- 29 Kasım 2010
- 4.919
- 8
Günaydın Hanımlar.. Bebişim dünyaya geldi Allah'a şükür. 8.10.2012 pazartesi günü 10 saatlik suni sancıyla normal doğum yaptım. Suni sancının son 5 saati zorlasa da, sonrasındaki hafifleme ve tüm ağrıların dinmesi çok büyük bir nimet.
Bu arada normal ya da suni sancı alacaklara tavsiyem sancı sırasında kesinlikle yatağa bağlı kalmayın. Ben ilk 5 saatinde sürekli yürüdüm ve sancı geldiğinde yere çömeldim. Tabi sancılar çok vurmadan biraz dinlenmenin de çok faydasını göreceksiniz. Son 5 saatte artık sancılar çok uzun ve kesintisiz gelirken ise sürekli koridorda yürüdüm. Bir elim annemin omzundaydı, serumu teyzem taşıyordu. 2 dakikalık bir dinlenme olduğunda hemen oturup dinleniyordum, çünkü bu dinlenme insanı inanılmaz rahatlatıyor. 9 cm açılma olduğunda, ıkınma hissini beklerken artık yürümek çok zorlaşmıştı.. Ben de ruku pozisyonunda, dizlerimi yürür gibi teker teker öne kırdım. Rüku pozisyonunu yatak ya da koltuk desteğiyle alabilirsiniz. 6 cm'den sonrası gerçekten çok hızlı ilerliyor. Doktorum ve diğer doktorlar epidurali önermedi ve iyi ki de olmadım. Yan odamda epidural olan birisi 30 saatlik suni sancıdan sonra sezaryene girdi. Açılmasının çok yavaş ilerlemesinin nedeni doktorunun dediğine göre epiduralmiş. Ve sancı sırasında yürümediği için bebek kanala iyice yerleşememiş.
Nst'ye mümkün olduğunca bağlı kalmamaya çalışın. Özellikle doğumun son zamanlarında nst istendiğinde, bebek iyice aşağı indiğinden dolayı benim düz yatmam istendi. Ama ben sancılardan dolayı yatmayı bırakın düz yatamıyordum. Nst'ye sırt üstü yatarak girildiğinde ise bebek streste gözüküyormuş.. Yani sola ya da sağa yatarak girmediğiniz nst değerlerine güvenmeyin.
Sancıları atlatırken bele yapılan masaj ve hafif baskı insanı inanılmaz rahatlatıyor. Hepinize hayırlı doğumlar nasip eder Rabbim inşallah. Allah bebişlerimizi bize bağışlar.. Onlara hayırlı, uzun, sağlıklı bir ömür nasip eder inşallah.
aaaa senle günümüz aynı ama nie erkenden suniyi verdilerki sana? benim doktor 41 leri bekleticek sanırım , çok açıklayııcı olmuş bilgiler için sağol , bebeğinde hayırlı bir evlat olsun inşallah