Günaydın Hanımlar.. Bebişim dünyaya geldi Allah'a şükür. 8.10.2012 pazartesi günü 10 saatlik suni sancıyla normal doğum yaptım. Suni sancının son 5 saati zorlasa da, sonrasındaki hafifleme ve tüm ağrıların dinmesi çok büyük bir nimet.
Bu arada normal ya da suni sancı alacaklara tavsiyem sancı sırasında kesinlikle yatağa bağlı kalmayın. Ben ilk 5 saatinde sürekli yürüdüm ve sancı geldiğinde yere çömeldim. Tabi sancılar çok vurmadan biraz dinlenmenin de çok faydasını göreceksiniz. Son 5 saatte artık sancılar çok uzun ve kesintisiz gelirken ise sürekli koridorda yürüdüm. Bir elim annemin omzundaydı, serumu teyzem taşıyordu. 2 dakikalık bir dinlenme olduğunda hemen oturup dinleniyordum, çünkü bu dinlenme insanı inanılmaz rahatlatıyor. 9 cm açılma olduğunda, ıkınma hissini beklerken artık yürümek çok zorlaşmıştı.. Ben de ruku pozisyonunda, dizlerimi yürür gibi teker teker öne kırdım. Rüku pozisyonunu yatak ya da koltuk desteğiyle alabilirsiniz. 6 cm'den sonrası gerçekten çok hızlı ilerliyor. Doktorum ve diğer doktorlar epidurali önermedi ve iyi ki de olmadım. Yan odamda epidural olan birisi 30 saatlik suni sancıdan sonra sezaryene girdi. Açılmasının çok yavaş ilerlemesinin nedeni doktorunun dediğine göre epiduralmiş. Ve sancı sırasında yürümediği için bebek kanala iyice yerleşememiş.
Nst'ye mümkün olduğunca bağlı kalmamaya çalışın. Özellikle doğumun son zamanlarında nst istendiğinde, bebek iyice aşağı indiğinden dolayı benim düz yatmam istendi. Ama ben sancılardan dolayı yatmayı bırakın düz yatamıyordum. Nst'ye sırt üstü yatarak girildiğinde ise bebek streste gözüküyormuş.. Yani sola ya da sağa yatarak girmediğiniz nst değerlerine güvenmeyin.
Sancıları atlatırken bele yapılan masaj ve hafif baskı insanı inanılmaz rahatlatıyor. Hepinize hayırlı doğumlar nasip eder Rabbim inşallah. Allah bebişlerimizi bize bağışlar.. Onlara hayırlı, uzun, sağlıklı bir ömür nasip eder inşallah.
Günaydın Hanımlar.. Bebişim dünyaya geldi Allah'a şükür. 8.10.2012 pazartesi günü 10 saatlik suni sancıyla normal doğum yaptım. Suni sancının son 5 saati zorlasa da, sonrasındaki hafifleme ve tüm ağrıların dinmesi çok büyük bir nimet.
Bu arada normal ya da suni sancı alacaklara tavsiyem sancı sırasında kesinlikle yatağa bağlı kalmayın. Ben ilk 5 saatinde sürekli yürüdüm ve sancı geldiğinde yere çömeldim. Tabi sancılar çok vurmadan biraz dinlenmenin de çok faydasını göreceksiniz. Son 5 saatte artık sancılar çok uzun ve kesintisiz gelirken ise sürekli koridorda yürüdüm. Bir elim annemin omzundaydı, serumu teyzem taşıyordu. 2 dakikalık bir dinlenme olduğunda hemen oturup dinleniyordum, çünkü bu dinlenme insanı inanılmaz rahatlatıyor. 9 cm açılma olduğunda, ıkınma hissini beklerken artık yürümek çok zorlaşmıştı.. Ben de ruku pozisyonunda, dizlerimi yürür gibi teker teker öne kırdım. Rüku pozisyonunu yatak ya da koltuk desteğiyle alabilirsiniz. 6 cm'den sonrası gerçekten çok hızlı ilerliyor. Doktorum ve diğer doktorlar epidurali önermedi ve iyi ki de olmadım. Yan odamda epidural olan birisi 30 saatlik suni sancıdan sonra sezaryene girdi. Açılmasının çok yavaş ilerlemesinin nedeni doktorunun dediğine göre epiduralmiş. Ve sancı sırasında yürümediği için bebek kanala iyice yerleşememiş.
Nst'ye mümkün olduğunca bağlı kalmamaya çalışın. Özellikle doğumun son zamanlarında nst istendiğinde, bebek iyice aşağı indiğinden dolayı benim düz yatmam istendi. Ama ben sancılardan dolayı yatmayı bırakın düz yatamıyordum. Nst'ye sırt üstü yatarak girildiğinde ise bebek streste gözüküyormuş.. Yani sola ya da sağa yatarak girmediğiniz nst değerlerine güvenmeyin.
Sancıları atlatırken bele yapılan masaj ve hafif baskı insanı inanılmaz rahatlatıyor. Hepinize hayırlı doğumlar nasip eder Rabbim inşallah. Allah bebişlerimizi bize bağışlar.. Onlara hayırlı, uzun, sağlıklı bir ömür nasip eder inşallah.
canım inan var ya şuanda beni öyle rahatlattın ki anlatamam p.tesi suniyle yatışımm yapılacak bnimde doğuramamanın verdiği stres insanların aa sen hala doğuramadın mı yok yok bu bebek ekim sonu anca gelir tavırları ve suni sancı yiyecek olmam ki herkes çok korkunç bişey olduğunu söylüyor bunun etkisi çok oluyor insan da ve de her defasında çatı muayenesi ki gittikçe kastığım için kendimi acıyan canım doğurmak istemememe hatta bebeğimi bile görmek istemiyorum düşüncesine itiyor insanı güzel bi yazıyla verdiğin bilgiler için teşekkür ederim rabbim bebişine hayırlı uzun ömür versin inşallah
düşünüyorumda sanırım en iyisi hiçbirşey bilmeden doğuma girmek :)) çok bilincede insan tedirgin oluyor ister istemez yanlız benim tek pişmanlığım gebeliğin başından beri hiç halvet olmadıoda açılmama engel oluyor şu an sanırım iyice kapanmış açılacağına napcas bilmem :26: bizde iyi bişey yaptık sanıyorduk :26:
düşünüyorumda sanırım en iyisi hiçbirşey bilmeden doğuma girmek :)) çok bilincede insan tedirgin oluyor ister istemez yanlız benim tek pişmanlığım gebeliğin başından beri hiç halvet olmadıoda açılmama engel oluyor şu an sanırım iyice kapanmış açılacağına napcas bilmem :26: bizde iyi bişey yaptık sanıyorduk :26:
biz bir an önce gelsin istiyoruz sen bekle diyorsun:))) bence bir an önce doğsun çarşı işini yine halledersin.. sona kaldıkça bu bebişlerin çıkacağı filan yok...dün ablamla konuşuoruz..dediki, 38 e kadar erken gelecek diye korkuyoruz 38 den sonrada miye gelmedi diyoruz dedi:)) bebekler geleceği zamanı biliyor..biz ne yaparsak yapalım..20 gündür yediğim hurmanın haddi hesabı yok..kilo aldığımla kaldım((bi daha bişey yamıyorum (( olacağı varsa olur..
Sancıları atlatırken bele yapılan masaj ve hafif baskı insanı inanılmaz rahatlatıyor. Hepinize hayırlı doğumlar nasip.eder Rabbim inşallah. Allah bebişlerimizi bize bağışlar.. Onlara hayırlı, uzun, sağlıklı bir ömür nasip eder inşallah.
Tebrikler canim gule gule buyut bebisini
Dogru soyluyorsn sanci esnasinda yatmak iyi deilmis ama ndie yatirmilardi bi kolum serum bi tarafimda nst geld eo sanci aninda kimilda rahatca allahtan kisa surmustu benim sancilarim bende soyelrm bus efer hemsirelere ama bakalim izin verirler mi:26:
aaaa senle günümüz aynı ama nie erkenden suniyi verdilerki sana? benim doktor 41 leri bekleticek sanırım , çok açıklayııcı olmuş bilgiler için sağol , bebeğinde hayırlı bir evlat olsun inşallah
canım inan var ya şuanda beni öyle rahatlattın ki anlatamam p.tesi suniyle yatışımm yapılacak bnimde doğuramamanın verdiği stres insanların aa sen hala doğuramadın mı yok yok bu bebek ekim sonu anca gelir tavırları ve suni sancı yiyecek olmam ki herkes çok korkunç bişey olduğunu söylüyor bunun etkisi çok oluyor insan da ve de her defasında çatı muayenesi ki gittikçe kastığım için kendimi acıyan canım doğurmak istemememe hatta bebeğimi bile görmek istemiyorum düşüncesine itiyor insanı güzel bi yazıyla verdiğin bilgiler için teşekkür ederim rabbim bebişine hayırlı uzun ömür versin inşallah
Destescim Allah bebişini analı babalı büyütsün; sağlıklı hayırlı ömür versin. Ne güzel anlatmışsın doğumunla ilgili bilgileri. Benim gittiğim hastanede sürekli seruma ve nst'ye bağlı kalmış arkadaşım. Çok zor olmuştu diye anlatıyordu. Tam korkmaya başlamıştım ki yazını okudum; içim rahatladı biraz . Bana da suni sancı verilirse ; senin taktikleri uygularım inşaallah. Yarın doluyor günüm ama sancılarım düzenli değil. Nişan ve su da yok
Benim kusburnu caylar da bosa gitti... aman bebek gelmek istemiyorsa gelmiyor kardes :)
Bana da gecen komsu gelmis sanci manci var mi diyor. Hey allahim yaaa... artik kapi acmiyorm. Esime veya anneme actiriyorum. Bizim dogurmamz millete dert oldu. Hadi dogurmak neyse de sancimdan sana ne yaaaaaaa
profiline gir çizelge kısmındaki yazıyı sil ve değişiklikleri kaydete bas.. bu kadar...Aramıza hosgeldiiiin
ya bu altta tcheri nasıl silebilirim bilen varnı kızlar ?
şimdiden çokkkk geçmiş olsun,allah sağlıkla size bağışlasın...ben de herkes gibi güzel bir doğum hikayesi yazmak isterdim.Ama bebeğim bugün ameliyata alınacak.Psikolojim çok kötü..Dualarınızı eksik etmeyin..Çünkü o henüz 4günlük.doğum hikayemi anlattım okuyanlar hatırlamıştır
kızına 41 kere maşallahhhhhh..doğum iznini nasıl yaptın merak ettim..yaza gelen haftaları aktarabildiniz mi?
hayırlı olsun canım Allahım bebeğine sağlıklı uzun ömürler versin. doğumun çok güzel olmuş canım ya bende normal olsun diye çok istiyordum özendim valla sana. ama malesef benim kızım ters duruyor ve dnmediği için sezeryan olmak zorunda kalacağım. dua ediyorum kızıma diyorum dön kızım diye :) niyeti yok gibi hakkımızda hayırlısı olsun diyorum bakalım dönmezse 22 ekimde benimde sez le alacaklar. sen atlattın darısı doğuramayan bizlerin başına hayırlısıyla kucağımıza alırız inş
teşekkür ederim..
evet canım aktarıldı. benim 37.hafta-40.hafta arası 17 eylül ve 8 ekim arası görünüyordu iş göremez raporunda.8ekimde de doğum sonrası rapor için gittim..raporda direk gün hesabı yapıldı.. aktardığım 5 hafta= 35 gün,doğum sonrası 8 hafta= 56 gün,bir de 8 ekimdi ya diğer raporun bittiği tarih,ama 28 eylülde doğurdum oradan da erken doğduğu için aktarılan 10 gün var. toplam 100 gün..zaten doktorun verdiği raporda 16.01.2013 e kadar çalışamaz yazıyor..milli eğitimle işi yok yani...doktorun kapı gibi raporu var..
Lansinoh meme ucu kremini bulandan Allah razi olsun vallahi :)
yaralarim-acilarim azaldi,ah bir de kizim mememi isirma huyundan bir vazgecse.... minik pirana baligim benim
Canım cok tatlı maşallah Yaa :)teyzeleri oğlumun ilk gecesi :)
doğduğunda mosmordu ve ben çok korktum..neyseki şimdi normale döndü :)
Maaşallah
Eki Görüntüle 530662
Allah anali babali büyütsün gozunaydin bu arada cnmGünaydın Hanımlar.. Bebişim dünyaya geldi Allah'a şükür. 8.10.2012 pazartesi günü 10 saatlik suni sancıyla normal doğum yaptım. Suni sancının son 5 saati zorlasa da, sonrasındaki hafifleme ve tüm ağrıların dinmesi çok büyük bir nimet.
Valla canım benim 3 kere yapıldı cumartesiden beri Dr pembemi akıntı olabilir korkma dedi ama olmadı açılmamı da tetikledigini pek sanmıyorum yarın anlicaz artıkKizlar bende dun dra gittim ve yatmami istedi 38 hft hamileyim. 2 bucuk cm aciklik vardi daha da gitmedim sancimda yok ne yapmaliyim. benim dr sebep oldu dogumumun bqslamasina alttan muayene sonrasi basladi dogumum hemen baslamasini isteyenlere faydasi olur belki