kızlar merhaba, topiğinizi geç gördüm, aranıza beni de alın :) biraz kendimi ve düğün hazırlıklarımı anlatayım.
benim düğünüm 7 temmuzda ankarada. sonra 11 temmuzda da manisada ikinci düğünüm olacak. ben istanbulda yaşıyorum, nişanlım izmirde. ikimiz de 27 yaşındayız. benim ailem ankarada, onunki manisada yaşıyor. ben 8 senedir istanbuldayım, son 3 senedir de yalnız yaşıyodum, o yüzden kurulu düzenli bi evim vardı.
bence hazırlıkların en zoru olan ev kısmını hallettik. allah ev almayı nasip etti çok şükür, 3 ay önce evimizi aldık ve ben içine taşındım. eksiklerim çok yoktu zaten de, olanı da yavaş yavaş alıyoruz. eksik de değil de daha doğrusu, keyif için yeniliyoruz diyelim :) büyük eşyalarımı düğünden sonra takılarla alıcam, onlar için ekstra borçlanmak istemedim. onun dışında evim tastamam diyebilirim.
nikah işlemlerimizi şubatın ortasında hallettik ve 7 temmuza salona memur getirtene kadar canımız çıktı çünkü dolmuş! tanıdıklar, uğraşlar sonucu halledebildik ama ben saat 20:00'de memur gelsin istiyodum, salona girer girmez nikah masasına oturalım diye, en erken 20:45'e ayarlayabildik.. neyse artık, düğünün akışı biraz değişecek ama canımı sıkmaya değmez. işlemler çok uğraştırmıyo, sadece sağlık raporu için bi kaç gününüzü ayırmanız gerekebilir. biz sabah çok erken gidip aynı gün hallettik ama tüm günümüz rapor peşinde bitti. özel hastaneler aşırı pahalı, devlet hastanelerinde bile iki kişi 100 tl veriyosunuz. özelde kişi başı 200-300'den bahsediyolardı. onun dışında 30 tl fotoğraf+360 tl nikah ve cüzdan giderlerimiz oldu. yani salona memur çağıracaksanız toplamda 500 tl civarı gidiyor.
gelinliğimiz siparişini cumartesi verdim, fatihte diktiriyorum. gelinliğim şu şekilde:
prenses etek ama üstü böyle taşlı değil, dantel olacak. sırtı açık, korsajlı. gelinliğin arkasında da saten organzeden uçuk pembe kocaman bi fiyonk ve fiyonkun altından başlayıp yerlere kadar inen 2.5 metre boyunda pudra rengi dantel bi kuyruk olacak
ayy anlatırken bile heyecanlandım :)
nişanlım da damatlığını aldı :) siyah yarı parlak bi takım, ceketinin yakasında incecik taşlar var. papyon ve kuşak kullanacak, çok yakışıklı oldu benim aşkım
bizim nişanımız 1 ekimde oldu, nişan sırasında imam nikahımız da kıyıldı. nişanlım izmirde yaşadığı için, görüşmelerimiz ancak o buraya geldiğinde oluyo, o buraya geldiğinde de kalcak evimizden başka yerimiz yok, o yüzden kıydık nikahımızı. birlikte kaldığımız zamanlar inanılmaz keyifli oluyo, yemek yapıyoruz, misafir çağırıyoruz, evimize dolaplar yaptırıyoruz, içlerini birlikte düzenliyoruz. evli olmak ne kadar güzel bi şey olacak diye düşünüyoruz, keşke hiç ayrılmak zorunda kalmasak
( ama ayın yarısından fazlasında ayrıyız ne yazık ki
bu arada birlikte yaşamayı da öğrenmiş oluyoruz tabi. benim yeni evlenen her arkadaşımın ortak problemi, ilk 5-6 ay kocalarıyla birbirlerini yediler, çünkü birlikte yaşamayı bilmiyolardı. anne evinden çıkıp bi anda kendi çekip çevirdikleri bi eve girince, hele bi de bir insanın daha sorumluluğunu alınca hepsinin devreleri bozulmuştu :) biz bu evreleri atlattık çok şükür, bi de ikimiz de yalnız yaşamaya alışık olduğumuz için, evimizi birlikte idare etmekten ayrıca keyif aldık.
ay çok konuştum galiba kızlar :)