2012 Ekim Anneleri

Ayyy nerede yaaa.... Bugün dr.a gittim ve sonuç benim için hüsran oldu :) Hiç açılmam yokmuş ve bebek de kanala oturmamış. Benim kadar kimse yürümemiştir şu hamilelikte ama ona rağmen hala açılma yok. Yani yatın dinlenin en iyisi :KK70: Kimse koşturmasın açılıcam diye... Allaha şükür bebeğim iyiymiş, suyu muyu gelişimi iyiymiş. Kilosu ve boyunu söylemedi. Ama herşey yolunda dedi... Salı günü tekrar çağırdı...

canım ebe kanala girdikten sonra 7-10 gün sonra doğar diyorlar ama doğum anında da kanala giren bebekler olyormuş üzme kendini

canım beni görenlerde sen daha doğuramadın mı diyolar dalga geçer gibi.geceleri benim sancım oluyor,sancıyla uyanıyorum ama sonra geçiyor.

evet yaa sanki dogurmak insanın elinde hala dogurmadınmı derken bende diyorumki tarih hatası var daha doguma 1 ay var :KK70:

doğum yapmış annişler bebeklerin göbekbaği düşene kadar yıkanmıyomuşya neyle siliyosunuz ? ılık su , pamuklamı , şu beyaz yumuşak tülbentler var onlamı ? ıslak mendillemi ...

benim yıkayasım gelir ama dr yıkama derse , neyle siliyim ben bebişimii ?

Son düzenleme:
evet yaa sanki dogurmak insanın elinde hala dogurmadınmı derken bende diyorumki tarih hatası var daha doguma 1 ay var :KK70:

benim dahhaaa nekadar zamanım var beni bile arıyolarrr doğurdunmu diyee :) ekime girdikya hemen doğrdukmu merakı sarıyo insanları ....

doğum yapmış annişler bebeklerin göbekbaği düşene kadar yıkanmıyomuşya neyle siliyosunuz ? ılık su , pamuklamı , şu beyaz yumuşak tülbentler var onlamı ? ıslak mendillemi ...

canım burdaki annişlerin cogu yıkamadı sildiler genelde ama benim annem 4cocuk+3torun+yegenler hepsini eve geldigi anda yıkıyo yumusak yumusak göbek bakımınıda o yapıo doktor yıkamayın dememişti zaten ben yine anneme bırakıcam

kızlar yaa bişey sorcm size ben ayaklaımı bacaklarımı hiç bi yerimi kımıldatamıyorum siz nasıl yürüyorsunuz çok canım acıyor yürürken

benim dahhaaa nekadar zamanım var beni bile arıyolarrr doğurdunmu diyee :) ekime girdikya hemen doğrdukmu merakı sarıyo insanları ....

evet ben bide nazlıyım herkes benden erken dogum bekliyodu en dayanıklısı ben cıktım valla ailede bukadar bekleyen bebek yoktur heralde bide sekizinci aydan baslıyolar ay sancım ay belim ay karnım ben hepsinden iyi cıktım :KK70:

kızlar yaa bişey sorcm size ben ayaklaımı bacaklarımı hiç bi yerimi kımıldatamıyorum siz nasıl yürüyorsunuz çok canım acıyor yürürken

Aman keyfine bak canim yaaa.. ben yuruyecegim diye butun gun sokaklardaydim, evim dublex hergun in cik yoruldum da ne oldu :) yayil dinlen en iyisi:KK31:

bebeklerin %88 i 38. haftada en gec 39 da dogarlarmıs ben yarın 40 a baslıyorum hala gelmedi demekki o %12lik kısma giriyoruz =)))

valla kendimi bugünlerde hacıyatmaz gibi hissediyorum yuvarlana yuvarlana yürüyorum hemen yoruluyorum zaten bide rahmim de baskı oluyo hemen agrıyo oyüzden cok yürüyemiyorum gerçi yürüyenlerde (mavibattaniye) dogum yapamadı hala benim gibi :KK70:

Aynen canim... halimiz ayni. Biz geri kalanlar oluyoruz. Benim korkum gununu gecirip sezeryan olmak.

Bende yürüyüşe çıkmaya üşeniyorum diye kendime kızıyordum. Şu durumda sen yürür ben yürümez aynı durumdayız. Zaten tahmini doğum tarihlerimizde yakın. Bakalım bizi ne bekliyor. Yalnız benim su sızıyor gibi hissediyorum. P.tesi gittiğimde suyum için idare eder demişti. Bakalım yarın ne diyecek.

O dert herhalde hepimizde vardır. Birde 2 çalmada açmıyorsam panikte yapıyorlar. Elimde telefonlar odadan odaya öyle geçiyorum.
Gece yatakta dönerken off demeye korkuyorum adam sancı var sanıp sıçrıyor:)

Açılmaya baktığında bende kasılmadım hiç, parmağıyla yokluyor:) Yumuşak yumuşak dokundu:)
Ama nedense çatı muayenesinde acayip kastım, doktorumda "bu kasılmayla zorlu bir doğum olabilir" dedi.
Oysa canım hiç acımamıştı.

Canim aynen oyle. Senin su sizdirman varsa benden once bile dogurabilirsin. Bakalim neler olacak :)

canım ebe kanala girdikten sonra 7-10 gün sonra doğar diyorlar ama doğum anında da kanala giren bebekler olyormuş üzme kendini

canım burdaki annişlerin cogu yıkamadı sildiler genelde ama benim annem 4cocuk+3torun+yegenler hepsini eve geldigi anda yıkıyo yumusak yumusak göbek bakımınıda o yapıo doktor yıkamayın dememişti zaten ben yine anneme bırakıcam

beninde kardeşlerim hep yıkandı , eskiden hemen yıkarlardı , ama şimdiki kimse yıkamıyo bende diyorum biz yıkanmışız ama hiçbirimizin göbekbagları hiç iltihap olmamışş ?

sanırım yıkamamaktaki bi sebepte doğum sırasında bebeğin üzerinde kalan sıvılı şey onu mikroplara karşı koruymuş , bi kaç gün öyle kalması daha iyimiş ...

bakalım dr ne derse bizde onu yaparız ....

Eskiden böyle birşey yoktu ama şimdi doktorlar yıkattırmıyor. Hatta annem yeğenim için zor tuttu kendini ama yıkatmadık çünkü bebeğini yıkayan kuzenimin eşi iltihap kaptırdı. El kadar bebek antibiyotik kullanmış.

Eskiden hastanelerde bu kadar güzel yıkamıyordu ama bebekleri. Şimdi mis gibi getiriyorlar. Bizde ortalama 10 gün kadar idare edeceğiz. Ben ıslak pamukla falan boynunu, koltuk altlarını falan silerim diye düşünüyorum.

mavibattaniyecim hiç keyifli değil annem yaa çok acıyor kemiklerimi kırıyorlar resmen bu arada kızlar biz doğuramayanlrda baya varız hıı =)))
benim annemde 4 çocuk ve büyük hala teyze olduğu içinde bir sürü yeğen görmüş geçirmiş bizde de yıkarlar bebeği eve gelince siz tuzlama olayını duydunuzmu kızlar nasıl yapılıyor yada yapan varmı çevresinde ben daha sormadım anneme de

mavibattaniyecim hiç keyifli değil annem yaa çok acıyor kemiklerimi kırıyorlar resmen bu arada kızlar biz doğuramayanlrda baya varız hıı =)))
benim annemde 4 çocuk ve büyük hala teyze olduğu içinde bir sürü yeğen görmüş geçirmiş bizde de yıkarlar bebeği eve gelince siz tuzlama olayını duydunuzmu kızlar nasıl yapılıyor yada yapan varmı çevresinde ben daha sormadım anneme de

Ben duydum:)
İlk banyosunda ayaklarına (hiç kokmasın diye) dökecekleri suya tuz dökerler.
Ne kadar işe yarar bilmiyorum.

benimde eşim duymuş tuzlamayı ama nasıl yapıldığını bilmiyoruz.tuzlama hakkında bilgisi olan varsa paylaşsın kızlar :)

sanki daha öncede duymuştum tuzluyolarmışşş daa ben yaptırmamm yaaa minnacık çocuk teni onun çok hassatır , şu koca halimizle bi tuzlasalar dayanamayızzz..:KK37:

Ben duydum:)
İlk banyosunda ayaklarına (hiç kokmasın diye) dökecekleri suya tuz dökerler.
Ne kadar işe yarar bilmiyorum.

hmmm hiç böyle düşünmemiştimm tuzlama diyincee :) bildiğin bebeğe sürüyolar sandımm ... sadece ayağına suyla dökülüyo yaniii ....

Anadolu da bazı bölgelerde bebeklerin, büyüdüğünde terlerinin kokmaması için, doğduktan hemen sonra tuzlandığı bildirildi.

Karaman Karamanoğlu Mehmet Bey Doğum ve Çocuk Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özkan, Anadolu da yeni doğan bebeklerin tuzlanması konusunda yaygın bir inanış olduğunu, tuzlama yapılan bir çocuğun da büyüyünce terinin korkmayacağına inanıldığını söyledi.

Dr. Özkan, hastanede 100 anne üzerinde yapılan geriye dönük sorgulamada, sadece 35 bebeğin doğumdan sonra tuzlanmadığını, kalanların ilk yıkama suyuna çeşitli miktarlarda tuz konulduğunu ya da tuza yatırıldığını tespit ettiklerini söyledi.

Bazı ailelerin, bebeğin ilk yıkama suyuna 1-2 çay kaşığı tuz kattıklarını belirten İlker Özkan, İşi daha da ileri boyutlara götüren bazı aileler, bebeğin tüm vücudunu tuza batırıyor, hatta ağzına tuz veriyor dedi.

Tuzlanan bebeğin büyüyünce terinin kokmayacağı inancının bilimsellikten uzak olduğunu anlatan Özkan, şunları kaydetti: Ter bezi salgıları ergenlik çağında gelişmeye başladığı için tuzlamanın, ter kokusunun giderilmesi konusunda hiçbir yararı yoktur, üstelik bebeğin sağlığı açısından ciddi yan etkilere sahiptir.

Tuzlanan bebeklerde önemli boyutlarda su kaybı, kandaki tuz oranının yükselmesine bağlı havale geçirme, tansiyonun yükselmesine bağlı beyin kanaması, böbrek yetmezliği gibi ciddi sorunlar görülebilmektedir.

Göbeğe tuz dökülmesi sonucu kana mikrop karışması ve nadiren olsa da tetanos görülebilmektedir. Tuzlamanın bir diğer olumsuz sonucu ise deri üzerindeki kimyasal tahrişe bağlı cilt reaksiyonu ve pişiklerin oluşmasıdır.

kız bebeğe tuz basılırmı bende teri kokmasın ayakları falan diye duymuştum şimdi sordum anneme tövbe tövbe diyor ben sizi tuzlamadım da nereniz kokuyor yakacanız el kadar çocuğu diyor hahahaa ama harbiden yaa bizde kimsenin teri ayağıda kokmaz ee niye tuzlanıyoki o zman
ayy bütün kemiklerimi kırıyorlar yaa bide bu ağız sütüm 1 haftadır gele gele çocuğuma kalmadı yaa

Tuzlayimda kokma derler ya. Buradan geliyor demekki.

X