10.2012 pazartesi günü 10 saatlik suni sancıyla normal doğum yaptım. Suni sancının son 5 saati zorlasa da, sonrasındaki hafifleme ve tüm ağrıların dinmesi çok büyük bir nimet.
Bu arada normal ya da suni sancı alacaklara tavsiyem sancı sırasında kesinlikle yatağa bağlı kalmayın. Ben ilk 5 saatinde sürekli yürüdüm ve sancı geldiğinde yere çömeldim. Tabi sancılar çok vurmadan biraz dinlenmenin de çok faydasını göreceksiniz. Son 5 saatte artık sancılar çok uzun ve kesintisiz gelirken ise sürekli koridorda yürüdüm. Bir elim annemin omzundaydı, serumu teyzem taşıyordu. 2 dakikalık bir dinlenme olduğunda hemen oturup dinleniyordum, çünkü bu dinlenme insanı inanılmaz rahatlatıyor. 9 cm açılma olduğunda, ıkınma hissini beklerken artık yürümek çok zorlaşmıştı.. Ben de ruku pozisyonunda, dizlerimi yürür gibi teker teker öne kırdım. Rüku pozisyonunu yatak ya da koltuk desteğiyle alabilirsiniz. 6 cm'den sonrası gerçekten çok hızlı ilerliyor. Doktorum ve diğer doktorlar epidurali önermedi ve iyi ki de olmadım. Yan odamda epidural olan birisi 30 saatlik suni sancıdan sonra sezaryene girdi. Açılmasının çok yavaş ilerlemesinin nedeni doktorunun dediğine göre epiduralmiş. Ve sancı sırasında yürümediği için bebek kanala iyice yerleşememiş.
Nst'ye mümkün olduğunca bağlı kalmamaya çalışın. Özellikle doğumun son zamanlarında nst istendiğinde, bebek iyice aşağı indiğinden dolayı benim düz yatmam istendi. Ama ben sancılardan dolayı yatmayı bırakın düz yatamıyordum. Nst'ye sırt üstü yatarak girildiğinde ise bebek streste gözüküyormuş.. Yani sola ya da sağa yatarak girmediğiniz nst değerlerine güvenmeyin.
Sancıları atlatırken bele yapılan masaj ve hafif baskı insanı inanılmaz rahatlatıyor. Hepinize hayırlı doğumlar nasip eder Rabbim inşallah. Allah bebişlerimizi bize bağışlar.. Onlara hayırlı, uzun, sağlıklı bir ömür nasip eder inşallah.
canım gözün aydın..ne güzel bebişini kucağına almışsın...bende 2-3 cm açıklık olduğu zaman devamı glmezse suni deneyeceğim..kendi ablamda suni sancıyla doğum yaptı.2cm açıklıkla..kolayda bir doğumu oldu....suni öcü gibi gören arkadaşlar var..ama herkeste aynı olmaz..bunda bebğin içşnde bulunduğu hafta önemnlii..çok erken haftalarda alınan suni sancının bebeğe ve anneye zararı olabilir ama 38.haftadan sonra bi sıkıntı olduğunu duymadım açıkçası..
benim sorum şu..nstya bağlamadılarmı suni sancıyı verirken.bende ytakta dolaşmanın daha iyi olduğunu düşünüyorum ama cihaza bağlarlarsa sanırım olmaz...
slm kızlar..bzde az önce doktordan geldik...herşey yolunda..bebişim maşallah 3300 olmuş..suyu kan akışı iyi dedi..nst normal çıktı..hiç bir doğum belirtim yokmuş(( çatı mayenesi yapmadı hala.. yine bdt tarihini (25 ekim)söylei doğum için..21-22 si gibi gel dedi..anlamadım gitti doktoru..hala haftalık çağırmıyor..bayramda burda olcakmısınız dedim. 1.günü yani 25 ekimde yokum dedi..muhtemelen ogün doğum olmaz..olacağını zannetmiyorum ama bellide olmaz dedi. eğer ben olmazsam özel hastanede bir tanıdığıma yada ssk da birine yönlendiririm dedi.. 20 gündür bu günü bekliyorum gene istediğim cevabı alamadım daha doğrusu tatmn olmadım.oğlm her zamanki gibi yüzünü hiç göstermedi.arkası dönükmüş sıpanın. doğumda süpriz yapacak belli oldu..daha hiç yüzünü göremedim.. üstüne 3 buçuk kilo almışım 20 günde..moralim bozuldu (( kilolara taktım iyice..20 kiloyla kapatırım diyordum bu gidişle 25 ilekapanacak..eve geldim sinirimden ağladım...
karnımdaki kaşıntıyı söyledim..her zamanki gibi normal, gebeliğe bağlı... oluşur dedi..çıkar çıkmaz unuttum dediği şeyi:)) ama ben dayanamıyorum kaşıntıya..yarın cildiyeye gideceğim.. bizden böyle..bebişimle ilgili güzel haber aldım ama töbe töbee benim canım sıkkın yinede..sanırım kiloyu birde kaşıntıyı taktım..ablamı aradım haber ver demişti..oda kızdı..kendine sorunmu arıorsun bak herşey yolundaymış dedi. daha 2 haftan var acele etme dedi...
sizlerin hep ultrasonla aynımı çıkıyor değerleri bebeğinizin.benim hep farklı çıkıyor.öyleki artık bebeğim kaç haftalık anlamıyorum.
günaydın kızlar , sabah sabah pazarı bi altüst ettim geldim , beni görenlerde aaa daha doğurmadınmı dio , ne sinir bozucu bişey yaaa , cevap bile vermiyorum artık , ne meraklı millet yarabbimha bu arada gece suyum geldi wc gittim nişanda geldi , ama sabah baktım rüyaymış , o kadar gerçekçiydiki acaba rüya değilmiydi die düşünüyorum hala çok büyük hayal kırıklığı oldu
canım benım sunı sancı verdıklerı zaman sezeryandan sonra bıle sancın oluyor.korkutmak ıstemem ama bende kalp atıslarımız dustu.ben kendımden gecmek uzereydım hıcbısey hatırlamıyorum.sadece esımın bır bana bır nst cıhazına bakıpta nerdeyse aglamak uzere olan yuz ıfadesı var bende gerısı yok.oyle bır durumda bırde herkes kosturuyor.eger yanımda hemsıre olmasaydı o an suan ne ben nede kızım hayatta degıldık.
Günaydın Hanımlar.. Bebişim dünyaya geldi Allah'a şükür. 8.10.2012 pazartesi günü 10 saatlik suni sancıyla normal doğum yaptım. Suni sancının son 5 saati zorlasa da, sonrasındaki hafifleme ve tüm ağrıların dinmesi çok büyük bir nimet.
Bu arada normal ya da suni sancı alacaklara tavsiyem sancı sırasında kesinlikle yatağa bağlı kalmayın. Ben ilk 5 saatinde sürekli yürüdüm ve sancı geldiğinde yere çömeldim. Tabi sancılar çok vurmadan biraz dinlenmenin de çok faydasını göreceksiniz. Son 5 saatte artık sancılar çok uzun ve kesintisiz gelirken ise sürekli koridorda yürüdüm. Bir elim annemin omzundaydı, serumu teyzem taşıyordu. 2 dakikalık bir dinlenme olduğunda hemen oturup dinleniyordum, çünkü bu dinlenme insanı inanılmaz rahatlatıyor. 9 cm açılma olduğunda, ıkınma hissini beklerken artık yürümek çok zorlaşmıştı.. Ben de ruku pozisyonunda, dizlerimi yürür gibi teker teker öne kırdım. Rüku pozisyonunu yatak ya da koltuk desteğiyle alabilirsiniz. 6 cm'den sonrası gerçekten çok hızlı ilerliyor. Doktorum ve diğer doktorlar epidurali önermedi ve iyi ki de olmadım. Yan odamda epidural olan birisi 30 saatlik suni sancıdan sonra sezaryene girdi. Açılmasının çok yavaş ilerlemesinin nedeni doktorunun dediğine göre epiduralmiş. Ve sancı sırasında yürümediği için bebek kanala iyice yerleşememiş.
Nst'ye mümkün olduğunca bağlı kalmamaya çalışın. Özellikle doğumun son zamanlarında nst istendiğinde, bebek iyice aşağı indiğinden dolayı benim düz yatmam istendi. Ama ben sancılardan dolayı yatmayı bırakın düz yatamıyordum. Nst'ye sırt üstü yatarak girildiğinde ise bebek streste gözüküyormuş.. Yani sola ya da sağa yatarak girmediğiniz nst değerlerine güvenmeyin.
Sancıları atlatırken bele yapılan masaj ve hafif baskı insanı inanılmaz rahatlatıyor. Hepinize hayırlı doğumlar nasip eder Rabbim inşallah. Allah bebişlerimizi bize bağışlar.. Onlara hayırlı, uzun, sağlıklı bir ömür nasip eder inşallah.
evet canım pek bi dolu geçirdik gebeligimizi ben diyim 9ay10gün sen de 10 ay =))
ay hesabına vurursak benim döllenme tarihi 11 ocak yani bugün 9 ayımız doluyor kızımla , demekki 10 gün daha gelmeyebilirmi :26:
Tebrikler canim gule gule buyut bebisiniGünaydın Hanımlar.. Bebişim dünyaya geldi Allah'a şükür. 8.10.2012 pazartesi günü 10 saatlik suni sancıyla normal doğum yaptım. Suni sancının son 5 saati zorlasa da, sonrasındaki hafifleme ve tüm ağrıların dinmesi çok büyük bir nimet.
artık her hafta çağırması lazım ama :44: hatta 39 dan sonra 3 günde 1 çağırıyor bazı doktorlar , kiloları takma kafana ha 3 fazla ha 5 eksik artık yavrularımıza sağlıkla kavuşalımda kiloları vericez yavaş yavaş zaten her emzirme 500 kalori harcatıyormuş , eğer süt olsun die abartmazsak yeme işini zaten emzirdikçe gidiyormuş kilolar , bebeğin iyiya gerisini boşver canım
muhtemel doğum tarihim 21 ekim.n önce çatı muayenesi için dr a gittik. çok da korkulacak bi şey değilmiş. ama sonrasında kanamam oldu.hatta kanama 1 gün boyunca sürdü. herkes yaşadı mı acaba bu durumu? doğumuma 14 gün kalmış olmasına rağmen "sen bir haftada doğurursun"dedi. 2 cm açıklığın var dedi. bebek odamız henüz gelmedi. 21 ekime o kadar alıştırdım ki kendimi erken olmasını bebişim açısından da istemiyorum. dr un muayenesi sonrası kanamaya başlayınca acaba o mu doğumu tetikledi diye düşünmeye başladım. artık korkarak yaşıyorum her an her şey olabilir diye....
bir başka sıkıntım da aylardır gittiğim dr um bana normal doğum taraftarıymış gibi davranıp son 15 günden beri "sezaryen"i övüp övüp durması.dr uma güvenim sarsıldı.ama ben de her şeyin doğal olmasında kararlı olduğumu söyledim. pek hoşnut olmadı bu durum karşısında. basbayağı söylediği sözler beni korkutma maksatlıydı. (ben hayatta doğum sandalyesine oturamam,ben de 2 çocuğumu sezaryenle dünyaya getirdim,yok efendim eşin keyif almaz artık senden vb......) kadın doğum doktorlarının kolaya kaçıp ya da para için böyle şeyler yapması hiiiiç etik değil bana kalırsa. şu an doğumuma dr umun girmesini bile istemiyorum. sıradan işi bilen ebelerle doğurmak istiyorum
Gunaydin ekim anneleri esim yarin donuyor isleri birikdi. Ben turkiyede kaliyorum esim rahatsiz olurum diye goturmuyor anneme geldim bi sure burda kalcam.
Kizimin bebek sekerlerini gordum masanin ustunde icim acidi uzuldum sanirim bu donemi biraz zor geciricem rabbim sabir versin.....
ben de herkes gibi güzel bir doğum hikayesi yazmak isterdim.Ama bebeğim bugün ameliyata alınacak.Psikolojim çok kötü..Dualarınızı eksik etmeyin..Çünkü o henüz 4günlük.doğum hikayemi anlattım okuyanlar hatırlamıştır
gelmesin gelmesin zamanı dolmadan gelmesin :) çatı muayenesinden sonra benim gibi kanayan olmamış,bi sürü vaktim var diyodum şimdi her an doğururum korkusuyla çarşıya bile çıkmama izin vermiyolar. halbuki çarşı pazar beni bekler :)))
muhtemel doğum tarihim 21 ekim.n önce çatı muayenesi için dr a gittik. çok da korkulacak bi şey değilmiş. ama sonrasında kanamam oldu.hatta kanama 1 gün boyunca sürdü. herkes yaşadı mı acaba bu durumu? doğumuma 14 gün kalmış olmasına rağmen "sen bir haftada doğurursun"dedi. 2 cm açıklığın var dedi. bebek odamız henüz gelmedi. 21 ekime o kadar alıştırdım ki kendimi erken olmasını bebişim açısından da istemiyorum. dr un muayenesi sonrası kanamaya başlayınca acaba o mu doğumu tetikledi diye düşünmeye başladım. artık korkarak yaşıyorum her an her şey olabilir diye....
bir başka sıkıntım da aylardır gittiğim dr um bana normal doğum taraftarıymış gibi davranıp son 15 günden beri "sezaryen"i övüp övüp durması.dr uma güvenim sarsıldı.ama ben de her şeyin doğal olmasında kararlı olduğumu söyledim. pek hoşnut olmadı bu durum karşısında. basbayağı söylediği sözler beni korkutma maksatlıydı. (ben hayatta doğum sandalyesine oturamam,ben de 2 çocuğumu sezaryenle dünyaya getirdim,yok efendim eşin keyif almaz artık senden vb......) kadın doğum doktorlarının kolaya kaçıp ya da para için böyle şeyler yapması hiiiiç etik değil bana kalırsa. şu an doğumuma dr umun girmesini bile istemiyorum. sıradan işi bilen ebelerle doğurmak istiyorum